49 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.06.10, 17:57 Nr.: 1 Antworten

cocuk terbiyesi
Hazreti Sehl'in bri cocugu vardi. Annesi, cocuk bir sey istedigi zaman, "ALLAH ü Teala 'dan iste!" diyordu. Cocuk masum bir sine ile secdeye kapanip duaya basliyor, annesi de o secdede iken arzuladigi seyi getirip sessizce yanina birakiyordu.
Böylece cocuk, verilenin ötesinde vereni görüyor, bu ahlak kanina isliyor, ruhuna Onun varligi ve her seyin Ondan oldugu düsüncesi centik centik kaziniyor, aradaki sebeplerin elinde hakiki bir tesir olmadigi anlatilmis oluyordu.
Bu durum uzun süre devam etti.

Bir gün annesi evde yokken cocugun cani bir seyler istedi. Her zamanki yaptigini yapti ve secdeye kapandi. Rabbine dua ediyor, maksudunu Ondan istiyordu. ALLAH (c.c.), cocuga istedigini ihsan buyurdu. Annesi eve geldiginde elindekileri gördü ve nereden aldigini sordu. Cocuk, kendi safiyeti ile:

- Her zaman ki yerden annecigim, dedi.

* * *

Cocuklarin duru vicdanlarina iman, hicbir kalabaliga ve karisikliga meydan verilmeden, olabildigince net, duru ve samimi ifadelerle anlatilmalidir.
Bir ömür boyunca alabilecegi en etkili ders, ispata ihtiyac hissedilmeden kanina damlayan o terütaze ifadeler olacaktir. Hakikatleri ana hatlari ile cocuklarin ruhuna nakseden anne baba, onu yesertip gelistiren de muallimdir. Ispat ve ikna dersleri bir sonraki merhaldir.

Okudugum Kitap'tan aktardim

Selametle

-----
"La ILahe ILLaLLah, Muhammeden ResuLaLLah"
0

Beitrag gepostet am 30.06.10, 22:35 @lafontaine Nr.: 2 Antworten

cocuk terbiyesi
Sagolasin bacim,
okudugun, begendigin ve böylesine güzel bir yorum yazdigin icin sana cok tesekkür ederim..

Dua'na Amin diyorum, cümlemizin insallah

Selametle

-----
0

Beitrag gepostet am 30.06.10, 23:11 @eser1111 Nr.: 3 Antworten

cocuk terbiyesi
lafontaine bacima katiliyorum bu konuda,
egitim amacli denilen bir laftir,
yoksa siddeti, saglam zihniyete sahip kimse tavsiye etmez bana kalirsa...
sanirim sizde agac yasken egilir, cocugunuz odun olmadan dogru yola egin, egitin demek istediniz....

Selametle

-----
0

Beitrag gepostet am 30.06.10, 23:18 @kardelen1 Nr.: 4 Antworten

cocuk terbiyesi
aleyküm selam arkadasim,

böylesine güzel bir yorumu yaziyi yazan benim su an okudugum kitabin yazari hakediyor , ben kitaptan aktardim buraya, tek emegim okuyup buraya yazmak oldu... ve muhakkak uygulamak!

lütfen takip edin hic rahatsiz olmam...

daha aktarmak istedigim yazilar var...

ALLAH cümlemizden razi olsun insaallah, sagolun

Selametle

-----
0

Beitrag gepostet am 30.06.10, 23:20 @eser1111 Nr.: 5 Antworten

cocuk terbiyesi
cevir kazi yanmasin,,,,....,,,,

selametle

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

cocuk terbiyesi