|
|
|
Dilimizde bir celiski var:) |
Simdi arkadaslar bugün bir arkadasimla konusurken bir konuda anlasamadik
anlasamadigimiz konu su; benim persembeden itibaren yani persembe günü basliyor freim 4 gün frei günüm var. bunun üzerine pazartesiye kadar freiyim dedim. arkadasimda bana hayir pazara kadar freiyim demen gerekiyor dedi. yani simdi bugün carsamba ise persembe cuma cumrtesi ve pazar freiyim olacagi icin, ben pazartesi is basi yapacagim icin pazartesiye kadar freiyim dedim.
simdi ben sizlerin yorumunu bekliyorum. bunlardan hangisi dogru sizce? yada yumurtami tavuktan cikar yoksa tavukmu yumurtadan misali 1. pazara kadar freiyim mi? 2. pazartesiye kadar mi?
----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahaha yok sen simdi su konuya aydinlik getirmek icin bana yorum yap bahim ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet iste bende onu diyorum yani pazarda freim ama pazara kadar olursa pazar günü bitmis ve is basi yapmis olmam gerekmiyormuu? ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bak iste o ek fiil pazar´a yani o a anlam degistiriyor yani pazara kadar dendigi anda pazar is basi yapmi soluyorsun almancayla kiyaslayarak yaparsan hic cikamayiz isin icinden anladinmi ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saolasin Allah razi olsun ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yani demek oluyorki 1. sik dogru demi? ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya ben zaten pazartesi ise gidecegimde hangi sik dogru kafamin etini yedi birisi oylamaya tabi tuttum iste bende ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ahso evet pardon ben karistirdim benim dedigim doogru yani tsk ler ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet kardesim pazartesi is basi yapiyorum ama bak sende almancaya cevirerek o mantikla yola cikiyorsun almancayi nut bir kenara koy.
ve simdi türkcede pazar´a yani o a kelimesi anlam degistirtiyor demek istedigim pazara kadar freim dersem pazar is basi yapiyor olmam gerekmiyormu? ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslinda snairim ben gercek anlam getiren farki buldum gibi
eger kelimeyi yani cümleyi eksik kurarsak karisiklik ordan cikiyor pazarda dahil pazara kadar dersek belki o zaman daha dogru eger pazara kadar dersek ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hahahhahahaha
ben simdi cekildim sizleri izliyorum   ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cikamadik icinden hadi sen cikart bizi icinden  gerci dur burayada damlarlar simdi tayyip erdogan olmasaydi basta 1. sik derler yok oldugu icin 2. derler  ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nayin olamaz  nikis kapisch
sende alamncayla yaklasiyorsun  ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bende öyle diyorumda bakalim dogrusu ne ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iste bakin karsi fikirde olan arkadaslarimizda var hangimizin secimi yanlis acaba yada her ikiside dogru ama eksiklik olanmi var ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

bu biraz türklerin bi yas fazla söyledikleri gibi bisey sanki  resimdede gördügümüz gibi pazartesiye kadar izinlisin pazarida bos gecirdigin icin.. yani burdaki KADAR dek anlaminda kullanilio..."pazartesiye dek calismiorum" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesekkürler   ----- Insan Birisiyle Yaslanmali, Birisi Yüzünden Degil... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!