|
|
|
Milos Obilic |
B yazidaki baslik 1389 yilinda kosova savasinda, padisah 1. Murad'i arkasindan hancerleyerek katleden terörüstün ismidir. bildiginiz gibi Yeni Zelandada bir camide yapilan saldirida 49 müslüman katledildi. öncelikle bu kardeslerimize Allahdan rahmet yakinlarinada sabir diliyorum. pek cok devlet türk esittir islam olarak görüyorlar. ve bu devletlerin halklarindan olusan, örnek eta, ira, asala gibi farkli terör örgütleri vardir. tarih boyunca bu tür örgütler hep vardir. bu örgütler Türk ve müslümanlara karsi yapilan suikastlarda kendi tarihlerindeki türklere karsi zafer kazanmis kisilerin isimlerini silah ve jarjörüne kazimislar ve bu silahlarla suikastlari gerceklestirmislerdir. Terör hangi taraftan gelirse gelsin karsiyim. birlesmis milletler bu konuda etkin cözümler üretmeli. birlesmis milletler malesef 5. daimi üyenin oyuncagi haline gelmistir. bu gizli ve acik terör örgütleri dünyayi cok kötü bir savasa sürüklemektedir, Ehli kitap´a tabii olanlar, insanlarin kardesligine inananlar. bu sinsi ibliscilerin kirli oyunlarini bozup dünyayi felaketlerden korumalidirlar. Nüfus kagidinda toplumunun cogunlugunu müslüman olan ülkelerden cikan terörüstleri islam terörist'i diye lanse edip günlerce medyada bangir bangir probaganda bati bati ülkelerinin yaptigini simdi müslüman ülkeleridemi yapsin < hiristiyan teröristler > camii´deki ibadet halindeki müslümanlari katlettilermi diyelim. ? insanlar terör nereden gelirse gelsin ortak tavir sergilemek zorundadir. sapiklarin eylemlerinden din´leri mesul tutamayiz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
Ölenlere Allahtan rahmet, geri kalanlara sabır diliyorum. Ne acıdırki soysuz siyasi Emel’leri yüzünden dinlerin karalanıp suçsuz insanların ölmesi gerçekten yazık ! ----- memento mori - memento vivere.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
uluslararasi suclu iade anlasmalarina ragmen bati bu konularda kendi cikarlarina göre davraniyor. terör nerede olursa olsun dünya ortak görüslerle hareket etmeli. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
evet bunu sadece bir terör olayi olarak göremeyiz bunun uluslararasi iliski boyutlarida var. devletler bu acidan bu konuyu degerlendirmeli. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
evet malesef insanoglu cikar catismalari nedeniyle Din faktörünü en etkili bir sekilde kullaniyor. cünkü psikolojik etkilenmeler insanin ruh halini farklilastirabiliyor. konu basligini 13 yüz yilin sonlarindan aldim ama bu cinayet ve katliamlar tarihin her döneminde olmustur. ve temelinde din faktörü vardir. malesef öyle bir duruma getirdilerki < islam ve digerleri > zidlastirmasini olusturdular. bunu yapanlar tarikatcilar vatikan bunlari cok iyi biliyor dünyadaki tarikatlarin kontrolü vatikan bu gizli bir sey degil. tarikatlar kanaliyla istedikleri eylemi, katliami, savasi yapiyorlar. örnek hitleri yetistirip piyasaya süren tuhle tarikatidir. tarikatlarin konum ve sartlara göre eylemler icin yetistirilmis elemanlari var. tipki dünkü sapik gibi. yada gecmiste buna benzer pek cok sapik eylemlerde bulunmustur. bunlar yeminli militan emir verildiginde sadece beynine ne kotlandiysa onu yapar sonuctanda kendini mutlu hisseder. cünkü kendini yaptigi eylemin felsefesine adamistir. eylemi gerceklestiren sahsin kullandigi silah ve jarjörlerinde tarihi sahislar tarihi mekanlar türk liderleri isim-isim yazili bunlar tesadüfü degil binlerce yildir planlanan calismalarin zamani geldiginde ortaya cikmasidir. bu gün bunu yasadik yarinda yasayacagiz. bu olaya münferit olay olarak bakilirsa, pek yakinda felaket dogurur. yani korkulan din savaslari, katliamlar, aclik, bulasici hastaliklar insanligin felaketi olur. oysa birlesmis miletler 5. ülkenin esaretinden kurtulsa bu terör olaylari minimize olur. zaman icerisindede yok olur. sadece siyasi ve ekonomik manevralar kalir. ben inancim geregi Yüce Allahtan yarattigi bütün canlilara itidal ve huzur vermesini dua ediyorum. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
terör nerede ve kim tarafindan yapilirsa, yapilsin bu bir katliamdir din´e dayandirilsada, irk'a dayandirilsada katliamdir. inanc ve ifade özgürlügü insanligin ortak degerleri olmali. bunu istismar edenide bir topluma yada bir din'e maledemeyiz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
insanligin gecmisden gelecegi en büyük sorunu din degil dincilik olmusdur..hangi inanca sahip olursa olsun birakin ibadetlerini yapsin,,isteyen camide ,,istiyen kliside istiyen sinogoglarda,,masum saf temiz inlardan zarar gelmez,,terör saldirisinda hayatini kaybedenlere allahdan rahmet diliyorum,,hic bir suclari olmayan insanlar katledildi,,,bu durumdan insanlik umarim ders alir..insanlarin inanclariyla siyaset yapan birbirine düsüren ayiran,,diger inanclari hedef gösterip böyle olaylarin yasanmasina sebeb olanlar terörisddir benim gözümde... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun yaralilarinda allahim sifasini versin malisef müslüman düsmanligi gün gün artiyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
Yanlis yapmis 4. Murat,i katledecekti gavat ----- Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
dileklerinize aynen katiliyorum. umarim dünya bu felaketi iyi yönde degerlendirir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
ilk defa bir yazini onayliyorum,,eger her kez bu konuda senin gibi düsünmeye baslarsa bu sorunlar ilerde kalmaz.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
adam kullandigi silahin üzerine tarihten gelen hedeflerini planli bir sekilde yapmis ve saldiriyi gerceklestirmis. yani planli ve organize terör olayi oldugunu bütün dünya kabul etmis. sen getirdin olayi Akp- erdogan'a bagladinya söylenecek cok sey var ama sadece bütün samimiyetimle sunu söylüyorum. bu tavrinla utanmalisin. olay yeri yeni zelanda öldüren özel yetistirilmis bir hiristiyan, ölenler farkli milletlerden ibadet halindeki insanlar. ve ülkenin basbaki aynen sunu söylüyor tarihimizin en kara günüdür. yazik cok yazik zihniyeti senin gibi olanlar var oldukca sinsi terör durmayacaktir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
daha önceki yorumlarimdada belirttim bence en etkin cözüm birlesmis milletlerin ortak tavir almasiyla yapilan müdahaleler terörü münferit hale getirir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
malesef buradaki bazi arkadaslar ideolojik nedenlerle olaylara yaklasiyorlar. bu konuda cok sey söyleyebilirim ama gerek görmüyorum birakalim kendi vicdanlariyla hesaplassinlar tabi vicdanlari varsa. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
Tüm ibadet hanelerin korunmasi lazim buna katiliyorum hani adam korkmuyor diyorsunya ona inanmiyorum onun korkusu simdeden basladi o kadar cana kiymak kolaymi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
bu menfur olayi getirip ic politikaya bagladinizya cebinizdeki pasaporttan utanin. nerede sinsi varsa buraya toplanmis. Allah islah etsin baska bir sey demiyecegim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milos Obilic |
tavsiyene tesekkür ederim ama ben itikat ve imanda zerre kadar süphem yok. Allaha sükür. bu nedenle bu tavsiyeni müsriklere yap. dereden-tepeden bahaneler getirme vicdaninin sesini dinlemeyi ögren / ögrenin.
NOT: ayni binada ikamet ediyoruz. cökerse hepimiz altinda kaliriz bunuda O' gönyesi bozuk kafaniza sokun. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!