Iki baruc ficisi gibiydi yüreklerimiz bir kücück kivilcimda sakliydi her an infilak etmesi bir kücück kivilcim,degistiren,dönüstüren sekillendiren.Gözlerimizden uzak iklimlerden göc eden turnalar kanat germisti maviye. sesimizse dalga dalga serabiydi memleketimin.dalga dalga yalayip geciyordu bir yerlerimizi,unutumaz izler birakarak... Yemin olsun seni seviyorum dedi adam yüreginden kopardigi binlerce parcayi yükleyerek sözcüklere.kadin firtinada titreyen bir papatya sevecenligi ve atesi icerisnde suskundu...adam yüklendi sevgiye bütün dillerde bütün kimliklerde seni seviyorum dedi yeniden.Kadin korkuyordu sevginin sinirsizligi karsisinda,oysa sevgi ölümcül degildi,sevgi korkunc degildi hic bir kimlikte,zaten sevgininde kimligi olmaz..sus diyordu adam susan kadina "sus ve yüregini dinle cigligini hisset" kadin sustukca susuyordu ve biryerlerlerinde birseyler oluyordu o sustukca;gözleri nemleniyordu dalip dalip gidiyordu..Elini tuttu adamin usulca sikti sikti titredi..adam farkindaydi yürek ondan yanaydi,cünkü yüregin evrenselligine inanmisti adam. Kadin birseyler olmuscasina elini cekiyor birde yer ve gögün birlesemez oldugunu der gibi.sonra kenetleniyor gözleri ayni anda,öylesine cok sey ifade ediyorki,o ürkek bakislar,günah,öfke,kin,sevgi, savas, barisi ariyor gözlerinde adam..engel olma bu sevgiye..engel birazda bireyin kendi tabusudur bireysel savasinda üstüne gitmelisin dedi katili olma bu sevginin,bilesin iflah olmaz sevgi cellatlari.. Adam onun sevgi celladi olmadigini biliyordu aslinda..beynini kullan,yüregini kullan,basini kaldir gökyüzüne bak bütün gezegeni örten gökyüzüne,yildizlara,sinirsizliga inan yasamin ve sonra gözlerini kapat,bir anlik bile olsa simsek hiziyla bir boydan bir boya dolan dünyayi,insanlari gör,siyril sigindigin daracik kabuktan.hem o kadar yanliz olmayacagini anlayacaksin,anlayacaksinki her beden kavgalariyla umutlariyla,sevdalariyla agiz tatlariyla,hüzün ve gülüsleriyle bir dünya tasir icinde..her yürek sadece yürek daglar ciplak ve yalin.. Daha sonra insan bulundgu cevrenin etkisiyle,kosulariyla sekillenir..sen ilk dogdugundaki sesini dinle yüreginin.. Ayrliktan,kinden yana ne varsa yüklemislerdi kadinin icine,oysa adam bu kisa surede ne kadar güzel sözcükler tuketmisti.inanci sonsuzdu kimligine.yargisiz infazdi kadinin yüregindekiler,yargilamadan,yorumlamadan,tanimadan kocaman bir yüregi öldürmekti en kutsal yerinde bir bedenin..Adamin korktuguda buydu zaten tanimadan,yasamadan,yorumlamadan,yargilamadan katline ferman verilmesiydi,hep böyle olurdu zira..yinede icindeki umudu yitirmeden kadina beni unutma sular durulur birgün,daglarda cicek acar ve herkes hesabina dusenin payini verir.. Yinede ellerimiz kenetlendi yüreklerimizde binlerce soru cevapsiz kaldiysada..ama öpüslerimize engeller vardi dilim engeldi,anamin dili engeldi,yani yüregimi kusatan ve beni var eden her güzel sey engeldi onun dudaklarina..ve öpüsmeden dudaklarimiz ayrildi sonsuza degin...
|