22 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 28.11.16, 10:52 Nr.: 1 Antworten

ewin reiyisi erkektir....?
Slm yasalarimiz evvin reiyisi erkektir diyor..dogrudur yanlistir tartisilirrrrr..benim tartismaya acmak istediiym konu ..evlenen bayanlar kizlik soyadini kimliyie yazdirmak istemeleri..bana kalirsa böyle bir anlayis ..evvlilikyin temelini olusturan.saygi sevgi sabir ananlayisina bastan tepki koymak gibi seyy..ve böylesi bir mantigin icerdiyi avvliliyin  sonsuza kadar  devam etmesi mümkün olmaya bilir.,.

0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 11:00 @yarensiz Nr.: 2 Antworten

...ekonomik özgürlük evliyini bitiriyor diyenler....saniirm parayi gören kisinin huyu suyu deyisiyor demek istiyorlar ..
.
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 13:12 @narinnaz81 Nr.: 3 Antworten

..ya yasa demesede.islamin ve halkin  geleneyi  göreneyi annenesi  örfü böyle bir bakis acisina sahipp.kadin erkekyin soyadini almasin diyosun..böyle bakarsan günümüz sonuclari ile karsilasirsin..kuralin kaidenin olmadigi yerde kaoos olurr..saygida sevgide kalmaz..türk örf adetini ayakta tutan aiile kavrami yikilr ise .hepimiz enkazin altinda kkaliirz..
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 14:27 @narinnaz81 Nr.: 4 Antworten

..dinimiz öyle demiyor diyorsun.. bir hocanin görüsünnden tüm yasanmisliklari örff edetleri silip atiyorsun..insan oglunun olusumundan beri   öörrff  ve anaane  (yani kural)..böyle devam ediyorrr..benim söylemek kistediym suu..aiile birlikteliiyn saglamlasmasini saglayan gecmisteki kurallar ve yasanmisliklardir..günümüz yasaminda aiile kavramindaki cözülmeye neden olan oluusmlardan bazilari  ..benim ismim seninn ismin tartismasindan kaynaklanmaktadirrrr..
bak syöle anlatayim..bir erkekyin birden fazla kadin almasi dogru olmasada..yasanmis ve kabul görmüs bir durumdurrr....bir kadinin  4 erkekle evlenmesi kabul görmeyen bir olasilik ve anlayistir..bizm gibi ülkkelerde aile kavraminin devami iicn  erkek egemenliyi gereklidir.. ..kadin egemen olmaya kalkar ise .bize özgü aiile kavrami denge dedyimiz oluusm sekteye ugrar..mantikli bir yaklasim olmsada dengeyi olusturan kural buu..
ya avrupali gibi düsünüp yasam anlayisimizi ona empoze edicezz.. veya türk  gibi düsünüp türk gibi yasayacagizz..
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 19:28 @yarensiz Nr.: 5 Antworten

slm can evin reisi hem kadin olur hem erkek olur ager iki cift evleniyorsa kadin erkegin soy ismini aliyor yada erkek kadinin soy ismini aliyor yani kimse reis degil evlilikler ve temeler iki cift arasinda olasan insanlar kim reis kim degil o iki kisinin arasinda kalandir
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 20:22 @mehriban Nr.: 6 Antworten

Sana katiliyorum .ulkemizdeki ayriliklara na
Eden olanlar ise bu gibi mazaretlerr
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 20:24 @narinnaz81 Nr.: 7 Antworten

Sanirim ikimizde hakliyizz.profiline takilan salaklarin cok olmasi .sanirim benim hakli oldugumun kaniti ..
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 20:25 @yarensiz Nr.: 8 Antworten

cevap verdigin cin sag ol
-----
0

Beitrag gepostet am 28.11.16, 20:27 @yarensiz Nr.: 9 Antworten

birde kimse kimseden üstün degil insan insandan üstün olabilir ama beyin akil asla asla üstün olmaz bunu bilirsin
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!