142 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 29.01.18, 05:56 @babey Nr.: 41 Antworten

Adalatin simgesi
//www.muellersfritz.de/Worum-gehts

Neden uydurma bir hikayeye Atatürk'ü de mal ediyorsun?

Yukarıdaki bağlantıda bu hikayenin bir radyo programında uyduruk bir uyarlamadan ibaret olduğu yazıyor.

Atatürk'ü anlatmak için böyle yazılar anca O'nu sevmeyenlere malzeme çıkarır.

-----
Sen genede iyi ol.
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 05:57 @_ah_kalbim_ Nr.: 42 Antworten

Adalatin simgesi
Kaynak:

//www.muellersfritz.de/Worum-gehts/

-----
Sen genede iyi ol.
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 09:44 @karahasan Nr.: 43 Antworten

Adalatin simgesi

Emin olun malzeme  aramak  degil,, !

Sadece  anlamaya  calisiyorum,,   arastirmadan ,,emin olmadan bu kadar  sempati yada  antipati  nasil  olusabilir  insanlarda...

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 13:06 @karahasan Nr.: 44 Antworten

Adalatin simgesi
slm kara hasan.
Radyo programlarinda anlatilan veya yazilanlar ne kadar inandirici olabilirki,sen bu öyküye uyduruk dersin.
Ayrica Atatürk,ü sevmeyenlere bu öyküden nasil bir malzeme cikar anlamis degilim!!!
Demekki konuyu iyice okumamissin...Ne diyelim istersen tekrar oku ve nalamaya calis.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 13:09 @_ah_kalbim_ Nr.: 45 Antworten

Adalatin simgesi
Eger tarafsiz kaynak yoksa ve tarih yalan söylüyorsa...Edindigimiz bilgileri mantigimizdan gecirmemiz gerekiyor.Akil süzgecini iyi kullanmaliyiz.
-----
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 14:58 @babey Nr.: 46 Antworten

Adalatin simgesi

Aleykümselam Kardeşim.

Ben okumasına okudum.

Okudum da, konuyu hemen her zaman
yaptığım gibi önce bir araştırdım.

Sonra cevap yazımın başınada kaynak olarak
bu bağlantıyı koydum.

www.muellersfritz.de/Worum-gehts/

Bu bağlantıda da yazdığı gibi; 

bu Değirmenci olayı bir gırgır radyo
programı için bir uyarlamaymış.

Saygılar

-----
Sen genede iyi ol.
0

Beitrag gepostet am 29.01.18, 23:14 @babey Nr.: 47 Antworten

Adalatin simgesi
slm babey,,mustafa kemal atatürk allahin özel bir kuludur,türk milletinin kurtaricisi olarak gönderilmistir,,osmanlinin son dönemde düstügü durum nerdeyse bir ulusun sonunu getirecekti,,düsünsene 1 dünya savasindan sonra türkiyenin nüfusu sadece 8 milyon kalmisti,,allahdan rus carligi yikildi....osmanli evet bizim atalarimiz ama sunu sormadan gecmemek gerek,, osmanli nerde hata yapdida ilimden bilimden teknolojiden uzak kaldi???.bunun sonuclarini 1.dünya savasinda balkan savasinda 5 milyon vatan evladini kaybetmekle ödedik....atatürk ilke inkalaplari bir devrimdir bunuda  kadarda yasatmak bu ulusun boynunun borcudur....ha din le ilgili konuyu baska yere ceken arkadaslarada sunu demek istiyorum,,,ister yoboz olun ister gerici ister seriattci ama lütfen bunu kendi hayatinizda yasayin......
0

Beitrag gepostet am 30.01.18, 00:56 @pusu_vadi Nr.: 48 Antworten

Adalatin simgesi
selam pusu vadi...
Bilim,ilim ,teknoloji osmanliya yabanci kelimelerdi,sadece toprak alarak büyümek yerine belli sinirlar icinde iceriden kalkinma düsünülemedi,okul.fabrika,tarim hayvancilik ,sanayi önemsenmedi. Cöküsün bir degil bircok nedeni var. Padisahligin babadan ogula gecmesi sonucu gelen padisahlarin yetersizligi kabiliyetsizligi nedenlerden biridir.
Toprak alarak büyüme yerine belli sinirlar icerisinde kalkinma akla gelmedi,Okul.egitim,fabrika yok denecek kadar azdi,sadece iki yüksek okul vardi,sanayi sifirdi.
Osmanlinin kurulus,yükselme ve cökme dönemleri var,biz nedense hep yükselme dönemiyle övünürüz.Bu konuyu masaya yatiracaksak her dönemini incelemek gerekir.
Elbette basari göstermis liderler ile övünecegiz,fatih,kanuni yavuz ..vs.gibi.
Ancak bunu yaparken tüm dünyada saskinlik yaratmis olan Atatürk,ün devrimlerini bir kenara atmayacagiz.
Senin de dedigin gibi din ile devlet islerini ayirt etmek gerek...kal saglicakla.

-----
0

Beitrag gepostet am 30.01.18, 10:06 @babey Nr.: 49 Antworten

Adalatin simgesi

Her   harükalde  akil süzgecimizden  gecirmeliyiz  tabiiki ,, kapasitemiz   kadardir  sonuc..

-----
0

Beitrag gepostet am 01.02.18, 06:19 @-moruk- Nr.: 50 Antworten

Adalatin simgesi
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz

Neredesin Mavi Gözlüm 
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bu Gemi Bu Karadeniz
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm 

Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
İçimde Sen,Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm

Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
Bir Daha Gel, Gel Samsundan
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 00:23 @scalanuova Nr.: 51 Antworten

Adalatin simgesi

GERI ZEKALI misiniz...?

Her halükarda   kelimesi ni  siz duymadiniz diye  yokmu sayiliyor  türkcede....

Yada  yazilisinda  klavye  hatasini  hesaba  katamayacak  kadarda  düsünce  özürlümüsünüz ....

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 00:26 @scalanuova Nr.: 52 Antworten

Adalatin simgesi

Velhasil kelam  her  durumda,,  her kosulda  anlamlarina  gelir...

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 17:30 @babey Nr.: 53 Antworten

Adalatin simgesi
babecan bu insanlari anlamak cok zor hepmiz insaniz ister müslüman ol ister hiristiyan ister yahudi sonucta insandir herkes toplanip bir kisi sevmek zorunda degil almanyada 7 bucuk milyon yabanci  insan yasiyor bunun 3 bucuk türk miletimiz insanlarimiz var yasiyor kimsi alman vatandasi kimsi türk vatandasi bu normaldir ama hadini bilmiyen soysuzlar nerden geldigini unutmus mademki sen akp cok seviyorsan almanyada isin ne almanlarin tuvaletlerini temizliyorsunuz gidin akp size baksin niye gitmiyorsunuz cünki almanya cok rahat ülke yidigin önünde yimedigin arkanda kimse demesin ben giderim buyurun gidin sizleri tutan yoki akp zaten 60 bin insani iceri ati 138 gazeteci doktur bilincli insanlar icerde eee akp ses cikarirsan iceri atilirsin 10 yilda akp carsafda getirdi araplarla doldu ne mütlü arapim diyecekler cok isterdim bu akp cocuklarini askere savasa göndersin allah yüz binkere belanizi versinki sizi basa getirenler nalet olsun bu akp icin nice insanlar öldü asker polis halk sivil öldü eee beyler keyfine bakiyor belanizi versin sizlerin
-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 17:39 @babey Nr.: 54 Antworten

Adalatin simgesi
Bildergebnis für memleket isterim nazim hikmet
-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 20:25 @mehriban Nr.: 55 Antworten

Adalatin simgesi
Selam mehriban..
Bayagi sinirlenmis gibisin...sakin ol.
Bize düsen begenmedigimiz gelismelere muhalefet olurken sakinligimizi korumaktir.
Kimseye oraya buraya gidin diyemeyiz,isteyen istedigi yerde yasar.
Oy verme olayi da ayri bir konu zamani gelince kime oy verilecek kisinin kendi kararidir.
Biz sadece fikirlerimizi görüslerimizi ortaya döker,yanlisa yanlis ,dogruya dogru deme durumundayiz.Yok benim fikrim daha dogru diyen olursa ki oluyor elbette...
Edep ve terbiye sinirlari icerisinde tartisir sonuc almaya calisiriz.Sonuc cikmazsa herkes kendi yoluna gider.
Zira biz ne köse yazariyiz ne de arastirmaci yazar konumundayiz.
                                                                                                         saglicakla kallll....

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 23:12 @scalanuova Nr.: 56 Antworten

Adalatin simgesi

Ayy  nekadar  dikkatli ,, bilgilisiniz  tamm   katiksiz  chpli 

yazilistaki  hatayi  görmeniz sizin  ne  denli     yüksek  tahsil  yaptiginizin göstergesi...  Net

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 23:14 @babey Nr.: 57 Antworten

Adalatin simgesi
Babey 136  yorumunuzu  alkisliyorum...
-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 23:24 @mehriban Nr.: 58 Antworten

Adalatin simgesi

Mehribancigim   ALLAH   hakli olanin   hakkini,,  olmayanin  belasini   ergec  verir...

AKP ciler  neden  almanyada  söyleyim...  Cocuklari  icin   egitimlerini  yarida  birakip  gitmek,,  egitim  hayatlarini bitirmek olur..  Maalesef  ana  dilleri almanca,  ikinci ingilizce , ücüncü  türkce dilleri... 

Birde  benim   duam  ALLAHim  bana  dilediklerinin  iki  katini sanada  nasip  etsin  canim  benimm...

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 23:31 @_ah_kalbim_ Nr.: 59 Antworten

Adalatin simgesi
ah kalbim..tesekkür ederim...
Aklin yolu birdir.

-----
0

Beitrag gepostet am 02.02.18, 23:49 @babey Nr.: 60 Antworten

Adalatin simgesi
babeycan sende haklisin sende kal saglicakli ve yorumun icinde tesekürler 
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Adalatin simgesi