|
|
|
Dogumuna göre hangi yemegi seviyorsun..........! |
slm Alkan hemsoooooo vallahi canin ne isterse yeeeeeeeee hemso pirinc pilavi hakiki tereyagla haftada iki defa ye her gün yogurt hakiki sütden bakkallarda satilanlardan degil bende köftemizi cok seviyorum iki haftada bir yerim den saygilar ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi aksamlar @DOUGnuts bende googlede gezinti yaparken gördüm hosuma gitti arkadaslara sunmaya calistim elimden geldigi kadari ile faldan anlamam falada inanmam bendede fasulye diplesi cikdi ama ben karalahana diplesini cok severim katildiginiz icin den tsk ederim ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam.. emegine saglik.. Eklediklerinin arasinda hic yemediklerim var. Ama mutlaka tadlari güzeldir.. Tsk.ler ve saygilar. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iyi geceler memooo tatlilardan haric hepsinin tadina baktim inan süper denemeni isterim den saygilar ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler @lyrics ne demek sen istedinde ben göndermedimmi helali hos olsun
----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tatlilari bayan katilimcilara birakalim. Ama benim dogum tarihimde olmayn o kadar süper lezzetler varki.. Karnim acikti ve $uan kendi elimle yaptigim su böregini imha ediyorum. Esen kalin. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insallah bir gun oda olur afiyet seker olsun ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm Tugra hsg bazi yörelere göre deisir trakya ve dogukardenizde büberden yapilanlara dolma derler karalahana üzüm tazefasulye yapraklarindan yapilanada sarama denildigini hatirliyorum katkilarinizdan dolayi den tskler saygilar ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Slm memooooo ach inan süböregini cok severim hakiki tereyag cökelek ( karadeniz cökelegi) Maydonoz yapmasi cok zor yufka acamiyorum bir becerebilsem bende yapacagim ama olmuyor ama inat ettim ögrenecegim yanimda firin var allah razi olsun saibinin hanimi acip bana veriyor bende yapiyorum ya bu yenmezmi su güzellige bak ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ben acilmi$ hazir su böregi yufkasi aldim.. Bayagi ugra$tiriyor..ama degiyor.. Sicak suya sok yufkalari,ardindan soguk suya.sonra kurula.tereyag sür aralarina,maydonozlu cökelek serpi$tir. yemede yaninda yat. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A$ure bici bici ve manti
hmm asureyi sevmem bicibici hic tatmadim evet bitek manti olabilir o da az biraz ----- Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iyi aksamlar @Candamarim hsgiz bak bici bici bu yapabilirseniz hosunuza gidecegini umarim katildiginiz icin den tsk ederim
Tarifi:
2 çay bardağı toz şeker, 12 kaşık nişastayı, bir miktar su ile
muhallebi olana dek karştırarak koyu hale gelmesini sağlıyoruz.
Koyulaştırdıktan sonra bir tepsiye ince bir tabaka halinde bir
seriyoruz. Sonra dolapta soğumaya bırakıyoruz. Donduktan sonra bici bicimizin
temel malzemesi hazır demektir. Diğer tarafta bir litre suyun içerisine
bicibici boyamızı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Donan nişastalı
muhallebimizi küpler halinde kesiyoruz. Bir kasenin yarısını dolduracak
biçimde bu muhallebimizi koyuyoruz. Üzerine şoklanmış buzu rendeleyerek
kar biçiminde kubbe şeklini alacak şekilde koyup hafifçe elimizle
bastırıyoruz.

Buzun üzerini havuz biçiminde açarak ortasına dilediğiniz miktarda
pudra şekeri koyuyoruz, yine dilediğiniz miktarda gül suyu koyuyoruz,
yukarıda saydığım meyvelerden dilediğiniz dilimleyerek üzerini
süsleyebilirsiniz. En son aşama olarak da kaynatıp soğuttuğunuz bici
bici boyalı sudan buzun üzerine yavaşça döküyoruz. Çok fazla koymamanızı
tavsiye ederim. Buz eridiğinde taşma ihtimali var. e-tarifler.com
sitemizin sahibi Adanalı olduğu için en güzel ve doğru tarifi bu sitede
bulacağınızdan eminiz. Afiyet olsun. ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bici Bici
Gerekli Malzemeler
1 paket nişasta (12 çorba kaşığı kullanılacak)
1 tatlı kaşığı bici bici boyası aktardan şerbet boyası diyerek edinebilirsiniz)
1 kg şeker
Şoklanmış Buz
Bir paket pudra Şekeri
(İsteğe bağlı olarak gül suyu, muz, çilek, kiraz, şeftali) ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tesekkür ederim tarif icin insallah bir gün yaparim ----- Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm @Laledevri inan bir iki defa yemisimdir...... Lokantada yapilanlari pek sevmem ama annelerimizin yaptiklari harika oluyor yakin olsayin inan sana ismarlardim katkiniza den tsk ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler @smlctn bende mercimekten baska sini yerim katkiniza den tskler ----- Ya oldugun gibi.. yada göründügün gibi ol...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm @azrahan yemekler uymayabilir benimkinde de fasulye diplesi cikti ben karalahana diplesini severim. tüm yemeklerimiz güzeldir ama sadece kirmizi mercimegi isteyerek yemem katkilarinizda den tsk ederim sagolun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler @ sevgi cicegi hsgiz tas kebabi insallah hosuna gitmistir afiyet olsun ben fala mala inanmammmmmmmmmmm hihi:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler @ mucahit hsgiz tam sana göre yemekler saksuka Malzemeler: 2 adet patlcan 3adet yeşil biber 2 adet patates 4 adet domates 2 diş sarımsak yoğurt Yapılışı: Bütün malzemleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Kızarttığımız malzemleri servis tabağına alıyoruz. diğer
tarafta kabukları soyulup doğranımış domateslerden sos hazırlıyoruz ve
sosu kızarttığımız malzemlerin üstüne döküyoruz. Hafif soğuyunca
sarımsaklı yoğurt döküp yiyoruz....Afiyet olsun....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iyi geceler @havice hsgiz katkiniza den tskler begendiginiz icinde secici olmak güzeldir ama fazla olmamak kaidi ile bilirsin toplumumuzda. özür dilerim kibirli derler......! zerde tatlisi
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!