96 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.07.18, 13:54 Nr.: 1 Antworten

Filiz ve Ben.
merhaba  forumdaslar.  cocukluk  yillarimda   rahmetli  dedemle,  bugday  tarlamizin  kenarindan  siril,  siril  akip  giden  derenin  kenarinda  yürürken   bir  gül  agacinin  yanina  geldik  ben  uzanip  bir  gül <  filiz > ´ni  koparmak  istedim,  dedem  engelledi   ve  bana  baska   bir <  filiz  > ´i  gösterdi,   bak  bu  olgunlasmis   ve  kurumaya  baslamis  istersen  bunu  kopar  dedi.  kurumaya  yön  tutmus  gül <  filiz > 'ni   kopardim   yapraklari  kivrim,  kivrim,  biraz  soluk  ama  daha  koyu  tatli   bir  rengi  vardi  elimdeki  gül   < filiz > nin   biraz  ilerledikten   sonra   yine  derenin   kenarindaki  erik  agacinin  yanina  geldikdedem  uzandi  yüzlerce   <  filiz  >  sürmüs  dallarin  arasindan   mor  ve  kirmizi  karisimi  renge  bürünmüs  eriklerden   topladi.   biraz  ilerledikten  sonra   derenin  kenarina  oturduk.  dedem  elindeki  eriklerden  bana  uzatti  aldim  ve  önce  kokladim   erigi  sonra   tadina  uzandim  muhtesem  bir  tat'di.  erigin  elimdeki  diger  yarisi  günesle  bulusunca  piril,  piril  parliyordu.  ben  bu  muhtesem  görüntüyü  izleyip  erigin  tadini  cikarirken  dedem  yedigi  erigin  cekirdegini   hafif  bir  cukur  acarak  cekirdegi  yere  gömdü,   bana  bakarak  sende  yedigin  erigin  cekirdeklerini  bu   cukura  birak  dedi,  bende  aynisini  yaptim  sonra  dedem  cukuru  toprakla  kapatip   kenarina  büyük  bir  tas  koydu.  dedeme  neden  böyle  yaptigimizi  sordum,  dedem,  bak  evlat  ben  belki  görmem  ama,  eger  sen  hafta  bir  kac  gün  bu   cekirdekleri   gömdügümüz  yere  su  tasirsan   bir  süre  sonra  toprak   sana  buradan    bir  <  Filiz > verir   < Filiz >  büyür  bir  fidana,  bir  agaca  dönüsür,   sonra  yine  agacta    pek  cok  < Filiz > ler  olur,   O'  
< Filiz > lerden  tomurcuklar  sonra  erikler  olusur,  toplayip   yersin  beni  hatirlarsin  diyerek  güldü.  dedemin  elinden  tuttum  sana  söz  veriyorum   buraya  gelip  kovayla  hep  su  verecegim  bu  cekirdeklere  dedim.  sonra  dedeme  elimdeki  gül  < Filiz > ni  gösterdim,  dede   bu  < Filiz > in  goncasini  eriklerin  yanina  gömsek ,  onlarla  birlikte  gül  < Filiz > cikarmi  dedim.  dedem  gülümseyerek   elimdeki   <  Filiz > i   aldi,  goncasini  avucunda  severcesine  ovusturdu,   sonra  bana  uzattu  götür  eriklerin  yanina  göm  dedi.  bende  dedigini  yaptim.  dedem  iyi  bakip  sularsan,  toprak  ana  sana   hem  erik  hemde  gül  < Filiz > i   verir  dedi.    bir  sene  sonra  toprak  ana  bize  sürpriz  yapmisti   birden  fazla  <  Filiz >ler   vermisti   cok  sevinmistim,  dedemde  sevinmisti.  zaman   topraktan  Fiskiran   <  Filiz > lerin  hangilerinin  erik,  hangilerinin   gül  oldugunu  ögrenecektik.  ben  her   firsatta    bu  < Filiz >lerin  yanina  kosuyordum,  onlarin  her-hangi  bir  seyden  darbe  almasindan  korkuyordum  kenarlarini  cit  ile  cevirmistim.   bir  gün  yine  dedemle  su  kenarinda  gezerken,  birlikte  ektigimiz   erik    ve  gül  < filiz >lerinin  yanina  gelmistik.  dedem  topragin  bereketinden,  ihtisamindan  bahsederken,  bak  evlat  insanlarda   toprak  gibidir.   kalplerine  ektigin  tohum  ne  ise   kalplerinde  O' yeserir  dedi  ve  ekledi,  sen  kin  ve  nefretten  uzak  ol her  gördügün  canlinin  kalbine  sevgi  tohumlari  ek,  kalplerden  sevgi   < Filiz > leri  yeserip  büyüsün,  tomurcuklar,  güller  acsin.   hatta  sen  koklayamasan  bile  

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 19:57 @remix- Nr.: 2 Antworten

Filiz ve Ben.
amacin  ne ?   ne  yapmak  istiyorsun ?   kendini  böylemi   tanitmak  zorundasin.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 01.08.18, 05:40 @zamir Nr.: 3 Antworten

Filiz ve Ben.
merhaba  emege  saygi  duymaniz   güzel.   bütün   büyük  yanginlar  kücük  kivilcimlardan  cikar.  bütün  meyveler,  ekinler  minik  bir  tohumdan   < filize > dönüsüp  dallanip  budaklanir.  tohum  catlayip  < filize >  dönüstümü  hayat  bulmustur,   can   bulmustur  can / canlar  önemli  benim  icin  bu  yüzden  parantez  icine  aldim 

ilginize  tesekkürler

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 01.08.18, 12:10 @eses43 Nr.: 4 Antworten

Filiz ve Ben.
Senin ektigin filizler Burda seni yansitmis bende yazmaliyimki forumda ektigini biciyorsun..sen birak filiz dikmeyi dedeyin dedigini dinle insanlara kin nifret duyan yazilarindan vazgec...
0

Beitrag gepostet am 01.08.18, 15:41 @pusu_vadi Nr.: 5 Antworten

Filiz ve Ben.
merhaba  bozuk  plak.  sana  hatirlatayim   yasam  dönüsümden  ibarettir.

NOT: sen  bu  dönüsümün  neresindesin ?

-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Filiz ve Ben.