|
|
|
humus tarifi |
Arkadaslar, Humusu ilk defa 80li yillarda Rahmetli Hatay'li bir Teyzemin evinde yemmistim. O zamandan bu zamana kadar bende Humus icin bir Sevgi vardir.. Rahmetli Teyzem Humusu biraz degisik yapardi . Bu Videoda 1 Dakikadan az yapilis Tarifi biraz " my Way"
Humus sevdalilari ciksin ortaya 
----- Autumn Leaves ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
ya 5 dakkalik is... baksana video ya 5 dakikada cocuk bile yapar.. ayni videodaki gibi yapmaya calis.. .. ----- Autumn Leaves ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
bir kere daha dene ya.. hadi be .. Türkbase in hatiri icin ----- Autumn Leaves ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Humus u Türkiyenin cok yerinde yedim ama Hatay, Tarsus esas yapilis yeri... Benim Buzdolabinda daima bulunur .. Aslinda Humus Dünyayi Feth etmis ama Türkiyemizde pek fazla bilen yok ne yazikki.. Suriyelilerin, Lübnanlilarin Humus sekli de enteresan ama Hatayli Teyzemin yaptigi Harika oluyordu.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Tavsiye derim bir dene.. Video da yapilisina iyi Dikkat et.. cok begeneceksin.. Bizim Memlekette de bilmezler Hummus u.. Ben Almanyada Ögrendim..ve Dünyanin her yerinde bayagi satis yapan bir Meze.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Lafocum, Hummus'u ben ilk defa Antakya li Teyzemin evinde yedim.. Süper yapiyordu Rahmetli.. Onun tarzinda birdaha hic rastgelmedim.. Amerikada süpermarketlerde 100gr. dan tut Kiloluk Paket ler halinde en az 4-5 degisik sirketin Hummus su satiyliyor.. birde Hummus u 10-15 cesit yaparlar.. Acili, Sarimsakli, Sarimsaksiz, Dere Otlu, Paprikali etc... varda var.
Benim yapmis oldugum hummus un icine ben Creme Fraiche koyuyorum.. sebebi de biraz daha Tahinin aci tadini yumsatiyor.. Limonuda bol olacak.. sonrasini istedigin gibi yap..
Tarama olayida harika..Bilirmisin nasil yapildigini?? 1 Kasik Tarama ya 1 Litre Sonnenblumenöl geldigini? ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Video da gördügün yapilis.. Lübnan, Suriyelilerin yapilis sekli..
Bizim Türkiyeliler Tahminen Nohutu Makineden degil.. Kiyma Makinesinden veya Döverek ufaltiyorlar.. Daha taneli oluyor.. Beni yaptigim sekil bir denesen?? sonra kafana göre nasil istersen ondan bundan bir koymaya calis..
ps.: Babayin yapmis oldugu Tarifi alabilirmisin ? ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Bak Seni Shamnist Din Düsmani.. Sana Extra Türkcesi  - 800gr. Kutu Nohut Haslanmis
- 200gr. Creme Fraiche
- 4 Dis Sarimsak
- 1-2 Kassik Zeytin Yagi
- 1-2 Kassik Tahin
- 2-3 Limon
- Biraz Tuz
- Biraz Kimyon
Hepsini Makineden gecir... Alttaki Resimgibi de Dekore et..

----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Humus u sizin oralarda nasil Dekore ederler ? Bana Tarifini alabilirmisin Tarsus usulü yapilis seklinin ..? isin Püf Noktasi Tarifinde.. Tahin'in nekadar koyulusu... ve Limon.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Sagol usta... isin Püf Noktalari önemli Tarifinde..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Buyur..lass es dir schmecken .. ps.: sahsen biliyorsan nasil yapildigini..Tarifini yolla Lütfen.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Usta, lübnanlilarin, suriyelilerin nasil yaptigini ben biliyorum.. onlarin yapilis sekli ile bizim Hataylilarin yapilis sekli degisik.. Bizimkiler daha lezzetli yapiyor bence.. ama bi türlü tarifini bulamiyorum.. bizimkiler nok´hutu öyle ince ezmiyorlar daha taneli taneli oluyor.. dekorasyonuda degisik oluyor.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Tarifini Bi Zahmet yollarsin.. önemli olan benim icin.. neyden nekadar konulmasi..birde nohut makinedenmi yoksa ellenmi ufaltiliyor  ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Zeytin yagini kizdirilip konmasi ile soguk halindeki Fark ney ? Ben ilk defa duyuyorum kizdirildigini..
Tahin ile Nohut ölcek olarak nasil karisimi ? ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Meze Hususunda benim yetenegim coktur 
Bizim Baba Meslegidir Meze yapmak.. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
Feedback ver.. nasil oldugunu .. ----- //www.youtube.com/watch?v=LlxtlVL-UCQ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
humus tarifi |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!