82 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.03.19, 15:04 Nr.: 1 Antworten

Sevgi ve Saygi.
kisiye  göre  sevginin  tanimi   ve  sayginin  tanimi  degisebilir.    sevgi,   benim  icin   karsilik  beklemeden   verilir.  yani   insani  degerler  babinda  olgunluga  ulasmis,  hosgörülü,  zaaflarina  ragmen  kutsal  degerleri  saygi  duyan  insanlar   ve  dilinden  anlamadigimiz   bitki  ve  hayvanlar  sevgiyi   ayni  zamandada   saygiyi  hak-ederler.    bariz   hatalar  yapan,  adab-i muaseret  kurallarina  uymayan   insanlara    ise   temkinli  yaklasilmali,    ego  denilen  hirs  hepimizde  var.  kontrolde  tutamadigimiz  zaman   bulundugumuz   ortama  zarar   vermeye  basliyoruz.  kisi  öz  elestiri <  empati >  yapabildigi  sürece   deger  bulur  ve  degerini  korur.   güzel  insan,  olgun  insan,  sevgili  insan,   saygili  insan  olmanin  okulu  yoktur.   okul  insanlari  vasiflandirir,  kaliteli   üretim  ve  yasam  sunabilir,  iyi  insan  olmayada  katki  saglayabilir.   ama  degerli  bir  insan  olmanin  yolu  inanc  ve  milli  kültür  ile  bütünleserek  ortaya  cikar.  bu  konuda  dayatma  yapilamaz  herkes  kendi  inancini  ve  kültürünü   dayatmadan  yasamaya  hak  sahibidir. <  KISILERIN   EGLEMLERINE  BAKARAK   MENSUP   OLDUGU  INANC  VE   KÜLTÜRÜ  YARGILAYAMAYIZ  >  her  canli  degerlidir. bazi  canlilar  kendi  degerinin  farkinda  olamayabilir.  degerinin  farkinda  olan  canlilar   her   kosul  ve  sartlarda   dönüsüme  ayak  uydurup,  canlilarin  yasamina  katkida  bulunmaya  calisir.  bu   karsiliksiz  sevgidir,  saygidir.  diger  bir  sevgi  tanimi  ise  karsi  cinslerin  birbirine  duydugu,  heyecan,  arzu,  sahiplenme,  mahremi  paylasma   ve   bunlarin  tutkuya  dönüsmesi,  ASK'a  giden  yoldur.  bu  tür  sevgi   karsi  tarafin  etki - tepki  durumuna  göre  degisir.   yani  tek  tarafli devam  edebilir  yada  karsilik  bulur,  ASK'a  ulasir.   oysa  bazi  insanlar  Sevgi,  Ask,  saygi  gibi  kavramlari   günlük  rutin   cikar  iliskilerine  göre  degerlendirdikleri  icin  zora  gelince  kivirmaya  baslarlar.  sevgim  bitti,  askim  bitti,  saygim  bitti  diye  mazeretler  üreterek   O'  mesakketli,  vefali,  mücadele  isteyen  yolculuktan   kacarlar.  insan  nerede  nefes  alirsa  alsin   yaraticisi   ile  birliktedir.  cok  neseli   olsamda,  cok  öfkeli  olsamda   O'  hep  benimle.   ondan  saklayacak  hic  bir  seyim  yok.   saklamayada  gücüm,  kudretim  yok.   bu  bilincle   hayatimi  idame  ettirme  gayreti  icerisinde  oldugum  icin,   nefes  alan,   yaratilmis  her  seyi  kendi  fitratinda  degerlendiririm.  

NOT: bu  yaziyi  okuma  lütfu  gösteren   veya  okumayip  es   gecen  herkese  selam  ve  sevgiler.   lütfen   yazinin   anlam   ve  kavramina   uygun  davranis  sergileyelim.  illa  kusmamiz  gerekiyorsa   gidip  lavabaya   kusalim.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 15:20 @semm Nr.: 2 Antworten

Sevgi ve Saygi.
merhaba,  hani  diyorsun yaaa   hayvanlardan  kacarken   sever  oldum  diye   bu  hepimiz  icin  gecerli.    insan   algilari  acik  ise   kendini  ve  cevresini  tanimaya   baslar   bu  tanima  insani  olgunlasmaya  ve  paylasmaya  götürür.  konuya  olumlu  yaklasimin  icin  tesekkürler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 21:35 @coole Nr.: 3 Antworten

Sevgi ve Saygi.
tesekkür ederim  kardesim.   hayatim  boyunca  bulundugum  her  ortamda  hosgörüyü  ön  plana  cikardim.  neyi  paylasamiyoruz  anlamiyorum.  dedigim  gibi  isin  icine  ön  yargi,  ego  girdimi  her  sey  degisiyor.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 21:48 @coole Nr.: 4 Antworten

Sevgi ve Saygi.
haklisin,  elbette  insanlar  buraya  sitres  atmaya  geliyor.  insanlar  oyun  oynayarak,  espirili  ironik  sohbetlerlede  sitres  atabilir.  malesef   bazilari  bunu  kutsiyete  saldiriya  dönüstürüyor.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:13 @coole Nr.: 5 Antworten

Sevgi ve Saygi.
insanimizin  en  büyük  hatasi  elestiriye   tahammülsüzlügü.   birisin  fikrine  karsi  ciktigimizda,  yada  reddettigimizde   makul  davranmak,  düsünerek  yorumlamak   yok.     cünkü    her  seyi   biz  iyi  biliyoruz.   kahvede  oynanan  okeyde   cekilemeyen  tasin,  atilamayan  okeyin,   karsi  tarafin  hosuna  gitmeyen  tasin  atilmasi,   bir  hafta  boyunca  is  yerlerinde,  kahvelerde   tartisiliyorsa,   spor   ve  politik  tartismalardan   birbirimize   kin  ve   nefret  söylemleri  yapabiliyorsak,   toplum  olarak  ne  halde   oldugumuzu   ve  gelecek  nesillerin  felaketini  görebiliriz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:24 @coole Nr.: 6 Antworten

Sevgi ve Saygi.
ben  mac  bakmak  icin  gidiyorum
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:28 @coole Nr.: 7 Antworten

Sevgi ve Saygi.
galatasarayliyim
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:39 @coole Nr.: 8 Antworten

Sevgi ve Saygi.
bizim  sorunumuz  hala  forvet.   gecenlerde  baska  bir  maci  seyrederken   sahada  oynayan  bütün  futbolcularin  yabanci  oldugunu  gördüm,  utanc  verici  bir  durumdu  bu   benim  icin.  yaziklar  olsun  yetkililere  bu  nasil  spor  ahlaki  anlayisi,   genc  nesillere  nasil  firsat  verilecek.  türkiye  genc  nüfusu   ile  batiyi  korkutan  bir  ülke   buna  ragmen  yanlis  sosyal  politikalar  nedeniyle  ilkesiz  bir  toplum  haline  dogru  gidiyoruz  malesef.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:43 @eses43 Nr.: 9 Antworten

Sevgi ve Saygi.
günü  birlik   basarilar  topluma   gereken   katkiyi  saglamaz.  rüzgar  gibi  gelip   gecer.  basarida  sosyal  yapi,  saglikli  uygulama,  toplum  bütünlügü,    iktisadi  baris   yani  adil  paylasim   bunlarda  süreklilik   olmassa   toplumda  baris  ve  refahi  saglayamassin.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:48 @coole Nr.: 10 Antworten

Sevgi ve Saygi.
ülke  genelinde  alt  yapi  güclendirilerek   yapilmali.  kulüplerin   borsaya  girmeside   bu  sorunu  hizlandirdi   cünkü  sirket  oldugu  icin  kar  etmek  zorundasin   yani  sistem  ahlaksizligi   sporun  borsayla  ne  isi   var  borsa  soygun  ve  hirsizliktir.  asgari  ücretli,  ciftci,  hayvancilikla  ugrasan  kan ter  icinde  üretecek   burcuvaziler   borsada   <  kumarhanede >  sefasini  sürecek,  cani  sikilirsada  uluslar  arasi  sorunlarla  bölgesel  savaslar  cikartacaksin.  dünyadaki  sistem     bu    malesef.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 23:01 @coole Nr.: 11 Antworten

Sevgi ve Saygi.
gayet  normal,    cünkü  sistem  sömürmeye   ve   sistem   carklarina  uygun  dolandirmaya  uuyarlanmis  bir  sistem.   bu   nedenle   dünyanin  her  tarafinda  huzursuzluklar   cikiyor.   yani  toplum   felaketine  sürükleniyor.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 03.03.19, 23:19 @coole Nr.: 12 Antworten

Sevgi ve Saygi.
  nasip  olmasinda.  Alin  teri  ve  kanatkar  olmak,   fazlasini  paylasmak,  huzur  ve  mutlulugun  anahtaridir.

güzel  sohbetin  icin  tesekkür  ederim  sabah  ise  gidecegim  yatmaliyim.  sana  ve  senin  sahsinda  nefes  alan  her  canliya  huzurlu  geceler  dilerim.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 04.03.19, 00:01 @coole Nr.: 13 Antworten

Sevgi ve Saygi.
Artik türkiyenin futbolu kariyeri düsmüs yabancilara kalmis türkiyede alt yapiya önem verilmiyor bu yüzden sen türkiye de Galatasaraya yahutda diger takimlara ayrilan parayla iyi bir takim kurarsin iyi bir gözlemciysen
0

Beitrag gepostet am 04.03.19, 00:15 @coole Nr.: 14 Antworten

Sevgi ve Saygi.
Türkiye de star hastali var dedigin gibi futbolcularin cogu aldiklari parayi hak etmiyor bak basaksehire basini aldi gidiyor
0

Beitrag gepostet am 04.03.19, 14:08 @coole Nr.: 15 Antworten

Sevgi ve Saygi.
Vedat muric iyi oynuyor seneye onu böyük takimlarda görebiliriz trapzon pesinde kacirmaz onu
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Sevgi ve Saygi.