94 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.04.12, 17:38 Nr.: 1 Antworten

bilge ile köpegin ilginc hikayesi
Bir bilge, bir göletin başında oturmaktadır. Susuzluktan kırılan bir köpeğin devamlı olarak gölete kadar gelip, tam su içecekken kaçması dikkatini çeker. Dikkatle izler olayı. Köpek susamıştır ama gölete geldiğinde sudaki yansımasını görüp korkmaktadır. Bu yüzden de suyu içmeden kaçmaktadır. Sonunda köpek susuzluğa dayanamayıp kendini gölete atar ve kendi yansımasını görmediği için suyu içer. O anda bilge düşünür:

-Benim bundan öğrendiğim şu oldu,der.
-Bir insanın istekleri ile arasındaki engel, çoğu zaman kendi içinde büyüttüğü korkulardır. Kendi içinde büyüttüğü engellerdir. İnsan bunu aşarsa, istediklerini elde edebilir.

Ama biraz daha düşününce aslında gerçek öğrendiği şeyin bundan farklı olduğunu görür. Asıl öğrendiği şey, insanın bir bilge bile olsa bir köpekten öğrenebileceği bilginin var olduğudur. Bu yüzden ne varsa paylaş, senden de öğrenilecek bir şeyler vardır diğer insanlar için…

Her insanın bir hikâyesi ve söyleyecek bir sözü mutlaka vardır.

-----
Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 17:49 @yasadikca Nr.: 2 Antworten

tsk ederim cok anlamli
-----
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 18:55 @ayyildizlixxl Nr.: 3 Antworten

hikayelerin ikiside bomba gibi paylasim icin tesekkürler

-----
benim icin yanan , bir tek sigaram .
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 18:55 @yasadikca Nr.: 4 Antworten

hikayelerin ikiside bomba gibi paylasim icin tesekkürler

-----
benim icin yanan , bir tek sigaram .
0

Beitrag gepostet am 05.04.12, 21:58 @schtark Nr.: 5 Antworten

insan akli olunca ve onu kullanirsa cok seyi bilir...dogru ! ama herseyi bilemez iste  muhakkak ki bir eksiyi vardir  bir bilgin bile bir köpekten ders aldigina göre 
-----
0

Beitrag gepostet am 06.04.12, 15:08 @schtark Nr.: 6 Antworten

ben seni anladimda ama sen bu hikayenin ne demek istedigini pek anlamadin galiba  zaten bu hikayede anlatmak istedigide bu !! kim olursa olsun ister professör ister ise 100 yil okuyan...herkesin bir eksi vardir ve kimseee mükemmel degildir !! neyse sakiz gibi uzayacak yoksa  hadi allaha emanet olun 

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!