39 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 19.05.20, 19:21 Nr.: 1 Antworten

kadir geceniz mubarek olsun
Kadir Gecesi, yüce dinimiz İslam’ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir Gecesi, İslam güneşinin, Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gece, kalbi Kuran nuru ve peygamber müjdesi ile parlayan, alnı secde izleri ile nurlanan müminler için af ve mağfiret gecesidir.
Sözlükte kadir (kadr) kelimesi “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelir. Dinî literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır. Aynı adı taşıyan 97. sûre bu gecenin fazileti hakkında nâzil olmuştur. Sûrede Kur’an’ın Kadir gecesinde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir. Müfessirler hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğunu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiğini belirtirler (Taberî, XV, 339). Ancak genel bir rakam konumunda bulunması ve ism-i tafdîlden sonra gelmesi dikkate alınarak bu sayının çokluktan kinaye olabileceğini söylemek de mümkündür (Mâtürîdî, vr. 895b; Mevdûdî, VII, 187). Kur’ân-ı Kerîm’in başka âyetlerinde de bin ve elli bin yıla tekabül eden “gün” kavramı kullanılmaktadır (es-Secde 32/5; el-Meâric 70/4).
-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 19.05.20, 19:22 @babey Nr.: 2 Antworten

Denilir ki: bu mubarek gecede nari-cehennem bile durur.
-----
0

Beitrag gepostet am 19.05.20, 19:44 @babey Nr.: 3 Antworten

KADİR GECESİ’NDE NE OLDU
Abone Olgoogle-news
KADİR GECESİ’NDE NE OLDU? Aynı adı taşıyan 97. sûre bu gecenin fazileti hakkında nâzil olmuştur. Sûrede Kur’an’ın Kadir gecesinde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir.
Kadir Gecesi bilindiği gibi Kur’an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Hira dağında Kur’an'ı Kerim'in ilk ayeti o kutsal gecede inmiştir

-----
0

Beitrag gepostet am 19.05.20, 21:45 @massmavi Nr.: 4 Antworten

Aminn insallah.
Bir rivayete göre bu gece agaclar bile secdeye durur dua edermis,bu durumu gren kisinin tüm dualari kabul olunur tüm istekleri yerine gelirmis,duamizi esigemeyelim.

-----
0

Beitrag gepostet am 20.05.20, 00:16 @babey Nr.: 5 Antworten

kadir gecen mübarek olsun babey

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :)
0

Beitrag gepostet am 20.05.20, 00:21 @sushi Nr.: 6 Antworten

Sagol sushi cümlemizin insallah
-----
0

Beitrag gepostet am 20.05.20, 22:50 @babey Nr.: 7 Antworten

Biraz geç oldu ama sağol cümlemizin babey usta
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 20.05.20, 23:22 @isabella Nr.: 8 Antworten

Bir söz var...gec olsun güc olmasin Aminn cümlemizin insallah
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!