89 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:33 Nr.: 1 Antworten

iPhone u kirsak mi kirmasak mi

iPhone'u kıralım mı kırmayalım mı? Kırarsanız ne kazanırsınız, ne kaybedersiniz? İşte cevaplar...

iPhone'un çok kullanışlı olmasının önemli bir nedeni de şüphesiz ona uygulamalar yükleyebilmeniz. Bu uygulamalar oldukça faydalı olsalar da App Store'daki tüm uygulamalar ücretsiz değiller. Bu da kullanıcıların uygulamaları yüklemeye dair alternatif yollar bulmasına yol açıyor.

iPhone'u 'jailbreak' adı verilen yöntemle kırarak ücretli programların kırılmış sürümlerini iPhone'a yüklemek, ücretli programları ücretsiz kullanmak veya App Store'da olmayan programları edinmek mümkün hale gelebiliyor.

Bir iPhone'u Jailbreak'lemek ise şaşırtıcı bir biçimde kolay. Örneğin JailbreakMe adındaki hizmet ile sadece parmağınızı sürükleyerek bunu yapabiliyorsunuz. Peki iPhone'u kırmalı mı, kırmamalı mı? Yazımızda iPhone'u kırmanın avantajlarını ve dezavantajlarını sizlerle paylaşıyoruz.

AVANTAJLARI

Bu tür programları kullanmanın en önemli avantajı herkesin farkında olduğu gibi ücretsiz olmaları. Jailbreak'li bir iPhone ile üçüncü parti uygulamalara erişebilir, düzgün bir şekilde çalışan kırılmış uygulamalar yükleyebilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamalar, iPhone için tasarlanmış ancak App Store'da mevcut olmayabilen programlar. Bu tür uygulamalar sayıca oldukça çok ve aradığınızda muhtemelen faydalı uygulamalar bulacaksınız.

DEZAVANTAJLARI

Kırılmış iPhone uygulamaları kullanmanın ve iPhone'unuzu kırmanın birkaç dezavantajı var. Bunlardan en önemlisi iPhone'unuzu kırmanın cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakacağı. Ancak servise götürmeden önce telefonu temizleyip stok ayarlarını yükleyerek bunu aşmak mümkün olabilir.

Kırılmış uygulamaları yüklemenin diğer bir dezavantajı ise App Store'dan gelmeyen uygulamaların telefonunuzda güvenlik açıklarına ve virüs bulaşmasına neden olabileceği. Ancak bunun nadir bir durum olduğunu söylemeliyiz.

Son bir dezavantaj ise kırılmış uygulamalara bir güncelleme çıktığında bunu hemen kullanamayacak olmanız. Kullandığınız uygulamanın hack'lenmiş sürümünün güncellenmesini beklemek zorundasınız

yazete

-----
ÇAKAL gibi Dostum Olacağına ASLAN gibi Düşmanım olsun
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:39 @kocareis68 Nr.: 2 Antworten

Selam kanka.

Ben hertürlü kanunsuz girisimlere karsiyim.

I phone de olan programlar yetmiyorsa,insaf yani..Biraz sabir,yakinda 5-6 si cikinca onlarda her türlü program olur..

Paylasimin icin tsk.ler.

-----
HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM.
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:43 @kirli_kedi Nr.: 3 Antworten

ozaman iyi yaptiramamaisin benimkisi full calisiyor hemde en son versionda 4.2.1 tüh tühh nazar degmesin

-----
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:49 @memo53 Nr.: 4 Antworten

a.selam kanka hepimiz korsana karsiyiz ama korsansizda olmuyor be her program var  derken appstoreden indirmen lazim coguda parali jealbreaklede hepisini bedava indirebilirsin olay bu yani

-----
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:51 @kocareis68 Nr.: 5 Antworten

ich bin eine stolze NICHT I PHONE BESITZERIN   eine von wenigen ich weiss.. daher hab ich auch glaub ich mehr ruhe als ihr yok handy durdu yok program yüklerken virus oldu falan falan tvde cok görüyorum handyler icin de simdi antivirus proglari cikmis diye meiiii iyiki benim öle derdim yok yoksa direk küüüt diye vururudum handy i duvara

tschö chief
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:51 @sevil_1980 Nr.: 6 Antworten

ne havasi ortamm yav milleti bilgilendiriyorum

-----
0

Beitrag gepostet am 01.03.11, 23:57 @kirli_kedi Nr.: 7 Antworten

herhalde yani yeni software yüklersen silinir dedigim gibi en son versiyon 4.2.1 senin dedigin gibi 4.5 versiyon yok daha hem o cikarsa onda jealbreaki cikar hic kafani yorma arkadasina söyle interneten arastirsin hangi fehlermeldung geliyorsa onun lösungu garanti vardir nete

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 00:01 @candamarim_2007 Nr.: 8 Antworten

tercih meselei kimi en son teknoloji kullanmak ister kimide eski modeller isimi görürder herkezin kendi bilecegi is

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 00:02 @sevil_1980 Nr.: 9 Antworten

vay arkasdas sevmiyorsanda saygi duy veren veriyor ben sana diyomu niye takoz telefon kullaniyon diye

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 00:02 @__esprit__ Nr.: 10 Antworten

tüh tüh yaa  ben anladim olayi ama aynen iade ediyorum sana

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 00:07 @sevdamm Nr.: 11 Antworten

6.hisin cok zayif haci seninle sifir alakasi var

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 00:12 @__esprit__ Nr.: 12 Antworten

"haha" hat mich irritiert na dann sorry

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 23:03 @schtark Nr.: 13 Antworten

ayip ettin aga al senin olsun

-----
0

Beitrag gepostet am 02.03.11, 23:07 @schtark Nr.: 14 Antworten

dün görmedim az önce girdigimde gördüm ne tamiri birde öyle laf söz cikarama telefon tas gibi

-----
0

Beitrag gepostet am 10.03.11, 12:40 @kocareis68 Nr.: 15 Antworten

Wo wir schonmal bei dem Thema Iphone 4 sind; wo kann man den günstig eins kaufen??? jemand tipps ausser bei apple und ebay!
0

Beitrag gepostet am 10.03.11, 19:08 @-unbekannt- Nr.: 16 Antworten

iyi yaptin söylemekle düsmanlarini catlat

-----
0

Beitrag gepostet am 10.03.11, 19:19 @lady83 Nr.: 17 Antworten

yerinde olsam appelden alirim en garanti yer orasi veya vertrag yap

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!