|
|
|
cek pis ellerini cocuklarin üzerinde |
heyatimda bu kadar acimasiz insanlar görmedim ne kadar pislik hayinlik yalakalik yüzüzlük serefsizlik insanlarvasa hepsi sarlatan cocuk evliligi cocuk tecavüzleri cocuk calistirmalari cocuk organlari satan cocuk lara yapmadiklari kalmiyor bu kadarmi acimsaiz oldunuz bu karmi insanliktan ciktiniz sizlerinde ananiz babaniz baciniz kardesiniz var demek bu tur insanlar anasini bacisini satmis allah sizleri kar etsin yüz binkere belanizi versin nalet olsun sizin gibi insanlara ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Masalsız uyuyan kimsesiz bir çocugun gözlerinden öpüp, usulca eğilip kulağına " en güzel masal sensin çocuk" demek isterdim.o güzel yüreginde öpüp cocuk ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Selam pusu_vadi 32. Yorum çok net ve güzel olmuş teşekkürler. ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haklısın canım ama çocuklara ilk başta veliler sahip çıkmalı ki böyle üzücü şeyler yaşanmasın. Çocuklar gelecektir, bizler onlara ancak ön ayak olabiliriz elimizden geldiği kadar da destek verebiliriz, özellikle eğitim hayatında. Bazı yorumları okurken maalesef çocuklara örnek oluyormusuz gibi gelmedi, konu dağılmış dini, siyasi meseleye dönmüş. Haddim değildir kimsenin görüşüne karşı gelmek, saygısızlık etmek de istemiyorum ama dinimizde zorlama yoktur, herkesin kendinedir, bu yüzdende insanlığımızdan şüphe duyarak hakaret edilmesine karşıyım ve ayıplıyorum, ne çok meraklıyız kavga etmeye halbuki tartışmanın da bir adabı vardır. Kimse herşeyi bilmek zorunda değil bilmeyen kişilere güzel bir dilde anlatmak, yerin dibine sokmaktan daha makul olacaktır bu sayede öğrenme yada en azından olan fikirde bir daha düşünmeye fırsatımız olur. Bazıları özenmek demiş kimin haddine düşerki peygamberliğe özenmek . Evlilik yasıyla ilgili daha önceden söylediğim gibi 6-9 yas yanlış yorumlanıyor bu yüzden yobaz zihniyet bunu fırsat biliyor ve canlar yanıyor Hz Muhammed'in yolunda ilerlemek isteyen nedense bir çok eşi olduğunu hatta biri dışında digerlerinin hepsinin dul veya yetim olduğunu neden göz ardı ediyor ve toplumumuzda dişliyor ? isimize geldiği gibi dinimizi yorumlayıp, yargılayıp suistimal etmeyelim bizler peygamber değiliz, insanlığımızı unutmayalım doğrusuyla, yanlışıyla kimse kimseden üstün değildir. Yeterince kötülük mevcut zaten düşünce yüzünden kalplerimizi kırmaya gerek Yok !!!
BaşkaIarının kusurIarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurIarını hatırIa. O zaman başkaIarının kusurIarIarıyIa aIakadar oImaya hakkın oImadığını anIarsın. Hz Muhammed (s.a.v) Yanlışsam düzeltin arkadaşlar öğrenmeye açığım ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tekral selam canim dogru diyon öyle olmuslarki kendi kusurlarini yanlislarini hatalarini görmüyorlar birde baskalarin kusurundan bas ederler hele önce kendi kusuruna yanlisina hatana bakta konus ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Insanim, yetmezmi? ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sucladiklarimiz farkli? cocuklara taciz tecavüz varsa sucladiklarimiz nasil farkli olur anlamadim? ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bu yazdiginizi elestirirsem Turbase,den ebedi banlanirim  )) altta yazdiklariniz yalvac,dan olamaz yada kendi kendini elestirmeyen baskalarini elestirme hakkida olmaz  BaşkaIarının
kusurIarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurIarını hatırIa. O
zaman başkaIarının kusurIarIarıyIa aIakadar oImaya hakkın oImadığını
anIarsın. Hz Muhammed (s.a.v) Yanlışsam düzeltin arkadaşlar öğrenmeye açığım ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niyeki bana hakaret etmediğiniz sürece eleştirme hakkına sahipsiniz bu yüzden banlanacağınızı düşünmüyorum. Kusurlarla ilgili yazı bir dünya alıntı kitabindandir edebiyata saygım var Yalvaç dan olup olmadığını bilemem ama uygun gördüm ekledim çünkü bazı yorumlardaki kelimeleri beğenmedim mesela şarkatan sözünü veya gerizekalı denmesi ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arkadaslar forum disina ciktiniz sizler cocuklari savunup koriyacaginiz yerde birbirinizle didisiyorsunuz yok dinmis yok hocamis hoca insani dinsizde yapar dinlide yapar her kuran okiyan hoca olamaz her kitap okiyan bilincli olamaz her görmüs gecirmis hersiyi bilmis olamaz insanlarin farki farkli fikri vardir düsüncesi vardir ama sizler öyle yaptinizki herseyi biliyorsunuz gebi birbirinizle tartisiyorsunuz birakin gereksiz yerde kavgayi tartismayi hep birlik olalimki cocuklar icin bizler birlik olalimki onlari bir zarar gelmesin allahim sen cocuklari koru ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amin Çok yerinde bir yazı oldu canım  söz konusu çocuklar, niye ve niçin küçük yaşta evlendiriyorlar önemli değil önemli olan çocuklara bunu reva görmemek ----- viva la vida ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bence cikmadik, Mehriban biri diyerini getirir biz isin özünü tartismaya baslamistikkiii sen bizi susturdun ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katilan herkese cok cok tesekürler allah kimseye aci göz yasi vermesin herkesin hersey gönlüne göre versin sag olun var olun ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|