113 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.02.15, 23:40 Nr.: 1 Antworten

dünyanın en güneyinde güzel bir Kürt Köyü
Fransaya ait bir yer.
Yabancı dil sorunu yok burda resmi dil Kürtçe.
Şaka Şaka... 
Ama bütün yol ve sokakların isimleri Kürtçe
aha inanmıyorsanız bu linki tıklayın
https://www.google.co.za/maps/@-49.3496692,70.2197714,17z

0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 00:15 @-bjk- Nr.: 2 Antworten

boşver istedikleri kadar eksi versinler gerçekler google maps'taki gibi keskindir. Bugün Antartikada her hangi bir yola Kobani adı verilmişse bunun onuru herşeyden önce içinde insan sevgisi barındıranlara ve sonra Kürtlere aittir.
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 19:00 @anahita_1 Nr.: 3 Antworten

Katkından dolayı ben teşekür ederim.
Sağlıkla kal.
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 19:57 @mehriban Nr.: 4 Antworten

Selam Mehriban,
Senin şu cümleni tırnak içine alıp devam edeyim "türkiyede hic bir kürt köy yok olmazda asla asla olmaz...." mümkün değil, katiyen olamaz, kesinlikle olamaz, hayata olamaz, böyle birşey düşünülemez bile...
Of be rahatladım! Eminim sende rahatlamışın. 
Neyse ikimizde rahatladıktan sonra başlayayım.
Bir halk yaşadığı topraklarda otonomsa yani binlerce yıldır aynı toprakta yaşıyorsa bilmem X milletin köyü demez. Yani Konya'nın Türk köyleri demek ne kadar saçmaysa Diyarbakır'ın Kürt köyleri demek o kadar saçma. Ama Haymana'nın Kürt köyleri ile Mardin'in Türk köyleri bir anlam ifade eder. 
Benim burada kullandığım Kürt Köyü tanımı ise konuyu biraz tatlandırmak içindi.
Konuda bahsi geçen yer Fransa'ya ait Hint Okyanusu'nun güneyinde Kerguelen Adalarının başkenti olan Port-aux-Français'dir. Burayı ilginç yapan özelik ise üç tane sokak isimidir. 1 ) Kobani Caddesi 2 ) Büyük Kuzey Kürdistan Caddesi 3 ) Kürt Caddesi

Bu linkten bakabilirsin; https://www.google.co.za/maps/@-49.3494318,70.2200288,17z
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 22:48 @kasparsky Nr.: 5 Antworten

merhaba.   merak  ettim  kobani  kelimesinin   anlami  ne?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 23:18 @a-la-naz Nr.: 6 Antworten

He reklamını yapıyorum. Benim seyhat acentam var Antartika'ya gemiyle turlar düzenliyorum. Sana tanıdık indirimi yapabilirim. Ne dersin?
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 23:25 @eses43 Nr.: 7 Antworten

İnsan bitki hayvan alameti farikası ile zuhur eden forumdaşım, bu konuda çeşitli rivayetler var. Şimdi bunları buraya uzunuzadıya yazmak istemiyorum. Zaten yer isimlerinin mutlaka bir anlamının olması diye bir kaide yoktur.
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 23:30 @a-la-naz Nr.: 8 Antworten

A-la-naz Je parle français, ez Kurdi zanım, Türkçe biliyorum, Deutsch auch, severek sana tercüman olurum. Bir de duygulara tercüman olmak gibi bir yetenekte gelişti son zamanlarda.
0

Beitrag gepostet am 05.02.15, 23:47 @a-la-naz Nr.: 9 Antworten

Ee sen beni niye bu kadar uğraştırıyorsun fikrimin Susan Miller'i. Bu arada o sarı kafanın üzerinde yanıp sönen halka ne demek oluyor. Beyni bir karış havada mı? Yoksa cennetlik mevtanın sületi mi?
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

dünyanın en güneyinde güzel bir Kürt Kö...