Bir o dala, konarlar bir bu dala en sonunda binerler Aliağa nın kayığına kayık nereye giderse artık, ne sevmeyi bilirler nede sevene kıymet verirler günü geldimi ah ederler vah ederler, bilmezlerki atı alan üsküdarı geçti. Son pimanlığın kime ne faydası olur, pişman olacaksan neden hata yaparsın, "keşke" haram değilmiydi, dememek için Allahın yolunda gitmek gerekmezmi.
Sevgi neydi; sevgi Allahın El Vedud adıyla insana bahşettiği sev-i anlayışı değilmiydi, yaradılanı yaradan dan ötürü sevmiyormuyduk, Gerçek Aşka ulaşmak için yaradılanı vesile saymıyormuyduk. Şimdiki aşklar olmuş madara seviyorum deyip yapma numara, Vs vs...
Abi güzel bir konu açmışsın dolu ya koysam olmuyor, boşa koysam tutmuyor, ne kadar çok şeyle doldursamda yetmiyor. Mevzu derin, mevzu gerçekten çok büyük. Eskiden firavunlar varmış ama sadece varmış, bir elin parmakları kadarlarmış kibir bir tek onlarda imiş, şimdi ise ortalık firavun dolu hangi birine ne diyecen.
Adamın biri hapse düşmüş, yıllar sonra tahliye olmuş, arkadaşlarına demiş "yatağımı boş bırakın ben geri geleceğim fazla sürmez" ; arkadaşları "peki demiş" ler, adam bir ay geçmiş yok, beş ay geçmiş yok, biri daha tahliye olmuş ona demişiler "bi bak bakalım bizim adam ne oldu" , arkadaşı adamı mekanına gitmiş
-slmün aleyküm
-Aslm
-hayrolsun ne oldu neden gelmedin geri seni bekleyip duruyor arkadaşlar,
adam
-ya kardeş ben bi şeref yoksunu var sanıyordum baktım hepsi şeref yoksunu olmuş hangisini vurayım, vur vur bitmez bunlar demiş.
Yani abi anlat anlat bitmez bunlar, bunlar kalp gözü körleşmiş insanlar, Allahın varlğını unutmuş insanlar, şöyle bi yaradılış gayelerini keşfetmeye meyil etseler gerçekleri görecekler, anlayacaklarda şeytan varya şeytan müsade vermiyor. Eğer bu insanlar olmasa şeytan tezgah atmaya yer bulabilirmi. Cennete her nekadar ki muhabbet gerekse, cehennemede kütük gerek abi.
Yüreğine sağlık, bol muhabbetlerin olsun abey.