123 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.02.19, 04:57 Nr.: 1 Antworten

Kibirli cok bilmis insanlar neye dügüm atsalar mutsuz olurlar.
oysaki hayat o kadar kisaki insanlar sabiri ve sükretmeyi unutmuslar sadece burnunun dikine giderler herseyi yanlis anlayip kendi bildiklerini dogrulamaya calisip insanlara kabullestirmeye ugrasirlar baktilarki olmuyor bu sefer canlari yanar herseyden medet umarlar hicbir zaman bu insanlar mutlu olamaz.birbaskalarinida mutlu edemezler.bunlarin tek kurtulus yolu urganla kendilerini kicindan baglayip tavana asmalari belki ters dönerseler akillari baslarina gelir kendilerini kibirlerinden kurtarmis olurlar.
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 08:45 @davudbey19 Nr.: 2 Antworten

Aynen öyle abi, bu tür insan çok maalesef.
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 15:10 @ruyalaralemi Nr.: 3 Antworten

Malisef sanalda böyle insanlar dolu abisinim
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 16:22 @davudbey19 Nr.: 4 Antworten

Bir o dala, konarlar bir bu dala en sonunda binerler Aliağa nın kayığına kayık nereye giderse artık, ne sevmeyi bilirler nede sevene kıymet verirler günü geldimi ah ederler vah ederler, bilmezlerki atı alan üsküdarı geçti. Son pimanlığın kime ne faydası olur, pişman olacaksan neden hata yaparsın, "keşke" haram değilmiydi, dememek için Allahın yolunda gitmek gerekmezmi. 

Sevgi neydi; sevgi Allahın El Vedud adıyla insana bahşettiği sev-i anlayışı değilmiydi, yaradılanı yaradan dan ötürü sevmiyormuyduk, Gerçek Aşka ulaşmak için yaradılanı vesile saymıyormuyduk. Şimdiki aşklar olmuş madara seviyorum deyip yapma numara, Vs vs... 

Abi güzel bir konu açmışsın dolu ya koysam olmuyor, boşa koysam tutmuyor, ne kadar çok şeyle doldursamda yetmiyor. Mevzu derin, mevzu gerçekten çok büyük. Eskiden firavunlar varmış ama sadece varmış, bir elin parmakları kadarlarmış kibir bir tek onlarda imiş, şimdi ise ortalık firavun dolu hangi birine ne diyecen. 

Adamın biri hapse düşmüş, yıllar sonra tahliye olmuş, arkadaşlarına demiş "yatağımı boş bırakın ben geri geleceğim fazla sürmez" ; arkadaşları "peki demiş" ler, adam bir ay geçmiş yok, beş ay geçmiş yok, biri daha tahliye olmuş ona demişiler "bi bak bakalım bizim adam ne oldu" , arkadaşı adamı mekanına gitmiş 
-slmün aleyküm
-Aslm
-hayrolsun ne oldu neden gelmedin geri seni bekleyip duruyor arkadaşlar, 
adam 
-ya kardeş ben bi şeref yoksunu var sanıyordum baktım hepsi şeref yoksunu olmuş hangisini vurayım, vur vur bitmez bunlar demiş.

Yani abi anlat anlat bitmez bunlar, bunlar kalp gözü körleşmiş insanlar, Allahın varlğını unutmuş insanlar, şöyle bi yaradılış gayelerini keşfetmeye meyil etseler gerçekleri görecekler, anlayacaklarda şeytan varya şeytan müsade vermiyor. Eğer bu insanlar olmasa şeytan tezgah atmaya yer bulabilirmi. Cennete her nekadar ki muhabbet gerekse, cehennemede kütük gerek abi.

Yüreğine sağlık, bol muhabbetlerin olsun abey. 
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 16:39 @ruyalaralemi Nr.: 5 Antworten

Vurduu gol oldu...

Ben de senin ara pasını gole çevirmezsem ayıp olur du abi, kimi ipe düğüm atar, attığı düğüm canını yakar bizde zaten ip simizi almadan sokağa çıkamıyoruz, ipsiz demesinler. O bişeymi adamın biride gıldır gıcık müzik arar; emeğe saygı hani medenisiniz ya, hani avrupa görmüşsünüz ya. Ben onlara laf etmiyorum delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış, işte ben o kırk akıllıya şaşırıyorum, bırakın adam atıvermiş kalsın kuyuda zorunuz ne. 

Yani abi adam gibi güzel bir konu açan yok, senin şu kapağın onlara gelsin o zaman. 
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 16:54 @davudbey19 Nr.: 6 Antworten

Burada pereli konu_mystro lar var onları ön plana çıkarıveriyolar, yada onların reklamını yapıyorlar burada, ne etsin diğerleri sürü psikolojisi heybesini alan takılıyor peşlerine,  ama koyun biziz onlara göre olsun ama abi en azın dan emeğe saygı gösterip çobanı dinliyoz, bizim mozart ımız hiç olmadı ki çoban ne çalarsa artık vesselam, en azından emeğe saygımız var. 

0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 21:01 @ruyalaralemi Nr.: 7 Antworten

Onlar cobana kurban olsunlar iyiki bizim cobanimiz var... Mozartan hoslanmam
0

Beitrag gepostet am 03.02.19, 21:38 @ruyalaralemi Nr.: 8 Antworten

Biz kalbimize ve yüremize dügüm atariz yaratalani severiz yaratandan ötürü hatalarini yüremize gömeriz kalmimiz yanmaz sonucta insandir hata yapabilir isyan etmeyiz yüce rabbime ona sükrederiz hergün alip verdimiz nefesten ötürü bize verdigi emaneti sonsuza kadar koruruz ve severiz onun icinde atimiz eksik olmaz.
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:05 @ruyalaralemi Nr.: 9 Antworten

Neyse top sende bundan sonra saten anlamalarida zor birakalim kendi hallarine
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:15 @-maho Nr.: 10 Antworten

Ben birsey yapmadim yapanlar yapti küfürler dedikodular ee insanlar yorulmus olacak
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:17 @-maho Nr.: 11 Antworten

Yalnizliktan canin sikiliyor galiba la evlen artik yas basini aldi gidiyor
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:25 @-maho Nr.: 12 Antworten

Cahirirsan davet edersen gelirim tabiki
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:27 @-maho Nr.: 13 Antworten

Sahidin varmi yoksa toniyle güleyimi yaptin sahit
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:34 @-maho Nr.: 14 Antworten

Sen canoyu yap yine iclerinde en iyisi o Birde ben olurum tamam saten bende nisanlandim artik kadinlar yazmaz haha
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:35 @-maho Nr.: 15 Antworten

Yok ondan degil bunlarin hayali böyük ondan sonrada canlari yaniyor
0

Beitrag gepostet am 07.02.19, 03:37 @-maho Nr.: 16 Antworten

Sende iyi bak kendine
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kibirli cok bilmis insanlar neye dügüm ...