64 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.07.18, 21:25 Nr.: 1 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Merhaba   Forumdaslar.    mevsimin  ve   gündemin   asiri  sicak  oldugu  su  günlerde   aklima  gelen   bir  hikayeyi   size  aktaracagim.   Mevsimlerden  yaz,  aylardan  Temmuz   dolayisiyla   hava  cok  sicak.  bir  gün  rahmetli  dedemle   heybetli  bir  ceviz  agacinin   dibinde  gölgeleniyorduk,  dedem  askerlik  anilarindan  bahsederken   yanimza    uyuz  bir  köpek  yaklasti,  dedem  torbadan  bir  parca  ekmek  cikarip  köpege  verdi,  köpek  ekmek  parcasini  alinca  uzaklasip  gitti.  dedem  arkasindan  sümsük-sünepe  dedi.  bende  sordum  dede  sümsük  sünepe  ne  demek.  dedem  gülümseyerek  aynen  sunu  söylemisti.  evlat  sümsük  sünepe  diye  cakallara,  korkak,  tuzakci,   cikarina  göre  kilic  sallayan,  ilkesiz,   ülküsüz,  kisiliksiz,  karni  tok-sirti  pek  oldumu  havlayan,  yalaka  insan  tiplerine  denir   diye  anlatmisti.  ardindanda  sunu  ilave  etmisti  iki  tür   insan  vardir.  bir  tür  sümsük-sünepedir.  ömrü   canak  yalayip,  yalakalik  yapmakla  gecer,  bir  digeri  ise  ilkeli  ve  ülküsü  vardir,  emekcidir,  alin  teri  dökmeden  ekmege  dokunmaz  demisti.  bak  ogul  bu  alin  teri  dökmeden  ekmege  dokunmayanlar  varya,  iste  onlar   kainattaki  bütün  canlilarin  dertleriyle  dertlenirler,  sevincleriylede  sevinirler.  sümsük-sünepeler ise  yaladiklari  canaga  göre  hareket  ederler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 26.07.18, 22:27 @eses43 Nr.: 2 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Deden adam gibi adammis nerde simdi öyle insanlar eskilere dayanirsak onlar bizi bu hale ellerini ve tirnaklaryla bu hallare getirdiler yani alinterleriyle Neyse güzel paylasim yüregine saglik
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 12:44 @fiasko Nr.: 3 Antworten

Sümsük - Sünepe.
evet  dedelerimiz  tecrübeli  insanlar.  onlarin  tecrübelerini  degerlendirmeliyiz.  dedem  rahmetli  oldu,  bütüb  ölmüslere Allah  rahmet   eylesin.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 12:49 @davudbey19 Nr.: 4 Antworten

Sümsük - Sünepe.
dedelerimiz   gelecek  nesillere güzel  ahlak   ve  milli  ruh  birakti.  bizlerde  en  az  onlar  kadar  duyarli  olmaliyiz.  kinden,  nefretten  uzak,  paylasimci  nesiller  yetistirmeliyiz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 12:56 @eses43 Nr.: 5 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Aynen bu yorumuna katiliyorum.allaha Iman edenden korkma,dünya malina tapanlardanda olmayalimda,minafiklarla cikarsan yola kalirsin dona
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 12:57 @eses43 Nr.: 6 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Bu arada hayilli cumalar
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 13:58 @k09 Nr.: 7 Antworten

Sümsük - Sünepe.
merhaba,  aramayacagiz,   bizzat  yasayacagiz,  yasatacagiz.  bunu  henüz bulug   cagina  erismemis  cocuklara  yasatip  özümsemesini  ve  aktarmasini  sagliyacagiz.  kendimizi  bütün  canlilarda  sorumlu  hissederek   bunu  basarabiliriz.  

NOT: Namuslularda,  namussuzlar  kadar  cesur  olmalilar.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:06 @fiasko Nr.: 8 Antworten

Sümsük - Sünepe.
merhaba  KO9´u    tanimiyorum,   sizide  tanimadigim  gibi.   ama  bildigim  bir  sey   var   O'da  benim   yaraticimla  bütünlesme  gayretim.  canlilar,   dogru-yanlis  yaptiklari  her  eyleminden  sorumludur.  bunun  muakemesinin  yapildigi  ilk  yer  insanin  kendi  vicdanidir.  bazen  insanlari  vicdanlariyla  bas-basa  birakmakta  yarar  vardir. 

NOT: diktigin  bir  agac  kadar  bile  ömrün  yok.   O'  zaman   kisacik  ömrünü  cirkinlestirmeye  degmez.  insan   paylasmakla   mükelleftir..

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:08 @fiasko Nr.: 9 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Evet dogru söylüyorsun insanlarimiz civil civil herseyde pekte kimsenin sikayeti Yok
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:08 @davudbey19 Nr.: 10 Antworten

Sümsük - Sünepe.
sizede  hayirli  cumalar.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:26 @eses43 Nr.: 11 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Allah rahmet eylesin çok doğru demiş
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:42 @fiasko Nr.: 12 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Neeeeeeeeeee   KO9   Dick´mi       onundami  böyle  dokuz  tane  yüzü  var  sasirdim  valla  bu  sayfanin   tek  dobrasiyim  desem  abartmam  herhalde.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:49 @isabella Nr.: 13 Antworten

Sümsük - Sünepe.
merhaba,  yaslandikca  dedemin  her  zaman  dogru  söyledigini  görüyorum.  yasamini  kaybetmis  bütün  canlilara  ve  yasayanlara  Allah  rahmet  etsin.

NOT:  cünkü  yasayanlarin   ölülerden  daha  cok   rahmete  ve  merhamete  ihtiyaci  var  diye  düsünüyorum. 

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:50 @fiasko Nr.: 14 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Önemli külüstür olmasi degil ihtiyacini görmesi araba saten huziri masraf
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:51 @davudbey19 Nr.: 15 Antworten

Sümsük - Sünepe.
bakis  aciniz  cok  güzel.  evet  önemli  olan  ihtiyacini  karsilamasi.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:52 @eses43 Nr.: 16 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Amin

Gerçektende yaşayanların daha çok ihtiyacı var katılıyorum 

-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:55 @eses43 Nr.: 17 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Saten dünyada herkez ihtiyacini karsilayacak kadar masraf yapsa dünyada fakir ve yoksul kalmaz
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:56 @isabella Nr.: 18 Antworten

Sümsük - Sünepe.
insan   toprakla  bütünlestigi   zaman  geldigi  yere  dönüsümünü  tamamlamis  oluyor.  ama  ruh  nereye  gidiyor,  ne  yapiyor  bilemiyoruz.  bu  nedenle  yasarken  insan  ve  diger  canlilarin  kiymetini  bilmek  lazim.  amiyane  tabiriyle  tadini  cikarmak  lazim.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:57 @eses43 Nr.: 19 Antworten

Sümsük - Sünepe.
Aynen öyle carpe diem
-----
Tempus edax rerum!!!
0

Beitrag gepostet am 27.07.18, 14:57 @davudbey19 Nr.: 20 Antworten

Sümsük - Sünepe.
nefsimizin  degilde  vicdanimizin  sesini  dinlesek  paylasimci  olsak   bütün  canlilar  baris  ve  huzur  icinde  yasar.
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Sümsük - Sünepe.