|
|
|
Insanlar.. |
Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.(Albert Einstein)
bu söze ne kadar katiliyorsunuz..ben cok dogru buldum ama ne yazikki günümüzde insanlari farkli farkli ayiriyoruz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
hak vermemek mümkün degil..genelleme yapmayim ama cogu yahudiler kötü niyetli gibi geliyor bana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
haklisin kimse sevmior bizi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
yani ne demek istiyorsun bu ayetle |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
farkli bi yaklasim ama sonucta sende ikiye ayirmissin iyi kötü diye  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
elbette insan korktugu seyi sevmez  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
sevip sevmemek tabi herkesin kendi elinde olan bisey  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
yalnis anladiniz galiba..dostluktan sevmekten bahsetmiyorumm..ben sanmiyorum allahin bize iyi kalpli ama baska dine mensup birini assaglamamizi veya kötü gözle bakmamizi emretmesini.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
kimse sevmiyor diye mecazi anlamda dedim  elbette sevmeyenlerimiz kadar sevenlerimizde var |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
biraz acacak olursak..hem diyoruz yaradilani seviyoruz yaradandan ötürü ama farkli farkli yok yahudi yok kafir diye yinede bazilarimiz ön yargili davraniyoruz..dünyamizda yokmu farkli irka dine mensup olupta cok iyi insan olanlar..elbette vardir..ön yargili davranmak ne kadar dogru |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
evet haklisin iyi kötü insan demek tam dogru olmaz..yaptigimiz eylemlere göre iyi davranan kötü davranan insanlar desek dogru olur |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
söz bana ait degil bunu zaten belirttim..ama burdaki kategoriye ayirmak belirli adlandirilmalar yapmak degil..insani siniflandirmaktan buna göre degerlendirmekten bahsediliyor..oysa iyi ve kötü diye degerlendirmek kafi..ben bu sözü böyle anladim sizi bilmem..misal sende ayetimizi kafirlerden uzak durun iyi veya kötü fark etmez gibi anlamissin galiba veya öyle yansitiyorsun |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
haklisin..anladigim kadariyla insanlari etnik köken kültür din..kisacasi kagit üzerindeki seyler yüzünden degilde yaptiklariyla ele almak mantikli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
sevmek herkesin kendine kalmis bisey artik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
mümin kimlerdir diye sormusun,, sadece Allaha kulluk ederler,sadece Allahtan korkarlar,sadece Allaha sükrederler,sadece Allaha güvenirler,sadece Allaha teslim olmuslardir...adaletten taviz vermezler,hakki söylemekten cekinmezler bikacini yazdim umarim kafii olmustur ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ bunlari okuyan bi inancli hristiyan benim ne farkim var sizden demezmi?? bende allahtan korkar ona sükrederim vs. derse? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
ayrica tekrar belirteyim konuyu saptirmayalim lütfen..elbette insanlarin irki milliyeti dini cinsiyeti var farkliliklar var..konu farkli olanlarla dostluk kuralim kardeslik yapalim degil..insanlik konu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
bende onu diyorum 40 hoca getirelim 40da ayeti farkli yorumlar.. konu burda dostluk degil zaten..ben eklemis oldugun ayeti pek uyumlu bulmadim yinede tesekkürler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
valla allah bu isterse kafir hayati süreni hidayete erdirir..müslüman yasayan birine nasip etmez..o yüzden bizden baska olana kötü gözle bakmak cokta dogru degil bence..ha ister dostluk kurulur ister kurulmaz o ister sevilir sevilmez o herkesin kendine kalmis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
merhaba karagözlü. ekledigin ayeti uyumlu bulmadim demekle Allah korusun sirk yapmis olursun, ayetleri kendimize degil kendimizi ayetlere uyduracagiz. tabi yüce yaratici herseyi acik bir sekilde kuran'da bildirmis ve insanlara özgür irade vermis neyi nasil kabul edeceginiz, sonucuna katlanmak kosuluyla herkesin özgür iradesine baglidir. gelelim actigin konuya. yaratilmislari irklari bakimindan degil, güzel ahlak bakimindan sevmeliyiz. ehli kitap mensubu olan yaraticiya sirk kosmayan her insan sevilmeyi ve saygi duyulmayi hakketmistir. örnegin ben bu gün dünyada uygulanan zulümlerin mimari cogunlukla allah'a sirk kosan yahudi ve hiristiyanlardir bunlari sevmeyecegiz ve bunlara karsi mücadele yapacagiz. yahudi ve hiristiyanlar icindede sevilip sayilmasi gereken degerli ehli kitap mensuplari var. bu nedenle insani degerler irk üzerinden degil güzel ahlak üzerinden degerlendirilmeli. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanlar.. |
ben seni anliyomda sen bu ayeti ekleyerek yalnis anladigini belirtiyorsun.."müminler müminleri bırakipda kafirleri dost edinmesin..kim bunu yaparsa onun allah katinda hicbir degeri yoktur falan"..konumuz dostluk kurmak degildi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!