84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:10 Nr.: 1 Antworten

Sevgiye dair kisa deneme öyküsü
Iki baruc ficisi gibiydi yüreklerimiz bir kücück kivilcimda sakliydi her an infilak etmesi bir kücück kivilcim,degistiren,dönüstüren sekillendiren.Gözlerimizden uzak iklimlerden göc eden turnalar kanat germisti maviye. sesimizse dalga dalga serabiydi memleketimin.dalga dalga yalayip geciyordu bir yerlerimizi,unutumaz izler birakarak...
Yemin olsun seni seviyorum dedi adam yüreginden kopardigi binlerce parcayi yükleyerek sözcüklere.kadin firtinada titreyen bir papatya sevecenligi ve atesi icerisnde suskundu...adam yüklendi sevgiye bütün dillerde bütün kimliklerde seni seviyorum dedi yeniden.Kadin korkuyordu sevginin sinirsizligi karsisinda,oysa sevgi ölümcül degildi,sevgi korkunc degildi hic bir kimlikte,zaten sevgininde kimligi olmaz..sus diyordu adam susan kadina "sus ve yüregini dinle cigligini hisset" kadin sustukca susuyordu ve biryerlerlerinde birseyler oluyordu o sustukca;gözleri nemleniyordu dalip dalip gidiyordu..Elini tuttu adamin usulca sikti sikti titredi..adam farkindaydi yürek ondan yanaydi,cünkü yüregin evrenselligine inanmisti adam.
Kadin birseyler olmuscasina elini cekiyor birde yer ve gögün birlesemez oldugunu der gibi.sonra kenetleniyor gözleri ayni anda,öylesine cok sey ifade ediyorki,o ürkek bakislar,günah,öfke,kin,sevgi, savas, barisi ariyor gözlerinde adam..engel olma bu sevgiye..engel birazda bireyin kendi tabusudur bireysel savasinda üstüne gitmelisin dedi katili olma bu sevginin,bilesin iflah olmaz sevgi cellatlari..
Adam onun sevgi celladi olmadigini biliyordu aslinda..beynini kullan,yüregini kullan,basini kaldir gökyüzüne bak bütün gezegeni örten gökyüzüne,yildizlara,sinirsizliga inan yasamin ve sonra gözlerini kapat,bir anlik bile olsa simsek hiziyla bir boydan bir boya dolan dünyayi,insanlari gör,siyril sigindigin daracik kabuktan.hem o kadar yanliz olmayacagini anlayacaksin,anlayacaksinki her beden kavgalariyla umutlariyla,sevdalariyla agiz tatlariyla,hüzün ve gülüsleriyle bir dünya tasir icinde..her yürek sadece yürek daglar ciplak ve yalin..
Daha sonra insan bulundgu cevrenin etkisiyle,kosulariyla sekillenir..sen ilk  dogdugundaki sesini dinle yüreginin..
Ayrliktan,kinden yana ne varsa yüklemislerdi kadinin icine,oysa adam bu kisa surede ne kadar güzel sözcükler tuketmisti.inanci sonsuzdu kimligine.yargisiz infazdi kadinin yüregindekiler,yargilamadan,yorumlamadan,tanimadan kocaman bir yüregi öldürmekti en kutsal yerinde bir bedenin..Adamin korktuguda buydu zaten tanimadan,yasamadan,yorumlamadan,yargilamadan katline ferman verilmesiydi,hep böyle olurdu zira..yinede icindeki umudu yitirmeden kadina beni unutma sular durulur birgün,daglarda cicek acar ve herkes hesabina dusenin payini verir..
Yinede ellerimiz kenetlendi yüreklerimizde binlerce soru cevapsiz kaldiysada..ama öpüslerimize engeller vardi dilim engeldi,anamin dili engeldi,yani yüregimi kusatan ve beni var eden her güzel sey engeldi onun dudaklarina..ve öpüsmeden dudaklarimiz ayrildi sonsuza degin...
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 20:12 @gelenekci Nr.: 2 Antworten

Not yazdigim kisa bir deneme öyküsü..elestirelinizi katkilarinizi bekliyorum tsk ediyorum
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 21:42 @gulam Nr.: 3 Antworten

tsk ederim alinti degil alinti olsa zaten yazarim cünkü en kötü sey emek hirsizligidir
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 22:07 @tufan1 Nr.: 4 Antworten

tsk ederim tufan
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 22:47 @__elif__ Nr.: 5 Antworten

tsk ederim elif.keske tekrar eskiden yazdigim gibi yazmaya baslasam..saniyorum insana yazdiran ayni zamanda insanin yasadigi kosullardir..
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 23:36 @tufan1 Nr.: 6 Antworten

Elinize yureginize saglikk..
-----
Erkegin adam oldugu yerde...Kadin her zaman HANIMEFENDIR:)
0

Beitrag gepostet am 09.05.17, 23:37 @neden67 Nr.: 7 Antworten

tsk ederim neden hanim
0

Beitrag gepostet am 12.05.17, 23:53 @gelenekci Nr.: 8 Antworten

slm can gayet güzel yazmisin elline yüregine saglik  insan mutlu olalabilmesi kendini huzurlu ve mutlu hissedebilmesinin en temel yolu sevgidir bu sevginin en önemlisi ise insan sevgisi olarak karsimiza cikmaktadir cünki insan seven kisi her canliyi sever bu durumda insanlari sevmeyen kisilerin diger canlilari sevmesini beklemek de yanlis insan sevgisi icinde hosgörüyü ve diger insanlara karsi anlayis sicakkanli olmayi barindirir bir toplumda fertleri birbirini sevmiyorlarsa o toplumun sosyal anlamda gelismesi ve dayanisma incinde olmasi beklenemez bir insana sahip olmasi gereken en önemli özelik insan sevgisidir cünki insan seven kisilerden hic kimseye kötülük gelmez 

-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 13.05.17, 18:22 @tufan1 Nr.: 9 Antworten

arkadasim her zaman yazilmiyor,yazmak insanin birazda ruhuylada ilgilidir,bazen insana yazdiran seyler yasadigin hayattir kosullardir..
0

Beitrag gepostet am 13.05.17, 19:38 @tufan1 Nr.: 10 Antworten

güncel politik degerlendirmeler her zaman yapilabilinit ama yakmak hikaye yada siir vb insanin duygusunun yansimasidir yani deminde ifade ettigim gibi insan ruh hali ve kosullarin ciddi etkisinin oldugunu dusunuyorum..
Burda form larda tartisiyoruz,tartismalar konu eksenininde düsünceler fikri tartismalar olsa aslinda gelistirici olur..cünkü hepimizin birbirimizden ögrenecekleri düsenceler yasanmisliklar vardir.

Sanada önerim  insanlara akilsiz vb gibi söylemler kullanmamani öneririm..her insanin kapasitesi ayni düzeyde degil..toplum olarak okuyan arastiran sorgulayan toplum degiliz bunun bilincindeyim okuma duzeyimiz düsük ama bunlarin hepsi sonuc hani tatlises demisti ya bizim urfada oxfort vardida bizmi okumak..
0

Beitrag gepostet am 13.05.17, 19:54 @devlet_bey Nr.: 11 Antworten

hayir sasirmadim bugun özeline yazacaktim tahmin ettim sen oldugunu dunku tartismalari izledim her insanin bir dili var kendisini ele verir
0

Beitrag gepostet am 13.05.17, 20:41 @devlet_bey Nr.: 12 Antworten

dunku tartismalarinizdan senin oldugunu anlamistim cünkü her insanin kullandigi dil yapisi insani ele veriyor
0

Beitrag gepostet am 17.06.17, 23:37 @gelenekci Nr.: 13 Antworten

yüregine saglik her bireyin hayati zaten bir öyküdür..evet genelde durum böyle malesef..önce askla basliyor hersey sonra sevgiye donusuyor donusturulebiliyorsa ...iki sevgilinin birbirine kavusma cabasi basliyor..sonra tartismalar basliyor zora gelince bitiriliyor...kadinin yerine hic bir zaman kendini koymuyor erkek...sonuc  yani ask yerine ayrilik ögreniliyor..hikayeni okudugum zaman aklima Türkan soraya ile kadir inanirin Alyazmalim filmi aklima geldi ..orada da filmde ask var ama degeri bilinmemis sevgiye dönüsememis ...sevgi iyilikti dostluktu emekti peki kadin nasil bir daha aska yelken acabilir hep hayal kirikligi yasiyorsa..
0

Beitrag gepostet am 18.06.17, 00:02 @lela79 Nr.: 14 Antworten

sevgili lela yorumun icin tsk ederim
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!