Dünya gündemini sarsan nik savaslarini < ironik > olarak aktaracagim. komik demiyorum, <ironik> diyorum.
1. azerbaycan cumhurbaskaninin 50. tane niki oldugu bu nedenle ermenistanla savas ciktigi

belirlendi.
2.izmir belediye baskaninin 49. niki oldugu belirlendi bu nedenle izmirde deprem oldu

3.afrikada birligi baskaninin 69. niki oldugu belirlendi bu nedenle afrikada aclik ve köle cocuk iscilerinin

sayisi artti.
4.Alman basbakani bayan merkel'in 79. tane niki belirlendi bu nedenle almanya covid-19 rekor seviyeye ulasti

5. macronun 9. tane niki oldugu belirlendi müslümanlarin bu nedenle terörist olduguna kanat getirildi.
6.birlesmis milletleri genel sekreterinin 200. tane niki oldugu belirlendi bu nedenle kimyasal atiklarin ve plastik atiklarin arttigi belirlendi
7. Trump'un 1.milyar tane niki oldugu belirlendi bu nedenle biden secimi kazandi.
8. Biden ilk yaptigi aciklamada nato'nun, avrupa güvenlik konseyinin, birlesmis milletler güvenlik konseyinin, sangay beslisinin, arap birliginin, nik savaslarini engelleyemeyen bu örgütlerin lagvedilecegini yerine senaryosunu emperyalist dostlariyla kendisinin yazdigi yeni bir projeyle nik savaslarini durduracaginin garantisini verdi.
9. ama bu sürec zarfinda sabik baskan trump'la karsilikli birbirleri keklemeye devam edeceklerini, nik savaslarini durdurmanin kendilerini cok yordugunu bu nedenle fil migdesinde demlendirilen kahveyle kek yiyerek enerji topladiklarini söyledi.
10. ne büyük mutluluk yaaaa, sonunda canlilar hakkettigi saglikli huzurlu yasama kavusacak. dünyadaki bütün nik savaslari magdurlarina simdiden gecmis olsun diyorum.
NOT: sevenlerede, sevmeyip nefret edenlerede Allah saglik huzur versin.

ben böyle iyi dilekte bulunsamda, bulunmasamda benim Allahim yarattigi hikmetleriyle her seyin güzelini taktir edecektir. bana / bize düsen bu hikmetleri tefekkür yoluyla okumaktir.
-----
insan bitki hayvan