111 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.05.14, 13:00 Nr.: 1 Antworten

neden??

Ataerkil (erkek otoritesine dayanan) bir toplumuz. Bazı gelenek ve göreneklerimize tabii ki saygı duymalıyız. Fakat anlatmak istediğim bir kaç husus var.
Hiç bir bayan eşinden ileride ayrılmak niyetiyle evlilik olayını gerçekleştirmez. Hani derler ya, bıçak artık kemiğe dayandı... Çocukları var ise ayrılmak için daha çok düşünür. Evde şiddet, hakaret vs. olursa ayrılığı seçer. Evliliğe iyi günde kötü günde diyerek bir kez imzasını atar ve sıcak umutlarla başlar. Boşanmak için ise bin kez düşünüp imzasını fes eder. İşte benim anlatmak istediğim, bizim toplumda ayrılmış bayanlar ile eşi vefat etmiş bayanlara karşı bakış açıları değişik. Bunun boşanmış bayanlara yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünmekteyim.
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 13:42 @kardelen_34 Nr.: 2 Antworten

neden??
esinden ayrilmis veya bosanmis bayanlara bakis acisinin yanlisligi kadinin bir cinsel meta olarak degerlendirilmesinden kaynaklaniyor,ben herkesin bu bakis acisina dogru diyecegini sanmiyorum zaten temelde de yanlistir...
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 16:10 @ayip-ettin Nr.: 3 Antworten

neden??

-tooooor
-kendini elestirebiliyosan..!
-senden kötü erkek olmaz..

-----
Man kann so oder so machen. Ich bin für so..
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 16:23 @kardelen_34 Nr.: 4 Antworten

neden??

Niye mi cok basit,

Cuku kadinlar artik ANA olmanin derdinde degiller,

Cunku kadinlar artik ERKEK gibi olmanin derdindeler,

Onlarla bir yaris icerisinde kendini kanitlama derdine dusmusler,

Bu saayedede kendi itibarlarini kendi konumunu kucuk dusurmekten oteye gidemiyorlar,

Boylede olunca toplum ister istemez kadinlara karsi olan degerli bakis acisi dusuyor,

Belki oncedende yazmistim ama tekrar edeyim isterseniz,

Bundan 20 yil oncesine gittiginizde,

Bir kadin hastahanede dogum yapinca kadina verilen deger bir kralice kadar ozenliydi,

Simdi ise sabah dogurunca aksam eve gonderiyorlar,cunku artik bir deger vermiyorlar,

Peki niye,

Cunku Erkeklerle yarisa girdiklerinden en kutsal olan gorevlerini yani analigi es geciyorlar,

Eh haliyle oyle olunca toplumda kaindan cok ana olanlara deger verdiginden,

Kadinlari degersizlestiren aslinda kadinlarin ta kendisi oluyor ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 16:48 @devrialem Nr.: 5 Antworten

neden??

-abim darilma ama cok güldüm son cümlelerine...

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 16:55 @sheego Nr.: 6 Antworten

neden??

Ne mutlu Sana gulebiliyorsan,

Yalniz Ben daha cok kadinlarin bu hallerine icler acisi olarak bakiyorum,

Bu yuzden gulmekten cok uzuluyorum ...

-----
Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek...
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 16:59 @devrialem Nr.: 7 Antworten

neden??

aman üzülme be...
-ne üzülcen...
-onlar hep naz naz inanmayin...
hamileyiz diye ananizi aglatirlar demedi deme...

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 17:32 @devrialem Nr.: 8 Antworten

neden??
merhaba.  zaman,  zaman  yorumlarini  okuyorum.   cok   radikal  tutum  sergiliyorsun.    bazende  düsüncelerini   pat  diye  yaziyorsun.    bu   tür    tavirlarla  ancak   ego  tatmini   yapmis  olursun.   oysa   müslüman,   sakin,  itidalli,   sabirli,  ve   hosgörülü   olmak  zorundadir.  müslüman   arastirip,  irdeledikten  sonra   fikrini  beyan  eder   beyan  ettigi  düsüncesininde  sosyolojik  etkisinide  dikkat  eder.   konuya  verdigin   yorum   tezatlarla  dolu   detayina  girmeyecegim.   sadece   kadini  sucluyorsun.   hani   bir  degim   vardir   <  hirsizin  hicmi  sucu  yok  >   diye.   simdi  sana  soruyorum   erkeklerin  hicmi  sucu   yok?     evet   türkler  ataerkil  bir  toplumdur   ama   günümüzdeki   anadolu  türkleri  ataerkil   kavramini   erkek  ne  derse      O'  olur  diye  algilayip   cogunluklada  böyle  uygulandigi  icin   sosyal  problemler  yasanmaktadir.   oysa   türklerde  aile  icinde   önemli  kararlar   alinirken   aile  meclisi   toplanir   konu  tartisilir   oylama  yapilir   bu  oylamanin  sonucu  ancak   < ece >nin  son  sözüyle  yönünü   bulur   ece   kimdir    biliyormusun   ece   evin  en  yasli  kadinidir..   yani   türklerde   belirleyici  unsurdur   kadin...  ama  malesef    erkekler   kadini  hep  istismar  etmistir    halada  edilmektedir    sadece   türkiyede  degil   dünyanin  her  tarafinda   kadin   istismar  edilmekte   ve   baski   görmektedir.   sunu   üzülerek  ve  utanarak  belirtiyorum   kadin   üzerinden   ticaret  yapanlar   hep  erkektir.  eger   kadin'a    hakkettigi  deger   verilmis  olsaydi  ruhsal  ve  fiziksel  ortami  erkekler  tarafindan  bozulmasaydi    bu  gün   dünyada  yasanan   problemlerin    cogunu   yasamazdik.   erkekler  empati  yani  özelestiri  yapmasini  ögrenmeli   kadini   önce  insan  olarak   görmeli   <  zihinsel  ve  fiziksel  >  özgürlügüne  saygi  duymali ki   kadin  kendi  degerini   hayata   gecirme   firsati  bulabilsin  yani   erkekleri   saglikli    yetistirebilsin.    unutmayalim   her  disi   potansiyel  anne  adayidir   anneler  ise   kutsaldir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 17:45 @ayip-ettin Nr.: 9 Antworten

neden??
merhaba,  evet   ayip-ettin-memek   icin  azami  dikkat  sarfederim..
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:16 @ayip-ettin Nr.: 10 Antworten

neden??
senin  nik  üzerinden  espirili  cevap  verdim  ayip  etmemek  icin  azami  dikkat  ederim  demek  istedim   
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:30 @eses43 Nr.: 11 Antworten

neden??

-ay cikmadan negüzel bi yazi okuttun bana abimmm:&:&

muß noch kurz die welt retten...

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:36 @sheego Nr.: 12 Antworten

neden??
almanca  sadece  udo  lindeberg'i   dinlerim     ama    farid  farjad'dan  bir   parca  ekleseydin   seni  herzamankinden   daha   cok  severdim.  
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:41 @eses43 Nr.: 13 Antworten

neden??

olur hemen eklim isin icinde sevilmek varken...

iyi dinlemeler

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:53 @sheego Nr.: 14 Antworten

neden??
  aksam,  aksam  bitirdin  beni.........   nerede   ve  ne  zaman  hangi  amacla  olursa  olsun  cocuklara  zulm  edenlere  lanet   olsun..........
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 18:55 @eses43 Nr.: 15 Antworten

neden??
Arkadasim o senin dedigin islamiyetten önceki türklerde,
Bu yüzden alevilerde kadin yeri erkekle esittir..
Bilindigi gibi aleviler islami kabul ettikleri halde eski türk geleneklerine SIKI SIKI ya bagli kalmislardir.
Arabistanda da islamiyetten önce kadinlar esit miras hakkina,ticaret yapma hakkina orduda general olarak bile savasa gidiyorlardi...
Hatta kuranda sebe melikedi diye gecen belkis ilk kadin arap hükümdariydi....
Hz hatice dönemin en zengin tüccarlardandi...

Birde islamiyetten sonraki daha dogrusu peygambermizden sonraki emevi islamiyetinden sonrasi kadinin haline bir bakinnn..

Uzun bir yazi ama okumak istiyenler asagidaki linkdden okuyabilirler
//kadinislamadalet.blogcu.com/islamiyet-oncesi-arap-kadini/801866
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:00 @eses43 Nr.: 16 Antworten

neden??

haklisin abim ...
-eklemis oldum özür dilerim..

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:03 @haydut Nr.: 17 Antworten

neden??
merhaba.   alevilerin  türk  kültürüne  özen  göstererek   yasadiklarini   iyi  biliyorum.  islam   öncesi  yada  sonrasi  diye  dini  polemik  yapmak  istemiyorum.   ben  konuya  sosyolojik   acidan  baktim  ve  yorumumu  yazdim   herkes   fikrini  beyan  etmekte  özgür.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:04 @sheego Nr.: 18 Antworten

neden??
lütfen!...   bilakis  tesekkür  ederim,   ruhum  pek  cok  alemi  dolasip  geldi  sayende..
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:06 @eses43 Nr.: 19 Antworten

neden??

-iyi ozaman...
-aglamada simdi buralar islancak...
-adminden azar isitmiyim ..

-----
0

Beitrag gepostet am 29.05.14, 19:09 @sheego Nr.: 20 Antworten

neden??
ben  salya  sümük aglayanlardan  degilim   göz  yaslarimi  yüregime  akitirim.  
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

neden??