31 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.04.21, 12:24 Nr.: 1 Antworten

Sevgi.
Sevginin iki cesidi vardir.  1. yaradandan ötürü  sevmek.  2. nefsani duygular ve cikar hesabi yaparak sevmek.

NO:2. deki tanimlamaya girenler, sosyal iliskisini yürütürken tesadüflere  ihtimal birakmamak icin hep  bii hesap icerisindedir. bu insanlar, bu cikarci tavirlarini en basit bir olayda ve en yakin insanlarina bile, cikar hesabi yaparak  yaklasir. muhatabi  kim ve ne olursa olsun < hayvanlar ve doga dahil > nokta kadar rahatsiz oldumu  muhatabi tükakadir.

NO:1. deki tanimlamaya girenler.  hamii'dirler.  onlar  hic bir varligi  ve nesneyi mülkiyet gibi görmezler. emanet olarak  kabul edip, sahiplenip, koruyup kollarlar. sevgi ile saygi bir bütündür. cesitlendirip, kategorilestiremessiniz,  ayristiramassiniz. sadece sevgi ve sayginin gücünü,  kavramini idrak ettikce kendinizi anlamaya baslarsiniz.  cünkü yaradilani seviyoruz yaradandan ötürü  sözünü  kavramiyla idrak etmisseniz.  yasayan bütün  canli varliklari ve nesneleri, size  zarar verseler bile, onlarin eylemlerinde hikmetler arayip tefekkür edip haddinizi bilip var edenin varligina teslim  olursunuz. sevgi ve saygi  bir meta degildir. alisverisi ve pazarligi yapilmaz. seviyorsaniz  caniniz yansada seversiniz.  herhangi bir hayvanin eylemi sizi incitip, korkutabilir,  ama siz empati yaparak onu sevmeye ve saygi duymaya devam edersiniz.  herhangi bir  insan yaradilis fitratina uymayan, dehset verici bir eglemde bulunabilir. siz, cirkinliklerden güzellik cikarmaya, özgür ama cuzi iradenizi kullanirken nefsinin tuzaklarina yenilmemeye özen gösterirsiniz.

Nefes alan her canliyi seviyorum, sayiyorum.  < sinsi  müsrikler haric >

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 00:10 @eses43 Nr.: 2 Antworten

Sevgi.
Merhaba Eses.
Öncelikle sevginin çeşidi olamaz.2'ye,5'e ayrılamaz.Bu yüzden kategorize de edilemez.
Sevgi, kendi başına tüm evreni kapsayan ve bu kapsadığı alanda önüne gelen her canlıya,cansıza karşılıksız ve umarsızca kendisini sunar ve sunulmasına da izin verir.
Önce alır,eğer aldıkları yeteri kadar samimiyse,sonrada sonsuza kadar sevgiyi ölümsüzleştirir.
Bu yüzden,sevgi kavramını bilmiyorsak,kafamıza göre sırf konu olsun diye paylaşmayalım.Bilmiyorsunuz anlamında söylemiyorum.
Sevgi, öyle kutsal bir duygudur ki,kime ne zaman,nasıl sevgi göstermesini tam yerinde kullanır.
Bugün yaşadığımız Dünya,Kapitalist Metropoller tarafından ne kadar Cehenemme çevrilirse,çevrilsin kin,öfke ve şiddet,onlar yüzünden ne kadar dayanılmaz duruma getirilse,getirsilsin insan Dünyasının bir olgusu olan sevgi,daha güçlü,daha yaygın ve en sağlıklı olanıdır.
Bu yüzden,öncellikle koşulsuz sevmeyi öğrenelim.Ancak o zaman,sevginin anlamını tanımlayabiliriz.

0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 10:54 @zevin Nr.: 3 Antworten

Sevgi.
merhaba. yazinizin tamamina katiliyorum. sadece sunu belirtmek isterim  ben sevginin cesidi olur demedim. sevgiyi kullanan, istismar eden farkli insanlar olur demek istedim. aslinda insan hayati boyunca karsilastigi pozitif ve negatif etkenlere mutlaka kendisi disinda bir sebeb arar.  oysa hissettigimiz, dokundugumuz ne varsa  tamami insanin kendisinde baslar.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 22:51 @eses43 Nr.: 4 Antworten

Sevgi.

-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0

Beitrag gepostet am 05.04.21, 22:56 @emine_ Nr.: 5 Antworten

Sevgi.

Sevgi ALLAH tarafindan insana verilen büyük bir nimettir...

kiminin elinde heba,,, kiminin elinde vefa olur...

-----
Kalp neyle doluysa,, dudaklardan o dökülür.’..
0

Beitrag gepostet am 06.04.21, 07:18 @remix- Nr.: 6 Antworten

Sevgi.
Merhaba. Evet tıpkı benim gibi. Bende itici geliyorum bazılarına bu benim hiç umurumda değil. Neden biliyormusun, ben bir canlı yada bir nesne itiçi bile gelse bundan muzdarip olurum öz eleştiri yaparım Allahın hikmetlerini anlamaya, algılamaya çalışırım. Nefsimin, egomun ön yargılarına yenilmemek temel prensibim dir. bunun için itiçi olmakta önemli bii haslettir ahmaklara ayna görevi yapar bakıp görebilene.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 06.04.21, 07:25 @emine_ Nr.: 7 Antworten

Sevgi.
inandık ve iman ettik ALLAH yarattıklarına hakkettikleri ile muamele edecek. Allahın merhametine sığınırız.
Teşekkür ederim güzel paylaşımların için. 

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.04.21, 05:36 @remix- Nr.: 8 Antworten

Sevgi.
Sizin gibi yeminli iblis müridlerinin tek yaptığı fitne, nifak, nankörlük, küfür çünkü mühürlenmiş kalpleriniz bunlarla besliyorsunuz. Ruhunuzu şeytana teslim etmişsiniz. Size ne anlatsak boş. Senin gibileri çok iyi tanıyorum bir kısmınız Zerdüşt, bir kısmınız, reankarnosyoncu, bir kısmınız, ateist, bir kısmınız, deist, bir kısmınız panteizm, ve bunların hepsi lbgt, taraftarı bütün bu saydıklarım şeytanın müridleri dünyayı teslim almak istiyorlar, bizde bunu engellemek için çalışıyoruz Allah bizimle birlikte inşallah.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.04.21, 06:57 @remix- Nr.: 9 Antworten

Sevgi.
Biz kimseye düşman değiliz, dünyanın huzurunu bozan, sömürücülük yapan, ırkcılık yapan, sistemli tecavüzcülük yapan ahmaklara karşı bii direnişimiz var evet direnmeyede devam edeceğiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Sevgi.