98 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 27.01.18, 00:53 @babey Nr.: 21 Antworten

Adalatin simgesi
Arkadaslar ne yapiyorsunuz siz böyle...
konu ucmus gitmis....sildirmek zorunda kalmak istemiyorum lütfen edebinizle yazin..kendinize yakisacak sekilde yazin....bir daha uyarmak zorunda birakmayin beni rica ediyorummmm

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 09:00 @asri Nr.: 22 Antworten

Adalatin simgesi
Erdogani sevmeyenler terörist savunucusu,Atatürk,ü sevmeyenler yobaz falan gibi basit düsünce sahibi olan kisiler cahil kisilerdir veya karsti bilerek yapiyordur.
Kimse kimseyi sevmek zorunda degil,zorla olan sevgi cakma sevgidir ancak cakma adalet diye birsey olamaz olmamali,eger böyle bir adalet varsa insan olarak vatansever olarak gercek adaleti getirmek icin ugrasmaliyiz.Zira adalet herkese lazim.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 09:04 @babey Nr.: 23 Antworten

Adalatin simgesi

Güzel bir hikaye paylaşım icin teşekkürler. Mustafa Kemal paşanın bir çok sözü vardır çoğunda da ne kadar ileri görüşlü olduğunu belli etmiş,  gerçek bir liderdi. Şu anda ki durumlara bakarsak ve bir kaç yıl geri de gitsek ne kadar çağ atlayanadığımızı  görmek mümkün. Milletini kalkındırma ve huzuru icin calışmalar benim gözümde daha çok kendi menfaatleri icin çalıştıklarının tablosu dur . Atamiz “Bizim milletimizin adalet düzeyi, başka milletlerin adaletinden aşağı kalamaz. Her milletten fazla adaleti sağlamalıyız. En ileri ve uygar devletlerin yasalarına eşit yasalar yapabiliriz. Eski gereksinimlere göre yapılmış şeyleri, gereksinim ilerledikçe yenilemek gerekir. Bu eksik araçlarla arzu olunan şeyleri temine imkân yoktur. Hukuk uzmanları, hemen bu yolda çalışmaya başlamalıdırlar.” Derken şimdikiler işlerine geldikleri gibi hak ve hukuku oynatıyor buna adalet denilemez çünkü demokrasiden eser Yoktur, mahkemeler devlet icin değil bağımsız millet için çalışmalıdır unutmayalım! 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 09:15 @_ah_kalbim_ Nr.: 24 Antworten

Adalatin simgesi
Ben de allahin adaletine inaniyorum...
Ancak konu da bahsedilen adalet ilahi adalet degil arkadasim....
Konuda degirmencinin adalete verdigi önem ve savas islenmis,ayni sekilde ulu Önder Atatürk,ün adalete verdigi hassasiyet dile getirilmis...Osmanli heyeti bireyleri yilbasi eglencesindeyken kendi tek basina gidip orayi ziyaret etmesi bunun bir ispatidir.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 09:20 @isabella Nr.: 25 Antworten

Adalatin simgesi
selam isabella arkadasim.
Güzel bir noktaya degindin...
Eger bir ülkede milyonlar adalet icin mitingler düzenliyor ve yürüyüsler yapiyorsa orada adalet yok demektir.Maalesef bu konuda cok geri kaldik...
          Duyarliligin icin tesekkür ederim. 

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 09:45 @babey Nr.: 26 Antworten

Adalatin simgesi
Konuda adi gecen degirmenci gibi,bilincli insanlarin kuracagi bir adalete hepimizin ihtiyaci var.
Hic kimse bunu alin demez,almasini bilecegiz,bedel ödenmesi gerekiyorsa ödeyecegiz.
          Ancak bakiyorum millet devamli cekisme icinde,aman ben daha keskin yazayim aman ben daha kabadayi yazayim,ben daha yaralayici yazayim,gerekirse argo gerekirse küfür...gibi sacalik pesindeyiz...Ben ve benim gibi düsünenler bunlarin hicbirine alkis tutmaz...
Hangi parti seveni olursan ol. hangi lideri seversen sev,hangi görüste olursan ol  adalet sana da gereklidir.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 19:28 @babey Nr.: 27 Antworten

Adalatin simgesi

Ben teşekkür ederim milyonlar boşuna  çıkmadı sokağa, hakkını aramaya da devam edecekler. Adalet herkes icin gerek. Hala adalet ve demokrasinin  var olduğunu iddia edenlere şunları yazmak istiyorum adalet varda neden onca basın mensubu ve akademisyenler hala tutuklu ? Özgürlük var diyene neden sayın cumhurbaşkanı basına neyi yazıp yazamayacağını tebliğ ediyor? Savaşa karşıyım demek neden yasaklandı ve diyenlere neden tutuklama emri çıkartıldı ? Terör örgütlerin soyu kurusun ama neden pyd liderini Ankara’da ağırlandığını öğrenmek yasak. PKK örgütü oldu olası düşmandır peki neden af yasası çıkartıldı da hatta ceplerine para verildiğini  bilmek yasak. Onca şehit düşerken bu topraklarda kendi oğulların neden kısa dönem askerlik hatta çürük raporu aldığını sorma yasağını bırakın suç niteliğinde olmuş. Kendileri sakallının önünde diz çöküp tonla savunulduğunu içeren onca kayıtlı belge varken neden soruşturmaya başlanmıyor. Bazıları hala sevda uğruna hak ve hukuk arayanı terörist, capulcu, putperest, yobaz vs. olarak hitap etmeye devam etsin bozuk plak gibi, kavramaya uygun birşeyler eksik gibi ama o gün gelecek. Kusura bakma babey usta bunca yorum okuduktan sonra susmam mümkün olmadı 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 19:33 @scalanuova Nr.: 28 Antworten

Adalatin simgesi
Siyaseti din ile karıştırmak doğru olmaz karışınca ortaya neler çıktığını gördük  hırsızlık ve dolandırıcılık olayların sayısı çok arttı katılıyorum yaşam zor yasaklar çok ama eksiği de bol. Almanya’da da öyle gerçi Avrupa birliğine giren ülkelerden göç eden çok olunca burda da arttı suçlar ama bir nevi yinede korkusuz yasıyoruz
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 22:22 @babey Nr.: 29 Antworten

Adalatin simgesi
0px -140px no-repeat rgb(244, 244, 242); margin: 0px 0px 12px; padding: 0px; position: relative; height: 255px; max-width: 556px; width: 556px; color: rgb(68, 68, 68); font-family: "helvetica neue", Helvetica, Arial, Verdana, sans-serif;" class="modern_img_frame tt-blog-featured">
50% 48% no-repeat; margin: 0px; padding: 0px; width: 556px; height: 255px;" class="img-preload">Adaletin Sembolü Kadının Elinde Neden Terazi, Kitap, Kılıç var?
Adaletin Sembolü Kadının Elinde Neden Terazi, Kitap, Kılıç var?

Hukuk Danışmanlığı

Adaletin sembolü olarak adalet ve düzen tanrıçası Themis kullanılmaktadır. Themis, Roma mitolojisindeki Iustitia’nın karşılığıdır denilebilir.

Themis’in “Kadın” ve “Bakire” olması bağımsızlığını sembolize eder.

Gözlerinin bağlı olması davanın tarafları davacı ve davalıya karşı tarafsızlığını sembolize eder.

Themis’in elindeki “Terazi” adaleti ve hakların dengeli şekilde dağıtılmasını sembolize eder.

Themis’in eindeki “Kitap” “Kanun” kitaplarını, adaletin kanunlara uygun şekilde dağıtımını sembolize eder.

Themis’in elindeki “Kılıç” adaletin verdiği hükümlerin yerine getirilmesini, aksi halde kılıç zoruyla adaletin tecellisinin sağlanacağını (icra edileceğini) anlatır.

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 22:23 @babey Nr.: 30 Antworten

Adalatin simgesi
bu alintiyi alip yapistirdim belki bilmeyenler vardir diye
-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 22:29 @babey Nr.: 31 Antworten

Adalatin simgesi
Bildergebnis für potsdam sanssouci sarayi
-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 22:29 @babey Nr.: 32 Antworten

Adalatin simgesi
Pastsdam sansosi sarayi
-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 22:31 @babey Nr.: 33 Antworten

Adalatin simgesi

-----
0

Beitrag gepostet am 27.01.18, 23:47 @asri Nr.: 34 Antworten

Adalatin simgesi
Sen osmanliyi biliyorsun ya yetmezmi???
Övünülecek tek sey 400 yil boyunca dünyada söz sahibi olmalari...baska da hicbir seyleri yok.
Padisahlarin türk oldugu bile süpheli,atalarimiz dersiniz ama padisahlik babadan ogula gectigi icin hepsi kirma zira senin begenmedigin yabancilardan olmadirlar karilari hep yabancidir.
Osmanli zamaninda okuma yazma sayisi okul sayisi üneversite sayisi fabrika sayisi daha sayayimmi öyle saniyorum ki bunlarin hicbirinden haberin bile yok.
Ayrica konu osmanli konusu degil ,padisahlar bile zevke sefaya düskünken heyetin eglenceye adaletten daha önem vermeleri normaldir.
Baska bir forumda sana osmanli dersi verebilirim simdiki konu o degil,dersine azicik calis emi...

-----
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 01:41 @asri Nr.: 35 Antworten

Adalatin simgesi

Ben  arada   takiliyorum  Siz  basinizin  caresine  bakin   tavsiye  derseniz   seviyesizlerle  matab olmadan,,  diyeceginizi deyip  gecersiniz  afkursun  dursun...

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 02:18 @babey Nr.: 36 Antworten

Adalatin simgesi

Öncelikle  sunu  beyan  etmek isterim babey...

90  yildir  masa  masinda  4  amiralin yazdigi   tarihi  esas  alip  600  yillik  tarihimizi  yok  sayan bir  bakis  acisi  tartisilir,, akabinde  degirmenci  örnegine  kadar  adalet icin  tarihimizde  altin  sözler  okadar  cokki...  Mesela  ADALET MÜLKÜN  TEMELIDIR !  HZ. ÖMER...

Hikayeler  yerine  OSMANLI tarihinden  örneklere  bakiniz... Sacma sapan uydurmalara  degil...

-----
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 11:15 @_ah_kalbim_ Nr.: 37 Antworten

Adalatin simgesi
Adalet mülkün temelidir..sözünün Hz. ömere ait oldugunu ilk kez duydum. Benim bildigim bu söz yüce önder Atatük,e aittir.
Dört amiralin yazdigi tarih  dediginiz tarihi, esas almayip hangi tarihi esas alacagiz ve o tarihin dogrulugundan nasil emin olacagiz.
Konu bir hikaye degil yasanmis bir öyküdür,saray da degirmende yerli yerindedir,isteyen ziyaret edebilir.
Ayrica Hz. Ömer bircok müslümanin kanini akittiktan sonra müslüman olup adaletli davrandigini
inkar etmiyorum.Ancak bireysel adalet kisinin asaletiden gelir, Ihtiyac duyulan sa toplumsal adaleti saglamak,eften püften hikayelerle hapishaneleri doldurmak degil.
Osmanliyi baska bir forumda tartisalim diyorum,eger seriat yönetimde ve dolayisiyla osmanli yönetiminde adalet vardi,halk refah icindeydi diyorsaniz,ben size ne diyebilirim ki...

-----
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 11:48 @babey Nr.: 38 Antworten

Adalatin simgesi

Aynen  dediklerim  gecerli,,   O söz  HZ.Ömer e  ait  Atatürke  degil !! arastirin  görürsünüz...

OSMANLI  imparatorlugu   ALLAHIN adaleti ile   hükmetmistir,, onuda  arastirir  iseniz  göreceksiniz...

Adalet  mülkün  temelidir !  hapse  konan  aklanir  cikar hakli isie,,, istiklal  mahkemesi kurulup  asilanlar  ne kadar  adildi  onuda  düsünmek lazim....

-----
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 17:03 @_ah_kalbim_ Nr.: 39 Antworten

Adalatin simgesi
Kendi kisisel fikrim...Bildiklerinizi tarafli kaynaklardan aliyorsunuz...
Nacizane tavsiyem tarafsiz kaynaklara yönelin,Ilahi adalet ayri bir konudur,burada denilmek istenen ayri bir konu...
Ayrica Seriat kurallarina da allahin hükmü veya kuranin kurallari diyerek kabullenmissiniz.
Elbette yanlis bile olsa isteyen istedigi gibi düsünür ve istedigi gibi yasar,saygi duymak gerek.

-----
0

Beitrag gepostet am 28.01.18, 21:27 @babey Nr.: 40 Antworten

Adalatin simgesi

Tarafsiz kaynak var mi  var ise   tavsiye edebilirmisiniz...

Saygi  duymak   tabiiki  gerekli ve duyulmalidir...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Adalatin simgesi