106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.06.18, 12:37 Nr.: 1 Antworten

Ben, Adem´i beser.
Ben  Adem'i   beser,  gecenlerde  dümbükler  carsisinda  gezerken,  sürü   halinde  gezen  yalakalara   rastladim.  dogru-dürüst   ayakta  duramiyorlardi,  kenara  cekilip  izledim,  yalpalayarak   dolasirlarken  elleride  alinlarindaydi,   birden  yagmur  yagmaya  basladi   ani  reaksiyon  olarak  hepside  ellerini  alinlarindan  biraktilar,  Aaaa  birde  ne  göreyim  hepsinin   alninda  sarlatan  yaziyor.  sonra  kukla  tipli  bir  sahis  geldi  elinde  siyah  bir  semsiye  vardi semsiyenin  üzerinde   < Tasnak >  yaziyordu.  bilmiyorum  artik  semsiyenin  markasimidir  nedir.  derken  kukla  tipli sahis  yürüyün  yalakalarim  sizi  araratin  zirvesine  cikaracagim,   diyerek  avazi  ciktigi  kadar  bagiriyordu,  yalakalardan  birisi  fisildiyarak  yanindakilere   sunu  söylüyordu.   yavvv   fitneci  kardeslerim  her  defasinda  bu  kuklanin  pesine  takilip  hüsrana  ugruyoruz   bu  defada  bizi  araratin  tepesine   diye etna  yanardagina  götürmesin   diye  hayiflandi.  fineciler  gurubundan   ak  sakalli  yipranmis  ama  hala  insanca  gülümseyebilen  yasli  bir  adam,  basini  kaldirip  cevresindekilere  hüzünle  bakti.   Ahhhhhh   Ararat   Ahhhh  nerede   O'  eski  günlerdeki,
insanin,  bitkinin,  hayvanin  birbirine  karisan,  beseriyetin  kirinden  arinmis  onurlu  kardeslik  kokusu  diye  söylendi,   ve  gözlerinden  iki  damla  yas  süzüldü  yasli  adamin.  pesinden,  homurdanmalar,  söylenmeler  birbirine  karisti,  tabi  bu  durum  kargasaya  dönüstü,  hicbir  kisi  kimin  ne  dedigini  anlamiyordu,  kaosa  dogru  giden   bu  kargasayi  gören   yasli  adam  yüksek  sesle   bagiriyordu,   iradenizi  satmayin,  iradenizi  satmayin,  iblisle  isbirli  yapmayin,  vicdaninizin  sesini  dinleyin   diye  bagirirken  yere  yigilip  kaldi   ruhunu  teslim   etti.  bunlari  izleyen  kücük  bir  cocuk   babasina   merakla  sordu  baba   O'  yere  yikilan  aksakalli  dede     iradenizi,  satmayin,  iradenizi  satmayin  diye  bagirarak  ne  demek  istiyor   diye  sordu, 
Baba  cevap  verdi   Bak  oglum  iki  türlü  irade  vardir  ilki  külli  iradedir  ikincisi  cuzi  iradedir.  külli  irade  Allahin  iradesidir.  cuzi  irade  ise  Allahin  kendi  iradesinden  insana lutfettigi  iradedir.  insan  yer-yüzünde  cuzi  iradesiyle  külli  iradeyi  temsil  eder,  böylelikle  cok  degerli  bir  sorumluluk  almistir.  yani  yasli  amca  Allahin  olan  iradeyi  nefsani  cikarlariniz  icin  satmayin  diye  uyariyor.  Adam  üzerinde  tasnak  yazan  semsiyeye  bakti  ve  hayiflanarak  söylendi  < iblisin  usaklari >  cocuk,  baba  ne  dedin ?  baba,  yok  ogul  bir  sey  demedim  hadi  buradan  uzaklasalim  bu  semsiyenin  altinda  bize  yer  yok  dedi.    bizim  semsiyemiz  gök  kubbe,  gün  gelir  islatip  bereketlendirir,  gün  gelir   serin,  serin  eser  serinletir,  gün  gelir  sicacik,  isitir,   bizim  gök  kubbe  semsiyemiz  O´ kadar  büyükki,   bütün  renkleri,  insanlari,  hayvanlari,  bitkileri  barindirir.  haddini  bilmeyenler  cogaldiginda,  cuzi  irdeyi  nefsani  kullananlar,  cogalip,  azdiginda  gök kubbe  ansizin    beserriyeti  arindirir.  bak  ogul  simdi  biz  görünürde  eve  kosuyoruz  yaaa.  aslinda  hepimiz,  bilerek  yada  bilmeden  bu  arindirmaya  kosuyoruz.

Eses 43  

-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Ben, Adem´i beser.