113 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:19 Nr.: 1 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm canlar anneler hep bas tacidir evlatlari icin canine ortaya koyan ügrüna ölen annedir bir anne _5_ve_6_ cocuga bakiyor ama bir evlat anasina babasina bakmiyor anne baba candir cigerdir yüregi herseye sizliyan mehametli insanlikli ana baba gebisi bulunmaz                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Köyümüz şehirden yüksek mi yüksek,
Baban yaşlanıyor oğul, bilmem ki netsek?
Söz dinlemiyor artık ahırdaki eşek,
... Gelinlerden biri gelip, hizmet etse oğul!

Sizi 9 ay 10 gün karnımda taşıdım,
Beş oğul bir kızım için yaşadım,
Şimdi halim kalmadı, gençliğimi boşadım,
Gelinlerden biri gelip, hizmet etse oğul!

Köyde bacalar eskisi gibi tütmüyor,
Çorba bile boğazımızdan geçmiyor,
Takatimiz kalmadı işler bitmiyor,

Geçenlerde kasabadan köye doktor geldi,
Sağlam kimse kalmadı herkese ilâç verdi,
Bana da 'Kendini yorma ansızın gidersin.' deyiverdi,

Eskiden köyümüzde yağız delikanlılar vardı,
Gelinler al duvak içinde, giderken ağlarlardı,
Gençler köyü terk ettiler, şimdi ihtiyarlar kaldı,

Hani yalnız yaşayan komşumuz Ali Amca vardı,
O da rahmetli oldu, cenazesi ortada kaldı,
Mezarını kazacak delikanlı bulunamadı,

Analarda ciğer, evlâtlarda merhamet olur,
Gezen görür, yaşayan ölür, eden elbet bulur,
Hayır, duamızı alın biz ölmeden ne olur,

Sizin huzurunuzu kaçırmak istemem,
Gelinlerimi severim asla kin beslemem,
Şimdi gelmezseniz cenazeme de istemem,
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         OĞULLARIN ANALARINA CEVABI 
(1. oğul)

Ana, şimdi Akdeniz sahillerindeyiz,
Buralar çok güzel size de tavsiye ederiz,
Çocuklar diyor ki, 'Ölürüz de o köye gitmeyiz!'
Kusura bakma, çocuklar istemezse biz gelemeyiz!

(2. oğul)
Ana, mektup yazmışsın bize boşu boşuna,
Çünkü daha açarken gitmedi hanımın hoşuna,
İdare edin artık, bu sene de yalnız başına,
Kusura bakma, ben hanımı gönderemem ana!

(3. oğul)
Ana, gönderdiğin mektubu şimdi okudum hanıma,
Dedi ki 'Bu devirde hizmet var mı Allah aşkına?'
Ne olur, soğuk su katma benim pişmiş aşıma,
Kusura bakma ana, gönderemem hanımı sana asla!

(4. oğul)
Ana darılma, vakit bulup da mektubunu okuyamadım,
Şimdi okuyunca ne demek istediğini çok iyi anladım.
Benim hanımdan başka çağıracak gelin mi bulamadın?
Kusura bakma gönderemem, hanım köye alışamaz ana!

(5. oğul)
Ana, ağabeyim söyledi, hizmete benim hanımı çağırmışın,
Olur, mu öyle şey, doğalgazdan sobalı eve nasıl alışsın?
Bir de önceden başlamış günleri var, yarım mı kalsın?
Kusura bakma ana gönderemem, bu sene benimki kalsın!

(Ortak çözüm)

Beşkardeş hanımlarıyla bir araya geldiler.
'Anamızın isteği yerinde, âcil çözüm bulalım!' dediler.
Biz ne yapacağız diye düşünürlerken, aklı gelinler verdiler.
Kusura bakma ana, sana hizmete BACIMIZI uygun gördüler! —
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Bilmem unuttun mu acep bugünü oy anam
Bugün senin günün anneler günü
Birazcık doğrulda göster yüzünü
Hiç kabul edemem ben öldüğünü
can anam can sana kurban anam

anne uyan baş ucuna biz geldik oy anam
her yanını çiçeklerle bezettik
öldüğünü kabullenmek zor ama
yavru kurban deyişini özledik lele oy anam can anam
yokluğunu kabullenmek zor ama
ane kurban deyişini özledik lele oy anam ah can anam

niye koyup gittin bizleri niye oy anam
kime seslenecez biz anne diye oy anam
alıp getirmiştim sana hediye oy ana
unuttum üstünün örtüldüğünü lele oy anam can anam
can sana kurban anam                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:28 @mehriban Nr.: 2 Antworten

bir anenin aci mektubu
ana baba bilmiyen kendinide bilmez ana var tum ailesine canine verir ane var herseyi hice sayar bir ane var birde anecik var allah tan tüm yüregimle dilerim aneler ve evlatlar hep huzur mutluluk icinde yasasin ölmüs anelere allah rahmet eylesin yasiyan anelere tum yürekleriyle ve ailesiyle mutlu huzur icinde yasasin
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:30 @ademalicli Nr.: 3 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm can sende sag ol seni taniyorumda cikaramiyorum
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:31 @ademalicli Nr.: 4 Antworten

bir anenin aci mektubu
resimde tanidim insahla hersey gönlünce olur ane gebisi zor bulunur bilirsin
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:36 @ademalicli Nr.: 5 Antworten

bir anenin aci mektubu
sende sag ol can ve tskler
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:46 @baran_dersim Nr.: 6 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm can hic kimse bir anenin yerine asla asla dolduramaz ane ne kadar kötü olsa ve fisdansiz olsa hic kimse ane yerine dolduramaz
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 19:53 @baran_dersim Nr.: 7 Antworten

bir anenin aci mektubu
evet haklisin ama anecik var birde ane var bilirsin her hangi kadin ve baba olursa olsun hep cocuklarini sevmislerdir yanlis dogru olsun ane anedir
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:02 @mehriban Nr.: 8 Antworten

bir anenin aci mektubu
benim anem babam yaslilar  onlara karsi saygim sonsuz ara sira tarti sakta hep gönülerini almisimdir onlar benim icin dunyanin en iyesi sayilir canlarimdir herkesin anasi babasi vardir ama az olsun saygili olalim onlara karsi yasli diye gecmiyelim bir gun bizde yaslancagiz
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:05 @baran_dersim Nr.: 9 Antworten

bir anenin aci mektubu
can cok cok güzel yazmisin cok cok tskler
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:05 @mehriban Nr.: 10 Antworten

bir anenin aci mektubu
bana git dünyaya sarıl deseler.ben gider Anneme sarılırım..
tşkler güzel forum için mehriban.
resmin özel olmasından dolayı ben silmesini istedim kararsız esmerden.saygılar.

-----
kurþuna gerek yok bakýþlarým varya..!
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:08 @ademalicli Nr.: 11 Antworten

bir anenin aci mektubu
sende sag ol arkadas
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:19 @mehriban Nr.: 12 Antworten

bir anenin aci mektubu
yilarca evladiina bakan kadin ona bise olursa ben ölürüm diyor allah yardimcilari olsun                                                                                                                                                                      
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:47 @mehriban Nr.: 13 Antworten

bir anenin aci mektubu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   yavru yavru)
Huma kuşu yükseklerden seslenir
(oğul) Yar koynunda bir çift suna beslenir beslenir
(yavru yavru)
Sen ağlama kirpiklerin (kömür gözler) ıslanır
(oğul) Ben ağlim ki belki gönül uslanır uslanır
(ah) Ben ağlim ki gülüm
Eğlen eğlen eğlen eğlen belki gönül uslanır

(yavru yavru)
Sen bağ ol ki ben bahçanda gül olim
(oğul) Layık mıdır yanim yanim kül olim kül olim
(yavru yavru)
Sen efendim ben kapında kul olim
(oğul) Koy desinler bu da bunun kuludur kuludur
(ah) Koy desinler gülüm
Eğlen eğlen eğlen eğlen bu da bunun kuludur
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 20:47 @mehriban Nr.: 14 Antworten

bir anenin aci mektubu
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   yavru yavru)
Huma kuşu yükseklerden seslenir
(oğul) Yar koynunda bir çift suna beslenir beslenir
(yavru yavru)
Sen ağlama kirpiklerin (kömür gözler) ıslanır
(oğul) Ben ağlim ki belki gönül uslanır uslanır
(ah) Ben ağlim ki gülüm
Eğlen eğlen eğlen eğlen belki gönül uslanır

(yavru yavru)
Sen bağ ol ki ben bahçanda gül olim
(oğul) Layık mıdır yanim yanim kül olim kül olim
(yavru yavru)
Sen efendim ben kapında kul olim
(oğul) Koy desinler bu da bunun kuludur kuludur
(ah) Koy desinler gülüm
Eğlen eğlen eğlen eğlen bu da bunun kuludur
-----
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 23:17 @mehriban Nr.: 15 Antworten

bir anenin aci mektubu

ellerine yüregine saglık çok güzel bir konuyu açmışın mehriban

Ana karnındaki çocoğun Musa Peygambere konuşması

Hazreti Musa Karuna giderek,
Ondan zekat vermesini istedi.
Karun Musa ile alay ederek,
Düşünüp vezire sorayım dedi.

Fakir olan bir kadıncağız vardı,
Bu kadını kandırıp altın verdi.
Hamile kadın ile tuzak kurdu,
Haydi işini yap göreyim dedi.

Yanına arkadaşlarını alıp,
Karunun sarayına haber salıp.
Musa Peygamber yola revan olup,
Hak için Karuna varayım dedi.

Para almak için elini oğup,
Kadın utancından başını eğip.
Karnımdaki çocuk Musadan deyip,
Onun karşısına durayım dedi.

Çocuk Yüce Hakkın adını andı,
Sonra da ana karnından seslendi.
Musa Kelimullah diyerek döndü,
Bunlar tuzak haber vereyim dedi.

Bunun üzerine yer gök sallandı,
Karunun sarayı depremde yandı.
Etraf bir anda harabeye döndü,
Karun eyvah gitti sarayım dedi.

Allah beni yerle yeksan etmesin,
Ne olur beni toprağa katmasın.
Beni alıp cehenneme atmasın,
Yalvarıp Allaha kalayım dedi.

Yüce Allah onunla sarayını,
Yedi kat yerin dibine gark etti.
Nur ile aydınlattı Tur dağını,
Musa Peygamber bunları fark etti.

Hep bir ağızdan kaykırıp canla;
La İlahe İllallah dediler.
Alemlerin Rabbine imanla,
Şükür yaparak secde ettiler
0

Beitrag gepostet am 10.12.15, 23:35 @mehriban Nr.: 16 Antworten

bir anenin aci mektubu
Bir Annenin Feryadı

Menenjit imiş hastalığım dediler ki;
’Çaren yok’
Yanıyorum hararetten bir yudum su veren yok

Ben yavruma doymamışken ayrı koydu yolumu
Bu hastalık kırdı benim kandımı,kolumu

Gidiyorum çiğer parem iyi dinle sözümü
CANIM YAVRUM
Belki artık hiç göremem yüzünü

Kimse yokki bırakayım seni emin ellere
Sen ağlarken,
Ben kabrimde bakarmıyım güllere?

Ne olursun sus hiç ağlama

Çatma hilal kaşını!
Kimsesizsin minik yavrum kimler siler yaşını?

Kimler sesini doyuracak
Kimler seni soracak
Kimler ’yavrum’ gelin olmuş diye hayal kuracak

Ahhhh bilseydin senin için ne hayaller kurmuştum
Bir gün kızım büyür diye hep düşünüp durmuştum

Bu feryadım sitem değil ben razıyım kadere
Körpe kuzum,minik kalbin dayanırmı kedere?

Küçücüksün,dünya seni harab eder bebeğim!
Seni böyle kundağında nasıl bırakıpda gideyim?

Yapayalnız çekemezsin bu hayatın kahrını
Ne olur yavrum,sakın üzme harab etme kendini

Son bir defa kundağını sarar iken koklayarak ağladım
ALLAH büyük, seni korur deyip ümit bağladım

Bir gün büyür de düşünürsen ANNEM-BABAM kim diye?
Bir FATİHA oku yeter senden bize hediye

Gel son defa koklayayım nefeslerim sıklaştı
Karşımda dur seyredeyim gitme vaktim yaklaştı

Ne o ’YAVRUM’ağlıyorsun sus ağlama bir daha
Gidiyorum artık seni ısmarladım ALLAH'a
0

Beitrag gepostet am 11.12.15, 05:54 @bizimel Nr.: 17 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm ben sana tsk ederim buyle güzel yazdigin icin cok cok sag ol anne baba kiymetini her zaman bilelim                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
-----
0

Beitrag gepostet am 11.12.15, 06:02 @n-i-l-43 Nr.: 18 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm canim ilk clib yüregimi parcaladi elleni saglik                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  TUM YÜREGIMLE DILERIM BU MUBAREK GÜNDE HIC BIR EVLADI ANASIZ BABASIZ BIRAKMASIN                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
-----
0

Beitrag gepostet am 11.12.15, 06:13 @88zafer Nr.: 19 Antworten

bir anenin aci mektubu
slm can cok tsk ederim sag ol                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
-----
0

Beitrag gepostet am 11.12.15, 06:43 @mehriban Nr.: 20 Antworten

bir anenin aci mektubu

Dokuz ay koynunda gezdirdi beni
Ne cefalar çekti ne etti anam
Acı tatlı zahmetime katlandı
Uçurdu yuvadan yürüttü anam

Anaların hakkı kolay ödenmez
Analara ne yakışmaz ne denmez
Kan uykudan gece kalkar gücenmez
Emzirdi salladı uyuttu anam

Anam doğurdu beni Sivas ilinde
Sivralan Köyünde tarla yolunda
Azığı sırtında orak elinde
Taşlı tarlalarda avuttu anam

Ben yürürdüm anam bakar gülerdi
Huysuzluk edersem kalkar döverdi
Hemen kucaklayıp okşar severdi
Çirkin huylarımı soyuttu Anam

Çocuğudum anam bana ders verdi
Okumamı çalışmamı öngördü
Milletine bağlı ol da dur derdi
Vatan sevgisini giyitti anam

Tükenmez borcum var anama benim
Onun varlığından oldu bedenim
Kimi köylü kızı kimisi hanım
Ta ezel tarihte kayıtlı anam

Veysel der kopar mı analar bağı
Analar doğurmuş ağayı beyi
İşte budur sözlerimin gerçeği
Okuttu öğretti büyüttü anam

Aşık Veysel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 anneler-gunu-02                                                                                                                                              

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

bir anenin aci mektubu