|
|
|
Caylarrr :) |
Cay demlemenin herkes tarafından kabul görmüş tek bir yöntemi olmadığı için birbirinden farklı birçok yöntem mevcut. Tabii demlemedeki bu farklılıklar, çayın tadında da farklılığa yol açıyor. Hatta doğru zannedilen ya da önemsenmeyen birçok püf nokta, çayda aroma kaybına sebep olup çayın tadını bozuyor. Peki siz nasıl demlersiniz çayınızı ?
----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben cayi once donduruyorum..sicak suyla donmus olarak bulusturuyorummm . sicak su ve donmus cay .bulustugunda caydaki minarell ve aroma kaybolmuyorr..cay sekkersiz icilmeli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dondurulmusmu ilginç daha önce böyle birşey duymadım cay kahve bencede şekersiz içilmeli ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogh kıyamam sallamaya mi kaldın sen  merak ettim millet nasıl cay demliyor ben bazen tipe bakarak da demlerim  beraber içeriz ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aynen Hemşomm bende hem toz hem yaprak cay kullanıyorum keyfim gıcır sa birde tomurcuk ama illaki yıkıyorum ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deme yaw  bak keyfine acelesi Yok nasılsa ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ayni yöntemmiş bazıları direk soğuk suyu demlige koyup öyle kaynatıyor sanırsam Karadeniz'de öyle yapan var denedim ama o tavşan kanı dediğimiz renk olusmuyor ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sade toz cay da tat vermiyor yahu illaki yaprak olcak yoksa sallana yada paşa çayına benzetiyorum  Ceylon çayları boya içeriyor bildiğim kadarıyla ben son bir kaç aydır Doğus deniyorum gayet güzel ne içtiğini anlıyorsun en azından. Sana katiliyorum caysiz bir Hayati dusunmek istemem bir eksiklik hissi uyandiriyor ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaten cay şekersiz içilir tadı orda sen bosver askı demle bir cay ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm canim kiz bildigimiz normal cay caydanlikta suyu kaynat sonra dimlige az biraz cay at onun üzerine caydanliktaki sicak suyu duk biraz bekle demlenir afiyetle ic hem ben fazla cay icmiyorum ben kahve iciyom ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Öyle deme canim birsuru yöntem var ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cayin yöntemimi var  ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabi milli hazine ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beni güldürdün allahta seni güldürsün ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hepimizi inşallah ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanırım Türkiye'nin suyundan kaynaklı birşey. İçine şeker katınca ne oluyor acaba bunu bir deneyeyim bilimsel hale geldi cay konusu ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben deneyip resmî eklerim ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tamam bu hafta sonu deneyeyim şekerli olursa bir demlik mundar olacak artık çiçek saksılarına gomerim ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne das sicher nicht aber ich trinke generell alles ohne Zucker ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alışkanlık meselesi aslinda bilmeden o kadar çok şeker tüketiyoruz ki herşeyin içinde var ----- De nihilo nihil.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!