61 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 13.01.13, 23:25
Nr.: 1
Antworten
su_hayat
ömür ?
Daha kaç yıl yaşamayı düşünüyorsunuz?
Nasıl?
Ne için?
Öyleyse kimseye hayatı zehir etmeyin ki;sizinkide zehir olmasın...
Çünkü beğensenizde beğenmesenizde,kendiniz harici, diğerleriyle yaşamak zorundasınız...
Ömrümüz, bir kelebek kanadı kadar narin ve onunki kadar kısa olabilir...
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 20:24
@su_hayat
Nr.: 2
Antworten
su_hayat
ömür ?
Genelde kimse,birgün gelipte yaşamının sona ereceğini düşünmez.Bugün yapacaklarımız ama yapmadıklarımız, yapmamamız gerekipte yaptıklarımız,ilgi gösteremediklerimiz,kırdıklarımız,bizlere ihtiyacı olanlara ve yahutta olmayanlara, tanıdıklarımza, tanımadıklarımıza davranışlarımız gün gelirde bizlere geri dönecektir biz farkında olsakta olmasakta. Nasıl olsa yarınlar tükenmez bizim için.Aslında öyle bir tükenirki!Bir bir geçerken ömrümüzün günleri bir adım daha yaklaşıyoruzdur sona.
Ertelenenler ileriki bir tarihe atılmıştır.''Olabilir insan hep diken üstünde yaşayacak değil ya!''Arada !''İpi una sermenin''belki uzun vadede zararı yoktur.
Da bu hayatın tekrarı var mı ki!!!
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 20:31
@macgyver
Nr.: 3
Antworten
su_hayat
ömür ?
Düşünmeyiz daha ne kadar yaşayabileceğimizi,hepimiz için uzaktır bilinen, yinede beklenmeyen son.En güzeli en uzun yaşamak değil, en doyumlu(en doyumlusuda çoğumuz farketmesekte,birbirimizi sevdiğimiz, saydığımız ve takdir edildiğimiz)şekilde yaşamaktır.
Sizede uzun ve dolu dolu yaşamlar!
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 20:37
@deryanur
Nr.: 4
Antworten
su_hayat
ömür ?
Kontrata gerek yok,Allah gerçekten ne istediğini bilene, istediğini veriyor.Yeterki kendinle ve doğayla barışık ol.Kendini hayatın akışına bırakırken,kendine düşen hayatla ilgili sorumluluklarını yerine getir.Göreceksinki yapmak istediklerinin hepsini gerçekleştirebileceksin.Az yada çok.Sana bir sır istediklerin gerçekleştikçe o az olanlara aslında ihtiyacın olmadığını göreceksin.
Umarım öyle bir yaşarsınki,yıllar ne kadar olursa olsun,100 yıllık güzel geçmiş bir ömür gibi hissedersin.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 20:49
@sari-cigdem
Nr.: 5
Antworten
su_hayat
ömür ?
Evet Allah biliyor.Biz ne kadar yaşayacağımızı bilmiyoruz,yanlız bilebileceğimiz onu güzelleştirmenin bizim elimizde olduğudur.Bizler birer aynayız,nasıl yansıtıyorsak öyle görürüz kendimizi.
Sizede, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,huzurlu, mutlu, uzun ve yansımanızın güzel olduğu ömürler...
Asıl ben teşekkür ederim katılımınızdan dolayı.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 20:56
@biber-dolmasi
Nr.: 6
Antworten
su_hayat
ömür ?
Tükenecek her şey,her yaratılanın, canlı cansız bir ömrü, bir sonu var.Şu dünyada sonlu olduğunu bilen yegane varlık biziz.Artık bu bize, bir ceza mı, ödül mü onuda kendi yaşam kalitemizle belirleyecek olanlarda bizleriz
Bende dileklerinize katılıyor, katılımınıza teşekkür ediyorum.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 21:01
@deryanur
Nr.: 7
Antworten
su_hayat
ömür ?
Yalan dediğimiz dünyanın gerçeğinde yaşıyoruz.Öyle bir yaşayalımki,kötülükler yalan ,iyilikler gerçek olsun.
Katılımınız için ben teşekkür ederim Deryanur(Rumuzunda çok güzel,engin deniz ve ışık)Ömründe Derya kadar geniş,ışık gibi aydınlık olsun.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 21:27
@deryanur
Nr.: 8
Antworten
su_hayat
ömür ?
Ebeveynlerimizin bize verdikleri isimler,onların seçimleri.Burdaki rumuzlarımız kendi seçimlerimiz bizleri yansıttıklarına inanıyorum.Emel'de çok güzel,umarım emellerin gerçek olur Emel.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 21:38
@mutluca
Nr.: 9
Antworten
su_hayat
ömür ?
Evet yaşamlarımızın tekrarının,daha sonrasının olup olmayacağını kimse bilmiyor.
Var olduğunu sananlar umut ediyor farkında olmadan.
Yaşamımızın temelide umut değil midir Mutluca?
İnsan umut ettiği sürece yaşamıyor mu,herşeyden umudumuzu kestiğimizde ölümü çağırmıyor muyuz isteyerek(intihar)istemeyerek hastalık, mutsuzluk,kan,silah savaş,kaosla...
Kendimizin veya başkalarının hayatına zulmetmediğimiz,birbirimize güvendiğimiz,en güzelide birbirimizi anladığımız yaşamlar....
Gülümse Mutluca,sadece az buçuk mutluca değil,yüzde yüz mutlu yaşamlar sevgili forumdaş...
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 22:01
@macgyver
Nr.: 10
Antworten
su_hayat
ömür ?
Kendimiz için hayırlısı,başkalarına ve doğaya zarar vermeden kendimiz için yaşadığımız hayattır.Kötü zamanlar olmadan hep iyiyi yaşasaydık,iyiliğin farkında olamazdık.Kötü sandığımız şeyler bizi iyi yaşamaya dair koşullarlar. Dediğiniz gibi,ne kadar yaşadığımız değil,o yaşamı ne kadar doldurduğumuzdur aslolan.
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 22:03
@deryanur
Nr.: 11
Antworten
su_hayat
ömür ?
Sağol Deryanur.İyiki iyi insanlar çoğunlukta,yoksa bu ömür cidden çekilmez olurdu!
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 22:04
@schtark
Nr.: 12
Antworten
su_hayat
ömür ?
Kimsenin ne kadar yaşayacağına dair garantisi yoksada,nasıl yaşayacağına dair garantisi olabilir mi acaba?
0
Beitrag gepostet am 16.01.13, 22:19
@schtark
Nr.: 13
Antworten
su_hayat
ömür ?
Evet işte bu.
Ömrümüzü nasıl yaşayacağımızı,onu nasıl doldurarak uzatabileceğimizi yine kendimiz belirliyoruz.
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 21:21
@schtark
Nr.: 14
Antworten
su_hayat
ömür ?
Sizin söyleminizden benim anladığıma göre:
Ömrümüzün ne kadar olduğunu bilmek,bizim bilgimiz dışında,ama onu daha iyi hale getirmek bizim isteğimize,kararımıza,azmimize bağlı.
Yanlış anlamışsam,düzeltebilirsiniz.
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 21:28
@schtark
Nr.: 15
Antworten
su_hayat
ömür ?
Bende anlaşabildiğimize sevindim.
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 21:36
@mutluca
Nr.: 16
Antworten
su_hayat
ömür ?
Mutluca bilmece gibi yazıyorsun.Anlayabilmek için en az 3 kere okuyorum.
Bazen hayatı ganimetten çok ceza olarak gördüğüm zamanlarda olmuyor değil.
Herşeye rağmen,tekrar uyanmak güzel.Ganimeti kömürleştirmeden elmaslaştırabilmek dileğiyle.
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 21:38
@-alkan-
Nr.: 17
Antworten
su_hayat
ömür ?
İnşallah kaliteli bir 40 yıl daha yaşarsın(15 yıl benden sana dualarla dilek hediyem olsun)
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 21:47
@tugra_han
Nr.: 18
Antworten
su_hayat
ömür ?
Aleykün Selam,
Hepimiz aynı dilekleri paylaşıyoruz,huzurlu,mutlu,maneviyattan zengin ve mirasçılarımıza iyi şeyler bırakabileceğimiz bir ömür.
Ne yazıkki bazen bu ömrü bazılarımız(tekararıda yok maalesef) öyle bir hunharca harcıyoruz ki,telafisi mümkün olmuyor.Sizi tenzih ederek çünkü düşüncelerinizi beğenerek okuyorum.
Paylaşmak zorunda olduğumuz bu yeryüzünde her bir kulun huzuru,sağlığı,mutluluğu için Amin diyorum.
0
Beitrag gepostet am 17.01.13, 22:04
@mutluca
Nr.: 19
Antworten
su_hayat
ömür ?
1-Yeme içme
2-Korunma
3-Barınma
ve birde
4-Neslini devam ettirme
Bunların hepsi ama hepsi ölmekten korkma(hep hayatta kalma), sonsuza uzanma ihtiyacından kaynaklanmakta.
Ve yine bir tek ömrümüzün olduğunu bilmemize ve bu ömürden başkalarınında sadece bir tane ömürleri olduğunu bilmemize rağmen neden bu hiddet değil mi?
Kendi naçizane ortalama 70 yıllık ömürlerimiz için diğer ortalama 70 liklerede saygı duyarsak ,daha huzurlu bir 70lik kapabiliriz
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!