27 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:11 @eses43 Nr.: 21 Antworten

Insanlar..

ayeti konuya uyumlu bulmadim demenin neresi sirk? ayeti tasvip etmiom gibi bi ifade kullanmadim..konuda seninde dedigin gibi insani ahlaka göre görmek varken neden irka din vs bunlarla ele aliyoruz diyorum..eklenen ayette kafirlerle dostluk yapmayin deniliyor..sanki allahta insanlari siniflandiriyormus imasi verir gibi..bana öyle geldi

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:19 @karagozlum68 Nr.: 22 Antworten

Insanlar..
evet  kafirlerle   dostluk   yapmayin  diyor  yüce  yaratici.   bu   cok   hassas  bir  konu     islam  dini  disindaki  herkesi   kafir  olarak  göremeyiz.   ehli  kitap  mensubu   ve   sirk  kosmayan   insanlara  kafir   diyemeyiz.   hani   bazilari   hiristiyanlara   yada  yahudilere   direkt  olarak  kafir   gözüyle  bakiyor ya   bu  yanlistir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:26 @karagozlum68 Nr.: 23 Antworten

Insanlar..

-----
Ne Olursan Ol Gelme Mevlana Deilim Beni GERME... !
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:27 @tr_mehmet_27 Nr.: 24 Antworten

Insanlar..

-----
Ne Olursan Ol Gelme Mevlana Deilim Beni GERME... !
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:27 @eses43 Nr.: 25 Antworten

Insanlar..
aynen bundan bahsediyom bende ön yargili davranmaktan..sanki müslüman olupta kafir gibi olanlar yokmu sürüsüyle hemde var
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:30 @tr_mehmet_27 Nr.: 26 Antworten

Insanlar..
cok güzel bi eser yüregine saglik
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:33 @karagozlum68 Nr.: 27 Antworten

Insanlar..
evet  görüntüsüyle  inanci   bakimindan   celiskiye  düsen  pek    cok   insan  var      Allah   özü,   sözü  bir   insan    olma  bakimindan  hepimizin   yardimcisi  olsun.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:45 @senem83 Nr.: 28 Antworten

Insanlar..

bende allahin bu ayeti konuyla alakasiz oldugunu belirttim..

evet bende aptallik olarak buluyorum insanlari siniflandirmayi..madem dini acidan yaklasiyorsun konuya..islam dininde bu tarz siniflandirmak yoktur..biri beni sirf türküm diye kötü gözle bakiyorsa..sirf bayanim diye..sirf müslümanim diye..mantik bekleyemem böyle düsünenden..ha dostluktur arkadasliktir evliliktir..bunlar kisisel secimlerdir..

simdi biz almanlarla hristiyanla vs. arkadaslik kurduk diye misal..allahtan uzakmi olmus oluyoruz..

her görüse saygim var ama konuyu saptirmasak iyi olur..dini ve politik bölüme acmadim ben konuyu

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:45 @eses43 Nr.: 29 Antworten

Insanlar..
amin insallah
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 17:03 @senem83 Nr.: 30 Antworten

Insanlar..

konuya dini yaklasarak ben saptirmadim..ona bakarsan ben bu ayeti yukardaki sözü hakli cikarcak sekildede yorumlarim..nasil bakarsan öyle görürsün..

neyse bacim sen bildigin gibi yaklas insanlara senin tercihin sonucta..iyi aksamlar

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Insanlar..