25 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 17.09.20, 23:01
@pusu_vadi
Nr.: 21
Antworten
facelook
Seyh nedir ?
Hahahahaha
Elin oğlunu durduk yere niye kucaklayayım şimdi ayol
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 17.09.20, 23:03
@priene
Nr.: 22
Antworten
facelook
Seyh nedir ?
Çok zor ama deneyeceğim
-----
0
Beitrag gepostet am 17.09.20, 23:05
@facelook
Nr.: 23
Antworten
pusu_vadi
Seyh nedir ?
Bilirim seni önce alkislarsin sonra kucaklarsin,,oncel de gelmis
0
Beitrag gepostet am 17.09.20, 23:09
@pusu_vadi
Nr.: 24
Antworten
facelook
Seyh nedir ?
Çaktırmasana.....hem dick e uslu durmaya çalışacağım dedim, beni yoldan çıkarma lütfen
-----
0
Beitrag gepostet am 17.09.20, 23:59
@kuzeykoray
Nr.: 25
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
İskilipli anlatmaya değmez
o kadar değersiz yani. Hani ne din bilgisi ne vatan sevgisi, ne de hocalığı yok arkadaş kayda değer konuşacak hiçbir yanı yok.
İşte onu en iyi anlayan bir amca var oda ondan feyz almış demekki Kurtuluş savaşını kazanacağımıza Yunan kazansın diyordu..
Durum bu kadar içler acısı gerçekten, o yüzden değersiz gördüm.. Daha değerli şeylerden konuşalım.
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 00:02
@facelook
Nr.: 26
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
Konu uzmanlık alanım olunca anlatmasıda ispatlamasıda benim için çok kolay benim için.
Teşekkürler yorumun için.
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 00:12
@cok_fena
Nr.: 27
Antworten
kuzeykoray
Seyh nedir ?
peki.niye asılmış ÂTIF iyi biliyormusun
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 10:16
@kuzeykoray
Nr.: 28
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
İskilipli olayı basit ya fetö varya dış mihraklarla bir araya gelip ülkede darbe yapan, şu anda herkes asmak istiyor kendisini ama bir türlü Amerikadan alamıyoruzya durum aynı, tek fark iskiliplinin dış mihrak falan dinlenmeden asılması.
Ama bu iskilipliyi yok öyle vatan haini değil aslında iyi biri diye gündeme getiren kurtuluş savaşında yunan galip gelseydi diyen adamın düşüncesine göre..... aman
yemişim onun düşüncesini ne arapça bilir ne kuran bilir
osmanlıca bile bilmez tarihçi hiç değil bilim adamı hiç hiç değil ne diye onun sözü üzerinden kendimizi yoralım değil mi Koray ..
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 10:40
@heileir
Nr.: 29
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
Alsında ilk yazdığın 90 yıl öncesinin dolu şeyhleri sözünden dolayı seni hiç sevmemiştim.
Ama bu düşüncede olan diğer insanlar gibi kapalı görüşlü değilsin güzelce anlatınca son derece makul karşıladın.
Ama işte son cevabın yine orta yol bulma çabası ve halen vazgeçememe durumu. Şimdi bu güzel hatırın için bu son durumuda anlatayım.
Tarih özellikle dinler tarihi okumanın güzelliğini söyleyim :
Bir dini hiçbirzaman dinsizler, inançsızlar maffedemez o dinin bitmesine sebep olmaz, bu taz kişiler dindar insanların dinine daha çok sahip çıkmasına daha içten bağlanmasına sebep olur.
Tarih boyunca dinleri kötü yapanlar her zaman din adamları yada aşırı dindarlardır. Daha fazla bonus kazanmak için sürekli bir yerlerinden birşeyler uydururlar ve o dini batıl hale getirirler. Bu budizimdede böyledir, hristiyanlıktada böyledir, müslümanlıktada. Müslümanlık en genç din o yüzden bozulma oranı en düşük ama eğer bu dolu veya boş şeyhler ile mücadele edilmezse müslümanlıkta aynı hızla bozulacaktır. Bir cemaat dua ederken ellerini birleştiriyor bir tanesi ayırıyor biri sakal bırakmıyor biri yeşil sarık biri beyaz sarık takıyor işin komik tarafı bunların birbiriyle mücadele halinde olup birbirilerini islamdan uzaklaşıyor demeleri işte bozulma budur. 90 yıl önce yapılan mücadele şu andada yapılmazsa bu bozulma aşırı seviyeye yükselecek..
Birde komik olan bu arkadaşlar insanları islamiyete çağırıyor olması
Ulan Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz nüfusun zaten %90 zaten müslüman duyanda bu dolu yada boş şeyhlerin afrika çöllerinde puta tapan insanları islamlaştırıyor sanacak.. Adamlar mercedesleriyle boğazda yalılarda yaşıyorlar boğazda müslüman bir ülkenin ortasında. Ruhban sınıfı işte
hiç iş görmeden sadece konuşarak ekmek elden su gölden ye iç yaşa..
Kuran'ı bilen Allah'tan korkan insan bırak 12 yaşında kızı taciz etmeyi yada bir ailenin ekmek parasından bağış almayı otobüs sırasında birinin önüne geçipte kul hakkı yemez. Komik olan bu tanıma almanların çok iyi uyması.. Bizde adam bir işe yerleşecek kırk tane torpil ayarlıyor hemde en dindarından, cuma namazlarından hemen sonra ellerde kağıtlar, arkadaş o işe torpille yerleştiğin zaman o işe girmesi gereken asıl kişinin hakkını yemiş olacaksın hemde bir ömür boyu
direk ama direk cehennemlik şimdi bu şeyhlerde en çok adam insan arayıp işe adam yerleştirenlermi evet haydaa ..
İslam dini çok basit "kul hakkı yeme, kuranı iyi oku iyi öğren ve duanı et" o basitlik ve doğallık kısmına bırakırsan insanlar zaten aracı aramazlar anlaşılmaz bir din değil. Şuna uyunca zaten aradaki hiçbkimseye ihtiyaç duymaz insan. Bakara suresinden verdiğim örnek gibi atalarınızdan öğrenilen dini değilde gerçek kaynağı kurandan öğrenilen dini yaşamak lazım. Eğer atalardan "şeyhlerden" öğrenilen dinde israr edilirse ne olur ? Kabe Allah'tan inen bir din ve Allah'ın peygamberi tarafından inşaa edildi ama içi nesilden nesile en dindar şeyhler tarafından o din bozulması sonucu oluşan yozlaşma ile putlarla dolduruldu.
İstanbul'da bir sırp ile tanıştım adam doktora yapmış çok zeki biri mevlananın ingilizce tercüme kitabını okuyup islama ilgi duymuş kalkmış Türkiye'ye gelmiş. Eğer dinini seviyorsan bu tarz insanları hiçbir şekilde savunmamanı tavsiye ederim bu sadece islam içinde değil bütün dinler için geçerli
Umarım anlatabilmişimdir.
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 11:11
@cok_fena
Nr.: 30
Antworten
kuzeykoray
Seyh nedir ?
şimdi onlar gercek dünyada tarihi tam araştırmadan sorgulamak bizim ne hattimize kurunun yanına yaşta yanar misali ÂTIF hocayı iyi araştır.
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 13:18
@kuzeykoray
Nr.: 31
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
Koray tek cümlede anlattığın bütün ithamları sana açıklayım.
Araştır demişsinya
ben tarih bölümü okudum merak etme araştırdım, en rahat olduğum konu olduğu için böyle rahat konuşuyorum. Benim gibi çok rahat konuşan biri daha var ama
onun gram tarih bilgisi yok. Ondaki rahatlığa örneği matrix filminden vereceğim ignores is bliss "cehalet mutluluktur"
Bu iskilipliyi farklı yönden değerlediren "araştırmadan sallayan" tek kişide öbür tarafta iskilipli atıf ile birlikte muhtemelen yunan galip gelse diyen kişi. Oda zaten ne İngilizlerle yazışmasını tercüme edecek İngilizce, ne iskiliplinin yazıp dağıttığı bildirileri çevirecek arapça bilen biriydi araştırsada hani vicdanı el verse zaten anlamazdı.
İskilipli hoca sadece Türkiye Cumhuriyeti ile değil, Osmanlıylada sorunlu olan biri, şeyhülislam'ın bunu kovdurduğu osmanlı arşivlerinde mevcut,
Hadi hepsini geçtik bunları ne o tarihten hiçbir halt anlamanda bilemezde en düz mantıkla anlatayım; bu arkadaş herkes kurtuluş savaşı mücadelesi verirken ne ara kitap yazmaya fırsat buluyor değil mi ?
Hani kurtuluş savaşındayız insanlar ellerindeki bütün parayı cepheye aktarırken bu arkadaş birde kitabı bastırıyor mu ne ? Şimdi buna ne diyeceksin Koray ?
Hani hocanın kurduğu üye olduğu cemiyetleri hiç demiyorum bile..
Şimdi öbür tarafta olması yada bu tarafta olması fark etmez bir kulun hakkını yiyorsan yiyorsun demektir. Bunu bana değilde yunan galip gelse diyen insanlara söylemek lazım sonuçta o kurtuluş savaşında yüzbinlerce atamız şehit oldu.
Kurunun yanında yaş yanmasına gelince, ya Koray biz neden bu yaş dediğin İskilipli atıf hocayı konuşuyoruz şu kuru kuru yananlar neden hiç bahsedilmiyor ? Hani bu asılanlardan kuru olduklarını sen kabul ediyorsun diye soruyorum bu kuru kuru yanan dediğimiz vatan hainleri kimler neden hiç onlardan bahsedilmiyor isimleri yokta biz sizin yazdığınız yaştan bahsediyoruz ?
Yapılanların hepsi doğruda bir iskilipli mi yanlış..
Hani Ergenekon olaylarını nasıl açıklarsın Koray oda böyle kurunun yanında yaşın yandığı bir olay mı ?
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 16:44
@heileir
Nr.: 32
Antworten
cok_fena
Seyh nedir ?
Heileir, söylediklerinin arkasında durma çünkü yanlış.
Hızlı okuyabilmekteyim bu yüzden birçok kitap okudum, eskiden insanlarla tartırşmamak muhattap olmadan he he doğru diyorsun cahilliğinle yaşa der gerçerdim. Ama doğru olan birşeyide eğer bilipte söylemezsem artık bende suçlu oluyorum diye düşünerek artık bildiklerimi okuduklarımı paylaşıyorum.
Öncelikle doğru bulduğun için teşekkürler, ama söylediklerinin arkasında olma lütfen. yazdıklarımı okuduysan bir dine en çok zarar verenler her zaman böyle insanlardır ve 90 yıl önce çok iyi birşey yapıldı keşke aynı kararlılıkla devam edilseydi. İslam dini henüz bozulmayan tek ilahi din yani aslında bilim ile yolu en çok kesişen bilim, ama böyle insanlar hep bilimden soğutuyor. Tıpkı karanlık çağdaki avrupa gibi. Bu tarz kişileri savunmak en yanlış şeydir. o yüzden o sözlerin arkasında kesinlikle durma. Ben elimden geldiğince doğru olanı net, belge istersen belgesiyle birlikte aktardım.
Şimdi
kitap yazma kısmına gelince, bak her cevabım destan gibi uzun 10 parmak klavye kullanıp ortalama 3-4 dk içinde yazıyorum. Hani otursam ayda 3 tane kitap çok rahat çıkarırım.. Heleki bu kadar çok kitap okuduğumu düşünürsek ooooo harbi bak anlatımımım ve ikna gücümde iyidir. Belgede toplarım gerçi kitap yazmak için belgeyede gerek yokya
dinde iyi para var deyip çok fena kitap yazasım geldi bak şimdi.
İş kitap yazma ise Harun yahya ismiyle bir kedicikleri olan tarikat şeyhide yüzlerce kitap yazdı, sonra fetö oda kitap yazdı aaa sonra bu yunan galip gelseydi keşke diyende kitap yazdı hemde ne osmanlıca, ne arapça bilirken ne tarih eğitimi almışken nede bir kitap okumuşken... Adam anlattığı şeyin hangi kitaptan olduğunu hiçbirzaman söylemiyordu
halende rastlanmıyor sadecekaynakları var diyordu. şimdi biz bunlara saygımı duyalım ?
Mesala Mevlana kitap yazmış oooo saygının kralını hakeder. Yada Elmalılı Hamdi Yazır halen en geçerli ve bütün din adamları tarafından kaynak gösterilen Tefsiri.
Ha diyelimki bazı kaynaklar, İskilipli kitap yazdı herşeyide doğru yaptıki doğru yapmadı sonuçta Osmanlı şeyhülislamda benzer şekilde düşünüp kendisini sürgün ediyor "bunun belgesi var" yaptığı son büyük hata herşeyi silip götürür nitelikte..
Şimdi Frenk Mukallitliği ve Şapka yazdığı kitap, şapka devriminden 1.5 yıl önce yayınlanmış. Amca kitap yazdığı için değil insanları toplayıp galyana getirip Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyet gösterdiği için idam ediliyor.
Hani olayı günümüzle özleştirirsek tam şu oluyor :
Soğan fiyatları yükselmişti, dış mihraklar soğan üzerinden ülkemizi vurmaya kalktılar
İşte dolar fırladı, ülkemizi dış mihraklar dolar üzerinden burmaya çalışıyor bu yüzden dolarla ilgili Türkiye'de yazı yazmak yasak.
İşte bir vakıfta çocuğa tecavüz ediliyor koca bir bakan bir seferden birşey olmaz diyor ve bu haberi yayınlamayada yasak geliyor.
Şu zamanda idam olsa şu üç durumda iskilipli atıf hocanın olduğu gibi kaç kişi asılırdı.. Kanuna muhalefetten.. Yani böyle saçma şeylerle iskiliplinin asılması ile açıklamak istemezdim ama durum böyle
Birde bu bazı kaynaklar dediğiniz kişiler asla belge itham edememiş insanlar, bir keresinde bir belediye salonunun önünden geçiyordum baktım atıf hocayı anlatan bilmem ne üniversitesi tarih bölüm başkanın konuşması var
erinmedim gittim. Seminer bitmiş millet toplanıyor hiç semineride dinlemedim direk salladım hocam hocam şu gösterdiğiniz belgeyi banada verirmisiniz diye. Dedi o benim sunum dosyam, hocam arkadaşlara bu belgeyi göstermem lazım bari resmini çekeyim dedim adam beni duymazlıktan geldi yürüdü gitti. ah o belgeyi alıp bir çevirseydim
muhtemelen bir yemek tarifi falan çıkacaktı, işte bazı kaynaklarki o kaynaklar yunan galip gelse diyen kaynaklar oluyor hiçbir zaman ne bir belge ne bir kaynak sundular. Boş laf sadece.
Yine ne yazdım ama bak bu kadar emek veriyorum o kadar doğru düzgün örnek veriyorum halen 6. hisleriniz yüzünden gerçeklere inanmamak istemiyorsanız siz bilirsiniz.
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 19:32
@heileir
Nr.: 33
Antworten
bi-tanesi
Seyh nedir ?
Korayim kaos yaratmisim bilmeden
bu monu derin beni pandemi servisine almasalardi tartisirdik su siralar vaktim yok
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 22:36
@heileir
Nr.: 34
Antworten
marian
Seyh nedir ?
"Bu ülkede tarikatlar 90 yıl kapali kaldı. Açıldığında ise artık ne mürid ne de donanımlı seyh kalmıştı ortada."
babababaaa ! mangal da kül birakmadin, ne atiyorsun sen aga ?
almanyada ikamet ediyoruz diye bize yedirmeye kalkma uyduruk deli sacmasi iddialar bunlar
hadi diyelim inandik, kapali kaldi, ne mürid ne de donanimli seyh de kalmadi, aman ne üzüldün kimbilir, anlat hadi neydi bu durumdan ötürü senin hayatinda kötü giden ? ne gibi bir dezavantaj yasadin ? ömründen ömür mü eksildi ? ac mi acikta mi kaldin ? islerin mi batti, aileni mi kaybettin ?
kendinize gelin artik be
bi ayilin, dünyada neler oluyor bi bakin, anlayin
müridmis seyhmis te allam yaaa
yasam savasi veren mültecilerin yasadigi hayati gördün mü hic ?
insanca yasama sanslari yok bu bahtsizlarin, cikip da ühüüüühüüüü diye müridsizlikten seyhsizlikten tarikatlar kapandi diye agladiklarina ben denk gelmedim yani
hani hersey halloldu, bi ona aglamak kalmisti, lan ne iciyosaniz söyleyin bizde alak
yok oglu yokluk icindeler anliyormusun, $art gördügümüz gereksinimler onlar icin bir hayal
kapali kaldigi filan yok, hic olmadi, yasaklanmis olabilir dönem dönem teoride,
pratikte durumun farkli oldugundan haberin yoksa, nerde yasiyorsun sen uzayda degil herhalde
sana bir örnek, insan öldürme yasak ve hatta müebbet hapsi var, caydirici mi bu bir katil icin ?
bilmem kac tane hapishane yapildi diye böbürleniyor birileri bide
yetmemis birde skimsonik bir kiyaslama yapmissin:
"Düşünün tıp fakülteleri 90 yil kapalı kalsa ve sonra tekrar açılsa, kim öğrenci yetiştirecek ? Ordan çıkan doktor adaylari hastalari nasil iyi edecek?
sen bence ahanda altta yazdigim:
ekonomimiz tikir tikir, dis mihraklar blablabla
diye cigiran
bakiiiiiin AVM lerimiz tiklim tiklim dolu, millette para olmasa AVM ler niye böyle dolu
diyen tek beyin hücreli terör örgütü mensubusun bence
tip fakültesi kiyaslamasi
gercekten durum vahim arkadaslar, bakin sahsin verdigi kiyaslama en güzel ispat
sen tut tip fakültesi gibi kutsal, evettt KUTSAL bana göre, bir mercihi, tarikatla seyhle mehyle bir tut olacak sey degil
ülkecek paranoyak olunmus yazik
sana öyle bir hastalik diliyorum ki, taptigin seyhin seni tedavi etmesi mümkün olsun, yoksa nemelazim bir doktorun eline filan düsersin aman haaa
0
Beitrag gepostet am 18.09.20, 22:43
@heileir
Nr.: 35
Antworten
marian
Seyh nedir ?
konu kildan ince kilicdan keskin filan da degil, cok korkmussun sen
biz iplemiyoz pek
cünkü bunu önemseyen kisi, geberdiginde derelerden akan saraplari, tomurcuk memeli hurilerden mahrum kalacagini zanneder
bunu ben demiyorum
bu böyle yazilmis
0
Beitrag gepostet am 19.09.20, 09:51
@priene
Nr.: 36
Antworten
marian
Seyh nedir ?
e tabi
hayir hurileri gectik diyelim, ben üzülüyorum bazilari icin gercekten, defalarca görmeme ragmen, her seferinde
is cikisi arabamla trafik lambalarinda beklerken, karsidan gelen biri 15 digeri 8 yaslarinda iki kiz cocugu, ayaklara kadar pardüse, nerdeyse baslarindan topuklara kadar sallanan örtümsü birsey
hava sicak, yüzlerinden akan o mutsuzluk o iki güzelim kizin
simdi herkes istedigi gibi giyinsin biz senin sortuna birsey diyormuyuz naralarini duyar gibiyim
arkadasim kiyafet özgürlügü adi altinda neler döndügünü neden görmüyorsunuz ?
örtüdür, türbandir bunlar özgürlük alet edilerek asilanan politik bir simgedir anlamiyormusunuz?
ayrica sort giydin diye yumruklanan o genc kizin haberini okudunuz sanirim, bu sadece binlercesinden biri
hic medeni bir insanin senin basörtünün altindan sac kili siritiyor diye dövülen bir kadinin haberini okudunuz mu ? okuyamazsiniz cünkü böyle bir mallik yapmaz medeni aydin bir insan, aksine böyle bir senaryo üretilebilir ancak, gecmiste defalarca yapildigi gibi
yukarida bahsettigim kizlarin ne kadar söz hakki vardir dersiniz aile icinde, bu zorlanmaya karsi cikacak ? bence hic yok, basini örtücen, camiye gidicen, kurani ezbere ögrenicen, cennet garanti sana deniliyor
yani yine bir cikar derdi
simdi bakin, farzedelim ki cennete gitme bonusun olmadigini
o kizlarin anasi babasi, örtüncen, arapcayi ezberlicen, baska hersey yasak dedigini, kizlarin da bunun sebebini sordugunda, olmayan bir sebebi gösteremeyecekleri icin de bu kizlarin kesinlikle türbana arapcaya asiri ilgi duyacagini sanmiyorum sahsen ben
birakin kizlari, bonusun olmadigi icin o ana baba da dogmalar ugruna hayatlarini heba ederlermi sizce ?
insanlar manipule etmeye o kadar müsait ki, biri kalksa ortaya bir patates koyup, üzerine metiyeler düzse ve ona dokundugunda cennettir huridir bunun icin de yasadigi sürece ondan bundan feragat etme sartini koysa, göreceginiz resim tipkisinin aynisi olacakdir muhtemelen
isleri gücleri fantazilerle
nerrdeyse unutacakdim, bu dingillere huriler filan, onlarin cani can, bizimki ne ? patlican mi ?
bizde isterük o halde, simdiden siparis verme imkani var mi acaba ? adamim diye ortalikda gezinen her tipten de hoslanmadigimiza göre, valla söz ultra türban olacaktir kafama saracagim, ama bari rengini secme secenegimiz olsa ?
offf icim kiyildi resmen
0
Beitrag gepostet am 19.09.20, 10:26
@heileir
Nr.: 37
Antworten
marian
Seyh nedir ?
hahaha
alkol mü ? yapmayin
kizamiyorumda size bir yandan, cok masumca tepkiler veriyorsunuz gercekten, hem cok-fena ya cevaplama seklinizden hem de bana yazdiginiz bu masumca cümlelerinzden
aslinda iyi niyetli bir insan oldugunuzu düsünmekteyim, ama kiziyorum bir yandan da, cag disi tavirlari özümsediginiz icin
alkol filan birakin bu komik ithamlari, alkole gereginden fazla anlam yükleme israriniza ancak sizin kendinizi rahatlamak amaciyla kullanmis oldugunuzu biliyoruz artik
siz derken, sirf sizi kasdetmiyorum bu cümlede
ha cok merak ettiyseniz evet alkol kullaniyorum hergün, bakiiiin simdi ben de gereginden fazla önemsedigim dogrudur
o allahtan ümit kesilmez diye ugurlanan, ölüm dösegindeki yakinlariniza ekstradan virüsdür, bakteridir bulasmasin diye, dezenfektan olarak
schönen tag allerseits
0
Beitrag gepostet am 19.09.20, 10:43
@bi-tanesi
Nr.: 38
Antworten
kuzeykoray
Seyh nedir ?
ne zaman vaktin olursa o zaman tartışırız herkeze saygılar.benim vaktim kısıtlı
0
Beitrag gepostet am 19.09.20, 11:46
@kuzeykoray
Nr.: 39
Antworten
bi-tanesi
Seyh nedir ?
Kuzey bey size degildi cevabim yanlis anlasilma olmus benim korayim baska
0
Beitrag gepostet am 19.09.20, 11:55
@bi-tanesi
Nr.: 40
Antworten
kuzeykoray
Seyh nedir ?
rica ederim olabilir.iyi hafta sonları
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!