84 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.05.17, 20:43 Nr.: 1 Antworten

Kabir Ziyaretinin Edepleri
Kabir ziyaretinin müstehap olan şekli, ziyaretçinin ardını kıbleye verip yüzünü kabirdeki kimseye doğru çevirmesi ve ona selâm vermesidir.

(Bu selâm, "Esselâmü aleyküm ey (Ahmet oğlu Mehmet)... ve rahmetullâhi ve berekâtühü" şeklinde olabilir (Zebîdî, İthaf, 14/273).)

Kişi kabri öpmez, (batıl inançlar doğrultusunda) elini veya elbisesini sürmez, çünkü bunlar hıristiyan âdetlerindendir.

Nâfi' anlatıyor: "Abdullah b. Ömer'i yüz defa belki daha fazla gördüm; Resûlullah'ın (s.a.v) kabrine gelir ve, "Selâm olsun Nebî'ye, selâm olsun Ebû Bekir'e, selâm olsun babama' der, ondan sonra ayrılırdı."

Ebû Ümâme (r.a) anlatıyor: "Enes b. Mâlik'i gördüm, Resûlullah'ın (s.a.v) kabrine geldi, biraz durdu ve (dua etmek için) ellerini kaldırdı. Ben namaz kılacağını zannettim. Sonra selâm verdi ve ayrıldı."

Hz. Âişe (r.anh) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki:

"Kim bir mü'min kardeşinin kabrini ziyaret eder ve onun yanında oturursa, kabirdeki kardeşi onunla ünsiyet eder, selâmını alır. Bu durum yanından ayrılana kadar devam eder."

(Deylemî, Müsnedü'l-Firdevs, nr. 6460; Müttakî-i Hindî, Kenzü'l-Ummâl, nr. 42601.)

Süleyman b. Süheym (rah) anlatıyor: "Resûlullah'ı (s.a.v) rüyamda gördüm. 'Ey Allah'ın Resulü! Şu adamlar senin kabrine gelip selâm veriyorlar; o selâmı anlıyor musun?' diye sordum. 

'Evet, anlıyor ve selâmlarına karşılık veriyorum' buyurdu."

Ebû Hüreyre (r.a) demiştir ki: "Bir kimse tanıdığı bir adamın kabrinin yanından geçerken ona selâm verse, kabirdeki onu tanır ve selâmını alır. 

Tanımadığı bir kimsenin kabrinin yanından geçerken selâm verdiğinde ise kabirdeki onu tanımaz, ancak mutlaka selâmına mukabelede bulunur."

Ölüm ve Ötesi / İmâm Gazzâli (k.s)
; background-size: auto; background-repeat: no-repeat; display: inline-block; height: 8px; width: 9px; bottom: 0px; position: static; vertical-align: baseline; background-position: -238px -245px;" class="img sp_C5ZgHdcFZ8V sx_928bfc">

-----
sên ' qönLümün yüKüsün ' omZumun DêqiL...AyPaRCaM 
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 01:02 @tufan1 Nr.: 2 Antworten

benim bu yazidan anladigim,biri kabirde birine slm verince ÖLÜ slmi aliyor,hatta mümin kardesiyle ünsiyet ediyormus...kuranda ölen kimselerin ruhunu ALLAH yanina aldigini söyler..mezara biri gelince ziyaretcin var var haydi git gelmi oluyor artik anlamadim ..arkadas burayi acarsa bende sevinirim...
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 18:22 @pusu_vadi Nr.: 3 Antworten

Merhaba  vadi   uyuyosun bedenin yataginda,,  ruhun  ruyada  heryerde ,, demekki  neymis  ruh  gezer  gelir  görür selam  alir   diye  düsünüyorum...  

Dini  fetfasi  vardir  belki ,, bilmiyorum nazizane kendi  düsüncem....

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 18:31 @_ah_kalbim_ Nr.: 4 Antworten

slm asil,dini fetvasi vardir belki demissin eee kardesim arajtir sende biraz o zaman hazirci olmayin ...ölen kisiye allah rahmet eylesin diyip gecmek yeterli,,,ölülerin arkasindan yapacagimiz hic bisey yoktur ..ölen kisinin dünyadaki sinafi bitmistir ahiret gönünü beklemektedir...ruh geliyomus geziyomus mezarda slm aliyomus vsvsvs bunlarin hic bir dini gerekcesi yoktur,,ne kuranda böyle bisey bulabilirisin nede sünnetlerde...
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 18:41 @pusu_vadi Nr.: 5 Antworten

Aslm  güzel  kardesim...  

Büyüklerimden  duydugum ,,  arefe günü,,  ölmüslerin  bayrami ve kabir  ziyaretlerinde  gelenleri  gördükleri bu yüzden giyime  kusama  özen gösterildigi...

-----
GüZeLi Güzel YaPan EdePTiR ~ EdEP İsE SevMeYe SeBePTiR
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 19:07 @_ah_kalbim_ Nr.: 6 Antworten

ölen kisilerin ruhlari allahin huzuruna yükseliyor,,bu ruhlarin toplandigi yer icin berzah aleminden bahsediliyor,,geri dönemek isteyen ruhlar icin ordan dönüsün mümkün olmayacagindanda...insanlarin ölüp ahiret gününü bekleme süreleri icinse sadece 1 gün den az bir süre beklediklerini söyleyecekler.....simdi elde olan bilgiler bunlar...ha allah istese iyi ruhlarin gelip gitmesini engeleyecek bir durum yoktur tabiki...
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:21 @tufan1 Nr.: 7 Antworten

Ölümü hatırlamak, ölüden ibret almak ve ahireti düşünmek için kabir ziyaret etmek sünnettir. Kendisinin de aynı hallere düşeceğini hatırına getirir. Kimseye kötülük düşünmez. İyi bir müslüman olarak yaşamaya çalışır. Hanefi’de, perşembe, cuma ve cumartesi günleri kabirleri ziyaret etmek sünnettir. Şafii’de, perşembe günü ikindiden cumartesi günü güneş doğuncaya kadar ziyaret etmek sünnettir.

Ziyaret edenin, ölü için Kur’an-ı kerim okuması, ona dua etmesi gerekir. Bunların ölüye faydası çok olur. Kabristana girince, (Esselamü aleyküm ya Ehle-daril kavmilmüminin! İnna inşaallahü an karibin biküm lahikun) demek sünnettir.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir müminin kabrini ziyaret ederken, Allahümme inni eselüke-bi-hürmeti Muhammed aleyhisselam en la tüazzibe hazelmeyyit denirse, o ölünün azabı kıyamete kadar kaldırılır.) [Etfal-ül müslimin]

Yine hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ana-babanın kabrini, Cuma günleri ziyaret eden kimsenin günahları affolur, haklarını ödemiş olur.) [Tirmizi]

Evliyayı ziyaret için uzak yere gitmek ve kabirlerini, bereketlenmek, yani istifade etmek niyetiyle ziyaret etmek müstehaptır. Resulullahın mübarek kabrini ziyaret etmek, ibadetlerin en kıymetlilerindendir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kabrimi ziyaret edene şefaatim vacip olur.) [Taberani, Bezzar]
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:23 @tufan1 Nr.: 8 Antworten

evet İmam Gazali Ksa. Hz.lerinden alıntıdır.
-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:24 @pusu_vadi Nr.: 9 Antworten

Yanlış biliyorsun Ruh Ceset mezara girince tekrar girer Durumuna göre ceza veya Sefa sürer

derler ya Kabir ya Cennet Bahçesinden bir bahçe yada cehennem çukurundan bir çukur olur

Ademoğluna

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:26 @_ah_kalbim_ Nr.: 10 Antworten

Arefe günü kabir ziyareti 

1- Örfden dolayıdır

2- Uzak yerlerden gelenlerden dolayıdır.

Hz.Peygamber sav efendimiz "Kabirleri ziyaret ediniz." buyurmuştur.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:27 @frankfurterr Nr.: 11 Antworten

Allah Razı olsun Paylaşımın İçin
-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:27 @aymavisi Nr.: 12 Antworten

Bildergebnis für hazreti ali sözleri
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:29 @frankfurterr Nr.: 13 Antworten

abi simdi ben cok günahkar biriyim tammammi tabiri caizse cehennemligim...simdi senin bu gönderdigin yazida tirmizi demiski cuma günleri anne baba kabir ziyareti yapan kisinin günahlari affolur haklarini ödemis olur.......din bumu simdi...islamda nerde böyle seyler var....bu kadar basite ucuza alarak alay edilemez bu dinle....
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:36 @pusu_vadi Nr.: 14 Antworten

Orada günahlar derken Küçük günahları kasdediyor 

Aynı Tövbe gibi Nasuh Tövbe olmazsa aff zordur vesselam...

Kaldıki Tirmizi Ehli Sünnet Vel Cemaat tarafından doğru kaynak olarak kabul ediliyor.

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:37 @mehriban Nr.: 15 Antworten

Tşk ederim 

Güzelden Güzel söz çıkar.Ali r.anh. Güzeller güzeli idi 

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:40 @aymavisi Nr.: 16 Antworten

bakin bir sürü islam alimi yorum yapiyor bu konularda,benim icin gecerlilik aklin kuranin süzgecinden gecirip allah la birlestirmektir..bu kisilerin görüsleri DIN degildirki kayitsiz satsiz sorgusuz süalsiz ittaat edip biat edim...
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:44 @aymavisi Nr.: 17 Antworten

can cok tesekürler yüregi güzel insan sag ol
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:45 @pusu_vadi Nr.: 18 Antworten

Bu kişiler eğitimini almış ve yüksek mertebelere ulaşmış zatlardır.

O zaman senin mantığından gidersek Haşa ve Kella Biz okuduğumuzda Sahabe-i Kiramdan

daha iyi biliyoruz dini manası çıkarki BENLİĞE girer KİBİRE girer buda Şeytanın makamıdır

Allah Korusun...

Şimdi bir tercüman düşün ki sadece o dili okulunda öğrenmiş ve tercümanlık yapıyor

bir diğeride orada yetişip okumuş Sence hangisi daha iyidir.

Kuran ı Kerimi herkes kendi cüssesine ilmine göre anlar.

Kanımca...!

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 20:54 @pusu_vadi Nr.: 19 Antworten

"Kimse Ameline Güvenmesin..! 

Zira Yeryüzünde Ve Arşta En Çok Amel Eden İblisti, O da Kibrine Yenik Düştü Ve Helâk Oldu..."

Sultan Seyyid Muhammed Raşid Hz. (k.s)

-----
0

Beitrag gepostet am 05.05.17, 21:01 @aymavisi Nr.: 20 Antworten

son cümlenden yola cikarak,zaten kurani herkez kendi cüssesine göre anlamiyormu ???..beni seni gec prof larin bile ayetlerden cikardiklari yorumlar birmi????....aklin süzgecinden gecmiyen bir yorumu bir mantigi kim söylerse söylesin benim icin gecersizdir..zaten kuranda buna karsi cikar dur der o yorumlara...arkadasim ben sunu anlamiyom peygamberin zamaninda okumadigimiz seyleri kuranda okumadigimiz seyleri,,,500 yil sonra islam alimlerinden aa bu böyle di  bu böyle olmaliydi diye duyoruz...bunuda din diye kabul etmeye basladikki bu cok tehlikeli bir durum....burdaki cizgi bu alimleri reddiye degil ama yaptiklari yapabilecekleri hatali yorumlarida kabul ederek degerlendirip tekrar gözden gecirmekte fayda var.......
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!