31 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.04.12, 02:39 Nr.: 1 Antworten

la hele bi durun..!

İnternete o kadar çok özlü söz, şiir dolanıyorki valla billa artıkın başım ağrıyor. Sanırsınki hepisi bir filozof.

Haritada Çin'in nerde olduğunu bilmeyen adam kalkmış sabah akşam Çin'li "bilgeler"den (aslında Google amcadan) ha babam özlü sözler kopyalıyor. Bilmeyende bu ülkede ne kadar çok bilgili kalabalık var diye ağzı açıkta kalır.

Ha bir de Şiir hırsızları var ki, sorma gitsin. Adam üç karışlık şiiri oraya kopyalıyor ama altına kimden olduğunu yazmıyor. "La sen ne zaman şair oldun zırto!?" diye sorasım geliyor.

En manyağı da; başkasının malı olan yazıyı kopyalayan hödüğe, arkadaşı olan başka bir hödüğün "eline, yüreğine sağlık, güzel bir şiir" demesidir. Yani çüş be... Ulan o yazıyı yazan adamı sen zaten mahalleden tanıyorsun ve onun ne mal biri olduğunu bildiğin halde ne diye yıkama yağlama yapıyorsun dingil. Bir de şu kadın erkek diyalogları yok mu? Vay babam... Kadın olan erkeğe karşı kadını, erkek olan kadına karşı erkeği yüceltir. Habire karşı cinse laf sokmalar. İşin manyak tarafı; bunları yapanlar eşek kadar adamlar ve inek kadar kadınlardır. Hani liseli gençlik olsa ammena. Aslında her iki tarafında niyeti belli ama cilveleşmekten ona vakit gelmiyor.

Aha! bu arada pilavın dibi tuttu. Ben şunu bir karıştırıyım.

0

Beitrag gepostet am 16.04.12, 19:29 @qirix Nr.: 2 Antworten

la hele bi durun..!
valla helal olsun kardes bende yillardan beri bunun pesindeyim adamlar buraya siirleri yaziyorlar alinti yazmayi yada sairin adini yazmayi unutuyorlar yada islerine gelmiyor adlarini yazmak ben genellikle söylüyorum hatta burasi eski sistemdeyken bir ara benim siirimi kendi siiri gibi eklemisti üstünden de 2 gecmisti hic unutmam dedim ki yazdiginiz siir benim siirim adam inkar etti bende ispat ettim benim diye sonra dedi seninde degil bu adamin siiri benim bazi istelerde nikim kendi ismim  adam birde profil siiri yazmisti ama sonra özür diledi is tatliya baglandi ama bir sey dikkatimi cekmisti ve bana cok ilginc gelmisti ben yazdigim gün siiri bu siteye 4-veya 5 arkadas okumus yorum yapmisti ama 2 gün sonra o arkadas yazdiginda 20 kisiye yakin kisi yorumlar yapmisti hepside harika ne güzel yazmisin filan o zaman düsündümkü gercekten siir sevmeyenler bile harika cok güzel emegine saglik falan yaziyorlardi ilginc gelmisti bende dedim kendi kendime ben neymisim be
0

Beitrag gepostet am 17.04.12, 03:02 @ahududu Nr.: 3 Antworten

la hele bi durun..!

"Elinaz arkadasim, 'sende mi bilmem ne oldun' gibilerinden
olayi döndürüp yük hayvanına bindirmenizi sahsen size hic
yakistiramadim."
Bu yazdığını okurken soğan doğruyordum. Gülmekten mi, soğanın acılığından mı bilemiyorum habire gözlerim yaşarıyor. (dalga geçmiyorum hoşuma gitti.)

Bu arada fark ettim ki, Eliz olayı döndürüp yük hayvanına bindirmiş (burada gülen yüz efekti var) bende olayı getirip sağılacak hayvana bağlamışım. Aferin bana!

Yahu şaka-maka bir yana da hele şu Twitter'de 140 karakterlik aklı olmayan insanların gece gündüz 140 harfli alıntılarının sağnak yağış biçiminde bilgisayarımın penceresinde yukarıdan ağaşıya akması beni dumura uğratıyor. Windows'un penceresinden öyle vıcı vıcık akıyorki insan dışarıyı göremiyor.

Vay be diyorum. Kitap okuma alışkanlığında dünyada sıralamasında diplerde yüzerken, Kopyala yapıştır da dünya birinciliğine oynuyoruz. Ama nedense kopyalarken eserin gerçek sahibinin ismini kopyalamayı beceremiyoruz. Aslında benim esas derdim bu da değil. İnternete karı kız tavlama, tez elden bir koca bulma peşinde olanların geçimini bu yoldan sağlamalarıdır. "La senin hiç bir düşüncen, hislerini anlatacam kendine ait iki kelimen yokmu!?" diye sormadan edemiyorum. O yüzden diyorum "la hele bir dur!" gir mutfağa kendine bir yemek pişir. Arada üç beş kişiyi davet et bak muhabet ne güzel olacak.

0

Beitrag gepostet am 17.04.12, 03:20 @beyza Nr.: 4 Antworten

la hele bi durun..!
he doğru demişsin. Ayrıca buranın formatı beni de rahatsız etmiyor. Etse zaten Shimal ile iki kişilik halay çekmeyiz. Yalnız iki kişilik halayda halay başı kim oluyor onu bilmiyorum.
0

Beitrag gepostet am 17.04.12, 04:09 @elinaz Nr.: 5 Antworten

la hele bi durun..!

Bir ara şöyle bir şey başıma geldi.

Bir Cafe'de mal mal oturuyorum (Ben) yıllar önceden tanıdığım tipin biri (Tipbir) gelip yanıma oturdu. Ben Bezgin Bekir vaziyetlerinde onunla hoşbeş etmeye çalışıyorum. Bir ara hep elinde duran Ayfonu'nu açıp feyzboğ'ta yazdığı yazıları bana gösterdi.

Tipbir: Bak geçen gün Tipiki'ye şu yazıyı gönderdim.

Benİç ses: işkence başlıyor anasını satayım)

Ben: (Dış ses) Eee!

Tipbir: Ee okusana.

Ben: (İç ses) La yine mi Mevlana'dan bir söz, of, offf!

Tipbir: Tipiki'nin cevabını oku.

Ben: (Sesli okuma) Abey çok büyük sağol, çok güzel yazmışsın.

Bu arada Tipbirin suratında büyük başarıya imza atmış bir insanın ruh hali var.

Ben: Ee bu Mevlana'nın sözü.

Tipbir:!?

Ben: Boşver, eşeği saldım çayıra mevlam kayıra.

Tipbir: O da mı Mevlana'nın?

Ben: Hangisi; Eşek mi, laf mı?

0

Beitrag gepostet am 17.04.12, 04:40 @xnihat34 Nr.: 6 Antworten

la hele bi durun..!
Buraya bir şiirini yazarsan sevirinirim. Göndereceğin şiiri Suuu'ya okumayı düşünüyorum.
0

Beitrag gepostet am 18.04.12, 01:42 @qirix Nr.: 7 Antworten

la hele bi durun..!
siir bölümünde siirlerim begendigini al oku
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

la hele bi durun..!