81 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.03.19, 17:03 Nr.: 1 Antworten

Milos Obilic
B  yazidaki    baslik  1389  yilinda  kosova   savasinda,  padisah  1. Murad'i   arkasindan  hancerleyerek  katleden   terörüstün   ismidir.  bildiginiz  gibi   Yeni  Zelandada  bir  camide  yapilan  saldirida  49  müslüman  katledildi.  öncelikle  bu  kardeslerimize  Allahdan  rahmet  yakinlarinada  sabir  diliyorum.   pek  cok   devlet  türk   esittir  islam  olarak  görüyorlar.  ve  bu  devletlerin   halklarindan  olusan,   örnek  eta,  ira,  asala  gibi  farkli  terör  örgütleri  vardir. tarih  boyunca  bu   tür  örgütler  hep  vardir.   bu  örgütler  Türk  ve  müslümanlara  karsi  yapilan   suikastlarda  kendi  tarihlerindeki   türklere  karsi   zafer  kazanmis  kisilerin   isimlerini  silah  ve  jarjörüne  kazimislar  ve  bu  silahlarla  suikastlari  gerceklestirmislerdir.  Terör  hangi  taraftan   gelirse  gelsin  karsiyim.  birlesmis  milletler  bu  konuda  etkin  cözümler  üretmeli.  birlesmis  milletler  malesef  5. daimi  üyenin  oyuncagi  haline  gelmistir.  bu  gizli   ve  acik  terör  örgütleri   dünyayi  cok  kötü  bir  savasa  sürüklemektedir,  Ehli  kitap´a  tabii  olanlar,  insanlarin   kardesligine inananlar.  bu  sinsi   ibliscilerin  kirli  oyunlarini  bozup  dünyayi  felaketlerden  korumalidirlar.    Nüfus  kagidinda   toplumunun  cogunlugunu   müslüman  olan  ülkelerden   cikan  terörüstleri   islam  terörist'i   diye  lanse   edip  günlerce  medyada  bangir   bangir  probaganda   bati  bati  ülkelerinin  yaptigini   simdi   müslüman  ülkeleridemi   yapsin  <  hiristiyan  teröristler >   camii´deki  ibadet  halindeki   müslümanlari  katlettilermi  diyelim. ?   insanlar  terör  nereden  gelirse  gelsin   ortak  tavir  sergilemek  zorundadir.  sapiklarin  eylemlerinden   din´leri  mesul  tutamayiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 09:47 @eses43 Nr.: 2 Antworten

Milos Obilic
Ölenlere Allahtan rahmet, geri kalanlara sabır diliyorum. Ne acıdırki soysuz siyasi Emel’leri yüzünden dinlerin karalanıp suçsuz insanların ölmesi gerçekten yazık !
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 11:20 @sunguroglu_ Nr.: 3 Antworten

Milos Obilic
uluslararasi  suclu  iade  anlasmalarina  ragmen  bati  bu  konularda  kendi  cikarlarina  göre  davraniyor.  terör  nerede  olursa  olsun  dünya  ortak   görüslerle    hareket  etmeli.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 11:21 @sislegelenyolcu Nr.: 4 Antworten

Milos Obilic
evet  bunu  sadece  bir  terör  olayi  olarak  göremeyiz  bunun uluslararasi  iliski  boyutlarida  var.  devletler   bu  acidan  bu  konuyu  degerlendirmeli.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 11:42 @isabella Nr.: 5 Antworten

Milos Obilic
evet  malesef  insanoglu   cikar  catismalari  nedeniyle  Din  faktörünü  en  etkili  bir  sekilde  kullaniyor.  cünkü  psikolojik  etkilenmeler  insanin  ruh  halini   farklilastirabiliyor.   konu  basligini  13 yüz  yilin  sonlarindan   aldim   ama  bu  cinayet  ve  katliamlar  tarihin  her  döneminde  olmustur.  ve  temelinde  din  faktörü  vardir.  malesef  öyle  bir  duruma  getirdilerki   <  islam  ve  digerleri >  zidlastirmasini  olusturdular.  bunu  yapanlar  tarikatcilar  vatikan  bunlari  cok  iyi  biliyor   dünyadaki   tarikatlarin  kontrolü   vatikan    bu  gizli  bir  sey  degil.  tarikatlar   kanaliyla  istedikleri  eylemi,  katliami,  savasi  yapiyorlar.  örnek  hitleri  yetistirip  piyasaya  süren  tuhle  tarikatidir.  tarikatlarin  konum  ve   sartlara  göre  eylemler  icin  yetistirilmis  elemanlari  var.   tipki  dünkü  sapik  gibi.  yada  gecmiste  buna  benzer  pek  cok  sapik  eylemlerde  bulunmustur.  bunlar  yeminli  militan   emir  verildiginde  sadece  beynine  ne  kotlandiysa  onu  yapar  sonuctanda  kendini  mutlu  hisseder.   cünkü  kendini   yaptigi  eylemin  felsefesine  adamistir.  eylemi  gerceklestiren  sahsin  kullandigi  silah  ve  jarjörlerinde  tarihi  sahislar  tarihi   mekanlar  türk  liderleri  isim-isim  yazili  bunlar  tesadüfü  degil  binlerce  yildir  planlanan   calismalarin   zamani  geldiginde   ortaya  cikmasidir. bu  gün  bunu  yasadik  yarinda  yasayacagiz. bu    olaya  münferit  olay  olarak  bakilirsa,  pek  yakinda  felaket  dogurur.  yani  korkulan  din  savaslari,  katliamlar,  aclik,  bulasici  hastaliklar   insanligin  felaketi  olur.  oysa  birlesmis miletler  5.  ülkenin  esaretinden  kurtulsa   bu  terör   olaylari  minimize   olur.   zaman  icerisindede  yok  olur.  sadece  siyasi   ve  ekonomik   manevralar  kalir.  ben  inancim  geregi  Yüce  Allahtan  yarattigi  bütün  canlilara  itidal  ve  huzur  vermesini   dua  ediyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 16:36 @semm Nr.: 6 Antworten

Milos Obilic
terör  nerede  ve  kim  tarafindan  yapilirsa,  yapilsin   bu  bir  katliamdir  din´e   dayandirilsada,  irk'a  dayandirilsada   katliamdir.  inanc  ve  ifade   özgürlügü  insanligin  ortak  degerleri  olmali.  bunu  istismar  edenide  bir  topluma  yada   bir  din'e   maledemeyiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 17:39 @semm Nr.: 7 Antworten

Milos Obilic
insanligin gecmisden gelecegi en büyük sorunu din degil dincilik olmusdur..hangi inanca sahip olursa olsun birakin ibadetlerini yapsin,,isteyen camide ,,istiyen kliside istiyen sinogoglarda,,masum saf temiz inlardan zarar gelmez,,terör saldirisinda hayatini kaybedenlere allahdan rahmet diliyorum,,hic bir suclari olmayan insanlar katledildi,,,bu durumdan insanlik umarim ders alir..insanlarin inanclariyla siyaset yapan birbirine düsüren ayiran,,diger inanclari hedef gösterip böyle olaylarin yasanmasina sebeb olanlar terörisddir benim gözümde...
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 18:05 @eses43 Nr.: 8 Antworten

Milos Obilic
Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun yaralilarinda allahim sifasini versin malisef müslüman düsmanligi gün gün artiyor
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 19:27 @eses43 Nr.: 9 Antworten

Milos Obilic
Yanlis yapmis  4. Murat,i katledecekti gavat

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 21:28 @massmavi Nr.: 10 Antworten

Milos Obilic
dileklerinize  aynen  katiliyorum.  umarim  dünya  bu   felaketi   iyi  yönde  degerlendirir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 22:35 @sunguroglu_ Nr.: 11 Antworten

Milos Obilic
ilk defa bir yazini onayliyorum,,eger her kez bu konuda senin gibi düsünmeye baslarsa bu sorunlar ilerde kalmaz..
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 23:00 @remix- Nr.: 12 Antworten

Milos Obilic
adam  kullandigi  silahin  üzerine  tarihten  gelen  hedeflerini  planli  bir  sekilde  yapmis  ve  saldiriyi  gerceklestirmis.  yani  planli   ve  organize  terör  olayi  oldugunu  bütün  dünya  kabul  etmis.  sen  getirdin  olayi   Akp- erdogan'a  bagladinya    söylenecek  cok  sey  var  ama  sadece  bütün  samimiyetimle  sunu  söylüyorum.  bu  tavrinla   utanmalisin.  olay  yeri  yeni  zelanda   öldüren  özel  yetistirilmis  bir  hiristiyan,   ölenler  farkli  milletlerden   ibadet  halindeki  insanlar.   ve  ülkenin  basbaki   aynen  sunu  söylüyor  tarihimizin  en  kara  günüdür.   yazik  cok  yazik   zihniyeti  senin  gibi   olanlar   var  oldukca  sinsi  terör  durmayacaktir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 23:15 @sunguroglu_ Nr.: 13 Antworten

Milos Obilic
daha  önceki  yorumlarimdada  belirttim  bence  en  etkin  cözüm  birlesmis  milletlerin  ortak  tavir  almasiyla   yapilan   müdahaleler  terörü  münferit  hale  getirir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.03.19, 23:32 @sunguroglu_ Nr.: 14 Antworten

Milos Obilic
malesef  buradaki  bazi  arkadaslar  ideolojik  nedenlerle   olaylara  yaklasiyorlar.  bu  konuda  cok  sey  söyleyebilirim   ama  gerek  görmüyorum  birakalim  kendi  vicdanlariyla  hesaplassinlar   tabi  vicdanlari  varsa.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.03.19, 00:27 @sunguroglu_ Nr.: 15 Antworten

Milos Obilic
Tüm ibadet hanelerin korunmasi lazim buna katiliyorum hani adam korkmuyor diyorsunya ona inanmiyorum onun korkusu simdeden basladi o kadar cana kiymak kolaymi
0

Beitrag gepostet am 17.03.19, 02:07 @semm Nr.: 16 Antworten

Milos Obilic
bu  menfur  olayi  getirip  ic  politikaya  bagladinizya  cebinizdeki  pasaporttan  utanin.   nerede  sinsi  varsa  buraya  toplanmis.  Allah  islah  etsin  baska  bir  sey  demiyecegim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.03.19, 11:00 @semm Nr.: 17 Antworten

Milos Obilic
tavsiyene  tesekkür  ederim  ama  ben  itikat  ve  imanda  zerre  kadar  süphem  yok.  Allaha  sükür.  bu  nedenle   bu    tavsiyeni  müsriklere  yap. dereden-tepeden  bahaneler  getirme  vicdaninin  sesini  dinlemeyi  ögren / ögrenin.

NOT: ayni  binada  ikamet  ediyoruz.  cökerse  hepimiz  altinda  kaliriz  bunuda   O'  gönyesi  bozuk  kafaniza  sokun.

-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Milos Obilic