|
|
|
neden?? |
Ataerkil (erkek otoritesine dayanan) bir toplumuz. Bazı gelenek ve göreneklerimize tabii ki saygı duymalıyız. Fakat anlatmak istediğim bir kaç husus var. Hiç bir bayan eşinden ileride ayrılmak niyetiyle evlilik olayını gerçekleştirmez. Hani derler ya, bıçak artık kemiğe dayandı... Çocukları var ise ayrılmak için daha çok düşünür. Evde şiddet, hakaret vs. olursa ayrılığı seçer. Evliliğe iyi günde kötü günde diyerek bir kez imzasını atar ve sıcak umutlarla başlar. Boşanmak için ise bin kez düşünüp imzasını fes eder. İşte benim anlatmak istediğim, bizim toplumda ayrılmış bayanlar ile eşi vefat etmiş bayanlara karşı bakış açıları değişik. Bunun boşanmış bayanlara yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünmekteyim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
esinden ayrilmis veya bosanmis bayanlara bakis acisinin yanlisligi kadinin bir cinsel meta olarak degerlendirilmesinden kaynaklaniyor,ben herkesin bu bakis acisina dogru diyecegini sanmiyorum zaten temelde de yanlistir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
-tooooor   -kendini elestirebiliyosan..!  -senden kötü erkek olmaz.. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
Niye mi cok basit, Cuku kadinlar artik ANA olmanin derdinde degiller, Cunku kadinlar artik ERKEK gibi olmanin derdindeler, Onlarla bir yaris icerisinde kendini kanitlama derdine dusmusler, Bu saayedede kendi itibarlarini kendi konumunu kucuk dusurmekten oteye gidemiyorlar, Boylede olunca toplum ister istemez kadinlara karsi olan degerli bakis acisi dusuyor, Belki oncedende yazmistim ama tekrar edeyim isterseniz, Bundan 20 yil oncesine gittiginizde, Bir kadin hastahanede dogum yapinca kadina verilen deger bir kralice kadar ozenliydi, Simdi ise sabah dogurunca aksam eve gonderiyorlar,cunku artik bir deger vermiyorlar, Peki niye, Cunku Erkeklerle yarisa girdiklerinden en kutsal olan gorevlerini yani analigi es geciyorlar, Eh haliyle oyle olunca toplumda kaindan cok ana olanlara deger verdiginden, Kadinlari degersizlestiren aslinda kadinlarin ta kendisi oluyor ... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
Ne mutlu Sana gulebiliyorsan, Yalniz Ben daha cok kadinlarin bu hallerine icler acisi olarak bakiyorum, Bu yuzden gulmekten cok uzuluyorum ... ----- Benim de bir adým var,Ezan ile okundu Sela ile bitecek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
aman üzülme be...  -ne üzülcen...  -onlar hep naz naz inanmayin...  hamileyiz diye ananizi aglatirlar demedi deme...  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
merhaba. zaman, zaman yorumlarini okuyorum. cok radikal tutum sergiliyorsun. bazende düsüncelerini pat diye yaziyorsun. bu tür tavirlarla ancak ego tatmini yapmis olursun. oysa müslüman, sakin, itidalli, sabirli, ve hosgörülü olmak zorundadir. müslüman arastirip, irdeledikten sonra fikrini beyan eder beyan ettigi düsüncesininde sosyolojik etkisinide dikkat eder. konuya verdigin yorum tezatlarla dolu detayina girmeyecegim. sadece kadini sucluyorsun. hani bir degim vardir < hirsizin hicmi sucu yok > diye. simdi sana soruyorum erkeklerin hicmi sucu yok? evet türkler ataerkil bir toplumdur ama günümüzdeki anadolu türkleri ataerkil kavramini erkek ne derse O' olur diye algilayip cogunluklada böyle uygulandigi icin sosyal problemler yasanmaktadir. oysa türklerde aile icinde önemli kararlar alinirken aile meclisi toplanir konu tartisilir oylama yapilir bu oylamanin sonucu ancak < ece >nin son sözüyle yönünü bulur ece kimdir biliyormusun ece evin en yasli kadinidir.. yani türklerde belirleyici unsurdur kadin... ama malesef erkekler kadini hep istismar etmistir halada edilmektedir sadece türkiyede degil dünyanin her tarafinda kadin istismar edilmekte ve baski görmektedir. sunu üzülerek ve utanarak belirtiyorum kadin üzerinden ticaret yapanlar hep erkektir. eger kadin'a hakkettigi deger verilmis olsaydi ruhsal ve fiziksel ortami erkekler tarafindan bozulmasaydi bu gün dünyada yasanan problemlerin cogunu yasamazdik. erkekler empati yani özelestiri yapmasini ögrenmeli kadini önce insan olarak görmeli < zihinsel ve fiziksel > özgürlügüne saygi duymali ki kadin kendi degerini hayata gecirme firsati bulabilsin yani erkekleri saglikli yetistirebilsin. unutmayalim her disi potansiyel anne adayidir anneler ise kutsaldir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
merhaba, evet ayip-ettin-memek icin azami dikkat sarfederim.. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
senin nik üzerinden espirili cevap verdim ayip etmemek icin azami dikkat ederim demek istedim ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
-ay cikmadan negüzel bi yazi okuttun bana abimmm:&:&  muß noch kurz die welt retten... ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
almanca sadece udo lindeberg'i dinlerim ama farid farjad'dan bir parca ekleseydin seni herzamankinden daha cok severdim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
olur hemen eklim isin icinde sevilmek varken...   iyi dinlemeler ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
 aksam, aksam bitirdin beni......... nerede ve ne zaman hangi amacla olursa olsun cocuklara zulm edenlere lanet olsun.......... ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
Arkadasim o senin dedigin islamiyetten önceki türklerde, Bu yüzden alevilerde kadin yeri erkekle esittir.. Bilindigi gibi aleviler islami kabul ettikleri halde eski türk geleneklerine SIKI SIKI ya bagli kalmislardir. Arabistanda da islamiyetten önce kadinlar esit miras hakkina,ticaret yapma hakkina orduda general olarak bile savasa gidiyorlardi... Hatta kuranda sebe melikedi diye gecen belkis ilk kadin arap hükümdariydi.... Hz hatice dönemin en zengin tüccarlardandi...
Birde islamiyetten sonraki daha dogrusu peygambermizden sonraki emevi islamiyetinden sonrasi kadinin haline bir bakinnn..
Uzun bir yazi ama okumak istiyenler asagidaki linkdden okuyabilirler //kadinislamadalet.blogcu.com/islamiyet-oncesi-arap-kadini/801866 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
haklisin abim ...  -eklemis oldum özür dilerim..  ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
merhaba. alevilerin türk kültürüne özen göstererek yasadiklarini iyi biliyorum. islam öncesi yada sonrasi diye dini polemik yapmak istemiyorum. ben konuya sosyolojik acidan baktim ve yorumumu yazdim herkes fikrini beyan etmekte özgür. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
lütfen!... bilakis tesekkür ederim, ruhum pek cok alemi dolasip geldi sayende.. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
-iyi ozaman...  -aglamada simdi buralar islancak...  -adminden azar isitmiyim .. ----- Man kann so oder so machen. Ich bin für so.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neden?? |
ben salya sümük aglayanlardan degilim göz yaslarimi yüregime akitirim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!