114 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:46 Nr.: 1 Antworten

Insanlar..

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir.
İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.(Albert Einstein)

bu söze ne kadar katiliyorsunuz..ben cok dogru buldum ama ne yazikki günümüzde insanlari farkli farkli ayiriyoruz..

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:53 @hadi_ordan Nr.: 2 Antworten

Insanlar..
hak vermemek mümkün degil..genelleme yapmayim ama cogu yahudiler kötü niyetli gibi geliyor bana
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:53 @elinaz Nr.: 3 Antworten

Insanlar..
haklisin kimse sevmior bizi
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:55 @senem83 Nr.: 4 Antworten

Insanlar..
yani ne demek istiyorsun bu ayetle
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:56 @reflexs_01 Nr.: 5 Antworten

Insanlar..
farkli bi yaklasim ama sonucta sende ikiye ayirmissin iyi kötü diye
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:57 @hadi_ordan Nr.: 6 Antworten

Insanlar..
elbette insan korktugu seyi sevmez
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 14:58 @elinaz Nr.: 7 Antworten

Insanlar..
sevip sevmemek tabi herkesin kendi elinde olan bisey
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:02 @senem83 Nr.: 8 Antworten

Insanlar..
yalnis anladiniz galiba..dostluktan sevmekten bahsetmiyorumm..ben sanmiyorum allahin bize iyi kalpli ama baska dine mensup birini assaglamamizi veya kötü gözle bakmamizi emretmesini..
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:03 @senem83 Nr.: 9 Antworten

Insanlar..
kimse sevmiyor diye mecazi anlamda dedimelbette sevmeyenlerimiz kadar sevenlerimizde var
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:06 @nikbinn Nr.: 10 Antworten

Insanlar..
biraz acacak olursak..hem diyoruz yaradilani seviyoruz yaradandan ötürü ama farkli farkli yok yahudi yok kafir diye yinede bazilarimiz ön yargili davraniyoruz..dünyamizda yokmu farkli irka dine mensup olupta cok iyi insan olanlar..elbette vardir..ön yargili davranmak ne kadar dogru
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:08 @beyza Nr.: 11 Antworten

Insanlar..
evet haklisin iyi kötü insan demek tam dogru olmaz..yaptigimiz eylemlere göre iyi davranan kötü davranan insanlar desek dogru olur
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:12 @senem83 Nr.: 12 Antworten

Insanlar..

söz bana ait degil bunu zaten belirttim..ama burdaki kategoriye ayirmak belirli adlandirilmalar yapmak degil..insani siniflandirmaktan buna göre degerlendirmekten bahsediliyor..oysa iyi ve kötü diye degerlendirmek kafi..ben bu sözü böyle anladim sizi bilmem..misal sende ayetimizi kafirlerden uzak durun iyi veya kötü fark etmez gibi anlamissin galiba veya öyle yansitiyorsun

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:15 @beyza Nr.: 13 Antworten

Insanlar..
haklisin..anladigim kadariyla insanlari etnik köken kültür din..kisacasi kagit üzerindeki seyler yüzünden degilde yaptiklariyla ele almak mantikli
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:16 @hadi_ordan Nr.: 14 Antworten

Insanlar..
sevmek herkesin kendine kalmis bisey artik
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:24 @senem83 Nr.: 15 Antworten

Insanlar..

mümin kimlerdir diye sormusun,, sadece Allaha kulluk ederler,sadece Allahtan korkarlar,sadece Allaha sükrederler,sadece Allaha güvenirler,sadece Allaha teslim olmuslardir...adaletten taviz vermezler,hakki söylemekten cekinmezler bikacini yazdim umarim kafii olmustur

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bunlari okuyan bi inancli hristiyan benim ne farkim var sizden demezmi?? bende allahtan korkar ona sükrederim vs. derse?

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:27 @karagozlum68 Nr.: 16 Antworten

Insanlar..
ayrica tekrar belirteyim konuyu saptirmayalim lütfen..elbette insanlarin irki milliyeti dini cinsiyeti var farkliliklar var..konu farkli olanlarla dostluk kuralim kardeslik yapalim degil..insanlik konu
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:30 @senem83 Nr.: 17 Antworten

Insanlar..

bende onu diyorum 40 hoca getirelim 40da ayeti farkli yorumlar..

konu burda dostluk degil zaten..ben eklemis oldugun ayeti pek uyumlu bulmadim yinede tesekkürler

0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:38 @senem83 Nr.: 18 Antworten

Insanlar..
valla allah bu isterse kafir hayati süreni hidayete erdirir..müslüman yasayan birine nasip etmez..o yüzden bizden baska olana kötü gözle bakmak cokta dogru degil bence..ha ister dostluk kurulur ister kurulmaz o ister sevilir sevilmez o herkesin kendine kalmis
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 15:52 @karagozlum68 Nr.: 19 Antworten

Insanlar..
merhaba   karagözlü.   ekledigin   ayeti   uyumlu   bulmadim   demekle   Allah   korusun  sirk   yapmis   olursun,   ayetleri  kendimize   degil   kendimizi  ayetlere   uyduracagiz.   tabi    yüce   yaratici    herseyi   acik  bir  sekilde   kuran'da   bildirmis   ve  insanlara  özgür  irade  vermis   neyi  nasil   kabul  edeceginiz,   sonucuna  katlanmak  kosuluyla   herkesin   özgür  iradesine  baglidir.     gelelim  actigin  konuya.    yaratilmislari   irklari   bakimindan  degil,    güzel  ahlak   bakimindan   sevmeliyiz.    ehli   kitap   mensubu   olan   yaraticiya   sirk  kosmayan   her  insan  sevilmeyi    ve  saygi   duyulmayi  hakketmistir.   örnegin   ben   bu   gün   dünyada   uygulanan   zulümlerin   mimari   cogunlukla   allah'a    sirk   kosan   yahudi  ve   hiristiyanlardir   bunlari   sevmeyecegiz    ve   bunlara   karsi   mücadele   yapacagiz.   yahudi   ve  hiristiyanlar  icindede   sevilip   sayilmasi  gereken  degerli   ehli   kitap   mensuplari  var.   bu   nedenle   insani   degerler     irk   üzerinden  degil  güzel  ahlak   üzerinden   degerlendirilmeli.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 15.01.12, 16:07 @senem83 Nr.: 20 Antworten

Insanlar..
ben seni anliyomda sen bu ayeti ekleyerek yalnis anladigini belirtiyorsun.."müminler müminleri bırakipda kafirleri dost edinmesin..kim bunu yaparsa onun allah katinda hicbir degeri yoktur falan"..konumuz dostluk kurmak degildi..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Insanlar..