|
|
|
kadına şiddete hayır... |

"Kadına
Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" 25 kasım,
işte bu gün o gün; bu konuyla alakalı yazacak cok bişi gelmedi aklıma cunku gercekten cok acı bir durum bir kadına şiddet uygulamanın adı bende yok..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
$iddete maruz kalan bayan ise anlatacagi o kadar cok seyi var aslinda ama maalesef onada genc yasta SUSmasi ögretildi ...
paylasim icin tesekkürler ----- MbSsdgS :-D |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kadına yonelık sıddet dunya ulkelerınde cok yaygındır. bu yaygınlıgının sebebını sosyal bılımcıler sıddetın,toplumsal cınsıyet ayrımcılıgının surdurulmesı ıcın kullanılan bır tehtıd,bır arac olmasına baglamaktadır. kadınlar kendılerıne verılen rollerı yerıne getırmedıklerı erkeklerce dusunuldugunde,erkek tarafından sıddet gorerek cezalandırılmakta ve rollerı hatırlatılmaktadır.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
en kötü tarafi bunun okumaklada bir baglantisi yok, aydin kisilerde kadina siddet uyguluyor cahilikten öte acizlik tir adi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ben tsk edrm.bu aksam bu konuyla alakalı bır sempozyum vardı,katıldım ama konusmacıları dınledıkce kahroldum  sımdı baktım bu gunun onemı bu sıddet olayı ve kımse konu acmamıs ,ben acım dedım. sımdı sızın yazdıgınızdan anladıgım da bana acı verdı..susmak susmak ogretıldı dıyorsunuz ya aksıne yuksek sesle haykırılmalı bence. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adına ne dersenız deyın acızlık deyın hastalık deyın dınsızlık deyın hatta ALLAH tan korkmazlık deyın vs. ama bunun bır sekılde onune gecılmesı gerekıyor ıste bu yuzden careler uretmek lazım dıye dusunuyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gercekten size tesekkür ederim böyle önemli bir konuyu actiginiz icin.
Kesinlikle üzülüyorum ki bizim insanlarimiz ask mesk konulara daha cok deger verip böyle konulari ezgectikleri icin ! Ben herzaman (kendi düsüncemi yaziyorum) diyorum ki: Bir kadinin sessiz cigligi herdaim gözyasidir. Nezaman bir kadin aglamayi birakirsa o günü Ruhu ölmüs demekdir. Cocuklara anneler aynen böyle der: Baban biraz sinirli kizim i$ yerinde sorunlari var diye kizdi sana. istemiyerek vurdu. Sakin kimseye söyleme tamam mi?
Ve konu kapatilir. Hergün yeni dayak hergün yenide susmak ...
ta ki insan hayata küsene kadar ... ----- MbSsdgS :-D |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guzel clıp evet cok yerınde. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dınımız ne kadar ne olcude buna ızın verıyor acıkcası bılmıyorum kardes ancak bıldıgım ve gordugum okudugum duydugum kadına sıddet olaylarında kımsenın din ıcın bu sıddetı uyguladıgını sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet tsk edrm elımdn geldıgınce zaman zaman faydalı konular acmaya calısıyorum ama kımse yazmadı az ılgı goruyor gıbı hıc bır zaman actıgım konularda pısmanlık duymadım bır kısı bıle okusa bana kafi,kımseyı yadırgamamda ask mesk konusuna ılgı nıye gosterır falan dıye zaman zaman bende yorum yapıyorum pek cok konuya ama sızın dedıgınız gıbı bırbırımıze dusuncelerımıze dogru olan yada sohbet ettıgımızde bısıler cıkaracagımız konularıda paylasmak gerekır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yapılan araştırmalarda Türkiye, feodalizmin daha fazla etkin olduğu ülkeleri de
geride bırakmakta, tam bir barbarlığın varlığını göstermektedir. Türkiye’de;
şehirlerde evli kadınların yüzde 18’i, köylerde de yüzde 76’sı eşleri tarafından
dövülüyor. Kadınların yüzde 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle
karşılaşıyor. Aile içi suçların yüzde 90’ını kadına karşı işlenen suçlar
oluşturuyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asıl acı veren durum;
Kadınların önemli bir bölümü herhangi bir nedenle
kocanın kadına şiddet uygulamasını maalesef haklı görmektedir. Kadının kendine
uygulanan şiddeti haklı görmesi, erkeğin bu yanlış kültürel davranışını
pekiştirecek endişe verici önemli bir etken olarak karşımızda
durmaktadır.
Ayrıca kadınların şiddeti sadece fiziksel olarak
algılamaları, psikolojik, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla diğer şiddet türlerine
maruz kalsalar bile farkında olmamalarına ve şiddetin ortadan kaldırılmasına
yönelik girişimlerde bulunmamalarına neden olmaktadır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Düzeni, sistemi değiştirmeye çalışıyoruz, ama kendimiz değişmiyoruz, değişmeye
çalışmıyoruz. Kadın-erkek söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmıyoruz ama
bunu eşimize, kardeşimize ya da sevgilimize tanımıyoruz. Sokakta, dernekte,
partide demokratız; ama evlerimizde birer despotuz. Erkeklerin kadınlara destek
olma anlayışı genellikle ‘’akıl verme“ ve ‘’kadınlara göz kulak olma“
sınırlarında dolaşıyor olması samimiyetleri konusunda da şüphe
yaratıyor.
Tuhaftır ki kadınları ezilen haline getiren, ‘’erkek egemen
ideoloji“nin taşıyıcısı sadece erkekler değil, kimi zaman kadın da olabiliyor.
Kadınların şikayet ettikleri, acısını çektikleri ve ezildikleri düzenin
oluşmasını sağlayan biraz da kadınlardır. Tuhaf hatta paradoksal. Tamam, baba
evde gerektiği durumda duruma müdahale edip kızına tokatı patlatıyor ve
‘’hizaya“ getiriyor belki, ama esasen önemli olanı, yani ikna ve tatlı baskı ile
olan içselleştirme kısmını ‘’anneler“ yapıyor. Kızlar aciz kadınlara dönüşünce
sistem tıkır tıkır işliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam.. bir kadina asla siddet uygulamamali bence, ne olursa olsun bir bayana el kaldirmak erkege yaki$maz... kadin neyaparsa yapsin verecegin ceze el kaldirmak degildir..en güzel ceza sessiz kalip arkani dönüp gitmektir ve kendisini ? ??? i$aretlerine bir ömür hapis etmektir suskunlugunla.. saygilar ----- Kilit Vurdum Kalbimin Kapilarina.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!