|
|
|
Sadi şeraziye sormuşlar |
Sadi Şirazî 'ye Her zaman mutlu olabilmendeki sır nedir? diye sormuşlar.
Sadi Şirazi şöyle cevap vermiş: "Kalıcı olmayan şeye gönül bağlamam. Yarın bir sırdır, Onun için endişelenmem. Dün bir hatıradır, Hasretini çekmem. Bugün ise bir hediyedir Kıymetini bilirim…
Not: Kimseyi KAybetmedim Ben Ucuz İnsanlara Pahalı Geldim hepsi bu...! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yüzde ısrar etme doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Havalar soğuduğunda insan gölge veren ağaçları unuturmuş |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haklısın bazılarıda golgelere asık oluyor ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ay doğmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene, kabahati ne güneşte ne de ay da ara! Gözlerindeki perdeyi arala! ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Her insan sevgiye layık değildir kardeşim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hevesim kırıldıktan sonra gerçekleşen hiç bir şey umrumda değil |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sen bana soğuk davrandığında benim ne kadar üşüdüğümü bir bilsen kalbimin ceketini örterdin |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
he nerden nereye bagladın guzel sarkıymıs hem benım gozlerımde ısık var cay varmı cay   ))))))) ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biri vardır ama yoktur biri hem sizindir ama hiçbir zaman biri hem hissettiğiniz hem de hissetmediğiniz hem içinizde kahkaha hem de sessizliğiniz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalbini bilen dilini anlar demirim fazla kelam harflere zulüm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Herşeyîn Emanet Olduğu Bu Dûnyada, Hiçbîrşeyî Sahîblenmeye Gerek Yok...! Yaşa Îçînden Geldîğî Gîbî, Gîdeceğîz Zaten Geldîğîmîz. Gîbî....! O Son Nefesî Verdîğîmîz Gûn  ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kusur bulmаk için bаkmа birine, bulmаk için bаkаrsаn bulursun, kusuru örtmeyi mаrifet edin kendine. İşte o zаmаn kusursuz olursun. ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salla bosver kım ne yaparsa kendıne yapar ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne heves kaldı ne de kurulacak Bir hayal yaşıyoruz işte ne de olsa ölüm var diye  ( |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yanında kalmayacağın bir kalbe sakın dokunma sen bir dönümlük Bahar dersin gizli koskoca bir kış kalır |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saçların dökülmüş dedi bir dost yaaa dedim gülümseyerek ah be Can bir dileğimden dökülenleri görsen  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalp ruha der ki: Ben severim, aşık olurum ama acısını nedense hep sen çekersin. Ruh da cevap verir: Sen yeter ki, sev. ----- Karanlığa söveceğine, bir mum yak |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!