70 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.06.12, 12:47 Nr.: 1 Antworten

müsadenizle...
bir soru takıldı aklıma,cevap arıyorum.bende olsa cevabı,zaten sormazdım.
müslümanı,hristiyanı,yahudisi...
hepsinde insanlık hz. adem peygamber As ve Hz Havva validemizden türediğine göre yaradılışta farklı ırklar,milletler diye birşey yoktu.Allah sadece insanı insanlığı yaratmıştır.
o halde milliyet ve ırk ayrımı sonradan insanların uydurduğu hayali bir kavram olmuyormu?
                                                              saygılı seviyeli,eğitici,öğretici,bilgilendirici yorum ve katılımlar için şimdiden teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:16 @gezgin256 Nr.: 2 Antworten

müsadenizle...

Bugün benimde şöyle derinlemesine sorular sormak geldi içimden.

Bakıyorum halimize hep bir şeylerin kavgası içindeyiz.Kendimize huzur adına huzursuzluk çıkarmak için yerler arıyoruz.

Senin konuna ister dini açıdan isterse bilimsel açıdan olsun bakıldığında yaratılışın başlangıcının tek noktadan geldiği varsayılıyor.Ve buna rağmen hala ırksal olarak ayrımsal veya üstünlük tartışmalarına girilmesi özde saçma düşüyor.

Bence bunun sebebi ruhsal ve beyinsel olarak gelişimini tamamlamamış olan biz insanların kendi varlığını sürdürebilme içgüdüsünden kaynaklanıyor.Kendi yakın çevresi en güvenli olduğu yer,diğer yerlerİ ve varlıkları, kendi varlığına tehdit olarak algılıyor.Kendi yaşamını aidiyet duygusuyla garantiye aldığını düşünüyor.

0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:22 @su_hayat Nr.: 3 Antworten

müsadenizle...
bu zamanda bu şartlarda en çok ihtiyacımız olan şey huzur ve sükunet halbuki...sanalda herhangi bir şeyi tartışmanın tartışma konusu hiç bir şeyi değiştirmeyeceğinin bilincinde olunsa tansiyonlar o kadar yükselmeyebilir bence...
diğer konuya gelince din inancına sahip herkesin varsayımı değil gerçeği olması gerekir yaratılışın başlangıcının tek noktadan olması...
ayrışmanın sebebi halen devam eden tekil veya çoğul kendimizi farklı veya üstün görme hissetme arzusu ve rekabet hırsıdır belki?
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:26 @kurtbeyi Nr.: 4 Antworten

müsadenizle...
kurtbeyi bende Türküm islamda ırk vardır diyorsunuz ama yaradılışta yoktu,olması imkansız o halde ırklara biz sonradan hayali bir şekilde ayrılmış olmuyormuyuz?
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:27 @kurtbeyi Nr.: 5 Antworten

müsadenizle...
mühim olan insanlık,gerisi hikaye demek geldi içimden.
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:32 @kurtbeyi Nr.: 6 Antworten

müsadenizle...
din adına holding mi olur allah aşkına kurtbeyi?en başından bir terslik olduğunun görülebilmesi gerekir bence...o tür şirketlerin bankaların vs hiç birine kuruş kaptırmadım kaptırmam ben.din Allah rızası için yaşanır.bu kadar.
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:33 @kurtbeyi Nr.: 7 Antworten

müsadenizle...
yok.tabiki bende türk milli takımını tutuyorum ayrıcada beşiktaşıda tutuyorum ama öylesine....fanatizm yok bende.
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:35 @kurtbeyi Nr.: 8 Antworten

müsadenizle...
evet biliyorum türklerin büyük bölümünün müslüman olduğunu....çok hatırımda kalmadı ama eskiden okuduğum kadarıyla islam bizim eski dinimize yakın bir dinmiş o yüzden islamı çok kolay ve çabuk benimsemişiz biz.
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 13:37 @kurtbeyi Nr.: 9 Antworten

müsadenizle...
netice itibariyle hırslarının kurbanı olmuş oluyorlar o halde?
0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 14:06 @gezgin256 Nr.: 10 Antworten

müsadenizle...

Ey insanlar !sizleri bir erkek ve dişiden yarattık.

Birbirinizi tanımanız için,sizi milletlere,kabilelere böldük.

Şüphesiz Allah katında en şerefliniz,en takva sahibi olanınızdır.(Hucurat,13)

0

Beitrag gepostet am 01.06.12, 16:11 @sevva Nr.: 11 Antworten

müsadenizle...
teşekür sevva. solcular zaten bu tür açıklamaları sevmez din tüccarlarıda zaten ayet inkarına      alışıktırlar
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:28 @sevva Nr.: 12 Antworten

müsadenizle...
verdiğiniz bilgi için teşekkürler Sevva hanım.benim için konu kaspanmıştır
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:28 @efeyim Nr.: 13 Antworten

müsadenizle...
teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:32 @-alkan- Nr.: 14 Antworten

müsadenizle...
düşününce doğru ama arkadaşlar yukarıda milletlere ve kabilelere bölünmemizin Allah tarafından yapıldığını belirten ayet yazmışlar,ayetleri tartışma konusu yapmam arkadaşım...
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:34 @gezgin256 Nr.: 15 Antworten

müsadenizle...

darwin e sormak lazim.

asirlardir kulaktan kulaga dolma, zikirler fikirler, inanclar, görüsler masaya yatirilmis, tartisilmis kararlar alinmis ve bu güne gelmisiz. ancak böyle aciklanir diye düsünüyorum.

aslini nice yüzyil da düsünsek tartissak ögrenemeyecegiz.

-----
takipcinim cilveli hayat
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:40 @sarmisaklasak Nr.: 16 Antworten

müsadenizle...
teşekkür ederim ben sormayayım Darwin e arkadaşım,arkadaşların yazdığı ayet yeterli benim için
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 01:49 @25lierkek Nr.: 17 Antworten

müsadenizle...
yok bizim burda...dinin farzları sünnetleri bellidir emir ve yasakları bellidir...yaşayaBİLDİĞİN KADAR ONLARI YAŞARSIN TAMAMDIR...AYRICA CAMİ HOCALARININ FALANDA TİCARİ HAYATA YÖNELİK HERHANGİ BİR YÖNLENDİRMESİ TAVSİYESİ olamaz olmuyor...sadece bazı kimseler müftülükten izin kağıdı getiriyorlar hocaya cami yaptırmak için yardım toplayabilmek maksadıyla,hocada o hayır işini duyuruveriyor cemaata...onlarada verilen paralar ekseriyetle 1 ytl dir.her cuma toplasalar bir kişinin verdiği para 4 ytl yapar yani bir sigara parası değil,yani yere düşürsen dönüp ardına bakmayacağın,aramayacağın bir meblağ.
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 02:16 @humayuname Nr.: 18 Antworten

müsadenizle...
teşekkürler humayuname...
şimdi bir mesele daha aklıma geldi....önceden doğal olarak bütün insanlar aynı dili konuşurken,dolayısıyla birbirimizi anlayabilmemiz daha kolay iken neden daha sonra farklı diller ortaya çıkmışta birbirimizi anlayabilmemiz,anlaşabilmemiz zorlaştırılmış?
0

Beitrag gepostet am 02.06.12, 02:20 @-alkan- Nr.: 19 Antworten

müsadenizle...
o tür yaklaşımlarda bir sakatlık olduğunu fark edip ciddiye almamanız gerekiyor arkadaşım...neticede hepimiz insanız ister istemez etkileniyoruz ama belli bir seviyeyi her durumda koruyamayan insanlarla diyaloğa girmemek bir çözümdür bence...

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

müsadenizle...