|
|
|
Atatürkün güzel sözleri ve atatürke söylenmiş sözler |

● Bütün ümidim gençliktedir. ● Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz. ● Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir. ● Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. ● Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. ● Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir. ● Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
- Devletimizin banisi ve milletimizin fedakar sadık hadimi, insanlık idealinin aşık ve mumtaz siması, eşsiz kahraman Atatürk! Vatan sana minnettardır.
İsmet İnönü- Türkiye tarihi, bugün her zamandan çok Batı ve Avrupa tarihinden ayrılmaz bir haldedir. Ve Atatürk'ün bu yöndeki gayretleri sonuçsuz kalmamıştır. Memleketlerimiz arasındaki yüzyılları aşan dostluk, bu gelişmenin temel öğelerinden biridir.
Charles de Gaulle, Fransa- Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti.
Chicago Tribune- Savaş sonrası döneminin en yetenekli liderlerinden biri.
New York Times- İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.
Gladys Baker, Gazeteci, ABD- O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.
Prof. Walter L. WRIHT, Almanya- Atatürk Türkiye'yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.
Alman Volkischer Beobachter Gazetesi
Bikaçı burda mevcut sizlerde diğerlerini yazabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tşk ederim arkadaşım bilmukabele yorumlarınız için !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atatürk'ün öldüğü gün İstanbul Üniversitesinde ders okutan Alman Profesör derse girdiğine öğrencilerin üzgün halini görünce yüreği parça parça olmuş. Rektörü arayıp : -Bugün ders vermeyeceğim ne yapayım? diye sormuş. +Sizin memleketinizde büyük bir adam ölünce ne yapılıyorsa onu yapın. demiş rektör. Yabancı profesörün cevabı şu olmuş : -Bizim ülkemizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tşkler bence en güzel sözü budur zaten Ne mutlu türküm diyene..ellerinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rica ederim bence buda burayada cok güzel yakiscak Atam cok severdi bu türküyü Çalın davulları çaydan aşağıya Aman aman Mezarımı kazın bre dostlar Belden aşağıya
Koyun sularımı kazan dolunca Aman aman
Aman ölüm, zalım ölüm Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver
Aman ecel, canım ecel Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver Selanik Selanik viran olasın Aman aman Taşını toprağını seller alasın
Sen de benim gibi yarsız kalasın Aman aman
Aman ölüm, zalım ölüm Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver
Aman ecel, canım ecel Üç gün ara ver Al başımdan bu sevdayı Götür yare ver ...
----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslında ben videoda eklicektim sanırım videolarda topic siliniyomuş die eklemedim ekliceğim türküde selanik türküsüydü sana nasipmiş tşk ederim harika bi seçim  atamın en çok sevdiği türkülerin başında geliyo çünkü vede bu  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dogruya hemsolarin bitaneside cok sever bunu oyyyyyy oyyyyyy canimmm benim hee bak zaten ben eklemeseydim kesin sen eklerdin canim benim heheh calin davullari deyince azizze cikiyor ortaya hahah ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet bilmezmiyim babam gil cok sever bunlari hep dinler bayagida bir keyiflenir dinlerken kendinden gecer resmen  ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben teşekkür ederim renktaşım herzaman  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sendede böyle varsa helal derim ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
o sırt bana ait zaten ilk yaptırdığımda çektirmiştim resmi )   |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hepberaber insallah canim ALLAH hepimize uzun ömürler versin ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Bak buda cok güzel yapilmis ----- SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhteşem gerçektende helal olsun diorm tek kelime.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!