106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.09.20, 11:59 Nr.: 1 Antworten

Seyh nedir ?
Seyh nedir ? Benim icin hiçbirsey ifade etmeyen bu kelimenin şöyle bir sözlük anlamına bakim dedim şeyh arap kültüründe üst düzey makama sahip olan veya kraliyet ailesine mensup üyelermiş Tasavvuf ehline görede ilim irfan sahibi kişilere denirmis üstelik birde bunlara tarikat denilen şu şaçma insan toplulugunun kurucusu lideri yoneticisi sıfatını yüklemişler Arapçada yol ve yollar anlamina gelen bu kelime uzun süredir hayatımızın içinde çokça duyduğumuz bir terim bana sorarsanizda sapıklık sapkınlık sömürücü istismarci taciz tecavüzcülerden başka birsey degil degil kurulma amaçlarını hakikate giden yolda beraber yürümek oldugunu  savunun bu toplulugun icinde olmadığı pislikte kalmamis üstelik sadece çıkar elde etmek icin maddi kazanç sağlayabilmek yada sosyal statü gelişimi için eşlerini coçuklarını bunlara kurban veren aileleri saymiyorum bile simdi sizlere soruyorum hangi statü hangi makam hangi para ölçüsü birimi sizin sevdiklerinizin onuru gururu ve namusundan önemli olabilirki ayda 700 lira alıcağın kira yardımı icinmi verdin henüz okuma yazma bilmeyen kendini ifade edip savunamayan tüm kötülüklere savunmazsiz evladını sana cennetten köşk mü vaadettiler yoksa kevser kevser ırmagına sadece yürüme mesafesi bir adım yakınlaş8csksın mı dediler seni neyle kandırıp bu lisliğin icine çektiler kandırıldığın inançlarının sömürüldügü bu yolda başında sana olmayan aklını vermeye çalışan seyh bozuntusunun sapıkça eylerimlerini tatmin etmek icinmiydi ufacık çocuğunun yaşadığı o korku he unutmadan birde bu seyh seyh dedikleri sapıgın sahtesi gerçegi varmiş nasıl anliyorsunuz arkadaşlar bunun sahtesini ışığa tutunca kabemi gözüküyor  eskiden ilim irfan yayan cemiyetler simdilerde halka açık hisseler dağıtan holdingler olmuş başlarınada bilgi irfan sahibi vicdanlı insanların yerine holdingi yöneten cio seyhler gelmis  tabi bu işin maddi boyutu birde. Bacımın anamın başörtüsüne dokunamazsınız deyip kız cocuklarinin donlarını indirmekte ayrı mevzu #tarikatlar kapatılsın # diye bisey olmaz cünkü ortada ne bi tarikat nedd bir seyh var
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 13:05 @bi-tanesi Nr.: 2 Antworten

Seyh nedir ?
Elinize sağlık ... yıllardır süren bir sorun ben medya baskısı sayesinde o ses kaydının ortaya çıkması olmasaydı  elini kolunu sallayarak gezdiğini göreceğimize inanıyorum çünkü arkası sağlamdı. Kimler kimler ile beraberdi ve desteklendi o mahluk. Şimdi diyanetin ağır sözlerine de kanmam gördük, duyduk onun da kılıçlı hutbesini ve yıllar önce aile bakanının bir kereden bir şey olmaz sözünü de unutmadık. Bir sürü okul niyetine açılan dergahları da gördükte ne çok kör insan var hala yazık!
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 13:12 @isabella Nr.: 3 Antworten

Seyh nedir ?
Sizler oy istediniz verdik darbe gecesi astık kestik bekci polis dindar adam lazim dediniz yuxlercesini hizmetinize verdik yaxiklar olsun size deyip utanmadan bunuda rte ve soyluya itafen diede paylasmis nasil bir oyun icindeyiz uyan ulkem uyan
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 13:16 @bi-tanesi Nr.: 4 Antworten

Seyh nedir ?
Ayakları baş yaparsan olacağı bu daha bitmedi neler neler çıkacak daha kış uykusuna devam
-----
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 18:06 @bi-tanesi Nr.: 5 Antworten

Seyh nedir ?
 fajo  aga nedir aklima geldi ..
cemaatler ve tarikatlar bu sekilde kontrolsüz denetimsiz hareket etmeleri ülkenin basina her zaman bela olmustur,fetönün darbeyle son bulan girisimi bunun en güzel örnegi degilmi..
ne yapar bu seyhler dernekler? görevi nedir?,,saf cahil halkin iman duygusunu sömürmekten baska.
buralarda egitim alan kisiler ja isid zihniyetini ögrenir ya kendinden olmayan görüsü düsman bilir,,ilim bilim adina zaten hic birsey yok,,ki böyle olaylarin yasanmasida cabasi...
HALKINDA artik bilinclenip buralara cocouklarini vermemesi gerekiyor,,
diyanetin bu duruma el atmasi gerekir ama bunlar diyanetin hocasinin arkasinda bile cuma namazi kilmazlar takmazlar yani...
bu isi cözecekse yine muhafazakar bir iktidar cözer suanki hükümet yani,,biz veya chp yorum yapinca zaten din düsmanlari algisyla dogru söylenen  dogru yapilan bir olayi dahi anlatamayizz...
0

Beitrag gepostet am 07.09.20, 18:44 @bi-tanesi Nr.: 6 Antworten

Seyh nedir ?

"ışığa tutunca kabemi gözüküyor"

süper 

birdenbire mantar gibi ortalikta cekinmeden gezmelerine vs. göz yumuldu sanki ? ve hatta bela gibi bile bile desteklenmis olmasinlar ? ortalik karissin, gerilsin, vatandasin psikolojisi bozulsun sonra da kahraman gibi ortaya cikip, bu tiplere bir iki ceza verip, bitirdik bunlari denilsin, al sana secim stratejisi, ama dozajini tutturamadilar gibi, ellerine yüzlerine bulasti, cepleri doldurmakla mesgulken, ipin ucunu kacirdilar, basa cikilamaz hale geldi mi geldi. 

E G I T I M

zorunlu olmali mi ? EVETTTT

anaokulundan tutun da lise sona kadar

sokaklarda kagit toplamacilik yapan, simit satan, insaatlarda calisan, dilenen tek bir cocuk dahi olmamali

egitimciler en yüksek maasi alanlar grubuna girmeli, liyakat $arti ve performansi da tabi ki en iyi düzeyde olmali egitimcilerin

ondan sonra bakin 20 yil sonra nasil aydin pirlanta gibi bir nesil gelecektir gümbür gümbür

egitim hersey !

0

Beitrag gepostet am 08.09.20, 13:49 @priene Nr.: 7 Antworten

Seyh nedir ?
İşte o gadar
-----
0

Beitrag gepostet am 08.09.20, 18:49 @marian Nr.: 8 Antworten

Seyh nedir ?
Egitim satt ama sadece egitimcilerden beklenmemeli. Egitimde Anne ve babalar tüm insanlar önemli.

Herkes hareketlerine, davranislarina, laflarina vs. dikkat etmeli. 
0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 08:16 @soulrider80 Nr.: 9 Antworten

Seyh nedir ?
dogru, ama bu problemin önüne gecmek icin bir yerden baslamak lazim, en dogru ve en güvenilir yer okul ve mesleginin hakkini veren ögretmenler, hakkini veren derken öyle haldir huldur askeriye tarzi bir egitimden bahsetmiyorum, en fazla 20 ögrencili siniflar, her ögrencisiyle bireysel ilgilenen ögretmenler vs. 

ögretmen adaylari uni de okurken psikoloji dersi mecburi olmali, belki de vardir bilemiyorum 

ve bu ögrenciler yetiskin olduklarinda, evlat sahibi olduklarinda eminim ki daha bilincli, daha dogru adimlar atacaklardir

tr nin en büyük bütcesi egitim olmali bence

0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 08:17 @bi-tanesi Nr.: 10 Antworten

Seyh nedir ?
söylenmismiydi bilmiyorum

fotograf o kadar güzel ki, burada rastladigim en güzel fotograf bu diyebilirim

clap:

0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 10:47 @marian Nr.: 11 Antworten

Seyh nedir ?
Hakli olabilirsin
Ama tekrar düsünürsem, egitimden daha önemli olan sey anlayis ve sevgi.

Cogu pedagog lar egitiyor ama soguklar. 

Tabiki iyileride var... Aralarinda... Ama bunu yüksek Maas ile vs degistiremezsin. Insanin icinde olmali dürüstlük, iyilik. 

Yani Pedagoglar da her isci veya insan gibi, hatali vs

Psikoloji de herkese okuyabilir, bu birini iyi yapmaz. 

0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 11:10 @soulrider80 Nr.: 12 Antworten

Seyh nedir ?
herseyde oldugu gibi yaptirimla mümkündür isinin hakkini verebilmek

"leistungsorientierte Lohnzahlung" diye bir uygulama eklenebilir mesela, yani alacagi maasa dokunmadan ek ödeme, ama isini layikiyla yapana, tabi bizim insanimiz mentalite olarak biraz zor zaptedilebilen bir topluluk, abartirlar, en iyisi ben olacagim diye
ögrenci egitimci iliskisi samimiyet ve saygiyla olmali ama gerekli mesafe sartiyla, bazen tv de denk geliyorum haberlerde mesela, ögretmenin cocuga direk temasda bulunmasi gerekli gereksiz, daha kötüsü yanagindan makas almasi, öpmesi gibi sacma sapan yakinlik gösterisi. olmaz bu. 

ha birde dikkatimi ceken bir ayrintiyi da eklemek isterim, okul ögretmen konusu acilmisken
cok bagirarak ders anlatiyorlar, bu nedir ya ? gürültü de bir siddetdir, buna gerek yok
ben izlerken tahammül edemiyorum, cocuklar hergün buna maruz kaliyorlar  
0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 11:26 @marian Nr.: 13 Antworten

Seyh nedir ?
Bagirmak Bir Problemi cözmez ama bunu ögretmen olunca daha iyi anlarsin bence

Tabiki bagirmak hicbir Zaman iyi degil ve bir bahane dir...cocuklar cok sesli idi veya dinlemiyorlar dersin. 

Zor Bir mesele...ama senin bahsettigin heraldr cocuklar sessiz, ögretmenler yinede bagirarak konusuyor?
0

Beitrag gepostet am 14.09.20, 16:37 @bi-tanesi Nr.: 14 Antworten

Seyh nedir ?
bitane si eline saglik,nerden baslansa orasi elimizde kaliyor ama ben iktidardan baslayayim kindar ve dindar nesil yetistirmek bir siyaset tarzi olmaya basladi,cünkü cemaatlere ihtiyaclari var cünkü cemaatler onlarin oy deposu yani anlayacaginiz karsilikli cikar iliskileri,kendi sahsima ben daha hic bir cemaatin sihlarin iyi birseyler yaptigina sahit olmadim sadece gericiligi paompalamaktan baska..
Gercekten merak ediyorum bir ülkede diyanet ne ise yarar ne uretir ne yetistirir neden 6 bakanliktan fazla bütcesi vardir?
0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 21:32 @heileir Nr.: 15 Antworten

Seyh nedir ?
Şeylik makamı nedir ?   Şeyhlik makamini şeyhlikten ayırmak lazım mış  
Bizimde sizdeki anlam hataları gözümüzü yordu. 
Kıldan ince kılıçtan keskin mi ?  yoo bence baya bildiginiz bos bir mevzu.

Şimdi olayın siyasi yönünü bir kenara bırakalım deyip 90 yil tarikatlar kapali kaldi demek hani en komik anlam hatasi ..   Hayır şimdi Osmanlı zamanında o kadar hayırlımıymış bu tarikatlar neden hayırlıymış merak ettim.. Yada şu donanımlı mürid ve şeyhler kimlermiş ? Neye hizmet etmişler ne başarmışlar ? 

Arkadaşım bizim peygamberimiz vefat ederken yerine birini işaret etmedi! Böyle bir din böyle bir peygamber'den gelirken ne demek şeyhlik makamı donanımlı şeyh ?

Bakara suresi derki : 170
Onlara, "Allah’ın indirdiğine uyun" denildiğinde, "Hayır, atalarımızdan gördüğümüze uyarız" dediler. Ya atalarının aklı bir şeye ermemiş, doğru yolu bulamamışlarsa!

Adı şeyh, işte fesli yada rahip ne dersen artık bu insanlar hep derki biz sizi dine yönlendiriyoruz doğru yolu bulmanızı sağlıyoruz. Siz biz olmadan dini anlayamazınız doğru yolu bulamazsınız. Bunların hepsi ama hepsi aynıdır. 

Yahu islamiyet araya böyle birini koyacak kadar karmaşık mı ? Başta kul hakkı yemeyeceksin, salatın yani duan olacak (abdest namaz) ve kuran okuyacaksın kuranın emrettiği gibi yaşayacaksın bitti.  

Ama bu rahipler şeyhler hacı yada hocalar işte yok efendim abdesti böyle alırsan şöyle bozulur, yok kadına söyle bakarsan böyle abdestin bozulur, hahaha en komigide bak hacı bizim tarikata 10 mürid getirirsen bonusun bu olur   Bir taneside demezki açın kuranı okuyun 1 kere anlamazsanız 10 kere 100 kere 1000 kere okuyun demezler. Özellikle anlamasınlar diye arapça okuyun derler tam tersine. Şimdi bunlaramı donanımlı diyecez ? 

Şimdi 90 yıl önceden dem vurdunya şu donanımlı şeyhler kimse  ben sana daha tarihi birşey söyleyim bizim inancımıza göre 4 hak mezhepi diye bir durum var.. Peygamber vefaat ederken böyle bir vasiyet mi bıraktı ? yada kuranda bu 4 hak mezgebimi anlatıldı ? Yada hepsini geçtik bu 4 hak mezhepinin imamları ben bu mezhebi kurdum mu dedi ? Hepside hayır.. Onlardan sonra gelenler bunu böyle ortaya attı ?

İşin içine şeyh girince cemaat girer sonra fetö girer işte böyle abazalar girer.. bizim dinimiz tek şeyhi hocası falan yok, cemaatide sadece cami cemaati.. 

Şu 90 yıl muhabbettinde işte dilimiz değiştirildi derlerya   yahu Osmanlıca sadece sarayda konuşulan bir dil  elit kesim arasında oda hava olsun diye.. şimdilerdeki plaza dili varya plazalardaki insanlar kendini elit göstermek için aman meetingi set ettim falan derler öyle bir dil işte, halkın arasına hiç karışmamış. İşte 90 yıl öncede bu şeyhler tekkeler falan o zamanlar bu Türkçe yada Kürtçe yada hangi dili konuşan zavallı halkın emeklerini hak'kımız diyerek sömürdüler. Bir kere bizim dinimizde ruhban sınıfı yok  bir din adamının çalışmadan hak - para alması ne demek ? Bizim peygamberimiz bile bunu yapmamış..

Görüldüğü üzere tarih dersen tarih öyle 90 yıl önceki falan diye sallayacaksan  destekli salla karşındaki insan tarih alanından mezun... Hani din tarafını dersen hani kılıçtan keskin dedinya kurandan ayetide yazdım oraya hani bundan daha keskin bir durum göremiyorum konuyu izah etmek için..

Sonuç cevap vereceksen lütfen bu kalitefe bu gerçeklikte olsun ve bana belge ayetlerle gelleceksen gel..

0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 22:11 @heileir Nr.: 16 Antworten

Seyh nedir ?
akilma bir sey takildi,,90 yildir tarikat yasaktida,, suan aktif yüzlerce dernek seyh sih son yillardami cikti piyasaya,
dilimiz degisti mezar taslarini okuyamadik dediginiz döneme bakiyorum okuma yazma orani kadinlarda 20 binde 0.4 erkeklerde yüzde 3 oraninda osmanlicayi anlama orani nerdeyse saray disinda sifir,,
camileri ahir yapti dediniz kuran kurslari yasaklandi dediniz ,,bakiyoruz suan 100 bine yakin cami var..
yasaklanan seylere bakiyorum ne oldu ülke hiristiyanmi oldu yoo halk hala müslüman halk,,birakin su cumhuriyete kin gütmeyide sana bir bilgi verim,,tasavvufmus seyhmis bunlar zaten taban tabana islamla zit seyler,,
ben birde sunu merak ediyom islam dinini uygulamak yasamak icin illa bir sakkalinin cübbelinin götündenmi gitmek gerek,,yani kendi basina yasayamazmisin bu dini?????

0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 22:15 @heileir Nr.: 17 Antworten

Seyh nedir ?
Şimdi biraz komik olacak ama  bu cevabı bekliyordum aslında bir önceki mesajımda yazardım ama sen yaz diye bekledimki cevap vereyim.

Hani 90 yıl önce donanımlı şeyhler vardı diyorsunya ben özellikle sordum örnek ver diye. 90 yıl önce çok hayırlı bir iş yapan Atatürk bunları yasakladığını şu örnekten bile anlarsın umarım. 90 yıl öncesinin bir tek donanımlı şeyhini yazamıyorsun gidip 650 yıl öncesinin Mevlan'asını yazıyorsun. Oda olmasa Hacı Bektaş falan yazardın sanırım. 

Hayır yanılıyorsunuz, Mevlana kesinlikle bir şeyh değildir.

Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşı veli, Şems, Firdevsi bunlar bir dergahta yetişmiş yada bulunmuş ama kimseye el öptürmemişler kimseye din konusunda bunu yap şunu yap dememişlerdir.  

Bu değerli insanlar âlim, mutasavvıf diye adlandırılır. Kesinlikle ama kesinlikle şeyh değildir. Tam tersine ilim ile bilim ile akıl yoluyla tam bir felsefeci yoğunluğu ile Allah'ın yolunu bulmaya çalışmışlar bu yolculuklarınıda yazmışlardır. Mevlana'nın Mesnevisi ve Divan-i kebir'ini okumanızı mutlaka tavsiye ederim. İlim irfan ve tabiatı yani tüm yaratılmışları takip ederek Allah'ın hükmünü gören ve bunu dile getiren harika eserlerdir.  Alim çok değerli bir alim ve tasavvuf "mutasavvıf" biridir. 

Mevlana zeki alim bir insandı tıpkı, doğru bulmadığınız mezheplerin imamı Ebu hanife gibi. Hiçbirzaman bir mezhep cemaat yada tarikat kurmadılar. Kızmayın ama kocası başka kadınlara bakmasın diye kimseye arapça birşeyler yazmadı bu insanlar, yada çocuk doğursun diye kadınlara birşeyler yazmadılar.    

Hani eğer Mevlana bir şeyh'ti cemmatide vardı diye inat edersen ben şu coğrafya için üzülürüm.. İslamiyeti böyle güzel anlatan, Allah sevgisi dolu bir insanın yolunu bırakıp böyle abaza şeyhlerin peşine nasıl düşmüş bu halk diye üzülürüm. Ama neyseki şeyh değil, harika kitapları eserleri olan bir alim. İşte donanımlı yada donanımsız şeyhler hiçbirzaman ne mesneviyi ne kuranı okuyun demezler.. 

Ne olursan ol gel diyen o zihniyet şimdi bu coğrafyada hakim olsa senin hristiyanada ermeniyede iyi gözle bakılırdı. Bugünki gibi 90 yıl öncesinde harika işler yapmış insanlara saygı duyanlara, şeyh, hocayaya falan inanmayan dinsiz gözüyle bakılmaz ne olursan ol yinede gel denirdi. 

Birde işin komik tarafı  bu şeyhler aslında en dindarları çevrelerine toplarlar. Hayır şu sapık şeyhin cemaatinde herkes zaten aşırı dindar bunlar olmasa bu aşırı dindar kesim dinden mi çıkacak ?. arkadaş gidin afrikaya orada misyonerlik faaliyeti yapıp birkaç müslaman kazandırın .. yok burada ekmek elden su gölden ohhh.. 

Bu arada 90 yıl öncesinin önemli şeyhi değil ama  din adamı diye Fesli tarih uzmanı "arapça osmanlıca bilmeyen kitap okumayan tarihi diyalektiği olmayan" tarafından hep İskilipli Âtıf Hoca'yı vermediğin iyi oldu ona karşı yazacaklarım daha fazlaydı. Karıştırmış olsanda Mevlanayı örnek vermen bu topraklarda halen islamanın siyasi düşünce ne kadar etkin olursa olsun umut vadettiğine bir örnektir. 

0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 22:47 @cok_fena Nr.: 18 Antworten

Seyh nedir ?
iskilipli Âtıf hocayı anlat biraz
0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 22:49 @cok_fena Nr.: 19 Antworten

Seyh nedir ?
herkesin anlayabileceği bir dilden yaptığın bu açıklamayı ayakta alkışlıyorum 
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 17.09.20, 22:58 @facelook Nr.: 20 Antworten

Seyh nedir ?
Beni kucakliyon baskalarini alkisliyon teessüf ederim..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Seyh nedir ?