Güzel bir hikaye paylaşım icin teşekkürler. Mustafa Kemal paşanın bir çok sözü vardır çoğunda da ne kadar ileri görüşlü olduğunu belli etmiş, gerçek bir liderdi. Şu anda ki durumlara bakarsak ve bir kaç yıl geri de gitsek ne kadar çağ atlayanadığımızı görmek mümkün. Milletini kalkındırma ve huzuru icin calışmalar benim gözümde daha çok kendi menfaatleri icin çalıştıklarının tablosu dur . Atamiz “Bizim milletimizin adalet düzeyi, başka milletlerin adaletinden aşağı kalamaz. Her milletten fazla adaleti sağlamalıyız. En ileri ve uygar devletlerin yasalarına eşit yasalar yapabiliriz. Eski gereksinimlere göre yapılmış şeyleri, gereksinim ilerledikçe yenilemek gerekir. Bu eksik araçlarla arzu olunan şeyleri temine imkân yoktur. Hukuk uzmanları, hemen bu yolda çalışmaya başlamalıdırlar.” Derken şimdikiler işlerine geldikleri gibi hak ve hukuku oynatıyor buna adalet denilemez çünkü demokrasiden eser Yoktur, mahkemeler devlet icin değil bağımsız millet için çalışmalıdır unutmayalım!
Ben teşekkür ederim milyonlar boşuna çıkmadı sokağa, hakkını aramaya da devam edecekler. Adalet herkes icin gerek. Hala adalet ve demokrasinin var olduğunu iddia edenlere şunları yazmak istiyorum adalet varda neden onca basın mensubu ve akademisyenler hala tutuklu ? Özgürlük var diyene neden sayın cumhurbaşkanı basına neyi yazıp yazamayacağını tebliğ ediyor? Savaşa karşıyım demek neden yasaklandı ve diyenlere neden tutuklama emri çıkartıldı ? Terör örgütlerin soyu kurusun ama neden pyd liderini Ankara’da ağırlandığını öğrenmek yasak. PKK örgütü oldu olası düşmandır peki neden af yasası çıkartıldı da hatta ceplerine para verildiğini bilmek yasak. Onca şehit düşerken bu topraklarda kendi oğulların neden kısa dönem askerlik hatta çürük raporu aldığını sorma yasağını bırakın suç niteliğinde olmuş. Kendileri sakallının önünde diz çöküp tonla savunulduğunu içeren onca kayıtlı belge varken neden soruşturmaya başlanmıyor. Bazıları hala sevda uğruna hak ve hukuk arayanı terörist, capulcu, putperest, yobaz vs. olarak hitap etmeye devam etsin bozuk plak gibi, kavramaya uygun birşeyler eksik gibi ama o gün gelecek. Kusura bakma babey usta bunca yorum okuduktan sonra susmam mümkün olmadı
Adaletin sembolü olarak adalet ve düzen tanrıçası Themis kullanılmaktadır. Themis, Roma mitolojisindeki Iustitia’nın karşılığıdır denilebilir.
Themis’in “Kadın” ve “Bakire” olması bağımsızlığını sembolize eder.
Gözlerinin bağlı olması davanın tarafları davacı ve davalıya karşı tarafsızlığını sembolize eder.
Themis’in elindeki “Terazi” adaleti ve hakların dengeli şekilde dağıtılmasını sembolize eder.
Themis’in eindeki “Kitap” “Kanun” kitaplarını, adaletin kanunlara uygun şekilde dağıtımını sembolize eder.
Themis’in elindeki “Kılıç” adaletin verdiği hükümlerin yerine getirilmesini, aksi halde kılıç zoruyla adaletin tecellisinin sağlanacağını (icra edileceğini) anlatır.
Ben arada takiliyorum Siz basinizin caresine bakin tavsiye derseniz seviyesizlerle matab olmadan,, diyeceginizi deyip gecersiniz afkursun dursun...
Öncelikle sunu beyan etmek isterim babey...
90 yildir masa masinda 4 amiralin yazdigi tarihi esas alip 600 yillik tarihimizi yok sayan bir bakis acisi tartisilir,, akabinde degirmenci örnegine kadar adalet icin tarihimizde altin sözler okadar cokki... Mesela ADALET MÜLKÜN TEMELIDIR ! HZ. ÖMER...
Hikayeler yerine OSMANLI tarihinden örneklere bakiniz... Sacma sapan uydurmalara degil...
Aynen dediklerim gecerli,, O söz HZ.Ömer e ait Atatürke degil !! arastirin görürsünüz...
OSMANLI imparatorlugu ALLAHIN adaleti ile hükmetmistir,, onuda arastirir iseniz göreceksiniz...
Adalet mülkün temelidir ! hapse konan aklanir cikar hakli isie,,, istiklal mahkemesi kurulup asilanlar ne kadar adildi onuda düsünmek lazim....
Tarafsiz kaynak var mi var ise tavsiye edebilirmisiniz...
Saygi duymak tabiiki gerekli ve duyulmalidir...