81 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 06.03.19, 23:29 Nr.: 1 Antworten

Goethe ve Yeniceri.
Almanyada   soy  ismi  Türk   olan   örnek   <  Helmut  Turk >   2000 den  fazla  aile  var,  bu  aileler   Almanyanin  degisik  bölgelerinde  yasiyorlar,  cogununda  yatirimlari   var.   bu  aileler  soy  isimleri  hakkinda  kimseyle  görüsmüyor  ve  bilgi  vermiyorlar.  ünlü  edebiyatci,  filozof  goethe´nin   Annesininde   bu  soy  ismi   Turk  olan  Ailelerden  birinin  kizi  oldugu  iddiasi  var.  bu  kadinin   Atalarinin   ikinci  viyana  kusatmasi  sirasinda  esir  düsen   bir   Osmanli   askeri   <yeniceri >   türk   oldugu.  esir  düsen  pek  cok  osmanli  yenicerisinin  aristokrat    ve   zengin   Ailelerin   yanina  hizmetli  olarak  verildigini,  Goethe nin  Annesinin  dedesininde  bir  yeniceri   oldugu   söylenmektedir.   prusya   kiralligi döneminde  hizmetli   olarak  yasayan  esir  yeniceriler  1. wilhelm    ve  bismarck  döneminde  hür  tesebbüs   hakkina  sahip  olmuslardir.  Almanyanin   degisik  bölgelerinde is  sahibi  olmuslardir.  bu  Aileler  hala  sir  olarak  yasamlarini  sürdürmekteler.   yaklasik   bir  30  yil  öncesi  goethe'nin   türkceye  cevrilmis   bir  dörtlügünü  okumustum,  hatirladigim  kadariyla   aktarayim.

Toplanmis  iblis  ile  avaneleri.
Gündüz külahli,  gece  silahli  gezer.
Burjuvanin   kuduz  köpekleri.
Fransuanin sarabi,  wilhelmin  birasi.
Kabuk  baglamaz, yalakanin  yarasi.
Kendi  pisliginde  debelenir -
iftiraci   namussuz,  yüz  karasi.

konuyla  ilgili  bilgisi  olanlar,  konuya   katkida  bulunabilir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.03.19, 15:02 @nemesis Nr.: 2 Antworten

Goethe ve Yeniceri.
merhaba,  ilgine  tesekkür.   konuyu  ben  acmama  ragmen   verdigim  bilgiler   ve   kendi  bilgim  sadece  yillar  önce  okudugum  bir  gazete  haberine  dayali.  almanca  aktardigin  bilgiyi   ise  genel  anlamiyla  anladim.  tarihi  bilgiler  ancak  arsiw  bilgisiyle  deger  bulur.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 07.03.19, 15:11 @remix- Nr.: 3 Antworten

Goethe ve Yeniceri.
merhaba.  böhnemanin  yazdigi   asagilik   taslamayi   okudum.   malesef  pek  cok  insan  bu  konuya  erdogan  düsmanligi  acisindan  yaklasiyor.  kimse   erdogan  üzerinden  Türk  milletine  yapilan  hakaret  ve  asagilamalari  görmüyor  ve  görmemezlikten  geliyor.  gecenlerde  vatikanin  basi   Papa   bütün  temsilcilerini  toplayip   kiliselerdeki   cocuk  tecavüzlerini   nasil  önleyebiliriz  yada  < sizdirmadan >  nasil  yapariz  toplantisi  yaptilar.   bild   gazetesi  manset  yapti  tecavüz  edilen  cocuklarin  para  ve  baskiyla  nasil    susturuldugunu   yazdi.    senden  bi   ricam   var  Böhneman  abine   benden  selam   söyle  yumusak  poposu  SIKIYORSA   tecavüzcü  papazlarada  döktürsün  bir  siir.  

-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Goethe ve Yeniceri.