129 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.10.20, 12:43 Nr.: 1 Antworten

Ruh...
Ruh, benim inancima göre  Allah'in  kendi ruhundan yarattigi  canlilara verdigi var olma nefesidir. insan yasamini  yaradilis  fitratna uygun sürdürmekle mükelleftir.  oysa  tanidigimiz yada  tanimadigimiz pek cok  insan,  eylemleri  ile  fitratina uygun  yasamayi ihlal  eder. insandaki akil  yürütme  yetisi  vicdan  muhakemesini  es gecerse  bizzat kendine  ve  cevresine tuzaklar,  farkli  oyunlar,  kurgulayip  uygulamaya  koyar. oysa  bizzat  bunu  yapan  insanlar  bunun  pismanliginida  yasarlar.  

NOT: 1. insan neden  bile,  bile  böyle  samimiyetsiz  ve tutarsir  davranir ?
         2. bu  tür tutarsizliklarin can  yakmasi, farkli  sorunlar  türetmesi  ve  bunlari  yapanin farkinda  olmasina ragmen  pismanlik  duymamasi  nedendir ?

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.10.20, 20:30 @eses43 Nr.: 2 Antworten

Ruh...
insan günlük yaşamındaki meşgaleleriyle koşuştururken, hep zaman darlığından şikayet eder. Zaman su gibi akıp gidiyor diye serzenişte bulunur, oysa zaman dilimi bir dönüşümdür. insanlar, diğer canlılar, bitkiler, nesneler ise zaman dilimi içinde sadece kendi süreçlerini yaşarlar. ne zaman, nerede biticeği belli olmayan bir süreç. insan ruhsal ve fiziksel enerjisini uykuda yeniler ve oksijen ile gıda ile takviyede bulunur. insan sınırsız hayaller ve arzular kurar. Fıtratına uygun yaşam sürdüren insanlar hayallerini ve arzularını kontrol edip onları akıl yürüterek, irade kullanarak yönetir. Akıl yürütmek, irade kullanmak zamanı kavramış olmak demektir. Zamanın gerisinde, ilerisinde yoktur. Her varlık için yaşadığı an zaman dilimidir. Enerjiniz, kazanımlarınız, yetiniz ne olursa olsun hiç beklemediğiniz bir anda yok olmamız bir an meselesidir. insan ruhsal ve fiziksel enerjisini rahmani kullandığı sürece yaşamdan haz alır ve zamandan şikayet etmez. Rahmani düşünen, sevgi, hoşgörü, merhamet ehli insanlar zaman kavramını aşmış insanlardır. Koşulları ne olursa olsun, nefsi hangi şuursuzlukta zorlarsa zorlasın, canı ne kadar yanarsa yansın rahmanilikten asla taviz vermez. Bir hiç olduğunu asla unutmaz. Sahiplendiği her şeyin sadece emanetcisi olduğunu asla unutmaz. insanın fonksiyonlarını hücre yenilemesi sağlar. Malınız, mülkünüz, gücünüz, güzelliğiniz her gün ölen hücrelerinizden bir tanesini bile yenileyemez. Oysa hiç emek sarfetmediğin, alışkanlık haline getirdiğin her saniye aldığın oksijendir seni yaşatan. 0' zaman sen kimsin, neyin peşindesin, inişlerin, çıkışların, kibrin niye? Her gün biraz daha yaşlanıp, yorulan kalbin benden bu kadar dediğini duyamıyacaksın evet biten zamanzaman  değil sensin. nasılsın bir hiç olduğunu unutma insan. an'ı yaşamanın erdemini yakala, yakalaki yaşa ve yaşat.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.10.20, 13:29 @eses43 Nr.: 3 Antworten

Ruh...
hava cok  güzel  agaclarda  yapraklar  sararsada,  parklarda  cimenler  yesil   yürüyüste olan insanlarda,  asik  suratlilar cogunlukta  olsada, mevsime  ragmen hala kelebekler raksta  gök yüzü yer yer karanlik bulutlarla kapli  olsada,  günes  bunlarin arasindan ismar edip  geciyor  benim  ellerim,  ayaklarim, ruhum üsüsede,  minik gölde kugular soguga aldirmadan süzülüp gitmekteler   yer, yer  yapraklar dökülüyor, at kestaneleri sürpriz yapiyor yürüyüscülere, cocuklardan baska  aldiran yok  büyük köpeklerle,  minik  köpekler  tuhaf  bii  sekilde selamlasiyorlar  ben  her zamanki bankta, elimde kitabim, tütünümüde  sarmisim, aldirmiyorum nefesimi kesen öksürüklere, dumanini  iki defa  cekiyorum  icime  zannetmeki  bir  sen eksiksin, basladim artik  sigaraya sayende, icime cektigim ikinci  duman  sensin  onlarca  insan gelip geciyor önümden, hepsinin beynini  okuyorum, hepside benim gibi  ikircikli,  yalanci,  kendi yalanlariyla bogusuyor hepsi,  bir  sen  vardin bembeyaz,  sütten bile beyaz, kardan bile  beyaz, pamuktan bile  beyaz, bulutlardan bile beyaz, güllerden bile  beyaz, yedi iklim, yedi diyari yansitan maskelerinde bembeyaz. 
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Ruh...