79 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.01.18, 07:54 Nr.: 1 Antworten

Adalatin simgesi
Avrupa,nin bütün hukuk fakultelerinde anlatilan bir olay var.
Alman krali 2,nci Frederick bir saray yaptirmaya kalkar,yer tespiti yapilir ertesi gün düsünülen yerin sinirlari icerisinde yer alan eski bir degirmeni satin almak icin kralin adamalari yola cikar,ama gel görki degirmenci orayi satmaz.Inatlasir da inatlasir.
Durumu krala anlatirlar,kral alion gelin su adami der ve getirirler.
-niye satmiyorsun cok para verecem..
-sen kralsin cok paran var biliyorum ama ben orayi satmiyorum cünkü dedemden,babama babamdan bana kaldi...
Kral ne ettiyse ikna edemedi ve sonunda sinirlenir...
--unutma ki ben kralim.
--evet kralsin biliyorum ama Berlinde mahkemeler var kimse hukukun üstünde degildir ve orada oturamaz.
Sonunda kral degirmenin yaninda ona komsu bir saray yaptirir...Postsdam.da Sansosi sarayi.
Komsusu yani degirmenci her sabah heyyy Frederick ekmek yaptim göndereyimmi???
2.ci Frederick adalet bana her sabah taze ekmek kokusuyla gelirdi der...
 Tarih 31 aralik 1917 Berlinde bir yilbasi kutlamasi var,osmanli heyeti de oradadir.
Biri bu öyküyü anlatir,ve hadi adaletin simgesi olan yeri gezelim der.
Kimse gelmez tek basina gider...
Iste o kisi M.Kemal atatürk,tür.

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 09:16 @odyseuss Nr.: 2 Antworten

Adalatin simgesi
evet konunun en önemli noktasina temas ettiniz...tsk ederim.
M.Kemal Atatürk,ün hukuk hassasiyetini buradan cikarmak mümkün.
Adalet mülkün temelidir...(mülk derken devlet esas alinmistir)
Bircok gelismis ülkenin hukuk fakultelerinde bu öykü anlatilmaktadir.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 14:51 @scalanuova Nr.: 3 Antworten

Adalatin simgesi
Öyle de olsa her kesime hukuk ve adaleti anlatmak gerekir diye düsünüyorum...
Zira bunlar cok önemli kavramlar.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 17:56 @50grad Nr.: 4 Antworten

Adalatin simgesi
Fidel castro,nun sözü aklima geldi..Türkler niye baska lider ararlar ki tarihin en büyük liderinin arkasindan gitsinler...der.
Gelmis gecmis dünya üzerindeki tüm liderler ve ideolojileri cökmüstür..Kemalizm yasiyor yasayacak.
Emperyalizm anladi ki bu topraklarda Atatürk,ün fikirlerini ve sevgisini silemiyecek..heykellerine yapilan saldirilar ve fikirlerine yapilan hakaretlerinden dönmüs gibi görünüyor.
Bu da sevindirici olmustur.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 17:58 @scalanuova Nr.: 5 Antworten

Adalatin simgesi
Siddete siddetle karsiyiz...pasli beyinler bir sekilde parlatilmali..egitim sart  ...
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 19:37 @babey Nr.: 6 Antworten

Adalatin simgesi
selam babeycan insanlar adalet olsun sosyal olsun insanlar ve toplum istedigi gibi yöne cevirebiliryor adalet tanrıcasının elinde bir terazi vardır. Diger elinde ise bir kılıc gözleride baglanmıstır 

Gözleri baglıdır çünkü terazisinin kefesini görmeden tutmalıdır  Nesnel ve korkusuz olmalıdır Bireyselligini ve kimliğ gini de saklamalıdır Terazi ise kanıtların ve olayların karsıt kefelerini gösterir. Teraziyi sol eliyle tutar sag elinde ise aklın ve adaletin gücünü ve bundan dolayıda bir anlamda kararın keskinligini gösteren kılıc vardır 

Gözünün kapalı olması aynı zamanda yargıcın  kimsenin ten rengini, inancını cinsiyetini  burası biraz tartısmalı yargıcın sesten dolayı cinsiyeti anlamaması için ya sagır ya da salak olması gerekir. E sağır yargıc olmayacagına göre salak olmaları gerekir  Yargıclar salak ta olmadıgından aslında burada ki cinsiyet temel eril disil degil medeni durum tercih ve yasam sartlarıdı  inancını, düsüncesini, servetini, rütbesini statüsünü görmemesini bu hallerini görmeden karar vermesi anlamına gelir. Gözlerinin kapalı olması, duyguların, insanı yanlsa sürükleyen etkilerinden uzak durmayıda gösterir. Yani tanrıca hic bir seyden etkilenmemelidir. Ha bu nasıl olacak derseniz Belki o yüzden yargıcların cogu erkektir Daha davanın ba tabasinda  adın soyadın isin aylık gelir durumun gibi tüm soruları sorup bunu nasıl algılayamadıgı ise muamma olarak kalacakttir 
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 19:47 @babey Nr.: 7 Antworten

Adalatin simgesi
tek bir lider vardi oda mustafa kemal atatürk ondan baskasi asla asla imkansis lider olmaz tek mustafa kemal liderdi alah rahmet eylesin                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 21:18 @mehriban Nr.: 8 Antworten

Adalatin simgesi
tesekkürler mehriban ...
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 21:19 @okitapmes Nr.: 9 Antworten

Adalatin simgesi
tesekkürler arkadasim...
katkilariniz konuya renk katiyor...tesekkürler

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 21:47 @scalanuova Nr.: 10 Antworten

Adalatin simgesi

Baskıcı, yasakcı, ümmetçi, yobaz gerici muhafazakarlar ne anlar adaletten ?

bu yazında ümmetçi muhafazakar derken kimleri kasttettin açarmısın. sen ne kastettin onu yaz googleden kopie paste yapma.

-----
kurşuna gerek yok bakışlarım varya..!
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 21:57 @scalanuova Nr.: 11 Antworten

Adalatin simgesi

karşımda or....karı gibi gülme adam gibi soru sordum sana. ben senin kimleri kastettiğini çok iyi biliyorumda boşver.önce lafa bakarım lafmı diye sonra lafı söyleyene bakarım adammı diye hz Mevlananın sözü sana belki bişey hatırlatır.

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:38 @scalanuova Nr.: 12 Antworten

Adalatin simgesi
Savastan  cikmis  yorgun  yilgin  insanlar  yok karsinizda asasiniz...istiklal  mahkemesi  dediginiz ALLAHIN adaletinden üstün olsaydi,, bugün   adalet tecelli  etmezdi...  Kimsiniz!  kimi asiyorsunuz! yapariz dediginizdir yobazlik,, kilik degistirmis   yobaz  senii....
-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:40 @gulam Nr.: 13 Antworten

Adalatin simgesi
yemin ediyorum hani derler ya osmanlı kadını diye. sen tam öylesin taşı gediğine koymuşsun ama karşındaki anlamaz anlatamassın ne yapsanda.onun için ugraşma boşver Allaha emanet ol.
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:41 @scalanuova Nr.: 14 Antworten

Adalatin simgesi
Seni gibi  yobazlarin..!  yobaz diye  nitelendirdigi  o  muhafazakar  kesim  varyaa ,, onlar  sen gibi  yobaz olsaydi  coktan  asilmistiniz....
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:41 @scalanuova Nr.: 15 Antworten

Adalatin simgesi
Ben  ALLAHIN  adaletine  inaniyorum....
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:47 @scalanuova Nr.: 16 Antworten

Adalatin simgesi

Herkesin görüsü  kendisine ,,  ben  kendi  görüsümü  savunurum...  Sakincasimi  var?  asarlarmi  yobaz agaaa...

Hanimligimi  bozduracak kadar  yobazzsiniz  vesselam....

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:50 @scalanuova Nr.: 17 Antworten

Adalatin simgesi

Ben karadeniz  kadiniyim  bizim oralarda  sizin  gibi yobazlara    afkurma  derler...

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 22:51 @scalanuova Nr.: 18 Antworten

Adalatin simgesi
Cahil yobaz!  salci baci   erkekmiydi?  asti  istiklal  mahkemesi....
-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 23:07 @scalanuova Nr.: 19 Antworten

Adalatin simgesi

Evet  Bu  nik  esimin  ve  esimin gölgesine  siginan  aciz  kadinlardan  degilim....  Dolayisi ile   _Asil_ nikimi  sizin gibi  cahillere  sinirlenip sildim.. Sonrasinda  alma  geregi  duymadim  arada  bakiyorum esimin niki  ile ,, senin gibi  cahil  yobazlari  görüncede hala burda  barindiginizi  görünce   asaletin  asilligin gecmedigini  bir kez daha  görmüs  oluyorum....

Siz  haric  diyer forum katilimcilarindan özür diliyorum  kullandigim  kelimeler  icin....

-----
0

Beitrag gepostet am 26.01.18, 23:15 @scalanuova Nr.: 20 Antworten

Adalatin simgesi
Cahillle  girme  tartismaya  demis  atalarim..!  Unutumm,,  hadi  byee...
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Adalatin simgesi