|
|
|
esref-i mahlukat... |
insan, ancak fitratina uygun yasayip, yasattigi zaman insandir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
slm eses insan dünyaya , sap gibi gelip ,gibi gitmemeli ,demek istedin heralde ----- SoLyAnIm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba. evet asagi-yukari anladigin gibi  madem konuya < sap >a getirdin, bir deyim vardir < sap yiyip saman sicma > diye yani yasam sadece bazilarinin anladigi gibi egomuza uygun tüketmek degil, kainatta olup biten her seye düsünsel olarak, eylemsel olarakta katilmak. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba. yorumunuz, insan fitratina uygun bir yorum, burada bazen her hangi bir konuda yorum yaptigim zaman yanlis anlasilip farkli yönlere cekilebiliyor. bunu kavram kargasasi olarak aciklayip uyarmama ragmen, muhataplarin cogu bunu önemsemeyip egosunun dikine fikir yürütmeye devam ediyor. siz bu forumda kavram ve anlam kargasasi yasamayan bir-kac kisiden birisiniz. katkiniz icin tesekkürler. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
selam. burayi fazla ciddiye almam. ama dil, din ve milli konularda saglikli fikir yürüten olursa, yada genel kültür konularda saglikli fikir yürüten olursa müdahil oluyorum. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
Merhaba eses bey konunuzu dün beğenmiştim, aslında yazmayacaktım ama kafama sorular takıldı  şimdi fıtratına uygun derken yaradılışa uygun diyoruz, dünyaya gelişimiz güzellikler için geldiğimizi varsayarak ama bir çok kötülüğün içinde buluyoruz kendimizi bu durumda vicdanı yoksun kişiler ile mücadele ederken EGO’muz bize oyun mu oynuyor ? zira hiç kimse dört dörtlük değil olamazda ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba öz elestiri ve yorumun güzel. insan olarak nefsimize teslim olmamaliyiz, katkin icin tesekkürler. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba isabella hanim. uzun yazip sizi rahatsiz etmek istemiyorum. bende sizin actiginiz konuyu begendim, konu muhtesemdi, tamamen ruhumu oksayan bir yaziydi. bu konuyu acarak senin konunu desteklemek istedim. özeti su. yaratilmis her canliyi fitratina uygun yasam kosullarinda rahat birakirsak, var olan ve olmasi fitratina uygun sorunlari kolayca bertaraf edebiliriz. yaratilmis her sey ziddi ile kaimdir. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
< aslinda yazmiyacaktim ama > kafama sorular takildi diyorsun. umarim cevabim sorularina yeterli olmustur. istememene ragmen yazmana sebeb olup seni yordugum icin üzgünüm. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
Estafurullah böyle düşünmeniz beni üzer bilesiniz. Öncelikle Cevabınız, desteğiniz ve güzel jestinizden dolayı teşekkür ederim  Yazmak istememenin nedeni sizden ötürü değil, kelimeleri dikkatli seçmek istediğimdendi, çünkü son zamanlarda (bana göre tabi) fıtrata uygun olmayan sözler okudum. Neyseki konunuzdaki yorumları okuyunca bir çok cevap alıp kafamdaki sorular yanıt buldu sağolun ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba, son zamanlarda fitrata uygun olmayan yazilar okudum diyorsunuz, detaylandirirsaniz yada kaynak gösterirseniz beyin jimnastigi yapmak isterim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
O konular silindi maalesef ama gözünüzü dört açın mutlaka okursunuz ----- Favete linguis! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
Güzel bir forum acmissin ama bakiyorumda sanallarda insanmi azalmis insanlar sükremedikce ibadetten uzak kaldikca fitratina uygun yasamaz ne üretirler nede faydali olurlar saten insan dedigin yalnizliga tahammül etmez |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
merhaba, tesekkürler yorumun icin, herkesin kirmizisi farklidir. bu nedenle insanlar arasindaki farkliliklar var. bunlari hos görmek gerekir. tabii insan eylemlerini fitratina uygun / uygunluk cercevesinde sürdürüyorsa. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esref-i mahlukat... |
Rica ederim seytandan uzak rabbime yakin nefest alip veriyoruz bu yalan dünyada |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!