140 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:10 @eses43 Nr.: 21 Antworten

neden??

-ohooo senin piskologun isi zor desene...

-----
Man kann so oder so machen. Ich bin für so..
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:15 @sheego Nr.: 22 Antworten

neden??
burayi  sulandirmayalim  istersen   ne  dersin?  
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 20:07 @eses43 Nr.: 23 Antworten

neden??
Bende dini tartisma acmak icin yorum yapmadim...
Sadece anlatmak istedigim türklerde samanizm inancinda kadinin cok etkili bir yere sahip oldugu fakat gerek dinsel gerek sosyal alanda ön plandayken,
Arap milliyetciligin etkisi altinda asimile olduktan sonra bu haklarin nerdeyse tamamini kaybetdigini vurgulamak istedim

Bugun türkiyede yasayan ve kendine türk diyen toplumun türkden cok araplara benzedigine ve türklügünden eser kalmadigina inaniyorum...

Ve bununda yüzyillar boyunca planli bir sekilde araplar tarafindan din adi altinda bize türklügümüzü unuturmak icin yaptiklarini biliyorumm.

Nasil islam sonrasi araplarda kadin bütün toplumsal haklarini kaybetmisse,malasef ayni akibete türk kadinlarida maruz kalmistir

M.Kemal Atatürk bunun önüne set ceksede türk kadinina gereken degeri göstersede 1000yillik yerlesik zihniyet buna hala karsi cikmakta ve kadinlari arap zihniyetinde oldugu gibi kölelestirmeye calismaktadir..
2014 yilinda hala kadini toplumdan kopuk kara carsaf altina sokmaya calisanlar sadece kendi acizliklerini göstermektedir
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 21:00 @kardelen_34 Nr.: 24 Antworten

neden??
duygularını,düşüncelerini yorumlayanlara çokkk tşklerr...
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 21:11 @haydut Nr.: 25 Antworten

neden??
bak   kardesim,   din'i  polemik  istemiyorum  dedim  ama   seninde    yazilarin   yanlislarla  dolu.   1.  islam  din'i  herhangi   bir  irk'a  ait  degildir...    2.   islamdan  sonra   kadinlar  toplumsal   haklarini  kaybetmemistir     tam  aksine  kadin   insan  olma  degerlerini   kazanmistir.   3.   evet   araplarda  oldugu  gibi  türklerdede   din  üzerinden  kadin  istismar  edilmektedir,   insanlar  nefsinin  kölesi  ise   din  ne  yapsin?   4.  kadin   kalu-bela'dan  beri   en  degerli  yaratilmislardandir   ve   erkekten  daha   üstün  meziyetlerle  donatilmistir.   erkeklerin  cogunlugu  bunu  kabul  edemedigi  icin   kaba  ve  nobran  gücünü  kullanarak   kadin'i   baski  altina  almistir.    kadinin  tek  hatasi   annelik  göreviyle  merhametini  karistirmasi   yoksa  hersey   kadinin  elinde  sekilleniyor....    Atatürk'ün   yaptigi   beseri   siyasi  reformdur   dinle  ne   alakasi    var.     5.  islam  kainattaki  bütün  canlilarin   gecmisteki   ve  gelecekteki   bütün   ihtiyaclarina   cevap   veren  bir   sonsuzluktur.   bütün  mesele   insanlarin  akil  yetenegini  kullanip   anlamasindan  gecer.   6.  yok   arap'mis     yok   türk'müs  yok  avrupaliymis   yok  afrikaliymis   yok   atatürk'müs     yok   carsafmis,   bu  tür  teferruatlarla   islam  dinini  aciklayamassin    islam   canlilarin  idame ettirdigi  yasamin  bütünüdür..   isteyen   ögrenip,     anlayip   yasar...   istemeyen   inkar  edip    < Sirk'e >   düser...
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 00:25 @eses43 Nr.: 26 Antworten

neden??

Merhaba Eses,zaman zaman bende Senin yazilarini okuyorum,hatta farkindaysan bir ara

Seni Benle Beni Senle karistiranlar hatta karsilastiranlar olmustu forumda,
Burdan da varilacak sonuc;Demek ki aslinda kisisel fikfirlerimiz pekte uzak degil birbirimizden,
Dusuncelerimi pat diye soyledigim dogrudur yalniz bu ego tatmini kesinlikle olamaz,

Cunku yanildiginiz nokta bunu gercek hayatta da uygulamamdan kaynaklaniyor,
Elbette muslumanin vasiflarini saymanizdaki etkenler olmalidir,

Ama bunu oncedende belirtmistim bir yerde kimsede Peygamber degildir,
Yanildigimiz yada yanilgiya dustugumuz noktalar muhakkak olabilir ve aslinda olmalidir da,

Belkide yukarida belirttigim fikirlerim bu anlardan birisidir,
Aslinda daha cok Sizin icin bu dogrultuda olabilir yalniz Ben

Her zaman oldugu gibi yazdiklarimi aynen kendi dogrultumda tartiyor ve savunuyorum,
Yazimda sadece kadinlar uzerinden suclamaya gitmis olabilirm yalniz anti parentez icerisinde, Tek mahkumun kadinlar oldugu anlamini tasimamalidir,
Elbette suc ortaginin erkekte oldugunu es gecmiyorum ve bununda boyle oldugunu,

Kesinlikle boyle savunmuyorum,
Yani elbette suc var ise ortada bu kadinlar kadar erkeklerinde sorumlulugundadir,
Turkler konusuna gelince hukumdarlarin olmadigi zamanlarda hukumdarlarin baskanlik yaptigi, Zamanlari biliyor ve kadinlarin Turk kulturundeki yerini boylelikle cok iyi anlamis oluyoruz,

Yalniz kadin pazarlama konusunda unutmayalim ki Turkiyenin en meshur kadin pazarlamacilari Hatta vergi rekortmeni bir kadinimiz vardi bir zamanlar,
Yani saadece bunu erkekler yapar diye bir kâide yok ve aslinda bu teziniz bayagi bir sakincali,
Kadinin ozgurlugune zaten saygi duyuyoruz saygi duymadigim erkeklesme cabasinda olan, Kadinlarin,kariyer yapacagim diyerek cocuk yapmama istekleridir,

Elbette her disi ANNE adyi oldugu dogrudur,
Yalniz aday olmasi yada dogurmasi illa ANNE oldugu anlamina gelmez,
Sabah calisan aksam calisan evin anahtarini cocuguna veren,

Cocuk geldigi zaman evinde olmayan kadin benim nazarimda ANA olamaz,
Burada kusuruma bakma artik diyecegim,
Zaten ornegi verdiydim az biraz olsun bir dusun yada hafizani zorla,
Neden kadinlar hastahanede dogurduklari zaman gunlerce yatarlarken,
Bugun sabah dogurduklari zaman aksam eve gonderiliyor,
Ne degisti,Kadin fiziksel olarak evrim mi gecirdi ? de bizim mi haberimiz yok yoksa Eses,
Madden degismediyse geriye tek bir nokta kalir oda degisenin maneviyat oldugunun,
Bununda kadinlari hirslari dogrultusuna oranti oldugunun kanitidir ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 00:46 @ayip-ettin Nr.: 27 Antworten

neden??

Senin cizgin genellikle kufur,edepsiz kelimeler ve cumleler oldugundan,

Duzgunce verilen bir cevap Senin icin cizgiden cikmak anlamina gelir,

Herhalde taniyamadiniz bu sabah birisine by byyy yaptiydim yani bunun anlami,

Her ne kosulda olursa olsun kesinlikle tarafimdan cevap verilmeyecegidir,

Cunku benim icin onemli olan tartismanin siddetligi yada uzunlugu kisaligi fanatikligi degil,

Onemli olan insanca ve kufur olmadan yazabilmektir,

Bu bakimdan sizinde cogu cumlelerinizde kufur gectigi icin,

Bakin ne yaziyorum size By Byyyy ...

-----
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 13:56 @__kumru__ Nr.: 28 Antworten

neden??
Kumrucuğum,töre kitabını bende hüzünlenerek okumuştum..Toplumda ki bazı bayanlarımızın töre geleneği adı altında  aşagılayıcı yaşama mahsur kalındığını açıklayan kitap.. tv dizisi karagül de töre geleneği işleniyor.. Töre geleneği ne yazıki aşılabilecek durum değil... TŞKLER...
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 14:12 @devrialem Nr.: 29 Antworten

neden??
Tüm bayanları bana göre acımazıca eleştirmisin...düşüncelerine saygı duyuyorum ama bayanın köle gibi kullanılması çok mu iyi..  yemek pişir,bulaşık yıka,evi temizle,alışverişe git,çocuğu okula götür,al...bu görevler yerine getirildi mi cici anne oluyuyor öyle mi? bayan çalışmayacak sadece bu işler yapılacakk eşide akşam eve gelince yemeğini kahvesini yapacak yorgunluğunu unutarak güleryüzlü olacak......  unutmamak gerekiyor..hem evini ihmal etmeyen,çocuklarının eğitimi vs ilgilenen çokk bayanlarımız var..karşımızdakini bay,bayan ayırmamak insan görmek gerekiyor ve ailede iş bölümü şart.. 

0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 15:10 @kardelen_34 Nr.: 30 Antworten

neden??

Ben o dediginiz bayanlardan gorursem,bir gun yazarim buraya,

Hem calisacak hemde ailesiyle ilgilenecek,viy,

Yemegide hazir soyleyecek hazir corba dan yapacak,

Bunada ilgilenmekmi diyorsunuz ...

-----
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 15:38 @devrialem Nr.: 31 Antworten

neden??
merhaba,  sevgili  kardesim.  ben  hep  meselenin  özüne  bakarim  teferruatla   fazla  ugrasmam...   manukyan   örnegide   abes   bence.   cünkü   hic  bir   kadin   kendini   para   karsiligi  satmaz.   kadini   fuus'a   hep  bir   zorlayan   vardir.   mesele  sadece  fuus   degil   zaten   böyle  sig    düsünürsek   kadinlara   haksizlik  etmis  oluruz.   kadinlarla  ilgili  yazdigin  teferruat  aynen   erkekler   icinde  gecerli   kadin  veya   erkek   saglikli  bir   birey   olmasi  icin   yaraticinin   insana  lutfettigi   özgür  iradesini   kullanmada    kimse,  kimseye   müdehale   etmemeli   hatta   kadin   yaratilisi   geregi  agir  sorumluluklarindan   dolayi  imtiyazli  olmali.   malesef   bizim  toplumda   birak  imtiyazi   sanki  her  ise  yarayan  alet   muamelesi   görüyor.   bu   bir  tesbittir.   fikir   degil.   erkek  yüksek   egtim  almis  olsada  kadin   hep   ikinci  pilana   itiliyor.  dünya   erkekler  hegomanyasi  ile  idare  edildigi  icin  erkekler  göstermelik   kadin  haklari   falan  gibi  sacma  seylerle   kadinlari   hep  oyalamislardir,  aldatmislardir.   eger   kadinlar  insani  degerler  bakimindan  esit   muamele  görselerdi   emin   ol   dünyadaki   sosyolojik  sorunlar  minimuma  inerdi.  seninde   sorguladigin   sorunlar   olmazdi.    bak  sevgili  kardesim   kainatta   hersey   hareket  halindedir,  insan   bu  deger  bulan  hareketlenmenin  özüdür.   O'   zaman  insan  özüne  aykiri   üretkenlik  yapmamali..  yani   cevresinde   olup  biten   bütün  hareketlenmeleri    kendisinden   basliyarak   iyi   irdeleyip,    iyi   sorgulayip    bizzat    O'  hareketlenmenin   sagduyusuyla   birlikte  parcasi  olmali   bütünlesmeli....     

not:  burada   kadin'a  su  yapiliyor,   bu   yapiliyor,   yada   kadinlar   sunu   yapiyor,   yada   bunu   yapiyor  diye   lugat   parcalamak   istemiyorum!..........    Özetle   erkekler   kadinin   bir   insan  oldugunu      herhangi  bir   arac,   gerec   olmadigini,   yaraticinin   insana  lutfettigi   özgür  iradeyi   kadininda   sonuna   kadar   hakettigini   kabullenmeli   ve   bu   acidan  gerken  saygi  ve  destegi  göstermeli...

sevgi  ve  saygilarimla.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 16:10 @eses43 Nr.: 32 Antworten

neden??
Iyi gunler Saygiya deger Forumdas,
Neysse simdilik Manukyan ornegini es gecebiliriz yalniz abes kacti demeniz tezine karsilik anti tez oldugunu kabullenmemeniz anlamina gelirki,
Buda hipotez neysse o konuyu gecelim ama icimde kalmasin unutmayalim ki bu isi hobi olarak yapanlarinda var oldugunu bilmemiz yeterlidir neysse neysse tamam,
Gectim o konuyu zaten ben sizin yazdiklariniza muhalefet degilim ki yazdiklarinizin coguna katiliyorum,
Aynen dediginiz gibi herkez kendi sorumluluklarini yerine getirse zaten bu sosyal duzen bu bozuklukta olmazdi,
Benim dusunce tarzim Erkek Avlayan Kadin Evinde pisirendir ayrildigimiz nokta iste Seninle burasidir kanimca,
Ben zaten kadinlarin bir cicek oldugunu ve muhafaza edilmesi gerekliligini savunanlardanim,
Eger bir kadin kralice ise ve o olcude deger gormek istiyorsa o zaman degerliligini yitirmemeli diyorum,
Bir kadin zaten evini temizliyor ise temizlikci yemegini yapiyor ise ahci cocugunu buyutuyor ise bakici,
Kocasina sevgi veriyor ise sevgili dir ve bu kadar vazifesi olan bir kadinin daha fazla kendisini yorup disarda calismasina gerek yoktur diyorum,
Elbette burada Erkek olan kiside sorumlulugunu yerine getirmeli,ailesine tumuyle herseyiyle sahiplenmeli,
Yani kisaca kadin illaa sucludur demiyorum bunun orantisi olan erkeklerde de muhakkak ki eksi taraflari olmasindan kaynaklaniyordur bu duzensizlik,
Yani aynen yazdiginiz gibi bir esitsizlik soz konusu olmasi bakimindandir bu duzensizlikler hep,
demek istedigim kadinlar bunu sunu yapiyor der iken tek tarafli yazmadigimi bilmenizi isterim,
Konu kadin olmasi bakimindan bu yonde agirlikli olarak yazmis olabilirim yalniz bu demek degildir ki erkek tarafi daha ustun yada daha dogrudur diye anlasilmasin kesinlikle
Burada modernlesme ugruna bati ve kulturuyle yogrulmastirilmak istenilen Turk kadinin orf ve gelenekleri geregi,
Bir cakisma arasinda kalacagida unutulmamalidir ...
-----
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 16:36 @devrialem Nr.: 33 Antworten

neden??
yani tek kelimeyle diyorsunki bayanlar evde otursun,çalışmasın..... evine katkı sağlayan bayanlarımız var şöyle etrafına bak....yetmiyor be kardeşş hergünde çorba içilmez ki,teknoloji çağındayız,ihtiyaçlara sınır koyulmaz..Her şey değişim halinde.....neyse... yeterki ahlaki sorumluluklar olsun..
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 17:03 @sheego Nr.: 34 Antworten

neden??
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 17:06 @sheego Nr.: 35 Antworten

neden??
çocuk istismarı film konu olmuş....millet alkıştan sevinçten uçuyor sadece alkışlamayan bir kişi..ilkdefa izledim...tşklerrr
0

Beitrag gepostet am 30.05.14, 18:24 @mmimozaa Nr.: 36 Antworten

neden??

-rica ederim..
-ama ben sizleri üzmek icin eklemedim..
-kelebekleri seviyorum..
-ferid ferjad muzigi iyi uyum saglamislar..

-----
Man kann so oder so machen. Ich bin für so..
0

Beitrag gepostet am 15.03.15, 15:47 @kardelen_34 Nr.: 37 Antworten

neden??
Egitimsizlik derim...
0

Beitrag gepostet am 15.03.15, 18:16 @view Nr.: 38 Antworten

neden??
temel etken tabii ki eğitimsizlik.....gözlem yapamama,sorgulama oluşmadan yapılan uygulamalar bilinçsizce oluşan düşünceler,çevre baskısı..
0

Beitrag gepostet am 15.03.15, 18:48 @kardelen_34 Nr.: 39 Antworten

neden??
ataerkil değil anaerkil toplumuz biz...

0

Beitrag gepostet am 15.03.15, 18:55 @gezgin256 Nr.: 40 Antworten

neden??
yorumunuz bu mu?    Ataerkil Sistem
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

neden??