82 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 03.03.19, 15:04
Nr.: 1
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
kisiye göre sevginin tanimi ve sayginin tanimi degisebilir. sevgi, benim icin karsilik beklemeden verilir. yani insani degerler babinda olgunluga ulasmis, hosgörülü, zaaflarina ragmen kutsal degerleri saygi duyan insanlar ve dilinden anlamadigimiz bitki ve hayvanlar sevgiyi ayni zamandada saygiyi hak-ederler. bariz hatalar yapan, adab-i muaseret kurallarina uymayan insanlara ise temkinli yaklasilmali, ego denilen hirs hepimizde var. kontrolde tutamadigimiz zaman bulundugumuz ortama zarar vermeye basliyoruz. kisi öz elestiri < empati > yapabildigi sürece deger bulur ve degerini korur. güzel insan, olgun insan, sevgili insan, saygili insan olmanin okulu yoktur. okul insanlari vasiflandirir, kaliteli üretim ve yasam sunabilir, iyi insan olmayada katki saglayabilir. ama degerli bir insan olmanin yolu inanc ve milli kültür ile bütünleserek ortaya cikar. bu konuda dayatma yapilamaz herkes kendi inancini ve kültürünü dayatmadan yasamaya hak sahibidir. < KISILERIN EGLEMLERINE BAKARAK MENSUP OLDUGU INANC VE KÜLTÜRÜ YARGILAYAMAYIZ > her canli degerlidir. bazi canlilar kendi degerinin farkinda olamayabilir. degerinin farkinda olan canlilar her kosul ve sartlarda dönüsüme ayak uydurup, canlilarin yasamina katkida bulunmaya calisir. bu karsiliksiz sevgidir, saygidir. diger bir sevgi tanimi ise karsi cinslerin birbirine duydugu, heyecan, arzu, sahiplenme, mahremi paylasma ve bunlarin tutkuya dönüsmesi, ASK'a giden yoldur. bu tür sevgi karsi tarafin etki - tepki durumuna göre degisir. yani tek tarafli devam edebilir yada karsilik bulur, ASK'a ulasir. oysa bazi insanlar Sevgi, Ask, saygi gibi kavramlari günlük rutin cikar iliskilerine göre degerlendirdikleri icin zora gelince kivirmaya baslarlar. sevgim bitti, askim bitti, saygim bitti diye mazeretler üreterek O' mesakketli, vefali, mücadele isteyen yolculuktan kacarlar. insan nerede nefes alirsa alsin yaraticisi ile birliktedir. cok neseli olsamda, cok öfkeli olsamda O' hep benimle. ondan saklayacak hic bir seyim yok. saklamayada gücüm, kudretim yok. bu bilincle hayatimi idame ettirme gayreti icerisinde oldugum icin, nefes alan, yaratilmis her seyi kendi fitratinda degerlendiririm.
NOT: bu yaziyi okuma lütfu gösteren veya okumayip es gecen herkese selam ve sevgiler. lütfen yazinin anlam ve kavramina uygun davranis sergileyelim. illa kusmamiz gerekiyorsa gidip lavabaya kusalim.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 15:20
@semm
Nr.: 2
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
merhaba, hani diyorsun yaaa hayvanlardan kacarken sever oldum diye bu hepimiz icin gecerli. insan algilari acik ise kendini ve cevresini tanimaya baslar bu tanima insani olgunlasmaya ve paylasmaya götürür. konuya olumlu yaklasimin icin tesekkürler.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 21:35
@coole
Nr.: 3
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
tesekkür ederim kardesim. hayatim boyunca bulundugum her ortamda hosgörüyü ön plana cikardim. neyi paylasamiyoruz anlamiyorum. dedigim gibi isin icine ön yargi, ego girdimi her sey degisiyor.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 21:48
@coole
Nr.: 4
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
haklisin, elbette insanlar buraya sitres atmaya geliyor. insanlar oyun oynayarak, espirili ironik sohbetlerlede sitres atabilir. malesef bazilari bunu kutsiyete saldiriya dönüstürüyor.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:13
@coole
Nr.: 5
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
insanimizin en büyük hatasi elestiriye tahammülsüzlügü. birisin fikrine karsi ciktigimizda, yada reddettigimizde makul davranmak, düsünerek yorumlamak yok. cünkü her seyi biz iyi biliyoruz. kahvede oynanan okeyde cekilemeyen tasin, atilamayan okeyin, karsi tarafin hosuna gitmeyen tasin atilmasi, bir hafta boyunca is yerlerinde, kahvelerde tartisiliyorsa, spor ve politik tartismalardan birbirimize kin ve nefret söylemleri yapabiliyorsak, toplum olarak ne halde oldugumuzu ve gelecek nesillerin felaketini görebiliriz.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:24
@coole
Nr.: 6
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
ben mac bakmak icin gidiyorum
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:28
@coole
Nr.: 7
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
galatasarayliyim
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:39
@coole
Nr.: 8
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
bizim sorunumuz hala forvet. gecenlerde baska bir maci seyrederken sahada oynayan bütün futbolcularin yabanci oldugunu gördüm, utanc verici bir durumdu bu benim icin. yaziklar olsun yetkililere bu nasil spor ahlaki anlayisi, genc nesillere nasil firsat verilecek. türkiye genc nüfusu ile batiyi korkutan bir ülke buna ragmen yanlis sosyal politikalar nedeniyle ilkesiz bir toplum haline dogru gidiyoruz malesef.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:43
@eses43
Nr.: 9
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
günü birlik basarilar topluma gereken katkiyi saglamaz. rüzgar gibi gelip gecer. basarida sosyal yapi, saglikli uygulama, toplum bütünlügü, iktisadi baris yani adil paylasim bunlarda süreklilik olmassa toplumda baris ve refahi saglayamassin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 22:48
@coole
Nr.: 10
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
ülke genelinde alt yapi güclendirilerek yapilmali. kulüplerin borsaya girmeside bu sorunu hizlandirdi cünkü sirket oldugu icin kar etmek zorundasin yani sistem ahlaksizligi sporun borsayla ne isi var borsa soygun ve hirsizliktir. asgari ücretli, ciftci, hayvancilikla ugrasan kan ter icinde üretecek burcuvaziler borsada < kumarhanede > sefasini sürecek, cani sikilirsada uluslar arasi sorunlarla bölgesel savaslar cikartacaksin. dünyadaki sistem bu malesef.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 23:01
@coole
Nr.: 11
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
gayet normal, cünkü sistem sömürmeye ve sistem carklarina uygun dolandirmaya uuyarlanmis bir sistem. bu nedenle dünyanin her tarafinda huzursuzluklar cikiyor. yani toplum felaketine sürükleniyor.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 03.03.19, 23:19
@coole
Nr.: 12
Antworten
eses43
Sevgi ve Saygi.
nasip olmasinda. Alin teri ve kanatkar olmak, fazlasini paylasmak, huzur ve mutlulugun anahtaridir.
güzel sohbetin icin tesekkür ederim sabah ise gidecegim yatmaliyim. sana ve senin sahsinda nefes alan her canliya huzurlu geceler dilerim.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 04.03.19, 00:01
@coole
Nr.: 13
Antworten
davudbey19
Sevgi ve Saygi.
Artik türkiyenin futbolu kariyeri düsmüs yabancilara kalmis türkiyede alt yapiya önem verilmiyor bu yüzden sen türkiye de Galatasaraya yahutda diger takimlara ayrilan parayla iyi bir takim kurarsin iyi bir gözlemciysen
0
Beitrag gepostet am 04.03.19, 00:15
@coole
Nr.: 14
Antworten
davudbey19
Sevgi ve Saygi.
Türkiye de star hastali var dedigin gibi futbolcularin cogu aldiklari parayi hak etmiyor bak basaksehire basini aldi gidiyor
0
Beitrag gepostet am 04.03.19, 14:08
@coole
Nr.: 15
Antworten
davudbey19
Sevgi ve Saygi.
Vedat muric iyi oynuyor seneye onu böyük takimlarda görebiliriz trapzon pesinde kacirmaz onu
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!