129 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 16.10.20, 12:43
Nr.: 1
Antworten
eses43
Ruh...
Ruh, benim inancima göre Allah'in kendi ruhundan yarattigi canlilara verdigi var olma nefesidir. insan yasamini yaradilis fitratna uygun sürdürmekle mükelleftir. oysa tanidigimiz yada tanimadigimiz pek cok insan, eylemleri ile fitratina uygun yasamayi ihlal eder. insandaki akil yürütme yetisi vicdan muhakemesini es gecerse bizzat kendine ve cevresine tuzaklar, farkli oyunlar, kurgulayip uygulamaya koyar. oysa bizzat bunu yapan insanlar bunun pismanliginida yasarlar.
NOT: 1. insan neden bile, bile böyle samimiyetsiz ve tutarsir davranir ?
2. bu tür tutarsizliklarin can yakmasi, farkli sorunlar türetmesi ve bunlari yapanin farkinda olmasina ragmen pismanlik duymamasi nedendir ?
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 16.10.20, 20:30
@eses43
Nr.: 2
Antworten
eses43
Ruh...
insan günlük yaşamındaki meşgaleleriyle koşuştururken, hep zaman darlığından şikayet eder. Zaman su gibi akıp gidiyor diye serzenişte bulunur, oysa zaman dilimi bir dönüşümdür. insanlar, diğer canlılar, bitkiler, nesneler ise zaman dilimi içinde sadece kendi süreçlerini yaşarlar. ne zaman, nerede biticeği belli olmayan bir süreç. insan ruhsal ve fiziksel enerjisini uykuda yeniler ve oksijen ile gıda ile takviyede bulunur. insan sınırsız hayaller ve arzular kurar. Fıtratına uygun yaşam sürdüren insanlar hayallerini ve arzularını kontrol edip onları akıl yürüterek, irade kullanarak yönetir. Akıl yürütmek, irade kullanmak zamanı kavramış olmak demektir. Zamanın gerisinde, ilerisinde yoktur. Her varlık için yaşadığı an zaman dilimidir. Enerjiniz, kazanımlarınız, yetiniz ne olursa olsun hiç beklemediğiniz bir anda yok olmamız bir an meselesidir. insan ruhsal ve fiziksel enerjisini rahmani kullandığı sürece yaşamdan haz alır ve zamandan şikayet etmez. Rahmani düşünen, sevgi, hoşgörü, merhamet ehli insanlar zaman kavramını aşmış insanlardır. Koşulları ne olursa olsun, nefsi hangi şuursuzlukta zorlarsa zorlasın, canı ne kadar yanarsa yansın rahmanilikten asla taviz vermez. Bir hiç olduğunu asla unutmaz. Sahiplendiği her şeyin sadece emanetcisi olduğunu asla unutmaz. insanın fonksiyonlarını hücre yenilemesi sağlar. Malınız, mülkünüz, gücünüz, güzelliğiniz her gün ölen hücrelerinizden bir tanesini bile yenileyemez. Oysa hiç emek sarfetmediğin, alışkanlık haline getirdiğin her saniye aldığın oksijendir seni yaşatan. 0' zaman sen kimsin, neyin peşindesin, inişlerin, çıkışların, kibrin niye? Her gün biraz daha yaşlanıp, yorulan kalbin benden bu kadar dediğini duyamıyacaksın evet biten zamanzaman değil sensin. nasılsın bir hiç olduğunu unutma insan. an'ı yaşamanın erdemini yakala, yakalaki yaşa ve yaşat.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 17.10.20, 13:29
@eses43
Nr.: 3
Antworten
eses43
Ruh...
hava cok güzel
agaclarda yapraklar sararsada, parklarda cimenler yesil
yürüyüste olan insanlarda, asik suratlilar cogunlukta olsada, mevsime ragmen hala kelebekler raksta
gök yüzü yer yer karanlik bulutlarla kapli olsada, günes bunlarin arasindan ismar edip geciyor
benim ellerim, ayaklarim, ruhum üsüsede, minik gölde kugular soguga aldirmadan süzülüp gitmekteler
yer, yer yapraklar dökülüyor, at kestaneleri sürpriz yapiyor yürüyüscülere, cocuklardan baska aldiran yok
büyük köpeklerle, minik köpekler tuhaf bii sekilde selamlasiyorlar
ben her zamanki bankta, elimde kitabim, tütünümüde sarmisim, aldirmiyorum nefesimi kesen öksürüklere, dumanini iki defa cekiyorum icime
zannetmeki bir sen eksiksin, basladim artik sigaraya sayende, icime cektigim ikinci duman sensin
onlarca insan gelip geciyor önümden, hepsinin beynini okuyorum, hepside benim gibi ikircikli, yalanci, kendi yalanlariyla bogusuyor hepsi, bir sen vardin bembeyaz, sütten bile beyaz, kardan bile beyaz, pamuktan bile beyaz, bulutlardan bile beyaz, güllerden bile beyaz, yedi iklim, yedi diyari yansitan maskelerinde bembeyaz.
-----
insan bitki hayvan
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!