|
|
|
aradaki fark |
Dünya malina cok deger veren kisilerle arkadaslik etme; fakir olursan hor görürler, zengin olursan kiskanirlar
Evi Boğaza Bakıyor Diye Övünenlere Bir Çift Sözüm Var Asgari Ücretle 6 Boğaza Bakanların Yanında Sen Kimsin ?
sonucta aradaki fark yine bu dünyalik mal SONU ?? 
hmmm simdi fark varmi ?? insanin gönlü zengin olsun sevgisi zengin olsun ...elinizdeki süsülü bir hediye degil belki...belki bir tahta parcasi ama belkide vere bileceginiz sey kimsenin alamayacagi bir seydir 
----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
Aklıma hemen Almanyadaki,bebeğin aylik masrafları ile,fakir bir ülkedeki bebek geldi. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
hic kalp vermeseydin ozaman  ilaki düsereceksiniz ortalamasini ...ahhhhh olmuyor ama icin karadi diye ...gercekler ile yüzlesmek zor geliyor degilmi ? bazi insanlar her sene yeni ceptelefonu en son modelin pesinde kosar iken diger yanda ekmegi alabilmek icin aslanin pesinden kosanlar var ...cünkü ekmek aslanin agzinda...ve onlar bile haline razi olup sükür ederken bolluk icinde yasayanlar sükür etmeyi bile unutuyor üstüne bir de daha cok olmadigi icin isyana bile gire biliyor ...gercekleri sununcada icimiz karariyor...arasira kararsinda halimizin ne durumda oldugunun farkina varalim degilmi? ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
aslinda düsününce bebekler okadar masrafli degiler...insanlar rahat olduklari icin ve rahati sectikleri icin masraf etmeye merakli ...misal vereyim...ben staj yaptim hastanede dogum bölümünde...ya inanilir gibi degil...anne sütü geliyor ama hayir vermek istemiyorlr  bebekleri kendi güzelikleri icin veya geceleri rahat uyumalari icn hazir mamaya basvuruyorlar...tabi anne sütü verirken gece kalkacak ...hazir mamalar daha tok tutuyor sabaha kadar uyusunlar...veya emzirirken güzelikleri eksilirmis...vermiyorlar hadi yine mama...oooo o mamalar kac para üsenmedim baktim birde ....iste ozaman masraf...emzirmis olsalar iki sene emzirirler...ve tüm vitaminler orda bebegin sagligi icin birebir hatta ki kadinin bile kanser riskini düsürüyor...ama hayir rahat daha önemli neyse uzun yazdim  yeter...tabiki büydüklerinde farkli masraflar geliyor iste .... ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
Herkezin var olanin kiymetini bilmesi dileği ile,guzel paylaşım diyorum... ----- Benim de bir adım var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
tabiki calistigin karsiligini alacaksin...yiyip eglenmesini bileceksin...paran var ise yokluk olurmu hic...ama sükür etmeli gözü tok olmali insanin ve diger tarafida unutmayacaksin komsun ac ise sen toksan veya imkanin var ise ama ilgilendirmiyprsa seni o yediklerin sana helalmi acaba ...her seyin bir terazisi var...bir kus tek kanat ile ucabilirmi ?hayir aynen öyle bir insan tek kanadinda bu taraf icin yasamali...insan gibi yasamali diger kanadida ama kirmamali yani ölümden sonrasi da var o dünyalik yasamali...anlata bildimi ?ben demiyor esek gibi calisip fakir yasamali diye bilakiz tam tersi azmayacak sekilde eglenip yiyeceksin bütün nimetleri allah nicin verdi ?biz insanlar icin...helali hos olacak insallah. birde ah paylasmakda olsa bu güzel nimetleri dahada güzel olacak ya ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
paylaşım için teşekkürler,elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
Cok degerli bir paylasim olmus. Bunlarda benden.. Hungry Planet (Ac Gezegen) kitabindan - ailelerin bir haftalik yemek harcamalari. Almanya (Bargteheide) : 500$  Amerika (North Carolina) : 342$  Ingiltere (Cllinbourne) : 253$  Kuwait (Kuwait City) : 221$  Meksika (Cuernavaca) : 189$  Cin Cumhuriyeti (Beijing) : 155$  Misir (Kaire) : 69$  Mogolistan (Ulanbatur) : 40$  Ekvador (Tinga) : 32$  Butan (Shingkhey) : 5$  Chad (Breidjing Kampi) : 2$ Türkiye'de (2012 Eylül ayi itibari ile); Yoksulluk siniri: 3171TL (haftalik 793TL yani 446$) Aclik siniri 974TL (haftalik 244TL yani 137$) Asgari ücret: 740TL (haftalik 185TL yani 104$) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
aradaki fiyat farkina bak ve ailedeki genislik farkina ...ve kücük bir ailede haftalik okadar masraf olmasina ragmen aslinda icind bulunan malzemelerde mecburi olan yani keyif icin alinan masraflar....colalar ickiler hazir pizzalar ...fazla masraf ama saglikli bir sofra diyemem...icindeki lüzumsus hattaki zararli seyleri cikarmaya kalksak daha ucuza maal olacak...fazit : gözü doymaz insanin cok para cepte cok para bogaza veya havaya ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
antartikadakiler ne yiyorlar acaba masraflari nekadad ? o kar kis ülkede secenekleri varmi yoksa baliklar ile idare mi ediyorlar merak ettim simdi  orada o soguk yerde meyve sebze yokdur gelse gelse export ...bi arastirmam lazim merak ettim gercekten sen ülkelerin masraflari yazmissin ya ...takildi kafama onlar ne yiyor acaba diye ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
padisah cok zenginmis. ama cok fakir bir insan ortalikta atip tutuyormus. "cok begendiginiz padisah benden sadece 2,5 altin kadar zengindir"
bunu duyan padisah emir buyurur ve bu adami tez yanima cagirin der..
üzerinde dogru dürüst elbise olmayan adam padisah huzuruna cikar ve buyrun padisahim beni emretmissiniz demis.
padisah, senin üstünde don bile yok nasil ben senden 2,5 altin sadece zengin olabilirim diye sorar.
adam anlatir.. derki sayin padisahim ben öldügümde benim kefenim amerikan beziyle olacak, seninki de ipekten. ipek kumas ile amerikan bezi arasinda sadece 2,5 altin fark vardir. bu da senin zenginligin...
bu kadar iste.. zengin ile fakirin arasindaki fark budur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
bende sunu ekleyim ozaman  mal da yalan mülkde yalan var birazda sen oyalan misali yani  Hükümdarın yasamda en çok güvendiği, tek akil hocası bir bilge kişiymiş. Günlerden bir gün bu bilge kişiyle otururken hükümdar söyle bir soru sormuş: 'Sen ki göğün gizemine ermiş, bilime yön vermiş bir adamsın. İnsanlar, ister hükümdar kadar güçlü, ister savaşçılar kadar onurlu olsun ayağına kapanır ağzından çıkacak bir sözü beklerler.Simdi senin gibi bilge bir adamın fikrini merak etmekteyim, 'Benim hükümdarlığım ve servetim hakkında ne düşünüyorsun?' Bilge bu soru karşısında hükümdarın gözlerine bakarak su sözleri söylemiş: 'Diyelim ki hükümdarım, kızgın ve uçsuz bir çöldesiniz. Ölmemek için, size uzatacağım bir bardak suya servetinizin yarısını verir miydiniz?" 'Verirdim tabii.'Zaman geçti diyelim susuzluğunuz arttı, size uzatacağım bir sonraki bardağa servetinizin öteki yarısını da verir miydiniz?' Hükümdar biraz düşünür ve ardından : 'Ölmemek için evet' der.Bunun üzerine bilge kişi gülerek su sözleri söylemiş: 'Madem öyle, o zaman övünmeyin fazlaca. Çünkü haşmetlim, sizin servetiniz yalnızca; iki bardak sudur.' ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
" Fakir bebegin icemedigi sütü,zenginin köpegi iciyorsa,bana adaletten bahsetmeyin..." iste malesef öyle ama diger tarafta cocuklari ac bir aile diger taraftada özel mamalar ile beslenen kedi köpek...burda adalet yokdur ...herkes ve herkes sinavdan geciyor ...hicbirsey adaletsiz kalmayacak ama !! ----- Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
Evet haklisiniz. Fabrikasyon yada yari fabrikasyon dediklerimiz seylerle besleniyoruz sonrada kanser niye bukadar artti diye dert yaniyoruz. Icindeki maddeler bizi zehirliyor. Cocuklar erken yasta obezite, dis curukleri, alerjik hastaliklar hatta diabet ile tanisiyor.
Bu zararsiz gidalarin tazesini alsak ve evimizde hazirlasak hem daha ucuz hemde daha sagikli yasariz. Midemi de eziyetten kurtulur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
antartikadakiler ne yiyorlar acaba masraflari nekadad ? o kar kis ülkede
secenekleri varmi yoksa baliklar ile idare mi ediyorlar merak ettim
simdi  orada
o soguk yerde meyve sebze yokdur gelse gelse export ...bi arastirmam
lazim merak ettim gercekten sen ülkelerin masraflari yazmissin ya
...takildi kafama onlar ne yiyor acaba diye Sadece et ile beslenen halklar var ve sagliklarida gayet yerinde. Antartikadakilerin et haric birsey yediklerini tahmin etmiyorum cünkü eger yerlesim birimlerine yerlesmedilerse böyle bir imkanlari yok (süt, sebze, meyve gibi). Zaten insanoglunun yapisi et yemeye daha müsait. Sunun surasinda migdemiz 10bin yildir un mamülleri görüyor. Bugükü sagliksiz durum ise yag un ve sekerli seyleri cok tüketigimizden kaynaklaniyor. Ayrica artik göcebe degili ve hareket etmedigimi icin bu hayat tarzi otomatikmen kilolarida yaninda getiriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
hikayeler hep insanlar icindir. insani dogru yola sevketmek icindir. bilgilendirmek icindir. Lakin insanin bu hikayelerden alacagi ders önemlidir. hic kimse hayatinin sonunda azim ile kazandigini yanina alamayacak. iste bunu anlamak cok mühim.
bu hikayelerden ders almak ümidiyle..
hikayeleri yazabildigimiz icin acmis oldugun topic ve düsüncelerin icin tesekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aradaki fark |
Düzeltme.. //www.dunyaninilkleri.com/ilkler/dunyadaki-ilk-ekmek.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!