106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 07.09.17, 16:09 @kurtbeyi Nr.: 21 Antworten

Ataist biri ile beraber olurmuydun. .??
Birde Ateizm tarifini benden oku öylemiymis.

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Budizim gibi bazı Uzak dogu dinlerinde de "yaratıcı" anlamında bir tanrının varlığına rastlanmaz. Bu yönüyle de ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.

Ateizm; yaratıcı ve müdahaleci bir tanrıyı kabul eden,  her şeyi kapsayan içkin bir tanrı veya evrenin ya da doganin, Tanrı ile aynı olduğunu savunan  ve Tanri'nın hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan  ayrıca, Tanrı'nın varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan  inanmak bilmemektir  diyen,bilim,i gercek alan bir yasam tarzidir (Felsefedir). Dünyada bir sürü insanin baska konulardada oldugu gibi arastirmadan  sorgulamadan, birisi Tanrisizlik demis diye, Tanrisizlik oluyor, yukardada yazdigim gibi tabiat, doga ayni zamanda tanridir yaradandir tabiki , siz bilmediyiniz bir dine inandiginiz icin sizce ateizim tanrisizlik.
dip not: haklisin az abdalimdir kusuruma bakma.Kimseye yaranmak gibi bir derdim yok bildiyimden dönmem, Dedem demis  Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan ,,saygilar.

-----
Bizde Sevgiliye Karanfil almasini bilirdik,Ac idik yedik Ka
0

Beitrag gepostet am 08.09.17, 14:43 @kurtbeyi Nr.: 22 Antworten

Iyi günler kurtbeyi,somut edindigim deneyimler bana sunu ögretti. Ateist "Dinsiz"diye tabir ettigimiz kesim(gruplar)Din(ler) hakkinda cok cok daha iyi detayli bilgilere sahipolmalari.Dindar dedigimiz kesimse Dininden bi haber.Tembelliklerinden mi, yoksa akil kitligindan mi, isine öyle mi geldiginden,tam bir sapiklik yasiyor yasatiliyor. Harama, hurafelere bugazlarina kadar sapmislar. Yazik oluyor Türk Milletine...Daha dogrusu yazik oluyor tüm müslümanlara. 

Eskiden insanlar 25-35 yil öncesine kadar Türkiye de,(müslümanlar) daha temiz daha saf daha dürüstdü daha saygili idiler. 

O Cemaat ve Tarikatlerin Din adi altinda  yapmadiklari her türlü pislik adilik yok yok... Insanin tüküresi istifrar( kusasi) edesi geliyor.

Türkiye ye yazik ettiler, etmeye de devam ediyorlar...
0

Beitrag gepostet am 08.09.17, 21:08 @kurtbeyi Nr.: 23 Antworten

Tamamiyle haklisin  anlastik yine  MHP,li kardesim )

-----
0

Beitrag gepostet am 10.09.17, 11:34 @6269726f6c Nr.: 24 Antworten

rakamlar arkasina saklanmis vatandas  sen demokratlara  kurban ol camiye gidip namaz kilanlarda var elinde raki bardagi ve birilerini elestiren ne kadar sacma bir yorum yazmissin seni kinim kinim kiniyorum rakamlarin ardina gizlenip demokrat insanlara laf atipta dinsizler katagorisine sokma salak önce bir üye ol resimini yükle  cokmu tipsizssin  yuksam
0

Beitrag gepostet am 10.09.17, 12:01 @6269726f6c Nr.: 25 Antworten

zoruma gidecek bir sey yokki tipsiz herkez sonucta bildigi sekilde  hayatini yasior sen saklanmaya devam edersin artik hem korkma ya gerek yok ya sitemizde. iki salak laflada kalitemiz düsmez meraklanma sen tosunum  senin gibilerdir iste sap yeyip saman sican kalitesizler ayrimcilar ammmmmmmmmm

blaj kafaliii defol uleyyylenn

0

Beitrag gepostet am 10.09.17, 13:39 @6269726f6c Nr.: 26 Antworten

seni bu siteden atmislar dingil ezik biri oldugunu söylediler daha ne isin var burda ben olsam istenmedigim yere gelmem kesinlikle ayrica isminide biliyorum ve bos beyinlilik yapma istersen ok anca gidersin
0

Beitrag gepostet am 13.07.18, 13:07 @yarensiz Nr.: 27 Antworten

beraber olurum  sorun olmaz
niye ataist sin diye sormam bile  
ancak bana o konuda  bir sey sorarsa bildigim kadariyla dogrulari anlatmaya calisirim
ben kendi inanclarima nasilki baskasinin karismasini istemiyorsam
baskalarinin isinede ataistliginede karismam
0

Beitrag gepostet am 14.07.18, 22:25 @yarensiz Nr.: 28 Antworten

Inanci olmayan biriyle evlenmem benim fikrim
0

Beitrag gepostet am 15.07.18, 13:35 @remix- Nr.: 29 Antworten

Yok vermezdim remixo
0

Beitrag gepostet am 15.07.18, 14:01 @eljf Nr.: 30 Antworten

aynen
0

Beitrag gepostet am 16.07.18, 19:03 @dirilis2018 Nr.: 31 Antworten

A´teizmin dinlerle, politikayla ne alakasi var anlamadim.aciklarmisiniz? gerci   aciklamada beklemiyorum ama sorayim dedim iste ')))

-----
0

Beitrag gepostet am 16.07.18, 19:07 @hayretya Nr.: 32 Antworten

Ateizim,  biz  Türk,lerin  müslüman olmadan önceki  bilincidir  o zamanlar inancimiz yoktu biliyorduk, müslüman olduktan sonra , inanmaya basladik  cünki bilmeyi  elestirmeyi yargilamayi biraktik. ben ´müslüman deyilim. kabulde etmiyorum, cocuklara tecavüz eden, müslüman olmasina karsin  bogazlayan, kendi özürlü bacisina  tecavüz edenler müslümansa ben deyilim, yine banlanacaz

-----
0

Beitrag gepostet am 16.07.18, 22:38 @eljf Nr.: 33 Antworten

Cok güzel aciklik getirmissin
0

Beitrag gepostet am 16.07.18, 22:58 @davudbey19 Nr.: 34 Antworten

Rica ederim güzel sözlere boynumuz kildan ince
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!