75 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.12.11, 13:19 Nr.: 1 Antworten

Hilfee :(
Was wäre besser leute? Staatliche schule oder doch Privat???

Hab heute (vor 10 min) bei einer Privatschule angerufen und ich überleg ob ich meinen Sohn dahin schicke. Doch die Preise sind extrem hoch.
150 euro anmeldegebühr
150 euro monatlich
und wenn man noch die nachmittagsbetreuung will werden das schon gleich ca. 300 euro.

Pro jahr muss man ca. 100 euro für die bücher ausgeben und das schlimmste:

für ca 200 euro im Jahr MUSS man Bekleidung von der Privatschule kaufen und sie in die Schule tragen. Das würde schon im Vertrag stehen. Hinzu kommt noch die Fahrkarte von 400 euro jährlich ben galiba battim simdiden
bi yandan güzel bi gelecegi olsun diye özel okula yollamak istiyorum cünkü kendimde o okula gittim. Ama fiyatlar cok fazla olmus

ne yapsam neyapsam bi care bulamiore

-----
hepimiz 1938 den beri öksüzüz...
0

Beitrag gepostet am 22.12.11, 13:44 @atkadehielinden Nr.: 2 Antworten

sanirim bende öyle yapicam. ama ordaki ögretmenler cok farkli. sabirli herseyi detayli anlatiyor yani einfach nur wow. oglanla bugün konuscam biliyorum simdiden evi basima yikicak er kennt sich mit den kosten nicht aus aber das die so emens sind hätt ich nicht gedacht. yatti özel okul

-----
0

Beitrag gepostet am 22.12.11, 13:59 @re-lax Nr.: 3 Antworten

immens stimmt
ich werd bald operiert daher kann ich vorerst keinen minijob annehmen das macht mir am meisten sorgen. ob ich vorerst meine eltern um unterstützung bitten soll ist auch fraglich. babam beni bu yasimda döver valla Vallahi diger arkadasa anlattigim gibi cok güzel aslinda. ama bukadar masraf cok geldi bana. bende o kadar degildi außerdem hat bei mir arbeitsamt unterstützt .

ay ben bu caresizlikten nasil cikcaaam sponsor olmak istiosun gibime gözüküo

-----
0

Beitrag gepostet am 22.12.11, 14:01 @re-lax Nr.: 4 Antworten

cocugumu simdilik bitane var yinede tesekkürler güzel dileklerin icin

Allah hepimizin cocuklarina zihin acikligi verir insallah. Kaderimizde ne varsa onu yasicaz bakalim

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 01:47 @kilic-reis Nr.: 5 Antworten

ne kizion arkadas yaw hem baska nike tiklion hemde dövercesine konusuyon

zaten paraciklara bakilirsa özel okul isi yatti. bi hevesdi oglumu oraya yollamak. o hevesde hevesde kaldi. Yani ben orayi gördüm normal okuluda gördüm aradaki egitim farkini görünce tabiki oglum icin daha iyisi olsun niyetiyle oraya yollamak istedim. baska bisi degil. normal okullardada özel okullardada SIKINTI yasaniyor orasi kesin. Yinede AZ ile COK  arasindaki SIKINTI yi görmek de var. özel okullardaki ögrenim sartlari cok baska. yani bir normal okulda insan dersi anlamadiginda ögretmen rahat 10 dk ayirip sana gelip dersi detayli anlatmiyor. özel okulda ama öyle. parasi olan düdügü caliyor. ögretmenler bizim keyfimize göre davraniyor diyebilirim.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 01:47 @re-lax Nr.: 6 Antworten

evet arkadasim okudum tesekkürler. Arkadasa cvpida yazdim

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 01:52 @beyza Nr.: 7 Antworten

Canim ablam senin dedigine kesinlikle katiliyorum ama su da bi gercek ki özel okullada daha farkli egitim aliyorlar bunu sende biliyosun. Ayriyetten ben nereye kadar ogluma destek cikabilirim ki? süperzeka olsam bugün müdür olurdum
Inan ki korkuyorum cocugum real schuleye gittiginde bana ders sordguunda ona yardim edemicem diye. Zaten kumbara i$ine dönüstü bu is. vazgectim özele yollamaktan. cünkü hakikatten para yetismez oraya. diger arkadasima yazdigim gibi görünüs bende ameliyat gösteriyor yoksa bari bi minijob alir ayda 400 euroyu oglumun egitimi icin harcardim. benim hayallerim vaktinde suya düsmüstü bari oglumu iyi egiteyim istedim o da olmadi almanya cok pahali be abla

Nice cocuklar devlet okulunda okuyub da güzel yerlerde meslek egitim görüb kariyer yapmislardir ve yapiyorlarda

insallahda devam gider böyle ablam Allah tüm cocuklarimiza zihin acikligi versin. onlar yeterki iyi egitim alsin gerisi önemsiz özel olsun özelsiz olsun yeterki olsun. bende devlet okuluna razi gelirim

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 01:54 @hircinkizx25 Nr.: 8 Antworten

zaten beyfendinin ilk istegi ehliyet sonrada bi ferrari cektikmi altina tamam okul masrafini kenara atarsam belki ferrarinin direksiyonunu almak nasip olur kim bilir hayirlisi olsun insallah bende artik baska care göremiyorum kesin devlet real e gidicek.
diese krassen kosten sind leider nicht von jedem zu tragen das stimmt. vor allem ob ers schafft ist die andere frage da geb ich dir recht. was wenn er all die jahre da hin geht und dann sitzenbleibt... budefa ben vicdan azabi cekicem ki özel okulda cokmu üstüne gittim diye kafam allak bullak inanirmisin

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 02:46 @bilmem2 Nr.: 9 Antworten

10 er kommt im sommer in die 5.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 02:47 @candamarim_2007 Nr.: 10 Antworten

sende özel okula gitmissin
ve arbeitsamt kasiladi diyorsun
bu nasil oldu?
ya da daha dogrusu özel okulu amt neden karsiladi devlet okulu dururken?
merak ettim insaallah bir mahsuru yoktur sorumun

oglunu nereye gönderecegine gelince,
evet devlet okulundan daha iyi olabilir ama
okumaya hevesi olmayani özel bile adam edemez!
cocugu sadece okula göndermekle de olmuyor,
ebeveyin olarak her zaman cocuga evde de okulu sevdirecek sekilde
destek olmak lazim
kamcilamak degil yalniz, destek olmak
ben devlet okuluna gittim,
cok iyi bir ögrenciydim,
gymnasiumu hak etmistim,
okul uzak diye ailem beni yollamadi kiz kismisi gitmez öyle uzaklara diye
bende yakinimizdaki hauptschuleye gittim
9+3 yaptim yani realschuleye es deger
mittlere reife yaptim
ve cok iyi bir meslek edindim
yani sözün özü, okuma hevesin varsa ufak engeller bile insani yildirmiyor
endise etme bence, sadece emek ver, hayir duani eksik etme yeter, gerisi gelir

sayilar
-----
"La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah"
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 02:54 @ccc_zahidem_ccc Nr.: 11 Antworten

Sana bi yandan hak veriyorum ki insan kesinlikle heveslerin pesinde kosmali. Ama suda bi gercek ki ailem bu okulu karsilayamaz cünkü ikiside emekli. Ve bende diger arkadasa yazdigim gibi yakinda ameliyat olucam diye minijob u biraktim. Yani anlican simdilik kit kanaat geciniyorum. Tabiki halen icimde bi umut var oglumu o okula yollamak.Bugün sorusturdum fiyatlari ve ilk topigimdeki gibi fiyatlarin bukadar asiri oldugunu tahmin etmiyordum.

Okul konusuna gelince: ben überbetriebliche ausbildung yaptim. Yani bu gittigim özel okul Arbeitsamt in sponsorlugu ile ögrencilere destek veriyordu. Bildigimiz Berufsschuleden haric pazartesi günleride bu özel okulda ders görüyorduk. Cok harika bir okuldu. Rahat keyifli ve herseyden önce ögretmenler cok cool tavirlariyla hem egitiyor hemde egitimin zevk vermesini sagliyordu. Hayatimda ilk defa severek ve istekli bu okula gittigimi hatirliyordum.
Ögleden sonra zaten bidaha kagit kalem alipda hesap kitap yaptim ama maalesef özel okul konusu ya$. Tabiki herseyden önce oglumu destekleyip onu özele yollamak isterdim. Zaten Realschule cok yakinda yani o konuda senin adina üzüldüm bizde cok sükür öyle bi ayirim durumu olmadi olmazdida.
En üzücü durum su ki sen gymnasiumu hak ettigin halde haupt yapmissin. buna ragmen yinede egitim almis Ausbildung yapmissin helal sana.

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 02:59 @bilmem2 Nr.: 12 Antworten

ilk topigimde aciklamistim aslinda

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 03:03 @ese46 Nr.: 13 Antworten

oglumu özel okula yollamayi düsünüyodum ama vazgectim hepsi bu

-----
0

Beitrag gepostet am 23.12.11, 05:41 @ali-19qq19 Nr.: 14 Antworten

Selam ali arkadasim

topic nr kac bilmiyorum ama orda bi yazi yazmistim. hani derler ya parasi olan düdügü calar hesabi bu da öyle olsa gerek. tabiki ögretmenler para karsiliginda daha ilgili oluyorlar ama bence aslinda böylesi daha iyi olurdu. normal studieren yapip hemen ögretmen olan sahislar degil bunlar. yani daha farkli ögretmenler diye biliyorum. Her Anne baba gibi bende tabiki cocugumu en iyi okullarda okutmak isterdim yalan degil. Kimin firsati olupda bunu yapmak istemezdiki ?
Ne demek istediginizi cok iyi anladim ve hak veriyorum hersey cocukda bitiyor. Onun ögrenmeye bi hevesi bi istegi olmasi gerek ki basarsin. Ister özel ister devlet okulu olsun fark etmez.

O ZAMAN BU EVLADIMIZ ÖZÜR DILIYEREK YAZIYORUM SARAYDA DA OKUSA ADAM CIKMAZ

kesinlikle dogru bi cümle kurdunuz tebrikler.
Elime bisi gecmez bu cocuga baski yapip da "illaki ders calisicaksin" diye. Onun istegi olmadigi sürece ben ona hic bisey zorla ögretemem dogru.

Ama yinede sizin Evladiniza Okulunda basarilar dilerim Cenabi Allah zihin acikligi versin

Allah tüm evlatlarimiza Zihin acikligi versin yollari bahtlari acik olsun insallah cok tesekkür ederim güzel dilekleriniz icin.

Saygilar

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!