|
|
|
cehalet... |
şeytanın mümine karşı en büyük silahıdır, o yüzden Allahın ilk emri oku'dur! demek geldi içimden.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
ezberle farelerde labirentten çıkışın yolunu bulabiliyor beyza... haklısın okuduğunu anlamadan okumuş olmak hiç bir şey ifade etmez....okumak demek öğrenmek,bilgi edinmek demektir.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
haklısın yılmaz.... insani haller hep işte bunlar.... birşeyi bilmek demekte o şeyi yaşamak manasına gelmiyor.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
genetik olduğunu sanmıyorum beyza,genetik olsa haksızlık olurdu bence ve genetik olsa insanın bulunduğu konum ve duruma bahanesi olurdu genetik mevzusu.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
okumakla insan olunmuyor haklısın ama okumakla insan olunması gerek... sanırım ne okuduğun önemli bir faktör olabilir.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
ne okuduğun ve baştada dediğin gibi nasıl okuduğun,okuduğundan ne anladığın,nasıl anladığın önemli bir faktör sanırım.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
bundan çıkarman gereken şey beyza; kimseye güvenmiycen sen kendini yetiştireceksin,yani merak ettiğin,bilmek istediğin her konu hakkında kendini kanıtlamış,konunun uzmanı kişi ve kaynaklar mutlaka vardır,direkt o kaynaklara yönelicen  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
ahmaklığı izale edecek olan şey nedir peki humayuname? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
kibir çok yaygın bir hastalık maalesef adım başında rastlayabileceğimiz hatta belki aynada dahi görebileceğimiz kadar yaygın.... ve herkesin malumu olması gerek kibirin şeytandan geldiği.... enaniyetin manasını bilmiyorum ben afedersin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
özgürlüklerin sınırlı olduğu gerçeği değilmidir o öyküden çıkarılması gereken ders? diğer ayağınıda kaldırmaya kalkarsa yere düşecektir insan....genel manadada sınırları zorlanan özgürlükler insanlığı yere düşürmezmi? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
insan kendisini tanıyordur,hangi ayağının yere daha sağlam bastığının farkında ve bilincindedir...o bilinçle anlık bir refleks en doğru reflekstir bence...iyi seyirler size yılmaz bey. bu arada ses çıkarmıyorum kaç defadır ama estağfurullah!hocalık ne haddime. meslek lisesi mezunu bir çiftçiyim ben.  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
okuyan insan cahil olmayabilir ama okudum ayağına yatan insan olabilir...o insan cahildir.... birde ortak görüş okumakla insan olunmadığı sanırım.... sizin bu müdahaleniz bana darwin i hatırlattı biliyormusunuz? birde aklımdan hitler ne okumuştu,ne kadar okumuştur acaba diye bir soruda geçmedi değil aklımdan.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
tamam açıklama için teşekkürler.... ben yanıltmış olmayayım diye müdahale ve açıklama gereği duydum yoksa benim için sorun değil  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
saksı düştü  ben derimki hiç bir insan bir diğerine benzemez parmak izleri gibi basit bir detayla dahi.... dolayısıyla bütün okuyanları aynı kefeye koymak diye birşeyde söz konusu değil bende siz böyle bir fikirde olduğumu nerden,hangi yorumumdan çıkardınız?kopy paste yapabilirmisiniz o yorumumu? darwin bir ideolojiydi....bir sistemdi,bir mantıktı.....bir felsefeydi.....söylediği tek şey insanın atası maymundur değildi..... hitlerin Alman ırkının üstünlüğü iddiası darwine dayanır...yani darwin okumak hitleri hitler yapmıştır ve mesele ve olay bundan ibarette değildir....domino taşları gibi bir etkileşim söz konusudur.... benim söylediğim şey;ne okuduğunun önemlidir di....açık ve aydınlık dünyanızda mutluluklar size ve hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
Okumak,okumak ve yine okumak. Ama okurken sabit fikirle değil,akıl süzgecinden geçirerek okumak. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
cümlenize ilaveten,seçici olmak! ama seçici olmakla akıl süzgecinden geçirmekle aynı kapıya çıkar belki ama buda nasıl bir aklın süzgecinden geçtiğine bağlı değilmidir? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
Peki forumdaş seçerken neye göre seçeceğiz? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
bence bizim dışımızdaki dünyaya ve hayata etkisine göre..... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
benim annemde 70 yaşında şu an ve aynı kurstan diploma aldı ama tek bir harf dahi öğrenemeden aldı yılmaz.neneni bilmem ama anam kesinlikle okumuşlar kategorisine giremedi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cehalet... |
Okuyacaklarımızı seçerken zaten çevremiz ve kapasitemize göre seçiyoruz. Kolay kolay hiç kimse ilgisini çekmeyen konuları okumaz. Şimdi kaç kişi durduk yerde bir tıbbi eğitim kitabını okur ki? Diyelimki yinede elemanın biri sadece tıbbi bilgileri içeren kitaplar okudu,şimdi bu cahil mi,okumuş mu olur? Seçici olmak bazen bizi dar kalıplara sokabilir,farklı kaynaklardan okumak daha geniş bir persfektiften görmemizi sağlayabilir. Zaten kendimizi okuyarak geliştirdikçe,aklımızın süzgecide iyiyi kötüyü daha iyi ayırabiliyor Okuya okuya zamanla zaten en doğrusunu bulabiliyoruz,istisnalar hiçbir zaman kaideyi bozmuyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!