|
|
|
dünyada en korktugunuz herhangi 3 gercek. |
bakın arkadasim farkli bir dine mensupta olsan sen inandigini bile yasamayan ve ona ihanet eden bir kapasite de varliksin .akıli sana verene inanmiyosan onu senden aldiginda inanirsin.yeri gögü yaradn bir gercek var bunun aksinde bir yaradan yoktur 1 tek yaradan vardir sen bir yahudi ve bir hırıstiyanla sohbet et o sana anlatir gercegi bana inanmiyorsan .sen suan boslukta bir hava gibisin seni tenefüs etmek bile korkunc iste benim korktugum bu.varligina inanmiyorsun seni birileri bir hastanede doktor anne akrnından cıkarıp akil vermedi ben senin bu inancsizligini kabul emem kusura baksanda . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biraz düsün ozaman ozaman hemen düsüncesiz yoktur diyip atma ortaya ozaman bu farklı yorum getiri sana. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
insanin korkulari aslinda genelde,bas edemeyecegi, kontrolünün elinde olamadigi ve caresis kaldigi yerlerdedir. senin bir numarayi ben de cok sacma buldum .ben tam tersine asiri dincilerden korkuyorum. tanri ya duydugu sayidan dolayi diger insanlara saygi duymayanlardan korkuyorum.tanri adina yapilan savaslardan intahar saldirilarindan korkuyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
özür kardes ama ben düsüncesiz yazmadim.. inancsiz yazdim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lafi dönderme soyledigin arkasinda dur bana senin inandıgın din diye hitap ettin ben bu konuda baslangıc yapmadım hangi din olursa olsun o dinde öldür diye bir inancsızlık yoktur .anlama sayginligini bozdun .ve bu dinler bile yanliz bir yaradan vardir .söylüyo inaniyo ancak o veren cani alir.bunu birtek sen cevirdin farkli konuya sana bir soru daha sorim seni kim yaratti ve var olusunun gayesi ney.? ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tskler arkadasim seni beklerim herzaman iyi,bir arkadas olarak konusuruz tekrar düsüncene saygimla tskler ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arkadasim ben 2 saatir yaziyorum öldür diye yaradan bir sey göndermemis istisnalar haric.tartisilan konu seninde esmer gibi sadece benim islami konuda inanc dan bahsettimi düsündünuz bakın harun arkadasada yazdim öyle balıklama atlayip konuyu dincilige atmayin senin bir kiz kardesin oldugunu ve ona biri bir kulp takıyor disardan sende ona inancsiz kalıp ona ne yapicagini nasil zulm edicegini o anda hatta onu öldürüp belkide onla yetinmeyip beraberinde bir kac kiside birlikte yok etmeye hatta kendinide beraber yok etmeye kadar gidebilir .bir tek ona inanmadigindan ve inancsiz birinin söyledine dayanarak .biraz farkli konuyu beklerdim ama bakiyorum 3 arkadasta ayni konuya vurgu yapiyosunuz asırı dinci islamiyet tek yönlü din oysa hepside yanlıs benim ima ettigimin her defasinda aksini söylüyosunuz . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olmamasi gerekir ,örnekleri coktur. din bence ana dili gibi bir seydir dogdugun yerin ,kültürüyle bagdasir ve degistirme yada onsuzda yasayabilirim cesareti gösteren azdir. insanlar cogu zaman tanriyi insan zekasiyla bir gösterirler ,cezalarindan hediyelerine kadar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozaman sen birinci cevabini degistir ve deki arkadaslar ben yanlis konustum demek istedigim aslinda ;BEN KÖTÜ INSANDAN KORKARIM. bu kadar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
senin tartismak istedigin konuda sordum sana madem 4 dini biliyosunda konusuyosun seni kim yaratti inancin varmıymis yokmuymus bakalim ? ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana kısa bir net cevap neye inanırsan inan inancli degilsen ona herseyi yaprsın anlamiyorsunuz galiba suan evliysenin esiniz disarda siz korkudan onu elinde tutmak icin farkli yöntemler yapityosaniz inancsizsiniz bosuna evlilik sadece göstermelik .anliyormusunuz inancsizlik sadece islamiyetmi yaa siz ne diyonuz.ama saol iradeyi ölcüyoz ögrenmis olduk burdaki iradeleri tskle ryoruma arkadas. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arkadas gözlüklerin parazit yapiyo ama sanirim acildi biraz ufkun birazdaha zorla ha gayret .söyle söylim kötü insan inancsizdir cünki sana inanmadan senin hakkinda kötülük yapmaya calisiyo sincik anladinmi ayrica degismeyede gerek yokmus demek bu seildede anlayabiliyomusun biliyorum biraz zaman alicani ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arkadasim (diyorum sana hakaret etmicem cünkü ben kendime inaniyorum).kendi yazdigindan haberi olmayan bir insanla yazistigimi farkettim .seni ciddiye almiyorum.sen kendini bir ölc.ilk yazdigindan dolayi burdaki insanlarin tepkisini aldin cünkü söyle yazmissin. inancsiz insandan korkuyorum (GÜNAH). günah kelimesi herzaman dinle birlikte kullanilir.sana baska bir sey yazmiyorum kesinlikle beyin kapasiten düsük. benim resmim var senin hic yok :NEDEN????????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sorgulma diyosan bunun adina seni sorguladim.ve ögrendimki inandigini bile uygulamiyosun hani söyle bir sey var. bir denize atliyosun ve yüzme bilmiyosun ölücegini düsünüyosun ama atliyosun misali  yahu ölüceksin iste niye kendine inanmiyosun be  inancsiz cünki kendine inanmiyorki ölücene nasil inansin. misal.tbrkler senide anlayisa gelicegini biliyodum ve zaman aldi olsun .amacim bu sabirli ve sonuclu güzel sohbet.umarim hala inancsiz insanlar yok diyosan biraz daha ve hatta özel sohbet edebiliriz belki bende biseyler sahibi olabilrim.ayrica biraz otoriter oluruz ha ne dersin . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inancsiz insanlari ölcmek icin ..yok. günah inancli insanlar tarafindan kullanilir.kapasitemi senin seviyende tutmadigim icin .hani deli akillinin söyledigine herzaman bu ne diyo der.utanmadan kulaga boynuz diyolar. mektup yazdim ha sana ,hasana ... ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tbrkler yorumuna tsk ederim.ayrica su demem sel benimde ayni fikir. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ins her insan ister diye düsünüyorum.istisnalar haric.tskler yorumuna ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kusura bakma arkadasim benim konuyu farkli boyuta meyl edildi ama bu konuyu gercekten konusmak istersen ben özel arkadas olark konusurum burda sadece sen olmadigin icin her yönden bir yazi gelir ve kafayi salla salla yapariz  bana saygili konusucak arkadas lazim.öyle zorda kaldimi senin gibi dinci demicek bana .sadece sunu söylim gercek olan bir din olarak islamiyet vardir .bunu farkli ve acik bir sohbetle konusmak isterse arkadaslarim beni özelden bulabilir.benimden arkadaslarimdan ögrenicegim bilgiler olur belki ben saygiyla almak isterim insanlarin resimleriyle aklinin büyüklügü ölcülmez akil akilla birlestiginda insanlarin büyüklügü cikar ortaya tskler arkadasim. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cevabim gecikiyo kusuruma bakmayin arkadasim.tskler yorumuna insallah korkularimiz bizi kötülüklerden alıkoyar . ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sayginin ve inancin bol olsun .bunlara cok ihityacin olucak. ----- Hak silesinin sedasi yoktur,bir vurdu mu devasi yoktur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!