67 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
3
Beitrag gepostet am 13.06.12, 19:47
@elinaz
Nr.: 21
Antworten
gezgin256
bir filmden,
şimdi benim aklıma başka birşey geldi...bu öğrenilebilecek birşeymidir acaba,yoksa hislerle veya düşünceyle alakalı birşeymidir acaba?
yani gerçek mutluluk...
birde birşey daha var,o da gerçek mutluluk diye birşey varmı?varsa nedir?
çünkü bütün insanlarda aynı şeylerle mutlu olmuyorlar,bencil olmayanlar dahi çok farklı şeylerle mutlu olabiliyorlar....her şeyin bir sebebi vardır ama bunun sebebi?
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 19:51
@elinaz
Nr.: 22
Antworten
gezgin256
bir filmden,
hiç kimse benzemez bir diğerine parmak izleriyle dahi...
sanırım bu eşsiz ve benzersizliğe ilgi alanları ve mutluluk kaynaklarıda dahil oluyor...benim aklıma gelen açıklama bu oldu şimdi.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 19:54
@gezgin256
Nr.: 23
Antworten
serhad45
bir filmden,
gezgin arkadas olaya bakis acimiz farkli,senin verdigin örnek elinaz arkadasinda dedigi gibi,toplumsal duyarlilik, ahlak ve vicdan meselesi..kökenine inecek olursak yinede bir bencillik düsüncesizce yapilmis ben bencillik de var orda..
insanlar önce kendi icin yasar,kendi icin ister..mesela sen senin topicini düsünrsün gelir bakarsin yazan varmi diye..bu senin bencilligindir,forum sahibi forumu düsünür..bir is adami kazanacgi parayi..
ben kendi is yerimin daha iyi yürümesini vs vs..
demek istedigim kisaca hepimizde bu kendimize özgü egomuz yokmu..kendimize kendimizin önceligini vermezsek baskasina ne verebiliriz..bu bilgi olur baska sey olur..
sorun insanin bencil olmasi degil gezgin arkadas,sorun egosu ile kendisini dünyanin merkezi görmekte..
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 20:15
@serhad45
Nr.: 24
Antworten
gezgin256
bir filmden,
sorun yani bencilliğin derecesidir demek istiyorsun sanırım serhat arkadaş?az veya çok hepimizde vardır bencillik mantıklı görünüyor banada...teşekkürler,anladım şimdi sizi....ama o gencin olayını ben yine sadece insanlık olarak görebilirim.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 20:16
@elinaz
Nr.: 25
Antworten
gezgin256
bir filmden,
evet.
teşekkürler.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 20:18
@serhad45
Nr.: 26
Antworten
gezgin256
bir filmden,
yani hepimizde az veya çok bencillik olabilir ama hayatımızın her anı,her hareketimiz bencillik üzerine kurulu değildir bence....
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 22:06
@katina
Nr.: 27
Antworten
serhad45
bir filmden,
senin muzipligin gezginin bencililliginedir
iyidir bencillik
ne demis üstad bencillik asil bir ruhun temelidir..
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 22:35
@k-yilmaz
Nr.: 28
Antworten
gezgin256
bir filmden,
ışıksız kör lamba,yani faydasız,lüzumsuz varlık...sanırım insanın kendisine kurabileceği veya içine düşebileceği en büyük tuzak oluyor o halde ışıksız,kör bir lamba halini almak?
teşekkürler.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 22:42
@katina
Nr.: 29
Antworten
gezgin256
bir filmden,
başkaları üzerinden kendine mutluluk sağlamış aynı zamanda mutlu etmiş ve sessizce mutluluğun tadını çıkaran insan sessiz mutluluğa uyuyor ama bencil insan kısmı işi bozuyor gibi katina
mutluluğu paylaşmak başkalarının mutluluğuna vesile olmak bencillik değildir,ayrıca,bence zaten hepimiz çoğunlukla başkalarının sebep olduğu mutlulukları yaşamıyormuyuz?
bencilliğin olumlu getirisi nasıl bir getiri olabilir mesela?
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 22:48
@katina
Nr.: 30
Antworten
gezgin256
bir filmden,
Başkaları üzerinden kendine mutluluk sağlamış aynı zamanda o insanları mutlu etmiş ve sessizce (tevazu içinde) mutluluğun tadını çıkaran insan demek geldi içimden...
Zira bencilliğin getirisi hep olumsuz değildir...
tevazu içinde sessizce mutluluğun tadını çıkarmak,o mutluluğu başkalarına hissettirmeden ve onlarla paylaşmadan yani?
sanırım bu bizim daha önce düşünemediğimiz hoş bir bencillik oluyor?
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 22:52
@katina
Nr.: 31
Antworten
gezgin256
bir filmden,
bir çilingir gelir açar tüm sandıkları,döker en gizli hazineleri gözler önüne demek geldi şimdi benimde içimden
)
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 23:11
@katina
Nr.: 32
Antworten
gezgin256
bir filmden,
anladım.
ama ben anlattığınız olayı farklı yorumlardım...
sizin söylediğiniz gibi bazı insanlar bazı sorunlarını hayatlarının gerçeğiymiş gibi yaşıyorlar,onların çözülebileceğine inançları yok veya çözebilmek için gerekli cesaretleri yok yada koşullar uygun olmayabiliyor onlar açısından...mesela böyle çok evlilikler vardır,bir arkadaşım geldi aklıma.....
ama sorunların çözümü noktasında sizinle yapılan paylaşımın herhangi bir faydası olmasada,sorunlarını birileriyle sadece paylaşabilmekte insanlar için bir ihtiyaçtır.olayın bu yönünün farkında olmak o sorunları defalarca defalarca dinlemeyi bir işkence veya angarya olmaktan çıkarır sanırım?ben o tür şeylere bu gözle bakarım.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 23:22
@katina
Nr.: 33
Antworten
gezgin256
bir filmden,
bu bir tür deşarj olma rahatlamadır yani,bir öfkeyi içine hapsetmekle,onu dışa vurup ondan kurtulma,rahatlama arasındaki farktır sorunları paylaşmak bence....
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 23:31
@katina
Nr.: 34
Antworten
gezgin256
bir filmden,
bazıları için ilgi çekme yöntemidir diyorsunuz yani o sorunlar...evet haklısınız...bu sanırım insanların yetişme tarzıyla alakalı birşey....çevremizdeki insanlarla,hısım akrabayla veya sevdiklerimizle en yoğun olarak bir sorun yaşandığında ilgileniyoruz sanırım bazılarımız...eğer ortada sorun yoksa hepimiz günlük yaşamdaki rutin tekrarlarımızı yaşıyoruz....doğru değilmi bu sizce?tabiki böyle olmaması gerek,o ayrı mevzu.
süreklilik yorucudur bencede.
0
Beitrag gepostet am 13.06.12, 23:33
@katina
Nr.: 35
Antworten
gezgin256
bir filmden,
psikologları unutuyoruz evet,haklısınız...pekçok sorunun çözümü onlardadır halbuki.
0
Beitrag gepostet am 15.06.12, 19:40
@beyza
Nr.: 36
Antworten
gezgin256
bir filmden,
kendi mutluluğunu hiç kimse ile paylaşmak istememekte bir tür bencilliktir sanırım,ama belki daha masum bir bencillik sayılabilir gibi geldi bana beyza...çünkü herhangi bir kimseye zarar vermek gibi bir ard niyet yoktur sanırım burda?
bu bir kişisel tercihtir ve insanların iç dünyasıyla,bakış açısıyla alakalı birşeydir sanırım?
bu yine yukarıda bir başka yorumumdaki gibi öfkenin dışa vurumu veya içe hapsedilmesi gibi birşeydir belkide,yani öfkeyi bir defa yaşadınmı,içinden attınmı artık ondan kurtulmuşsundur,halbuki içinde saklasan ve yaşayamasan hep içinde olmaya devam edecektir belki bir şekilde....mutlulukta böyle görülüyor olabilir o tür insanlar tarafından...
mutluluk bir duygudur,kendini iyi hissetmektir,yaşama sevincidir ve sebepleri kişiye göre çok farklı şeyler olabilir sanırım.
0
Beitrag gepostet am 15.06.12, 19:51
@katina
Nr.: 37
Antworten
gezgin256
bir filmden,
kötü gün dostu olmak iyi gün dostu olmaktan bencede çok daha faydalıdır,çok daha fazla ihtiyaç duyulan birşeydir,zor ve zahmetlidir,zor ve zahmetli olduğu için,diğerine nazaran daha zor ve daha az bulunabilen birşey olduğu içinde daha kıymetlidir....bütün değerli taş ve madenleri değerli kılanın az ve zor,zahmetli bulunup elde edilmeleri olduğu gibi....
temel ihtiyaç ve özgürlüklerin kısıtlanması bencede sağlığımız için ciddi problemler oluşturabilir ama bize gerekli ve faydalı olan özgürlüklerin ne tür özgürlükler olduğuda tartışılır bence....
öbür taraftan mevcut özgürlüklerden en akılcı şekilde faydalanabilmeyi bilmekte önemli bir mevzudur bence...
özgürlük konusuda mutluluğa benzer aynen;bazı insanlar özgürlük açısındanda çok dar bir alanda kendilerine mutlu olmanın,sahip oldukları özgürlüğün tadını çıkarmayı bilirken,bazılarına ne kadar geniş bir saha sağlarsan sağla yinede diğer tarafta kalan kısıtlamalar onlar için problem olmaya ve mutsuzluk kaynağı olmaya devam eder bence....
0
Beitrag gepostet am 15.06.12, 19:59
@katina
Nr.: 38
Antworten
gezgin256
bir filmden,
yani düşünün hapishanedeki mahkumlar mahkumiyetlerini mutsuz ve umutsuz bir şekilde gün sayarakmı geçiriyorlar?mevcut durum içerisinde kendilerine çeşitli uğraşılar eğlenceler bularak hayatı bir şekilde akıcı kılmanın bir yolunu buluyorlar mutlaka...bakış açısı mevcut şartlar içinde ayakta kalmayı sağlayacak şekilde şekilleniyor olmalı...
0
Beitrag gepostet am 15.06.12, 20:05
@katina
Nr.: 39
Antworten
gezgin256
bir filmden,
ben mesela sahip olduğum şeyleri,beni hayata bağlayan şeyleri düşününce,hapse ben düşsem ve bütün bunlardan mahrum kalsam,hayat anlamını yitirir,gözümde herhangi bir yaşama sebebi kalmaz diye düşünüyorum,burdan bakınca bana öyle geliyor ama düşünmekle,hissetmekle yaşamak farklı şeyler....insan çoğunlukla pek çok durumda yaşamanın,mevcut duruma uyum sağlayabilmenin bir yolunu buluyor bir şekilde....
0
Beitrag gepostet am 15.06.12, 21:27
@beyza
Nr.: 40
Antworten
gezgin256
bir filmden,
birazda insanın karakteri belirler tercihlerini ve yolunu ama karakterini ne belirler bilemiyorum,yaşam koşullarının ve ortamın bir etkisi olduğunu biliyorum ama doğuştan gelen özellikler olduğunuda görebiliyorum,karmaşık bir mevzu bu mevzu,giripte çıkamamaktan korkuyorum
0
1
2
3
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!