102 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.07.22, 20:07 Nr.: 1 Antworten

reklam aralarinda
sevgili forum okuyuculari, sizlere coktandir süphelendigim bir seyi paylasmak istiyorum

mutlaka sizler de farkina varmissinizdir, bazi türk tv kanallarinda fakirlere yardim adi altinda demagoji yapip para dilenen organizasyonlar var, yani az da degil, 60 Euro dan baslayan BAGIS lardan bahsediyorlar

daha dün cekirdegimi alip biraz tv izleyim derken reklam arasina denk gelmis olmam ve inat edip tüm reklamlari izledim, yalan yok tam 6 kez 2 dakika arayla o bilindik yardim kurulusu reklami (en az 1 dakika yani 60 saniye) döndü, izleyicinin iyicene beynine mühürletmek icin (Gehirnwäsche) 

bunlardan ben artik asiri süpheleniyorum, aklima direk "Deniz Feneri olayi" geliyor
simdi de yardim adi altinda böyle bir düzenbazlik icinde olmalari büyük bir ihtimalmis gibi geliyor bana

nerden biliyoruz bu düzenin arkasinda bazi insanlarin olmadigini ?
insanlarin masum duygularini suistimal edip biriken paralarla kendi özel planlarini finanse etmedigini ? 

ha birde tv kanallarinda bir ürünün reklam fiyati ne kadar biliyormusunuz ? 
ben tahminen 1 saniyesinin 5000 - 10000 TL oldugunu düsünüyorum

yani 6 dakika etti 360 saniye
360 x 10000 = etti mi sana 3600000 milyon
cevirdik mi Euroya 200000 Euro eder
siz saniyormusunuz bu tv kanallari bu reklam kurulusu reklamlarini bedavaya yayinladigini ? ben degil

e diger taraftan milletten para dilenen bu örgütler, madem 200000 Euro ya reklami finanse edebilecek gücteyken, ne bokuma 6 kez 10 kez pespese tv de bu reklamlari yayinlatir acaba hmm 

acaba diyorum, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, diyerekten mi yapiyorlar

cok süpheli cooook

ha birde tr de sakin milli piyangoya inanmayin, cünkü godamanlarin elinde o olay
bu godaman demirören gergedani milletti kaziklayip duruyor gibime geliyor
eskidendi o millli piyangodan para tutturmalar

ayrica ben burada da lotto olayini kuskulu buluyorum
devlet yönetimi adi altinda devletin ARD kanalinda yayinlanan top cekilisi olayi nin da bir düzenek olduguna inaniyorum
hem benim izlemedigim kanal icin devlet cöküyor benim parama, yani ayda GEZ dedikleri izleme parasi yaklasik 19 Euro ya muhtac, diger yandan da bu ayni devlet, lottoyla güya halkina milyon Eurolari kazanabilme ihtimali sunuyor, ben yemiyorum bu tip seyleri artik, siz de yemeyin bence
0

Beitrag gepostet am 06.07.22, 21:13 @berlin09 Nr.: 2 Antworten

reklam aralarinda
Orasi zaten tartisilmaz da, ben bunu herhangi biri degil, cok belli olan birilerinin talimatiyla yapildigindan süphe duyuyorum
0

Beitrag gepostet am 06.07.22, 21:15 @marian Nr.: 3 Antworten

reklam aralarinda
Ha bu arada bugün dönen ayni reklamda istedileri bagis 65€ dan basliyormus, bi 5€ cuk zami da eklemisler, yarin da 70€ istenir
0

Beitrag gepostet am 07.07.22, 13:55 @berlin09 Nr.: 4 Antworten

reklam aralarinda
evet, yok kis yardimi, yok komanya yardimi, yok yeni yil yardimi, yok zekat, yok ramazan bayrami yardimi falan filan bu liste uzar gider, bir de bu kisiler öyle israrci bir sekilde para istiyorlar ki, 65 Euro lardan basliyor, yani benim bildigim "gönlünden ne koparsa" gibi degil, 65 Euro nun altinda olmicak sarti koymuslar birde

nasil arsiz doymak bilmez yobaz bunlar yahu, dinmis ahlak mis edepmis hepsi hikaye, bunlari kilif olarak kullanip insanlari sömürüyorlar boyuna ve bunlarin oyununa inananlar var hala

ha birde ne diye afrika ? denetlenmesi zaten zor oldugu icin olmasin? hani hic ugrasmayin dercesine ....

bizde ac olan acikta olan insan mi bitti de teee binlerce km ilerdeki afrikaya sira geldi ?
ayrica bizim ülke de denetlenmesi gereken hic birseyin artik denetlenmedigini düsünüyorum
cünkü adalat yok, adaleti temsil eden bir yönetim yok, hersey mafiatik bir hal almis, kim güclü ise o yönlendiriyor herseyi 
ve tüm bu keyfi zorbalik, sirf bir kisi mutlu olsun diye, ögrencilerin, emeklilerin, ev hanimlarinin, engellilerin nefes alip verdiklerini stalk yapip, leb demeden biz leblebi dendiginden süphemiz yok diyip hapse tikma sampiyonasinla mesgullar
cezaevleri doldu ttasti, cezaevi insaatlari patladi
bu ne bicim bir ülkeye dönüstü, inanilir gibi degil, yazik be

öffff icim daraldi yeminlen

bunlar bitsin artik, yok olsunlar, yok olmadan cezalarini almak suretiyle !
0

Beitrag gepostet am 09.07.22, 23:05 @marian Nr.: 5 Antworten

reklam aralarinda
Deniz Feneri Davasinda, aslinda Kerizleri Fenelediler. Alman Hakimleri olayi iyice arastirdilar vede asil Suclularin Türkiyede bir  Numarada oldugunu tasdiklediler. Burda Milletten araklanan cok büyük MIktarda Euro'larin kimlerin nasil Kime götürdügünü Kararda yazdilar. Vede bütün Dosyalar Tü+rk yargisina yollandi. Peki bizim Yüce Yargimiz ne yapti??  Ne yapacak cünkü onöarda Bir NUmarali Kerizleri Fenerleyeni tanidigi icin, saniyede Dosyayi kapattilar. 
  Zamani geldiginde, o Bir NUmara Kerizleri Fenerledigi icin, onunda hesabini verecek. 
0

Beitrag gepostet am 10.07.22, 07:59 @variant Nr.: 6 Antworten

reklam aralarinda
bu boyutta ? yok bu ar$a cikmis bir arsizlik bence, ve bu siyasal islamla hala gambazlanmayi kendine uygun gören insanlar var, benim kanima dokunurken bunlarin bu tip seyleri kendilerine layik görmesi .....
0

Beitrag gepostet am 10.07.22, 08:01 @yalcin1965 Nr.: 7 Antworten

reklam aralarinda
zangir zangir titriyorlar simdi

hani o cigirtkanlar ? burada da vardi kendini yirtanlar 

hepsi toz oldu 

olacaklardi zaten

utanmadan da ne kadar da böbürleniyorlardi halbuki, o kadar belliyken hersey üstelik

beter olsunlar

hain cahil cühelalar
0

Beitrag gepostet am 10.07.22, 09:03 @berlin09 Nr.: 8 Antworten

reklam aralarinda
Topladığı yardımlarla Afrika'ya gidip, bizzat kesim ve dağıtım işleri ile uğraşan bir asker arkadaşım var. Kendisi her yıl Münih'ten topladığı yardımlarla bizzat muhtaç insanlara yada bölgelere gidip, yardımların ulaşması ile ilgileniyor. 

Aynı şekilde bu işlerle ilgilenen Yunanistan'da emekli bir eski milletvekili tanıdığım da var.

Bunlara karşın, başta Deniz Feneri gibi toplanan yardımların başka gaye için kullanan yada iç eden kişiler ve kuruluşlarda vardır. 

Bunlara bakarak bir genellemeye gitmek, bence, doğru değildir. 3-5 sahtekarın yüzünden insan yardım yapmamalı mı? Gerçi Afrika'ya kadar Türkiye'de de bir çok yardım yapılabilecek muhtaç kişiler var.

Dinden soğudum meselesine de biraz takıldım.
Almanya'da mükemmel bir araba alıyorsunuz, tam hayalinize göre. Markasını ve modelini siz seçin. Sonra arabayı kullanamıyorsunuz yada hata yapıyorsunuz ve arabaya üreten firmayı / arabayı suçlu buluyorsunuz. Din yani özünde Kuran orada duruyor. Siz Kuran'ı anlayamıyor yada başka gaye ile kullanıyorsanız (kötü emellerinize alet ediyorsanız) bu suç kötü insanda mı yoksa Kuran'da (dinde mi) mı?

Yıllar önce müslüman olan Cat Stevens (şimdiki adıyla Yusuf İslam) aynen şunları demiş: Ben müslüman olmadan önce Kuran'ı incelemeyip, dışarıda müslüman olduğunu düşünen insanlara bakmış olsaydım, kesinlikle İslam dinine geçmezdim.

Ne güzel söylemiş.
0

Beitrag gepostet am 10.07.22, 17:28 @berlin09 Nr.: 9 Antworten

reklam aralarinda
Mesele yok. 
Burada herkes düşüncelerini saygı ve hoşgörü çerçevesinde özgürce paylaşıyor.
0

Beitrag gepostet am 10.07.22, 23:41 @corycos33 Nr.: 10 Antworten

reklam aralarinda
Yanlisin var Yanlisin, üc bes tane degil, yüzde 95ì sahtekarlik yapiyorlar. Ama asil suc onlari kaziklayan sözde Müslümanlar degiller, asil saflar onlar gibi sahtekar HIRSIZLARA yüzbinlerce Eurolarini veren Tipler. Mesela Keriz Fenerinde Ailesinin servetini bu Sahtekarlara verenler gidip Erdogana sikayet ettiler. Peki dünyalar SAHIMIZ ne dedi bu SAflara? Banami güvendinizde milyonlarca Euroyu verdiniz??
  Iste aci gercekte bu. Mesela sana bir örnek vereyim, 40 senedir HAgende bir Cami yapilacak diye kapi kapi dolasip, provizyon üzeri calisan ASALAKLAR var. Ama aptallar daha 40 senedir bu SAhtekarlari doyuramadilar ve daha devam veriyorlar. Ve demeleride ben Allah icin veriyorum, onlarda kendilerine harciyorlarsa günahi onlarin boynuna. 
  Ama bu Saaflara desenki Torununu alda git yedir icir vede söyle bastan sona kadar bezet, bes kurus veremezler. 
0

Beitrag gepostet am 11.07.22, 07:02 @corycos33 Nr.: 11 Antworten

reklam aralarinda
genelleme yapmak haksizlik gibi gelebilir, ama duygusal acidan bakmayi degil, bu isleri layikiyla yaptigini iddia edenlerin üzerine gitmek lazim, süphe uyandiran hareketleri var beyefendi, bunlari görmezden mi gelelim

sizin arkadaslariniz, asker veya milletvekilli oldugunu vurgulamissiniz (bu meslekleri icraat ettikleri icin daha mi güvennilir oluyorlar), kalkip da tv kanallarinda aylarca ve hatta yil boyu yayinlattigi reklam clip leri varmi ? yok degil mi, e benim bahsettigim organizeler yayinlatiyor, bende diyorum ki, bu bir hayli yüksek meblagli reklam kliplerini hazirlatip yayinlatacak maddi güce sahip demek ki bunlar, kim finanse ediyor ? bunun finanse ettiklerinden haberleri varmidir acaba

örnegin: 

ben, komsum ve  akrabam
yardim edecegim ne olur bana para verin destek olun diyen birine her birimiz 100 Euro verdik ve bu sahis 300 Euroyu aldi, gitti en lüks restoranda aksam yemegine
hic gizlemeden üstelik
ve biz bunu gördük
kalktik hesap sorduk
bu da bize dedi ki, e ben üzerime afrikaya yardim edin tshirtüyle gittim o mekanda yemegimi yedim, yani daha genis bir kitleye hitap ettim, bunun ancak sizin verdiginiz 300 euro ile yapmak mümkündü, rahat olun ne de olsa yardim icindi, diyecek

siz ikna oldunuz mu ? ben olmadim, olmadigim icin de üzerine giderim, hakkimdir, olay bu

ve diger örneginiz de ilginc, araba ile din, kiyaslanamaz cünkü biri elma digeri armut
biraz daha incelersek, almis oldugum arabayi yetersizligim yüzünden kullanamayip firmayi suclamak cok fantastik bir davranis bicimi
ben hic denk gelmemis olsamda böyle birseye, mutlaka olmus olabilir
bu durumda her iki tarafin elindeki delliler ve ispatlar ortaya konulur ve sorun neyse cözülür
ama din dedigimiz olay baska bir boyut, onu satin almiyorsunuz, o size dogdugunuz ortamda asilaniyor, neye inanip neye inanmayacaginiza büyükleriniz, en yakinlariniz karar verip yönlendiriyor, zamani geldiginde ve size celiskili geliyorsa da sizin bunu sorgulamaya 

HAKKINIZ OLMALI !

ve fakat, her insanda vicdan ve merhametin zaten dogustan olmasi gerektigine inaniyorum ben, ama ne yazik ki yok, ve din de bu tip insanlarin vicdanli ve merhametli, edepli ve ahlakli bir insan olmasini sagliyorsa, iyi ki var o halde diyorum ben

bakin bütün mesele kötülük icin herhangi bir dini inanisi kilif olarak kullanmak büyük bir namussuzluk

bir insan dindar veya degil, bu beni neden ilgilendirrsin, beni igilendiren bu insanin cevresine davranisi bu kadar basit
0

Beitrag gepostet am 11.07.22, 07:09 @variant Nr.: 12 Antworten

reklam aralarinda
ve iste bu konularin üzerine gidilmeli, normal olmayan ne varsa üzerine gidilirse o kadar cok ses getirir, bu her konu icin gecerli
0

Beitrag gepostet am 11.07.22, 07:27 @yalcin1965 Nr.: 13 Antworten

reklam aralarinda
evet haklisin

"allah icin veriyorum"

"allah icin yapiyorum" diye bir müdafa etme sekli var bunlarin

gecen instagramda bir zavalli magdur klibine denk geldim, hikaye su:
adam anlatiyor, karisiyla denize gitmis, karisi türbanli oldugu icin hasema giyip cimmeye girmis denize, sonra bogulma tehlikesi gecirirken, orta yasli bir teyze kurtarmis, kurtarir kurtarmaz da bu türbanli baciya " utanmiyormusun sen, bu üzerindekinle yüzmeye gelmeye" demis 
türbanli baci da, bu benim tercihim demis, abowwww bunu dedigi icin altindaki asiri ve en dindar türbanli bacilarin yorumlarini bir görseniz hepsi bir agizdan, sen dindan diiiillllsssiinnnn, kendi tercihin olamazzzzzz diye cildirmislar

Allah emrediyor, allah icin yapiyorum desene dinsiz imansizzzz gibi lafflar etmisler

hikaye bu

simdi, bu "dini bütün" karilarin savunduklari fikre bakin, tamamen cikarci bir davranis bicimi degil midir bu ? 
ya da ben icki icmiyorum, kesin cennete gidecem, icki icenler de cehenneme, ben de cennette  hurilerle oynasirken icki ictikleri icin cehennemde cayir cayir yananlari seyretcem diye bir hayat bakis acisi olan tipler var

sirf cikari icin dindar oldugunu iddia ediyor bu tipler, e simdi bunlari da mi görmeyelim, bu tipler kendileri gibi düsünmeyenleri yargilasinlar, taslasinlar, karsi tarafin kisisel hudutlarini yiksinlar ama tepki almasinlar öyle mi

bu yanlis

bu dindarlik degil

bu fasizanlikdir, buna dur demek herkesin sarti olmali

kendiler icin saygi isteyip, baskasini hic ten saymak olmaz

bunu ögrenemeyen bir kisi, birak yargi dagitmayi, agzini bile acmamali bence
0

Beitrag gepostet am 11.07.22, 08:33 @yalcin1965 Nr.: 14 Antworten

reklam aralarinda
Alıntı: ''Yanlisin var Yanlisin, üc bes tane degil, yüzde 95ì sahtekarlik yapiyorlar.'' 

%95 bir kanaat mi yoksa bir belgeye mi dayanıyor ?

Alıntı: ''Mesela Keriz Fenerinde Ailesinin servetini bu Sahtekarlara verenler gidip Erdogana sikayet ettiler.''

Bu konuda Deniz Feneri yardımlarının bir kısmının AKP yada RTE'nin aile/yakın çevresine bulaştığı kanaatini taşıyorum. 

Alıntı: '' Cami yapilacak diye kapi kapi dolasip, provizyon üzeri calisan ASALAKLAR....''

Dini kullanarak insanları kandırmanın en klasik yolu cami için para toplamalar. Diğer konularda da insanların inancını sömürme ve vicdani duygularını kullanma noktasında çok dolandırıcı var, maalesef.

Hagen'den bahsetmişsin. Hagen'de Hacı.... sıfatlı tanıdığım büyük çaplı iş yapan birisi var. Danışmanlığını yaptığım bir şirketle bu kişinin bir ortaklığı oldu. Ortaklıkta bazı yanlışlarını görüp 1.5 yıl sonra ortaklığı sonlandırdık. Bu arkadaşımız hakkı olmadığı halde Alman devletinden yüzbinlerce Euro Corona yardımı aldı. Bende belgeleri dahi mevcut. İşte sana örnek bir hacı (?)

0

Beitrag gepostet am 11.07.22, 08:52 @marian Nr.: 15 Antworten

reklam aralarinda
Alıntı: ''genelleme yapmak haksizlik gibi gelebilir, ama duygusal acidan bakmayi degil, bu isleri layikiyla yaptigini iddia edenlerin üzerine gitmek lazim, süphe uyandiran hareketleri var beyefendi, bunlari görmezden mi gelelim''

Doğrudur. Şüphe uyandıranlar üzerine gidilmelidir. Buradakilerle ilgili olarak bununla Alman devleti, Türkiye'de ise TC Devleti bu konu üzerine gidip, sahtekarları cezalandırmalıdırlar. Maalesef bunlar yapılmadığı için insanlar her olaya şüphe ile bakıyor. Ama biraz daha dikkat edip, samanla sapı iyi ayırmaya çalışmak gerekiyor. Her yardım dağıtanı sahtekar ilan edemeyiz. 

Alıntı: ''sizin arkadaslariniz, asker veya milletvekilli oldugunu vurgulamissiniz (bu meslekleri icraat ettikleri icin daha mi güvennilir oluyorlar)....''

Burada vurgulanmak istenen konu onları iyi tanıdığım ve bundan dolayı para-pulla ilişkisi olmayan ve sadece Allah rızası için bu işi yapan kişiler olmasından kaynaklanıyor. Hatta milletvekili olan bir AB ülkesinde yani TC milletvekili değil.

Alıntı: ''her insanda vicdan ve merhametin zaten dogustan olmasi gerektigine inaniyorum ben, ama ne yazik ki yok, ve din de bu tip insanlarin vicdanli ve merhametli, edepli ve ahlakli bir insan olmasini sagliyorsa, iyi ki var o halde diyorum ben..''

Bu konuda size aynen katılıyorum. Öncelikle ''vicdan'' insana nereden gelir ? Bu konu üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Ama maalesef, bazı insanlarda vicdan oluşmamış. Bunlar istediği kadar dine yönelsin, eğer bu yönelmede vicdan mertebesi oluşmuyorsa, burada suç dinde mi yoksa bireyde mi?

Sonuç: İslam, Kuran baz alındığında ve iyi anlaşıldığında çok güzel bir din. İslam dini bilgilerini sadece kafada tutup, kalbe indiremediğimiz müddetçe ortalıkta gördüğümüz ve din bu değil dedirten anormalliklerle sıkça karşılaşacağız. Gerçekte olması gerekenle, yaşanan arasında fark büyük.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

reklam aralarinda