|
|
|
helal tavuk |
Selam arkadaslar Hep kafama takliyor bu (HELAL) et konusu!!! inancimiz zaafimizmidir? birileri bunu sektör haline getirip gözümüza baka baka helal diye yediriyormu? Önce helal in tanimini yapmak lazm.  ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
bu bir sektör aradasim hemde cok büyük bir sektör... yesil sermayenin uygulamaya gecirdigi ve tutturdugu bir sektör,takip edenler bilir her türlü gidanin helalini cikarttilar yani düsününce biz önceleri hep haram olan seyleri yemisiz..  bir ara helal yag isinede girince rama yaginda domuz yagi var diye reklam yapmislardi..rama da türk gazetelerinde sayfa sayfa raklam verip yaglarinda domuz katkisi olmadigini belgeler ile göstermisti  yine dini inanclari suistimal edip birileri her zamanki gibi köse oluyor iste  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
öyle kolay degil yilmaz  önce helal gida sertifikasini alacaksin,yok öyle belese helal  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
selam öncelikle yarin Ramazan herkeze hayirli olsun. Aslinda cok uzun yazmak isterim ama isin özü memleketimizde böyle aldatmacalar yoktu burada türedi bu olay senin caamin benim etim seninki haram benimki helal ah be müslüman hepside ayni hollandadan, grosmarkt tan ordan burdan toplama babanmi kestide yeminler ediyorsun ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
malsef Kardes aynen Yesil olayi. 2000 yilinda x bir cemaatin yarim metre sakalli sahsi kendimiz kesiyoruz dedigi yeisil yazili kanat paketini 30 marka satiyordu ayni ürün bakkaldada vardi 25 marka buyurun burdan yakin. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
selam Arkadas zaten bu hizli yükselisin kaynagi yedigimiz helal tavuklarin sayesine sanirim  bende GALATASARAYLIYIM bu arada. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
aynen öyle yilmaz  rekabet,tarikatcilik onlarinda islerini zorlastirdi... yunan ama adi türkce olan gazi peyniri bile helalim dmeye basladi artik o sertifikayi cerceve yapip yaninda tasi hep  biraz sakal birazda badem,götürürsün sen bu isi...  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
dur adam onuda yapamiyor ya attan düsüyor yada esek tepiyor ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
bas tacisin bende akilli bir taraftarim sadece bakar ve alkislarim. söze gelinde en helal kazanc TICARET ten gelen kazanc derler neye yaradi simdi bu SÖZ ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
Artik herkesin vicdanina birakiyoruz kendimizi insan gittigi restorantan etleriniz helalmi diye sormaya cekiniyor. ama insanlar bunu su istimal ederek utanmadan satiyorsa bu dünyada cevabi yok. ALLAHI da kandiramazlar ya.
----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
ah be abim benim oturdugum x sehirde kücük bir kasap vardi bir ara adi cikmisti yani vukaatli tam tersi sanki adamin reklamini yaptilar ayni adam büyük bir halle aldi ve ucuz et satmaya basladi (VALLAHI) kac kere tesadüf o cevrede gecerken adres soranlar oldu hemde burada ucuz et satiyorlarmis nerde diye.icler acisi adama tirlar dolusu derleme toplama et geliyor iceride calisan iscisi bile yemeyin diye uyariyoor. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
yes katildim bile size.evde ok yapiyoruz hemde tr usulü ciflikte toz toprak hmm. disarida yerken öyle bir sansimiz yok.en azindan helal diye pahalida olmasa ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
slm,kardes tavuk fabrikalarinda, kesen makinanin üst tarafina besmele yapistirmislar,o zaman helal oluyormus,......zaten o makinaya gelene kadar ilacli suya boyun kismi sokularak öldürülüyorlar,veya yerken besmele cekersen de helal oluyormus....neyse bu konu cok uzun bir konu....kisaca yazmak istedim...saygilar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
evet bende duymustum canliyken bir kilo olan tavuk pilic olduktan sonra yani ayiklanip teizlendikten sonra daha agir geliyormus sebebi günlerce havuzda bekletip öyle piyasiya sürüyorlarmis. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
Saygi bizden.bende duymustum NL de makine keserken kasetten besmele okunuyormus. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
Bende anlamadim.benim isverenler yillardir yiyip ictigimiz dönerci lokantalari biranda sorgulamaya basladilar oyüzden konuyu forumda paylasmak istedim. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helal tavuk |
@1elli  Gazetenin manseti güzel olursa okuyani cok olur. Tavuk isin espirisiydi genel anlamda (HELAL) konusunu paylasmak istedim ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!