|
|
|
Dövme yaptırmak günah mıdır? Boy abdestine engel midir? |
İ nsanın vücudunun doğallığını, güzelliğini, sadeliğini bozacak müdahaleleri yapmaması gerekir. Tıbbi gereksinim duyulan sağlıkla ilgili müdahaleler tabii ki bunun dışındadır. Dövme yaptırmak, zaruri ve sağlık yönünden gerekli bir işlem değildir. Ayrıca Hazreti Peygamber (SAV) dövme yaptırılmasını kesin bir dille yasaklamıştır. Ancak dövme boy abdestine ve namaz abdestine engel değildir. Çünkü dövme suyun deriye ulaşmasına engel oluşturmaz.
ich habe ein wenig im Internet recherchiert und mehrere Homepages miteinander verglichen,wobei mir viele unterschiede aufgefallen sind.aufgrund dessen eröffnete ich diesen Diskussionsforum mit dem ziel mehr Klarheit zu verschaffen
//www.nihathatipoglu.com/bilgiler/makaleler/SoruCevap.html bu link falls euch das wirklich interessiert
saygilarimla ----SEHNSUCHT |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Allahin guzelligine birseyler katmaya calistigin icin gunah oldugunu biliyorum arti altina su girmedigi icin abdest tutmaz deniliyor ----- Ne aglarsin benim zulfum, siyahim!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buna benzer sorularin hep oldu, dövme, piercing su motif bu motif vs. diye
zor anlasiliyor sanirim cevaplar
birisi güzel anlatsinda artik herkes iyice ögrensin ----- Hem BESIKTAS liyim hemde tescilli CADI  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bu konu burda vede heryerde cok tatrisiliyor.
canim arkadasim seninde gördügün ve arastirdigin gibi herkez baska bisey diyor. demekki cevabi eindeutig degil. ich würde an deiner stelle e snicht riskieren und so etwas machen lassen. ya günahsa? o zaman bin pisman olursun ama ya günah degilse? hast du dann sehr vieles verpasst? cok seviyor ve istiyorsan...es gibt stifte, die wasse dicht sind, aber die nach einer zeit weggehen. hevesini almak icin sen de arada bi kalemle kendine dövme yap.
en azindan ben öyle yapardim. sen bilirsin sen tabi en mantiklisiyla karar verirsin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ya so sehe ich das auch weil jeder was anderes redet artik sasdi millet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
günah münah ona bisey diyemem ama ben yaptirdim 1000000000 pismanim yapmak istiyorsan sana tavsiyem sakin yaptirma irgentwann SIKIliyorsun simdi nasil sildiriyim diye düsünüyorum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oha yani bu sorunun cevabini benim kücük kardesim 5 yasindakide bilir be cüss yani oha tabiki günah yok sevab olcakkdi seeytanin sembolümü derler nederler artik tevbe tevbe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:
tevbe tevbe hasa yani allah dan baska kim diyebilirki günahi aff olurmus bunu hic kimse bilemezki öyle bisi iddia edemessinizki.hem allahin veridigi varligi sen begenmeyipde degisdiririsen oda gunah isde bunuda herkez bilior bence herseyi einzeln aufzählen edecek degil ya günah listesinde das kann man auch denken ama bence herkezin kendi görüsü entweder yanmak yada yanmamak oder den jenigen ist es egal selbs pech sage ich nur dazu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdest alirken heryerin islanacak deniliyor ama dövme olsada olmasada sadece cildin islaniyor bu su cildin altina bile girese dövme olan yerede girer beton deyil ya bu.
Bana kalirsa tatmin edici bir cevap deyil ve ben dövmemden cokta mutluyum.
ona bakacak olursan eline yüzüne kina yakanlar dahada günah olmasi lazim yünkü cildin üzerinde bir boya sayilir ve su deymesine engel olabilir. -----
Atam Izindeyiz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DÖVMENİN KENDİSİ DİNEN CAİZ DEĞİLDİR AYRICA FIKHİ AÇIDAN BAKARSAK NORMAL ABDEST VE BOY ABDESTİNDE SUYUN BEDENE TEMASI ŞARTTIR KULLANDIKLARI BOYA İSE SUYU GEÇİRMEYEN OLDUĞUNDAN YA ÖMÜR BOYU CÜNÜP GEZMEYİ SEÇECEK YADA YAPMAMAYI SELAM VE DUA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bende cok hocalarla konustum ama herkes farkli seyler söylüyor. Internette birseye rasladim...... Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki: " Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?
Prof. Dr. Süleyman ATEŞ; Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar. Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz. İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daha önceki sorulara verdiğimiz cevaplarda da arz ettiğim gibi, vücudun herhangi bir yerine dövme yaptırmak caiz olmamakla beraber, bu dövmeler abdeste ve gusle mani şekiller de değildirler. Bunu özellikle bilmekte fayda vardır. Bunları bir özenti ile yaptırmış olan kimse, bunlarla birlikte abdest de alır, gusül de yapar, ibadetlerini de tümüyle yerine getirir, bir ibadet engeli söz konusu olmaz. Çünkü bu farklı renkteki sıvılar derinin altına iğne ucuyla zerk edilmekte, (derinin üzerinde tabaka teşkil etmediğinden) abdeste, gusle engel olmamaktadır. Bununla beraber, dövmenin içeriğinde necis (pis) bir sıvı karışımı tespiti halinde, ya da müstehcen bir resim, yahut da haç şekli bulunması durumunda (kolaylık olursa) bunları sildirmeyi tercih etmenin huzur vereceği de hatırlanmalıdır. alıntıdır AHMET ŞAHİN HOCA ----- güzel,gören,güzel,düşünür.güzel,düşünen hayatındanlezzetalır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bana cevap yazmışsınız ama ben bir şey göremiyorum. ben tr.den katıldığım için videolar gözükmüyor bizde. sayfa bembeyaz  herhalde video var ----- güzel,gören,güzel,düşünür.güzel,düşünen hayatındanlezzetalır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cevap aslinda cok basit..abdest geciyo cünkü dövme derinin en alttaki bölümlerine yapiliyo..su derinin sadece üst tabakasina gecebiliyo..yani abdest alirken tek bu üst bölgeye kadar geciyo altla alakasi yok..bu yüzden abdestte bi sorun olmuyo..günah olmasinin sebebi allahin verdigi güzelligi durduk yere degistiriyon veya eziyet ediyon |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet tahmin etmiştim zaten sağol. ----- güzel,gören,güzel,düşünür.güzel,düşünen hayatındanlezzetalır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evet daha yeni okuyorum .. eskiden cok girerdim simdi firsatim olmuyor  senden baska ama kimse dikkat etmemis ----- Lafa bakarim lafmi diye, bide söyliyene bakarim adammi diye. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm.bence sadece peygamber efendimizin(SAS) dövmeyi yapanda yaptiranda cehennemlik demesi yetmezmi,daha boy abdesti gecer veya gecmez ne önemi var.ama biri yaptirsiysa onuda kesinlikle yargilamamiza hakkimiz yok.ne demisler:her koyun kendi bacagindan  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merak etme ben cogu hocaya danistim kendim bizzat arastirdim..dövmenin günah oldugunu acik acik yazmisim zaten..ama günahligi abdestten degil..konunun sorusu boy abdestine engelmidir..bende ona cevap vermistim abdestle alakasi olmadigini..bence bilmeden iyi bi hocaya danis diyecegine kendin önce bir arastir..dövme üst deriden altta gecmio bizzat alt deriye su islemeyen yere igne sayesinde enjekte edilio..üstte olmus olsa zamanla ayni kina gibi zaten cikar giderdi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!