106 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 07.09.20, 10:39
Nr.: 1
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
insanların geliştirdiği mekanik, düzenek gibi aletlerin çoğunluğu hayvanların bireysel hareketlerinden geliştirmede. sizler bu sistematik mekanik geliştirilmiş aletleri insan anatomisine baktığınızda ruhsal açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 07.09.20, 18:49
@eses43
Nr.: 2
Antworten
marian
37. Haftanın sorusu.
ruhsal acidan nasil mi degerlendiriyoruz ?
simdi örnegin tornavidayi hangi hayvanin hareketinden gelistirmis o insanlar ?
ya da tekrardan mi alsak soruyu, daha anlasilir bir sekilde ?
0
Beitrag gepostet am 07.09.20, 19:19
@eses43
Nr.: 3
Antworten
pusu_vadi
37. Haftanın sorusu.
ruhsal acidan pek saglikli görmüyomm
0
Beitrag gepostet am 08.09.20, 19:39
@marian
Nr.: 4
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
merhaba. sorunun icinde hayvanlarin icatlarindan degil eylemlerinden bahsettim. insana yönelik soru ise insanin anatomik yapisinda hic durmadan calisan hatta ana karninda baslayan bu sistematik calismaya ve insan dünyaya geldikten sonra sürec icerisinde ruhunda programli olanlari akil yürüterek kesifler yapmistir. akil yürütme görsel etkenlerdende yapilir, diger duyularimizin algilamalariylada yapilir.
ilginize tesekkürler
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 08.09.20, 19:41
@pusu_vadi
Nr.: 5
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
merhaba istersen sana psikiyatr adresi gönderebilirim.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 12.09.20, 21:47
@eses43
Nr.: 6
Antworten
marian
37. Haftanın sorusu.
cevabi basit dir herhalde, genelde böyle cetrefilli cümlelerin acilimi öyle olur cünkü, de ne gerek var ? kimsenin anlamayacagi bir sekilde cümle kurmak ne sacma, yurt disinda yetismis kisilerin zaten türkceye hakimiyeti zayif oldugunu bildiginiz halde
bence tamamlamak acisindan siz verseniz cevabini actiginiz konunun ?
0
Beitrag gepostet am 13.09.20, 09:34
@marian
Nr.: 7
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
merhaba marian. soru basit cetrefelli degil.
sorunun cevabini cok dogal ve bariz bir örnekle verebilirim. Anne rahminde bir milimetrik < kurtcuk > 9. aylik sürecte fiziksel gelisimini, bütün organlariyla ayrintili, geometrik yapilarini ve ic organlarini ic organlar ve hücrelerin, hormonlarin birbirinden farkli calisma sisteminin, bu mekanik düzenin gelismesi ve programlanmasini herkesce bilinen ve kabul edilen bir gercek. bu saydiklarimizi 9. ayda tamamlayan bir bebek bir sekilde kendini disariya cikmaya zorluyor cikinca, ilk icrati, eylemi ses oluyor agliyarak. sonra ikinci eylemi ic ve dis organlarinin gereksinimi olan enerjiyi temin etmek icin ilk defa gördügü, hissettigi, Annesinin memesinden enerji teminini yapiyor. karmasik görünen bu sistemin idare ve sevkini, planlamasini, uygulamasini 1. günlük bile olmayan dünya hakkinda hic bir sey bilmiyen bir bebek nasil akil yürüterek, irade kullanarak kendi varligini sürdürüyor. Amacim arkadaslari insanin kendi fitrati hakkinda düsünmeye sevketmek ve cevap üretmeye sevketmekti.
NOT: yazilarimin anlasilir olmasi / olmamasi kisinin kelime birikimi, felsefe, teoloji, siyaset, bilimsel veriler, analizlerle ilgili birikimine degisir. bu durum kisi veya kisiler icin bir eksiklik olabilir. ama kesinlikle cahillik degildir. insan bütün yeti ve eylemleriyle cevresindeki dönüsümü okuyup anlayabilir. elbette anlamak kisinin < kelime > birikimine göre farklilik gösterir.
insan, irdeleme, inceleme, algilama, eyleme gecme, dönüsüme uyum saglamayla sorumludur
umarim yeterli derecede aciklayici olmustur. ilginize tesekkürler.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 10:57
@eses43
Nr.: 8
Antworten
marian
37. Haftanın sorusu.
Simdi 3 kez aciklamissiniz ama, sizin beni anlamadiginizi görüyorum
Icerigi tartismiyorum, icerigi aktarma seklini elestiriyorum, yanlis buluyorum, formulasyon hatalariniz var, mümkün oldugu kadar komplike cümle kurmak bir yetenek degil diyorum, yetenek kisa ve net anlatabilmekdir bence
size saat kac diye soruldugunda, saatin mekanizmasini anlatmaya kalkmak da neyin nesi, biri ceyrek geciyor dur dogru cevap anlatabildim mi ?
peki, devam edelim:
"insanların geliştirdiği mekanik, düzenek gibi aletlerin çoğunluğu hayvanların bireysel hareketlerinden geliştirmede."
insanlarin mekanik - düzenek aletlerin, hayvanlardan esinlenerek gelistirildiginden,
mekanizma diye bahsettiginiz, burada cok net hirdavat olarak algilaniyor.
"sizler bu sistematik mekanik geliştirilmiş aletleri insan anatomisine baktığınızda ruhsal açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz"
burada neyi merak ediyorsunuz ? iyi bulup bulmadigimizi mi ?
sahsen ben iyi diyorum. anatomiye faydasi olani niye red edeyim degil mi.
ikinci msjiniz:
"merhaba. sorunun icinde hayvanlarin icatlarindan degil eylemlerinden bahsettim".
bende bahsetmedim, ayrica icat ve eylem kombine de edilebilir, engel yoktur mantik acisindan, tek tek de yapilabilir.
hayvanlarin icatlari yoktur zaten, en azindan ben herhangi bir hayvanin oturup düsünüp de nasil bir sey icat etsem dedigini görmedim.
"insana yönelik soru ise insanin anatomik yapisinda hic durmadan calisan hatta ana karninda baslayan bu sistematik calismaya ve insan dünyaya geldikten sonra sürec icerisinde ruhunda programli olanlari akil yürüterek kesifler yapmistir. akil yürütme görsel etkenlerdende yapilir, diger duyularimizin algilamalariylada yapilir."
tamam, itiraz edilecek birsey yok icerik de
ücüncü mesajiniz:
"merhaba marian. soru basit cetrefelli degil.
sorunun cevabini cok dogal ve bariz bir örnekle verebilirim. Anne rahminde bir milimetrik < kurtcuk > 9. aylik sürecte fiziksel gelisimini, bütün organlariyla ayrintili, geometrik yapilarini ve ic organlarini ic organlar ve hücrelerin, hormonlarin birbirinden farkli calisma sisteminin, bu mekanik düzenin gelismesi ve programlanmasini herkesce bilinen ve kabul edilen bir gercek. bu saydiklarimizi 9. ayda tamamlayan bir bebek bir sekilde kendini disariya cikmaya zorluyor cikinca, ilk icrati, eylemi ses oluyor agliyarak. sonra ikinci eylemi ic ve dis organlarinin gereksinimi olan enerjiyi temin etmek icin ilk defa gördügü, hissettigi, Annesinin memesinden enerji teminini yapiyor. karmasik görünen bu sistemin idare ve sevkini, planlamasini, uygulamasini 1. günlük bile olmayan dünya hakkinda hic bir sey bilmiyen bir bebek nasil akil yürüterek, irade kullanarak kendi varligini sürdürüyor".
yeni dogan bebek 7inci ayina kadar
uyarici-yanit-semasi
dogrultusundadir, neden? cünkü bilissel gelisimi tamamlanmamisdir
bunun üzerine bircok bilimadamin makaleleri var, okuyun bence
bosuna yillarca üzerine calistigi ömürünü harcadigi bu bilimadamlarinin konu ettigini buradaki vatandas napsin ? fikirlerini 3-5 msj la almayi istemek abartili geliyor bana, ne bilsim garibim buna verecegi cevabi, zaten onun ilgi alani degildir, hayatinda cebellestigi bir sürü durum vardir onun acisindan cok daha önemli olan, anlatabiliyorumdur umarim
"Amacim arkadaslari insanin kendi fitrati hakkinda düsünmeye sevketmek ve cevap üretmeye sevketmekti."
üzgünüm, bu mümkün degil konu agir cünkü !
"NOT: yazilarimin anlasilir olmasi / olmamasi kisinin kelime birikimi, felsefe, teoloji, siyaset, bilimsel veriler, analizlerle ilgili birikimine degisir. bu durum kisi veya kisiler icin bir eksiklik olabilir. ama kesinlikle cahillik degildir. insan bütün yeti ve eylemleriyle cevresindeki dönüsümü okuyup anlayabilir. elbette anlamak kisinin < kelime > birikimine göre farklilik gösterir.
insan, irdeleme, inceleme, algilama, eyleme gecme, dönüsüme uyum saglamayla sorumludur"
Elbette, bende ayni seyi diyorum farkindaysaniz
puh:
"umarim yeterli derecede aciklayici olmustur. ilginize tesekkürler."
no:eh iste
rica ederim, ben tesekkür ederim
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 11:21
@marian
Nr.: 9
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
Merhaba emeğinize teşekkür ederim saygılarımı sunarım. inatla anlamamaya ve konuyu benim üzerimden farklı mecraya çekiyorsunuz. Soracağım soruyla yanıtıda vermiş olacağım farzedelimki siz bebek dünyaya getirdiniz bebeğin ağzına memenizi verdiniz bebek emmeye başladı hangi organına dokundunuz yada emir verdinizde bebek emmeye başladı? yazınızda irdelenenip tartışılacak konular ama bu bebek misali benim sorumun özet tekrarıdır aynı zamanda cevabıdır.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 11:27
@eses43
Nr.: 10
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
Haaa en başta komplike diye acıkladığınız yazılarımla ilgili detaya girmiyeceğim. çünkü yazılarım açık ve net anlaşılır. sizde anladığınız göre emek verip cevap verdiğiniz göre kavram anlamını bulmuştur
Saygılar
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 12:00
@eses43
Nr.: 11
Antworten
marian
37. Haftanın sorusu.
bebegin genetiginde var eses, ufacik sinyaller verilir beynine, synapseler algilar, emri yollar, mide acikti, bebisin agzi anneciginin sütü icin aransin diye
bebegi gecin, o bilindik hücre nasil olur da ondan bir insan evladi gelisir kismini atladiniz ama, madem bu kadar ilgi alaniniza giriyor, unuttunuz mu ? biyoloji dersi yokmuydu sizin zamaninizda acaba ?
anlayacagin benim bebegin hic bir organina dokunmaya, uyariya suna buna gerek yok, ayrica sanki hafiften bir kinaye algilar gibiyim bu cümlenizde, yapmayin, size yakismaz
sanslisiniz, cünkü bugün evdeyim, hic bir sey yapmamakla ödüllendiriyorum su an kendimi, erenden kalkarim ben calisayim calismayim, kisisel bakimdan sonra tekrar mis gibi pijama giyerim koca tas kahvemle laptop da ki gezintiye cikarim, bu kadar
ha gösterecegim performansda o an ki istegimle alakali
sizin yaziniza neden bu kadar cok efor sarfederek dahil oldum diye sorarsaniz, sarfedesim vardi azicik eforumu
ayrica anlamin da kavraminda acilimi aynidir beyefendi
zorlamayin isterseniz
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 12:21
@marian
Nr.: 12
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
sizinle sürtüşme yaşamak istemiyorum. merak etmeyin kinaye yapmam edindiklerimi ürettiklerimle birlikte ifade ederim ilk okul mezunuyum işciyim kimseye bir şey dayatma ve ispat etme gibi bir dedim yok ben bulunduğum ortamlarda kimseyi inçitmeden saygı ve sevgi çerçevesinde sohbet konusunu zihinsel üretkenliği yoğunlaştırmaya çalışırım. insanın en değerli özelliğidir zihinsel üretkenlik ve akıl yürütmek. kelime oyunu yapmam ve O' oyunlarında ciddiye almam. neden bu kadar renkli pijama giyiyorsunuz. kahvenizi sademi içiyorsunuz. Selam ve saygılar
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 14.09.20, 12:37
@eses43
Nr.: 13
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
Hafife aldığınız düzeneği mekanizmayı gen olarak açıkladınız söylediğiniz doğru benim insanın fıtratında var olanla fıtratında ki değerlerini dışa vurumunu icra etmesini sorgulatma eylemimi hafife aldınız siz konu ile ilgili doğru fikirler üretsenizde konunun esas amacını hala kavrayamadınız.
Kavram bir şeylerin bütünüdür anlamlandırmakta onun açılımıdır benim kastım budur.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 15.09.20, 06:57
@heileir
Nr.: 14
Antworten
eses43
37. Haftanın sorusu.
Merhaba beni şaşırttınız kutsal yumurta olarak sorunun derinliğini kavramanız gerekirdi. doğrusu hangi çiftlikte kutsandığınızı merak ettim.
-----
insan bitki hayvan
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!