96 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 27.07.18, 13:54
Nr.: 1
Antworten
eses43
Filiz ve Ben.
merhaba forumdaslar. cocukluk yillarimda rahmetli dedemle, bugday tarlamizin kenarindan siril, siril akip giden derenin kenarinda yürürken bir gül agacinin yanina geldik ben uzanip bir gül < filiz > ´ni koparmak istedim, dedem engelledi ve bana baska bir < filiz > ´i gösterdi, bak bu olgunlasmis ve kurumaya baslamis istersen bunu kopar dedi. kurumaya yön tutmus gül < filiz > 'ni kopardim yapraklari kivrim, kivrim, biraz soluk ama daha koyu tatli bir rengi vardi elimdeki gül < filiz > nin biraz ilerledikten sonra yine derenin kenarindaki erik agacinin yanina geldikdedem uzandi yüzlerce < filiz > sürmüs dallarin arasindan mor ve kirmizi karisimi renge bürünmüs eriklerden topladi. biraz ilerledikten sonra derenin kenarina oturduk. dedem elindeki eriklerden bana uzatti aldim ve önce kokladim erigi sonra tadina uzandim muhtesem bir tat'di. erigin elimdeki diger yarisi günesle bulusunca piril, piril parliyordu. ben bu muhtesem görüntüyü izleyip erigin tadini cikarirken dedem yedigi erigin cekirdegini hafif bir cukur acarak cekirdegi yere gömdü, bana bakarak sende yedigin erigin cekirdeklerini bu cukura birak dedi, bende aynisini yaptim sonra dedem cukuru toprakla kapatip kenarina büyük bir tas koydu. dedeme neden böyle yaptigimizi sordum, dedem, bak evlat ben belki görmem ama, eger sen hafta bir kac gün bu cekirdekleri gömdügümüz yere su tasirsan bir süre sonra toprak sana buradan bir < Filiz > verir < Filiz > büyür bir fidana, bir agaca dönüsür, sonra yine agacta pek cok < Filiz > ler olur, O'
< Filiz > lerden tomurcuklar sonra erikler olusur, toplayip yersin beni hatirlarsin diyerek güldü. dedemin elinden tuttum sana söz veriyorum buraya gelip kovayla hep su verecegim bu cekirdeklere dedim. sonra dedeme elimdeki gül < Filiz > ni gösterdim, dede bu < Filiz > in goncasini eriklerin yanina gömsek , onlarla birlikte gül < Filiz > cikarmi dedim. dedem gülümseyerek elimdeki < Filiz > i aldi, goncasini avucunda severcesine ovusturdu, sonra bana uzattu götür eriklerin yanina göm dedi. bende dedigini yaptim. dedem iyi bakip sularsan, toprak ana sana hem erik hemde gül < Filiz > i verir dedi. bir sene sonra toprak ana bize sürpriz yapmisti birden fazla < Filiz >ler vermisti cok sevinmistim, dedemde sevinmisti. zaman topraktan Fiskiran < Filiz > lerin hangilerinin erik, hangilerinin gül oldugunu ögrenecektik. ben her firsatta bu < Filiz >lerin yanina kosuyordum, onlarin her-hangi bir seyden darbe almasindan korkuyordum kenarlarini cit ile cevirmistim. bir gün yine dedemle su kenarinda gezerken, birlikte ektigimiz erik ve gül < filiz >lerinin yanina gelmistik. dedem topragin bereketinden, ihtisamindan bahsederken, bak evlat insanlarda toprak gibidir. kalplerine ektigin tohum ne ise kalplerinde O' yeserir dedi ve ekledi, sen kin ve nefretten uzak ol her gördügün canlinin kalbine sevgi tohumlari ek, kalplerden sevgi < Filiz > leri yeserip büyüsün, tomurcuklar, güller acsin. hatta sen koklayamasan bile
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 27.07.18, 19:57
@remix-
Nr.: 2
Antworten
eses43
Filiz ve Ben.
amacin ne ? ne yapmak istiyorsun ? kendini böylemi tanitmak zorundasin.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 01.08.18, 05:40
@zamir
Nr.: 3
Antworten
eses43
Filiz ve Ben.
merhaba emege saygi duymaniz güzel. bütün büyük yanginlar kücük kivilcimlardan cikar. bütün meyveler, ekinler minik bir tohumdan < filize > dönüsüp dallanip budaklanir. tohum catlayip < filize > dönüstümü hayat bulmustur, can bulmustur can / canlar önemli benim icin bu yüzden parantez icine aldim
ilginize tesekkürler
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 01.08.18, 12:10
@eses43
Nr.: 4
Antworten
pusu_vadi
Filiz ve Ben.
Senin ektigin filizler Burda seni yansitmis bende yazmaliyimki forumda ektigini biciyorsun..sen birak filiz dikmeyi dedeyin dedigini dinle insanlara kin nifret duyan yazilarindan vazgec...
0
Beitrag gepostet am 01.08.18, 15:41
@pusu_vadi
Nr.: 5
Antworten
eses43
Filiz ve Ben.
merhaba bozuk plak. sana hatirlatayim yasam dönüsümden ibarettir.
NOT: sen bu dönüsümün neresindesin ?
-----
insan bitki hayvan
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!