55 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.02.19, 12:41 Nr.: 1 Antworten

esref-i mahlukat...
insan,    ancak  fitratina   uygun  yasayip,  yasattigi   zaman  insandir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 13:19 @eses43 Nr.: 2 Antworten

esref-i mahlukat...
slm eses
insan dünyaya , sap gibi gelip ,gibi gitmemeli ,demek istedin heralde
-----
SoLyAnIm
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 13:44 @-solyanim Nr.: 3 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba. evet  asagi-yukari  anladigin  gibi   madem  konuya  < sap >a   getirdin,  bir  deyim  vardir  <  sap  yiyip  saman  sicma >   diye  yani  yasam  sadece   bazilarinin  anladigi  gibi  egomuza  uygun  tüketmek  degil,  kainatta   olup  biten  her  seye  düsünsel  olarak,   eylemsel  olarakta  katilmak.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 17:54 @massmavi Nr.: 4 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba.   yorumunuz,  insan  fitratina  uygun  bir  yorum,   burada   bazen  her  hangi  bir  konuda  yorum  yaptigim  zaman  yanlis  anlasilip  farkli  yönlere  cekilebiliyor.   bunu   kavram  kargasasi  olarak  aciklayip  uyarmama  ragmen,  muhataplarin  cogu  bunu  önemsemeyip  egosunun   dikine   fikir  yürütmeye  devam  ediyor.   siz   bu  forumda   kavram  ve  anlam  kargasasi   yasamayan   bir-kac  kisiden  birisiniz.   katkiniz  icin  tesekkürler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 16.02.19, 21:30 @massmavi Nr.: 5 Antworten

esref-i mahlukat...
selam.  burayi  fazla  ciddiye  almam.  ama  dil,  din  ve  milli  konularda   saglikli   fikir  yürüten  olursa,   yada   genel  kültür  konularda  saglikli  fikir  yürüten  olursa  müdahil  oluyorum.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 10:00 @eses43 Nr.: 6 Antworten

esref-i mahlukat...
Merhaba eses bey konunuzu dün beğenmiştim, aslında yazmayacaktım ama kafama sorular takıldı  şimdi fıtratına uygun derken yaradılışa uygun diyoruz, dünyaya gelişimiz güzellikler için geldiğimizi varsayarak ama bir çok kötülüğün içinde buluyoruz kendimizi bu durumda vicdanı yoksun kişiler ile mücadele ederken EGO’muz bize oyun mu oynuyor ? zira hiç kimse dört dörtlük değil olamazda
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 12:03 @sunguroglu_ Nr.: 7 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba  öz elestiri   ve  yorumun   güzel.  insan  olarak  nefsimize   teslim  olmamaliyiz,  katkin  icin  tesekkürler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 12:13 @isabella Nr.: 8 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba  isabella  hanim.  uzun  yazip  sizi  rahatsiz  etmek  istemiyorum.   bende  sizin  actiginiz  konuyu  begendim,   konu   muhtesemdi,  tamamen   ruhumu  oksayan  bir  yaziydi.  bu  konuyu  acarak  senin  konunu  desteklemek  istedim.  özeti  su.   yaratilmis   her  canliyi   fitratina  uygun   yasam  kosullarinda  rahat  birakirsak,   var  olan   ve  olmasi  fitratina  uygun  sorunlari  kolayca  bertaraf  edebiliriz. yaratilmis  her  sey  ziddi  ile  kaimdir.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 17.02.19, 12:17 @isabella Nr.: 9 Antworten

esref-i mahlukat...
< aslinda   yazmiyacaktim  ama > kafama   sorular  takildi  diyorsun.  umarim  cevabim  sorularina  yeterli   olmustur.  istememene  ragmen   yazmana  sebeb  olup   seni  yordugum  icin  üzgünüm.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.02.19, 13:44 @eses43 Nr.: 10 Antworten

esref-i mahlukat...
Estafurullah böyle düşünmeniz beni üzer bilesiniz. Öncelikle Cevabınız, desteğiniz ve güzel jestinizden dolayı teşekkür ederim  Yazmak istememenin nedeni sizden ötürü değil, kelimeleri dikkatli seçmek istediğimdendi, çünkü son zamanlarda (bana göre tabi) fıtrata uygun olmayan sözler okudum. Neyseki konunuzdaki yorumları okuyunca bir çok cevap alıp kafamdaki sorular yanıt buldu sağolun 
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 18.02.19, 15:18 @isabella Nr.: 11 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba,  son  zamanlarda  fitrata  uygun  olmayan  yazilar  okudum  diyorsunuz,  detaylandirirsaniz   yada  kaynak  gösterirseniz   beyin  jimnastigi  yapmak  isterim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 18.02.19, 21:43 @eses43 Nr.: 12 Antworten

esref-i mahlukat...
O konular silindi maalesef ama gözünüzü dört açın mutlaka okursunuz
-----
Favete linguis!
0

Beitrag gepostet am 22.02.19, 14:53 @eses43 Nr.: 13 Antworten

esref-i mahlukat...
Güzel bir forum acmissin ama bakiyorumda sanallarda insanmi azalmis insanlar sükremedikce ibadetten uzak kaldikca fitratina uygun yasamaz ne üretirler nede faydali olurlar saten insan dedigin yalnizliga tahammül etmez
0

Beitrag gepostet am 23.02.19, 11:49 @davudbey19 Nr.: 14 Antworten

esref-i mahlukat...
merhaba, tesekkürler  yorumun  icin,  herkesin  kirmizisi  farklidir.   bu  nedenle  insanlar  arasindaki  farkliliklar  var.  bunlari  hos  görmek  gerekir.  tabii  insan  eylemlerini  fitratina  uygun / uygunluk  cercevesinde  sürdürüyorsa.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 23.02.19, 13:27 @eses43 Nr.: 15 Antworten

esref-i mahlukat...
Rica ederim seytandan uzak rabbime yakin nefest alip veriyoruz bu yalan dünyada
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

esref-i mahlukat...