|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Merhaba Forumdaslar. mevsimin ve gündemin asiri sicak oldugu su günlerde aklima gelen bir hikayeyi size aktaracagim. Mevsimlerden yaz, aylardan Temmuz dolayisiyla hava cok sicak. bir gün rahmetli dedemle heybetli bir ceviz agacinin dibinde gölgeleniyorduk, dedem askerlik anilarindan bahsederken yanimza uyuz bir köpek yaklasti, dedem torbadan bir parca ekmek cikarip köpege verdi, köpek ekmek parcasini alinca uzaklasip gitti. dedem arkasindan sümsük-sünepe dedi. bende sordum dede sümsük sünepe ne demek. dedem gülümseyerek aynen sunu söylemisti. evlat sümsük sünepe diye cakallara, korkak, tuzakci, cikarina göre kilic sallayan, ilkesiz, ülküsüz, kisiliksiz, karni tok-sirti pek oldumu havlayan, yalaka insan tiplerine denir diye anlatmisti. ardindanda sunu ilave etmisti iki tür insan vardir. bir tür sümsük-sünepedir. ömrü canak yalayip, yalakalik yapmakla gecer, bir digeri ise ilkeli ve ülküsü vardir, emekcidir, alin teri dökmeden ekmege dokunmaz demisti. bak ogul bu alin teri dökmeden ekmege dokunmayanlar varya, iste onlar kainattaki bütün canlilarin dertleriyle dertlenirler, sevincleriylede sevinirler. sümsük-sünepeler ise yaladiklari canaga göre hareket ederler. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Deden adam gibi adammis nerde simdi öyle insanlar eskilere dayanirsak onlar bizi bu hale ellerini ve tirnaklaryla bu hallare getirdiler yani alinterleriyle Neyse güzel paylasim yüregine saglik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
evet dedelerimiz tecrübeli insanlar. onlarin tecrübelerini degerlendirmeliyiz. dedem rahmetli oldu, bütüb ölmüslere Allah rahmet eylesin.
----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
dedelerimiz gelecek nesillere güzel ahlak ve milli ruh birakti. bizlerde en az onlar kadar duyarli olmaliyiz. kinden, nefretten uzak, paylasimci nesiller yetistirmeliyiz. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Aynen bu yorumuna katiliyorum.allaha Iman edenden korkma,dünya malina tapanlardanda olmayalimda,minafiklarla cikarsan yola kalirsin dona |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Bu arada hayilli cumalar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
merhaba, aramayacagiz, bizzat yasayacagiz, yasatacagiz. bunu henüz bulug cagina erismemis cocuklara yasatip özümsemesini ve aktarmasini sagliyacagiz. kendimizi bütün canlilarda sorumlu hissederek bunu basarabiliriz.
NOT: Namuslularda, namussuzlar kadar cesur olmalilar. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
merhaba KO9´u tanimiyorum, sizide tanimadigim gibi. ama bildigim bir sey var O'da benim yaraticimla bütünlesme gayretim. canlilar, dogru-yanlis yaptiklari her eyleminden sorumludur. bunun muakemesinin yapildigi ilk yer insanin kendi vicdanidir. bazen insanlari vicdanlariyla bas-basa birakmakta yarar vardir.
NOT: diktigin bir agac kadar bile ömrün yok. O' zaman kisacik ömrünü cirkinlestirmeye degmez. insan paylasmakla mükelleftir.. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Evet dogru söylüyorsun insanlarimiz civil civil herseyde pekte kimsenin sikayeti Yok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
sizede hayirli cumalar. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Allah rahmet eylesin çok doğru demiş ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Neeeeeeeeeee KO9 Dick´mi  onundami böyle dokuz tane yüzü var sasirdim valla bu sayfanin tek dobrasiyim desem abartmam herhalde. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
merhaba, yaslandikca dedemin her zaman dogru söyledigini görüyorum. yasamini kaybetmis bütün canlilara ve yasayanlara Allah rahmet etsin.
NOT: cünkü yasayanlarin ölülerden daha cok rahmete ve merhamete ihtiyaci var diye düsünüyorum.  ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Önemli külüstür olmasi degil ihtiyacini görmesi araba saten huziri masraf |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
bakis aciniz cok güzel. evet önemli olan ihtiyacini karsilamasi. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Amin
Gerçektende yaşayanların daha çok ihtiyacı var katılıyorum ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Saten dünyada herkez ihtiyacini karsilayacak kadar masraf yapsa dünyada fakir ve yoksul kalmaz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
insan toprakla bütünlestigi zaman geldigi yere dönüsümünü tamamlamis oluyor. ama ruh nereye gidiyor, ne yapiyor bilemiyoruz. bu nedenle yasarken insan ve diger canlilarin kiymetini bilmek lazim. amiyane tabiriyle tadini cikarmak lazim. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
Aynen öyle carpe diem ----- Tempus edax rerum!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümsük - Sünepe. |
nefsimizin degilde vicdanimizin sesini dinlesek paylasimci olsak bütün canlilar baris ve huzur icinde yasar. ----- insan bitki hayvan |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!